B L O G 2007. godinaTekstovi koji se ovdje nalaze objavljeni su na mojim osobnim blogovima: zupnik.blog.hr i zupnikfranjo.bloger.hr

nedjelja, 30.12.2007.

MESIĆEVA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA I PORUKA

Danas, 30. prosinca 2007. Predsjednik Mesić je uputio građanima Hrvatske svoju novogodišnju čestitku i poruku.

U njoj je rekao kako je nezaposlenost velika, kako je zaduženost velika, kako je kriminal velik, itd. Rekao je:

"Nedovoljno proizvodimo, nedovoljno izvozimo, nezaposlenost je i dalje prevelika. Tako dalje ne ide“. Još je nadodao:

"Tako dalje ne može i ne smije biti. Spremnost na borbu protiv korupcije mora u godini 2008. biti razdjelnica koja će dijeliti one koji su za demokratsku, europsku Hrvatsku, zemlju vladavine prava, od onih koji su protiv takve Hrvatske".

Gospodine Predsjedniče, kada sve to tako dobro znate i nabrajate, jeli Vam onda poznatko također tko je u Hrvatskoj sve ove godine bio Predsjednik i što je on radio u smislu otklanjanja svega toga?

I Vama svako dobro i uspješnu borbu u Novoj 2008. Godini protiv nezaposlenosti, protiv zaduženosti, protiv kriminala, itd.
nedjelja, 30.12.2007.

OLLI REHN I RUPEL SVIM SILAMA NAGOVARAJU HRVATSKU DA KRŠI ZAKON

Danas, 30. prosinca 2007. Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn, bezobrazno vrši pritisak na Hrvatsku da ZERP ne primijeni na zemlje članice EU-a. Druže pametnjakoviću, pa na koga bismo onda mogli primjeniti?

Isti suludi recept koji imaju za Srbiju i Kosovo, nude i Hrvatskoj: neka se Srbija i Kosovo dogovore!
U našem slučaju: neka se Hrvatska te Italija i Slovenija dogovore. Kako? Oni pristaju na dogovor ali uz uvjete da se ZERP na njih ne primjeni.

Rehn izričito savjetuje da Hrvatska krši pravomoćnu odluku Hrvatskog Sabora, a susjed Rupel govori o nekakovoj „povredi suvereniteta“.

Ni Sslovenija a ni Italija nisu pitale Hrvatsku za primjenu svog ZERP-a. Osobito ne Slovenija koja nema niti mora pa očito posiže za našim.

Uz to, Slovenija još uvijek drži svoje okupacione trupe na S. Geri i to za Rupela nije „kršenje suvereniteta“.

Mislim da nitko pametan u Hrvatskoj neće braniti Talijanima i Slovencima da love u našem moru, ali to trebaju platiti.
subota, 29.12.2007.

NAKON HAPŠENJA MARKAČA NAPOKON JE CIJELO ČOVJEČANSTVO ODAHNULO!

„Slučaj Markač“ držao je napetim cijelo čovječanstvo: majke su svoju djecu zatvarale u kuće, sve su države naredile sigurnosnim snagama da iziđu na ceste i po gradovima sa „dugim cijevima“, mnogi Srbi nisu od 22. prosinca 2007. niti jeli niti pili nego „u postu i molitvi“ čekali da se taj „najveći svjetski kriminalac i krvnik“ ponovno uhapsi i stavi iza brave Haaškog suda.

Bijedno i jadno se ponijela Hrvatska prema svome generalu koji je danonoćno boravimo po rovovima i pripremao hrvatske vitezove za oslobođenje domovine Hrvatske, a sada ga se već po drugi puta izručuje (ne)pravdi Haaškog suda.

Ima li u glavama naših odgovornih pameti i ponosa? Pa krvnik Šiljivančanin čije proces još nije dokončan, isto se pokazao na utakmici, u javnosti – i nikomu ništa.

Ovo je bio pravi trenutak da se Haagu već jednom jasno i glasno odgovori: mi Vam više nećemo izručivati svoje generale – ali „tehnička vlada“ za to nije imala petlje.

Nadamo se da će – zahvaljujući Markačevom hapšenju i prebacivanju u Haag – cijelo čovječanstvo sasvim mirno, sigurno i bezbrično slaviti Novu Godinu!

I još nešto: tko je sve to namijestio i izrežirao i sa kojom namjerom?! Tko je i sa kakovom namjerom slikao i dao u javnost cijeli slučaj?

I ovaj puta Haaški sud krvnike nagrađuje a žrtve kažnjava. Kakav je to onda sud i može li se onda slijepo pokoravati njegovim odredbama?
subota, 29.12.2007.

PONOVNO ŽESTOKI NAPADI NA CRKVU (BOZANIĆA!)

Kako nas današnji tiskah (osobito NL, str. 9 i 2. priloga „pogled“), kardinal Bozanić je najobičnija budala koje se treba kloniti, a prema Neli Vlašić valjalo bi ga i fizički ukloniti. Naime ona svome nemoćnom ženskom menopauznom bijesu izričito piše za kardinala Bozanića: „On je sav jedan anakronizam kojega bi po meni valjalo držati podalje i od sakristije i od liturgije, za dobro Crkve, vjernika i nevjernika. Hoće li doći i ti dani, moj dragi duhoviti susjede?“

Najprije mali i čepuljavi D. Pilsel, duboko trpi od kompleksa manje vrijednosti pa žestoko napada kardinala Bozanića i vrhunskog crkvenog intelektualca biskupa R. Perića a istovremeno hvali nadibiskupa Devčića.

Oni koje D. Pilsel koji više sliči psihopati a gotovo nimalo ozbiljnom i pravom novinaru (pa zato i nalazi mjesto u NL), napda, ne moraju se nimalo stidjeti a kada bi se njega ozbiljno shvaćalo onda oni koje on hvali trebali bi biti ozbiljno zabrinuti.

Očito da se kardinalu Bozaniću nikako ne može oprostiti govor na Bleiburgu ove godine!
petak, 21.12.2007.

JOŠ JEDNO HAAŠKO IZAZIVANJE I PONIŽAVANJE HRVATSKE

Prema pisanju današnjeg Jutarnjeg L (tekst objavljen 21.12.2007 21:10 .) "Haaško tužiteljstvo traži razgovor s generalom Damirom Krstičevićem, brigadirom Antom Kotromanovićem i još 13 bivših suboraca generala Ante Gotovine, čiji identitet za sada nije poznat. Prema informacijama iz više izvora, svih 15 časnika Tužiteljstvo tretira kao osumnjičenike, što znači da im Haag prijeti da bi mogli biti optuženi.

Kako Haaški sud već gotovo tri godine nema pravo podizati nove optužnice za ratne zločine, ta vijest izazvala je pravi šok. Među odvjetnicima trojice optuženih generala, Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, to se tumači kao psihološka ucjena Haaškog tužiteljstva koje pokušava tako pridobiti potencijalne svjedoke koji će svjedočiti protiv optuženih generala. Prema informacijama Jutarnjeg lista, svih 15 novih haaških osumnjičenika su bili direktno podređeni generalu Gotovini u vrijeme operacije Oluja 2005. godine".

Treba li ovomu komentara?!
petak, 21.12.2007.

OD DANAS „BERLINSKI ZID“ SE ZOVE „ŠENGENSKA SRAMOTA“!

„Terenski automobili i duge cijevi
Schengenski režim čuvanja vanjske granice EU s Hrvatskom za slovensku je policiju vrlo zahtjevan posao pa je od 6284 uniformirana slovenska policajca gotovo tri tisuće zaposleno na slovensko-hrvatskoj granici. Za čuvanje te sada jedine “prave državne granice” slovenska se policija koristi opremom kao što su obični i terenski automobili, oružje kratke i duge cijevi, konji, psi, helikopteri, sprave za noćno motrenje i ostale sofisticirane sigurnosne naprave, a na graničnim prijelazima kompjutorski terminali povezani su u europsku informatičku mrežu“.

Gornji tekst preuzeo u cijelosti iz Večernjeg od 21. prosinca 2007.

Uvođenjem ovog novog „schengenskog zida“ prema Hrvatskoj dokazuje samo maloumnost vođa EU. Nekada davno Hrvatska je bila proglašena za „predziđe kršćanstva“, tj. Evrope. Oni su nam i tada uzvraćali u svome cinizmu da smo barbari na što je naš pjesnik majstorski uzvratio: „Nebi zato barbarim ve zvali kad vi mroste dok su oni spali“.

Ono što je jučer na danas Manuel Barroso izjavio o Schengenu rekavši doslovno da je to „Najljepši dan mog života!“ moglo bi ući u neku enciklopediju gluposti. Hrvatska bi za uzvrat mogla uzvratiti da je to „Najgori dan“ za Hrvatsku.

Ne radi se tu samo o činjenici da će Hrvatski građani dobivati neke bezvezne i besmislene kartone (ako granicu prelaze sa osobnim kartama) nego i o činjenici da ćemo mi biti trajno pod njihovom lupom ako se koji – njima nepoželjni – tip ipak provuče kroz tu Šengensku sramotu.

Možda je ovo i dobro jer će se valjda hrvatski političari napokon osvijestiti te jasno i glasno poručiti tim „zapadnim barbarima“ da i mi za njih imamo „dodatna rješenja“. Pod hitno bismo trebali i mi njima uvesti kartone – pogotovo Slovencima, pa neka se malo zamisle. Ta ne dolazi zlo samo sa ove strane na Zapad nego i sa Zapada ovamo isto tako dolaze drogeraši, lopovi, prevaranti, teroristi, kriumčari, itd. Stoga i mi imamo puno pravo braniti se i od „njihovih“ terorista i lopova.

Za svaku pak ribu koju Slovenci i Talijani – nakon stupanja na snagu ZERP-a (nismo valjda toliko glupi da ga nakon ovih izazivanja i ponižavanja ne proglasimo!) - trebamo tražiti ili osobnu kartu ili putovnicu!
nedjelja, 16.12.2007.

ZORAN MILANOVIĆ POŠTO POTO ŽELI U HRVATSKOJ IZVESTI DRŽAVNI UDAR

Stare komunjarske ideje koje su se „ognjem i mačem“ u prošlom stoljeću provodile pola stoljeća, mladi kumunistički gubitnik, drug Z. Milanović, želi pošto poto i danas provesti. Očito zaboravlja da ovo više nije komunistička jedoumna partijska, antifašistička i partizanska Država nego slobodna i demokratska Hrvatska.

Već sama činjenica da to komunističko nedonošče nije čestitalo stvarnom pobjedniku prošlih izbora Ivi Sanaderu, dokazuje svu mračnu dubinu komunističkog sljepila i političke gluposti: naime, bez obzira što dotični o protivniku mislio, politička šminka zahtjeva da mu se čestita na pobjedi ali tu abecedu političkog cinizma drug Milanović očito nije naučio.

Da kojim slučajem Milanović ima onaj nekadašnji represivni komunistički aparat, danas bi pola Hrvatske bilo na nekom GOLOM OTOKU, a Sanader i mnogobrojni viđeniji članovi HDZ-a smjesta pogubljeni kao „neprijatelji naroda i države“.

Na presudi bi pisalo: „Smrt fašizmu – sloboda narodu!“

Moje osobno mišljenje zašto Z. Milanović nije pobijedio: Hrvatska vlast treba imati sjedište u Zagrebu a ne u šumi, a Zoran je zajedno sa svojima uz zvuke „Po šumama i gorama...“ odjahao u šumu svoga bezobrazluka, podlosti i cinizma.
subota, 15.12.2007.

NIJE MESIĆ NEGO NAROD

Nakon što je Ivo Sanader danas, 15. prosinca 2007. od Predsjednika Mesića dobio naredbu da sastavi novu Hrvatsku Vladu, gotovo svi mediji netočno navode da je PREDSJEDNIK MESIĆ D A O gospodinu Ivi Sanaderu naredbu da sastavi novu Vladu.

Nije to D A O Predsjednik Mesić nego biračko tijelo Hrvatskog naroda!
subota, 15.12.2007.

VEĆ NEKOLIKO TJEDANA ČELNICI STRANAKA SE IZŽIVLJAVAJU NAD SVOJIM I TUĐIM BIRAČIMA

Veoma je tužno slušati što sve čelnici praktički svih stranaka u Hrvatskoj rade i kako teško vrijeđaju i ponižavaju Hrvatsko biračko tijelo:

Dogovorili smo se, nismo se dogovorili, pred dogovorom smo, jasno je što mislimo kada ništa određeno ne govorimo, idemo sa onima koji pobijede, sastavljamo vladu, ne sastavljamo vladu, Mesić bi trebao imenovati sastavljača Vlade, Mesić započima drugi krug ludovanja sa čelnicima stranaka, itd.

Očito da svi čelnici stranaka i sam predsjednik Mesić svojim beskonačnim mešetarenjem oko sastavljanja nove Hrvatske Vlade smatraju da je cijeli Hrvatski narod pošašavio i da uopće ništa ne zna.

Čim je predsjednik Mesić i premijer Sanader bio pozvan u Bruxelles, jasno je tko će biti sastavljač vlade. Ako to pak nekomu nije jasno, onda ima dodatno pojašnjenje: danas, 15. prosinca 2007., prvi je na razgovor pozvan čelnik SDP-a a nakon njega čelnik HDZ-a. Pa iz toga je kao sunce jasno da će Sanader dobiti naredbu da pokuša skrpati novu Hrvatsku Vladu.

Zašto nas onda svi oni prave budalama?

Dana 15. prosinca 2007., Franjo Jurčević, župnik u 15,30sati

NB! Poradi tehničkih razloga ovo je objavljeno onako kako to piše!
srijeda, 12.12.2007.

NAČIN NA KOJI SE KASTAVAC "DOMINO" ZAHVALJUJE "PRIŠLIĆU" ŽUPNIKU!

EVO ŠTO KASTAVAC „DOMINO“ A U STVARI J. K. ZA JAVNOST PIŠE O MENI I MOME DJELOVANJU U KASTVU:

Doslovni citat:

„ŠTO SE OBJEKATA KOJE JE POP OBNOVIO TIČE, PA NIŠTA ČUDNO OBZIROM NA GOLEME SVOTE PARA KOJIH SE DOMOGAO ZA VRIJEME RATA POD KRINKOM POMAGANJA SIROMAŠNIMA I HUMANITARNE POMOĆI. BILA JE TO HUMANITARNA POMOĆ, ALI ZA POPOV DŽEP. PA ŠTO MU JE ONDA IZDVOJITI SIĆU DA OBNOVI PAR OBJEKATA, SAMO JEDNA KAP U MORU BESKRAJA.

STOKO MAFIJAŠKA, IZDAJNIČKA, LOPOVSKA. (DOMINO 12.12.2007. 18:50)

Poštovani gospodine i druže „DOMINO“!

Vi bezočno lažete cijelu javnost sa gornjom tvrdnjom. Tvrdite da sam se ja za vrijeme Domovinskog rata domogao „goleme svote para...pod krinkom pomaganja siromašnima i humanitarne pomoći“. Tvrdite da je to bila „humanitarna pomoć, ali za popov džep...“.

Pa onda čujte (ne ti „DOMINO“ jer si jedno obično mrziteljsko stvorenje) nego dobronajmjerni:

1. Krov, fasadu i unutrašnjost župne crkve uredio sam prije Domovinskog rata;
2. Osam brončanih zvona za župnu crkvu (pet) i tri kapelice nabavio prije Domovinskog rata;
3. Nove klupe od ariša za župnu crkvu nabavio prije Domovinskog rata;
4. Novi krov i fasadu na STAROM župnom uredu napravio prije Domovinskog rata;
5. Novi krov i fasadu na skapelici sv. Fabijana i Sebastijana napravio prije Domovinskog rata;
6. Novi kroz na kapelici sv. Trojice napravio prije Domovinskog rata;
7. Novi kroz, fasadu i unutrašnjost na kapelici sv. Lucije na groblju napravio prije Domovinskog rata;
8. Novi krov, fasadu, prozore i vrata na kalvariji napravio prije Domovinskog rata;
9. Bakreni kroz iznad triju križeva na kalvariji napravio prije Domovinskog rata;
10. Kapelicu „triju Marija“ na Kalvariji uredio prije Domovinskog rata;
11. Kapelicu „Petrovog zatajenja“ na Kalvariji uredio prije Domovinskograta; 12. Novi krov i fasadu na kapelici sv. Antuna u Jurčićima napravio prije Domovinskog rata;
13. Novi kroz, fasadu i unutrašnjost na kapelici sv. Mihovila u Rubešima napravio prije Domovinskog rata;
14. Kapelicu kod župnog vrta ispod crkve uredio prije Domovinskog rata;
15. Kapelicu u Tometićima uredio prije Domovinskog rata;
16. Novi krov i fasadu na samostanu časnih sestara u Kastvu napravio prije Domovinskog rata;
17. Desetak križeva na raskršćima koje ste Vi Kastavci porušili nakon 2. svjetskog rata, izradio i postavio prije Domovinskog rata, itd.

Bilo bi jako zanimljivo da ti spomeneš koliko si za sve to (i još mnogo toga što nisam spomenuo) ti osobno dao.
srijeda, 12.12.2007.

TUĐMANU TREBA DODIJELITI „NOBELOVU NAGRADU“ ZA KEMIJU!

Ako itko a ono pokojni F. Tuđman je zaslužio barem posmrtno NOBELOVU NAGRADU za kemiju jer je sa smećem kao što je npr. "DOMINO" iz Kastva uspio stvoriti NDH (oprostite: NEZAVISNU DRŽAVU HRVATSKU!).
srijeda, 12.12.2007.

Haaški politički masonski sud OSLOBODIO ŠLJIVANČANINA!

Teško je povjerovati što su masoni u Haagu danas odlučili: puštaju Šljivančanina na slobodu!

Možda bi bolje rješenje bilo da se Šljivančaninu sudu zato što nije više Hrvata poubijao!

Hoće li odgovorni u Hrvatskoj napokon progledati?! Očito da neće. Ponavljam ono što sam već pisao na ovim stranicama:

1. Smjesta prekinuti bilo kakav oblik suradnje sa tom mafijom:

2. Obustaviti montirane procese u vezi sa Medačkim džepom i Glavašem;

3. Pustiti iz zatvora par stotina hrvatskih branitelja;

4. Proglasiti ZERP i najaviti referendum za ulazak Hrvatske u NATO i EU;

5. Javno prozvati sve izdajice Hrvatskog naroda iz HDZ-a, SDP-a, HNS-a, Hrvatskog sudstva i Državnog odvjetništva, itd.;
utorak, 11.12.2007.

EVROPSKA UNIJA I MINIJATURNA SLOVENIJA PONOVNO UCJENJUJE HRVATSKU

Prijetnje koje iz EU dolaze Hrvatskoj ako provede ZERP, ravne su ucjeni i pravnom divljaštvu. Ako Hrvatska ovoga puta popusti i ne proglasi ZERP, biti će to čista izdaja i veleizdaja Hrvatske i Hrvatskog naroda.

Oni tobože traže odgodu a u stvari planiraju do te mjere u tom „odgodnom razdoblju“ svojim masonskim zakonima razvodniti ZERP da on više neće imati nikakovog smisla.

Zašto oni nisu prema Hrvatskoj odgodili Šengenski sporazum?

Ako je njima toliko važan ZERP, pa kako to da onda i nama nebi bio POGOTOVO JER SE RADI O NAŠEM MORU?! Naš jedini izlaz je u tome da ZERP neodgodivo proglasimo.

Ako pak Slovenac Rupel ime neka „dodatna rješenja“ za ucijeniti Hrvatsku ako Hrvatska proglasi ZERP, onda i mi njemu trebamo reći da i mi imamo neka „dodatna rješenja“ za njih, a to su:

1. da za Slovence odmah na granici uvedemo kartone jer napokon i u EU ima bandita, lopova, trgovaca drogom...pa zašto se onda i Hrvatska nebi nekim svojim Šengenom od njih branila?;

2. da uvedemo dodatni porez na tzv. Slovenske vikendice (zapravo ogromne kuće koje oni iznajmljuju turistima!), koje su oni – jer su bili veoma bliski Srbima – bez nekakovih novčanih izdataka – gradili na okupiranoj Hrvatskoj zemlji i otočju;

3. da za njih uvedemo posebne linije ulaska u Hrvatsku, itd.? Ako im to ne odgovara, onda neka oni sami zamijene svoga Rupela pa da ne blebeće o nekim „dodatnim mjerama“ protiv Hrvatske.

Tuđman je znao odgovoriti i Evropi i sanjalicama „Velike Srbije“, pa držim da bi današnji Hrvatski političari trebali smoći snage i odgovoriti na mišje ugrize gospodina Rupela i njegove klike iz ucjenjivačke EU.

Mislim da sada i slijepcu može biti jasno zašto Evropa nije voljela pokojnog F. Tuđmana: imao je svoj stav i usprkos njihovim prijetnjama i ucjenama oslobodio je i osamostalio Hrvatsku.

Kamo sreće da prekinu pregovore sa Hrvatskom o ulasku u EU i NATO te da nas izoliraju! Ali, hoće brus: ta sve su Hrvatske banke i sva važnija poduzeća, tisuće kuća i mnogobrojna nepokretna dobra u njihovim rukama...
ponedjeljak, 10.12.2007.

RADIMIR ČAČIĆ I HNS TEŠKO OBOLJELI OD LAŽI I NEPRIMJERENOG VLADANJA

Kako nas je izvijestio NL od nedjelje, 09. prosinca. 2007. već na naslovnici, gosp. Radimir Čačić je izjavo da je „SDP kriv ako HDZ ostane na vlasti“, jer da su „SDP i HNS zjedno dobili 110 tisuća glasova više od HDZ-a“, a nisu htjeli ući sa njima u „predizbornu koalciju“.

Nakon što bi ovo pročitao, usklikuno bi naš nekadašnji vrlo poznati sportski reporter: „Ajme ljudi, zar je to moguće?!“

Ajme ljudi, pa zar je moguće da takovo nešto izjavljuje gosp. R. Čačić činjenicama usprkos?! Da su kojim slučajem bili u predizbornom dogovoru, ajde de, ali ovako sebi i svojoj stranci pribrajati i glasove SDP-a, moga je isto tako priborojiti i glasove milijuna Ruskih glasača na nedavnim izborima, ili svojih prijatelja sa jučerašnjih izbora iz tzv. „Republike Srpske“ pa bi onda razlika bila još i veća.

Osim toga, kojim pravom gosp. R. Čačić može tvrditi da je loše ako HDZ ostane na vlasti, kao da su svi HDZ-ovci kriminalci a oni koji za njih – kao za daleko manje zlo nego što je to SDP i HNS – glasuju, čiste budale?

Gospodin R. Čačić i neki vodeći ljudi iz HNS-a bi pod hitno trebali ići na doškolovanje iz matematike i na tečaj o dobrom i pristojnom vladanju i ponašanju.

Gospodine Čačiću, pribavite si crna žalbena odijela jer ona će Vam možda još ovoga tjedna trebati!
četvrtak, 06.12.2007.

ŽALOSNO I CINIČNO! MESIĆ I EU TRAŽE PRAVNU DRŽAVU A SAMI JE RUŠE

Ovih je dana ono što se događa u vezi Hrvatske prepuno cirkuseraja:

1. SDP sastavlja valdu a da prethodno nije našao Državu u kojoj će ta Vlada vladati. Komunisti nikako da shvate da su izgubili na izborima u Hrvatskog pa je Milanoviću i Hrgici potrebno pronaći neku drugu državu za komunističku vladavinu, npr. Kubu;

2. Predsjednik Mesić je svojom izjavom u Bruxellesu „Naći ćemo rješenje kojim će biti zadovoljne sve strane, i Italija, i Slovenija, i Europska unija, i Hrvatska“ zapravo stvorio od Hrvatske NOVO KOSOVO: treba naći rješenje kojim će obje strane biti zadovoljne: i Kosovo i Srbija, a to te naučna fantastika.

3. No od ove Mesićeve nebuloze i kršenja „funkcioniranja pravne države“ daleko više bode u oči i zabrinjava izjava Evropskog povjerenika za proširenje Ollia Rehna, a to je da će primjena ZERP-a na članice Europske unije imati “negativan utjecaj na pristupne pregovore”. Za "euroskeptike" ovo je veličanstveno, ali za podrepce EU treba biti zabrinjavajuće;

4. Dakle, EU koja traži da u Hrvatskoj „profuncionira pravnna država“ istovremeno sama preko Rehna vrši snažan pritisak na Hrvatsku da se upravo to „funkcioniranje pravne države“ ne dogodi kada je u pitanju zakon kojega je donio Hrvatski Sabor o ZERP-u.

Gdje se to mi onda nalazimo?

Kada evropski mutikaše traže da se jedan pravni akt Hrvatskog Sabora odgodi još za godinu dana, onda sigurno već imaju točno skrojen plan da sve to razvodne na takav način da to više ama baš ništa ne znači. U tome svom muljanju oni računaju na krajnju služinčavost i podložnost Hrvatske diplomacije koja će pristati na sve njihove ucjene.

Ako se ZERP neće odnositi na zemlje EU (ustvari to su samo Slovenija i Italija), pa čemu ga onda i donositi? Ta, neće valjda u Jadran na izlov ribe i čuvanje čistoće mora dolaziti ribari sa Islanda ili Dakote?!
utorak, 04.12.2007.

PREDIZBORNA KAMPANJA TEK SADA ZAPOČELA

Ako samo malo pogledamo unutrag – u vrijeme ovogodišnje predizborne kampanje – lako ćemo uvidjeti da praktički nije postojalo nekih novih programa koje bi pojedine stranke nudile:

HDZ je ponavljao svoje dosadašnje programe i njihov nastavak; SDP i njegov glavni čelnik Z. Milanović je tražio samo javno sučeljavanje sa Sanaderom bez da je bio svijestan kako bi ga Sanader pojeo za jedan manji i nekvalitetni doručak;

HNS je i dalje nudio ono što nitko i nikada a pogotovo ne oni ne mogu ostvariti osim neargumentiranog kritiziranja svega onoga što je do sada postignuto – posebno Tuđmana i HDZ-a;

DC je utonuo u valove Kupe gdje ga je strovalila njegova mazohistica;

Frščić i Adlešićka su tek nakon izbora shvatili da mogu za nos vući i zezati cijelu Hrvatsku naciju i sve one koji žele dobrobit ovoj zemlji;

Predsjednik Mesić se neprestano prikazivao kao utvara koja je sad ovdje sad ondje a nikada kod sebe. I njegov je najveći problem matematika – i to ne niti množenje, niti oduzimanje nego dijeljenje i zbrajanje: komu podijeliti mandat kada jedna strana ima ogromnu prevagu i kada je svim silama i sredstvima potrebno dokazati da ipak 5 + 5 nisu 10 nego – ako ne baš isto, a ono manje nego što to ima SDP;

Ima tu još nekoliko privjesaka koje ne treba ovdje niti spomenuti.

No, ono što se ovih dana zbiva, izgleda da sada napokon i velike i male stranke a i određeni privjesci odjednom nude neke programe. Kako nitko od njih taj program ne može ostvariti onda se tovare na leđa dviju najjačih: HDZ-a i SDP-a.

Još je za zapaziti nešto čudno: simpatizeri SDP-a se pokazuju potpunim nepismenjacima u matematici: činjenicama usprkos oni bezočno tvrde da je SDP pobjednik a ne HDZ koji ima cijelih 5 + 5 zastupničkih mjesta više.

Tko to može razumijeti? Držim, samo oni koji su živjeli, proživjeli i nadživjeli komunističko bezumlje, njihove zulume nad vlastitim narodom i silovanje svih vrsta sloboda i zdravog razuma.

Nakon što je nepovratno potonula DC-ova Ožboltica, izgleda da je na pomolu nova, ovaj puta iz druge minijaturne stranke, a vjerojatno će se zvati Adlešićka koja glumi neku strahovito veliku i važnu Veličinu, koja će vjerojatno završiti kao i prva!

Što se pak tiče gospodina Friščića, treba mu smjesta dati nobelovu nagradu poradi izvrsne glume neke strahovito velike i umišljene veličine i važnosti za sastav nove Hrvatske Vlade!

Na kraju, i HDZ, HSS i HSLS svojim mistificiranjem pregovora isto tako zavaravaju i ponižavaju cijelu Hrvatsku javnost i cijelo izborno tijelo glasača.

Ta, svi mi znamo da je sve već dogovoreno i da će HDZ dobiti mandat za sastav nove Hrvatske Vlade, pa čemu onda to ponižavanje Hrvatskog naroda i dobronamjernih glasača?!

Osobno sam glasao za HDZ kao za manje (a nakon izbornih rezultata i za daleko manje zlo) nego što su to druge stranake!
petak, 30.11.2007.

JOŠ JEDNO GROBIŠTE TITOVIH PARTIZANA "OSLOBODITELJA"

Evo što donosi današnji Večernji list:
30.11.2007 11:25:
Slovenija: Sondirano grobište iz svibnja 1945. u kojemu su ubijeni Hrvati

LJUBLJANA - Posebna komisija slovenske vlade koja istražuje tzv. "prikrivena grobišta" sondirala je u srijedu lokaciju Žančani, 2 km od Slovenj Gradeca, blizu granice s Austrijom, kako bi utvrdila dimenzije masovne grobnice u koju je bačeno nekoliko tisuća zarobljenika strijeljanih u svibnju 1945., a riječ je većinom o Hrvatima vraćenim iz Bleiburga, navode u petak slovenski mediji.
"Bio sam u drugoj četi tadašnje jugoslavenske vojske i tu su nas doveli da kopamo zemlju lopatama i krampovima i bacamo je na trupla koja su već bila djelomice pokrivena zemljom, ali tako slabo da su se vidjele ruke, glave i noge žrtava. Morali smo kopati cijeli dan da smo ih koliko toliko zatrpali zemljom, a onda smo se vratili u Stari trg, gdje smo bili nastanjeni u župnikovoj kući", rekao je kroz plač danas 79-godišnji Ivan Knap iz Ljubljane, koji je u vrijeme tih događaja imao samo 17 godina. On je kao svjedok bio nazočan djelomičnoj ekshumaciji, odnosno sondaži koja ima za cilj određivanje dimenzija grobnice kako bi se mogao utvrditi broj ubijenih koji tamo leže.
Povjesničar Jože Dežman rekao je da se radi o već poznatoj lokaciji i da se njeno istraživanje planiralo prije nekoliko godina pa odustalo, a sada je trebalo utvrditi njene dimenzije.
"Jarak u šumi dugačak je 80 metara i ustanovili smo da je do vrha pun kostiju. Ostaci se nalaze od dubine 1 metra prema dnu i tu leži najmanje 1500 ljudi", rekao je Dežman koji vodi vladinu komisiju za poratne masovne egzekucije i obilježavanje grobnih mjesta ubijenih. Dodao je da su ubijeni, prema iskazima svjedoka, u najvećem broju Hrvati, vojne osobe vraćene iz Bleiburga koje su tu dovođene nakon 15. svibnja 1945
Postoje iskazi da su kasnije u istoj šumi pokopani ubijeni slovenski domobranski časnici vraćeni iz logora Vektring u Austriji, te lokalni "simpatizeri" njemačkih okupacijskih vlasti ili Nijemci. Mariborski list "Večer" navodi da, prema nekim svjedočenjima, u istoj šumi postoje i druge masovne grobnice, te da neki misle da je u njoj pokopano i do 7.000 ubijenih. "Većinom je riječ o Hrvatima", rekao je Dežman, dodavši da zato pretpostavlja da će obilježavanje i održavanje grobišta biti regulirano prema slovensko-hrvatskom sporazumu koji je nedavno usklađen na razini dviju vlada i koji bi trebao biti potpisan. Sondiranju je bio nazočan i povjesničar Marjan Linasi, kustos muzeja u Slovenj Gradecu, koji se već duže vremena bavi temom masovnih grobišta u tom dijelu Slovenije.
Iskopavanju su bili nazočni i predstavnici policije i okružnog tužiteljstva, kako bi se istražila sumnja o pokretanju postupka za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima, navode slovenski mediji.
Dosadašnji slični slučajevi završavali su neuspjehom jer više nema mnogo živih svjedoka, a vjeruje se da je i najveći dio odgovornih za tadašnje događaje već umro.
Grobište Žančani, piše mariborski list, trebalo je biti istraženo 2002. godine, te imenovan istražni sudac, ali su postupci bili zaustavljeni.
Na širem području Slovenj Gradeca je, prema povijesnim dokumentima i iskazima, i lokacija Gornji Dolič, gdje se u masovnoj grobnici navodno nalazi oko 8.000 ubijenih iz kolone koja se u svibnju 1945. povlačila prema Austriji. Slovenski povjesničari danas govore da su većinom bili civili. Slovenski partizanski zapovjednik Franc Strle u svojoj knjizi "Veliki finale u Koruškoj", o završnim borbama u Sloveniji pred kraj rata, navodi, međutim, da su u koloni bile vojne formacije koje se nisu htjele predati, pa je 9. svibnja 1945. naređeno da se cijela kolona bombardira.
(Hina).

Evp o dva lp,emtara ma gore izneseno:

Krupije 30.11.2007 12:24
Odgovor

Izbori dijaspore u Bleiburgu
Sada možda i nađem kosti svoga djeda i njegova dva brata i od 23 momka koliko ih je "nestalo" u II ratu iz mog sela, samo zato što su iz Hercegovine jer su ih zbog toga izdvojili iz kolone, kako tvrdi još živi svjedok. Elem, kada već spominjemo pretke i Hercegovinu htio bi znati gdje je tada bio Milanovićev djed i jeli i on bio alergičan na Hercegovinu i birao ih tada na "Izborima u Bleiburgu"?????

vasteraas 30.11.2007 12:09
Odgovor

Jugoslavija se rodila i umrla u krvi ... vise puta ...
Titova Jugoslavija se rodila u krvi! Pocivala je na kostima desettisuca vlastitih sunarodnjaka i sudrzavljana! Jugoslovenska se "ljudska demokracija" gradila na kostima, a to ocito nije bas najpouzdaniji fundament! Nije cudo, da se takva Jugoslavija u krvi i srusila! Apokalipticni masakri poslije rata su neoprostivo djelo zlocinaca! I mi svi, i ja u Ljubljani, zivjeli smo mnogo godinama medju ubicama! Mozda su to bili nasi susjedi? A da ne govorimo o politicarima krvavih ruka, koji su nas vodili u svetliju buducnost...

ZAR I OVO NE DOKAZUJE DA JE TITO DOISTA BIO NAJVEĆI ZLOČINAC I KRVNIK?
petak, 30.11.2007.

U SDP-u JE PONOVNO DOŠLO VRIJEME NEZAMJENJIVIH I ZAVARAVANJA NARODA

"Jurčić će biti potpredsjednik Vlade za gospodarstvo" "Smatram da ja moram preuzeti odgovornost za izvršnu vlast i sastavljanje Vlade što znači da Ljubo Jurčić više nije SDP-ov kandidat za premijera. Ovo je rezultat razgovora između mene i Ljube Jurčića i razgovora našeg cjelokupnog užeg vodstva. Uloga Ljube Jurčića će biti nezaobilazna i dalje, on će bit naš potpredsjednik Vlade za gospodarstvo", objasnio je Milanović kako je Jurčić u stvari "lucky loser“.

Ima li ovo veze sa zdravim razumom i sa poštenjem prema biračima? Ljubu Jurčića je njegova revolucija prijanjanja uz komuniste pojela već na samome početku. Drug Z. Milanović sam sebe imenuje za kandidata jer očito je ponovno došlo u komunističkom SDP-u vrijeme „nezamjenjivih“.

Na kraju bih priupitao SDP i druga Z. Milanovića: nakon što sastavite Vladu "lijevih", u kojoj to Vi državi mislite vladati jer u Hrvatskoj ste izgubili izbore? Nikako da priznate svoj poraz te da se pokrijete ušima i šutite dok ponovno ne dođe „vaš trenutak“.
četvrtak, 29.11.2007.

ROMI SU PRAVI BAROMETAR

Sa kime ni Romi neće, znase kakovi su! Isto tako i obratno!
četvrtak, 29.11.2007.

ŽRTVA NE MOŽE IZ ZATVORA – KRVNICI NE MOGU U ZATVOR

Uza sve svoje očite promašaje, politiziranje i debakle, Haaški sud i dalje glumi nekakovu pravdu pa Hrvatskog generala A, Gotovinu ne pušta na privremenu slobodu a istovremeno agresorske krvinke oslobađa krivnje ili ih pak – iz političkih razloga – ne dovodi u zatvor.

Zanimljivo je i njihovo glupo i ponižavajuće obrazloženje: Gotovina ne može van jer jamstva Hrvatske Vlade „GLEDANA U KONTEKSTU DOKAZANE SPOSOBNOSTI I ODLUČNOSTI ANTE GOTOVINE DA IZBJEGNE UHIĆENJE“ – nisu dovoljna.

Kako su bila dovoljna kada su Sanaderovi poklisari išli u odlučnu akciju otkrivanja, hapšenja i izručivanja?!

Koliki će tek strani kriminalci završiti u Haagu jer je dokazano da su štitili i još uvijek štite najveće zločince – Karadžića i Mladića?

Ništa se njima dogoditi neće i tam da odu u Haag.

Mislim da bi Premijer Sanader i njegovi klimavci iz HDZ-a koji su sugerirali da se izruči toj bespravnoj instituciji Hrvatske generali, morali prema Haagu zauzeti posve drugačiji stav i pod hitno – dođu li na vlast – povesti ozbiljnu diskusiju o dokidanju Zakona o osnivanju i suradnji sa Haaškim sudom. Bez obzira što i koliko nas to stajalo. Pa valjda je važnije dostojanstvo Hrvatskog naroda i čistoća naših obrambenih i oslobodilačkih akcija protiv agresora nego se bezuvjetno davati u ruke tom bespravlju, pristranosti, cinizmu i podcjenjivanju.
srijeda, 28.11.2007.

MESIĆU SLIKU – SANADERU PODRŠKU U SABORU!

Danas smo čuli vijest da su Romi podpisali suradnju u Saboru sa HDZ-om. Vrlo uravnoteženo i pravedno:

Predsjedniku Mesiću sliku – Sanaderu podršku u Saboru!

Biti će jako zanimljivo što će dr. Šemso Tonković ponuditi SDP-u a što darovati Sanaderu pa da pravda bude zadovoljena kao i u gornjem slučaju?! Ako bih smio predložiti Šemsi: daruj maketu mosta na Pelješac!
srijeda, 28.11.2007.

HDZ HRVATSKE I SRPSKI RADIKALI (PO MESIĆU!) – JEDNAKI!

Prema vijestima koje je Večernji list donesao 28. studenog 2007. u 14,58 sati, Predsjednik Mesić je HDZ usporedio sa srpskim radikalima a onda i sa Schüslom u Austriji! Evo teksta:

"U Srbiji radikali uvijek pobjeđuju, ali nikad nisu sastavljali vladu", rekao je Mesić i dodao da se na njega vrše pritisci, i "iz novina i prepoznatljivih centara da se proglasi pobjednik". Napomenuo je i da je Schüssel u Austriji bio treći pa je svejedno uspio sastaviti vladu.

Potpuno logično za „trasparentnog“ Predsjednika komu je Neovisna Hrvatska oduvijek bila ruža sa trnom u srcu.

Usporediti najjaču stranku u svojoj vlastitoj zemlji sa Srpskim radikalima može doista samo Predsjednik Mesić!
srijeda, 28.11.2007.

GOSPODO PRAVNICI I PSIHOLOZI: AKO JE TOMU TAKO – ČEMU ONDA IZBORI?

Ustavni stručnjaci citiraju članak 97. Ustava koji govori da mandat ide onome “tko uživa povjerenje većine svih zastupnika”, ali dodaju da je situacija jasna s obzirom na to da HDZ ima deset zastupničkih mjesta više od SDP-a.

Situacija, koja je na prošlim i pretprošlim izborima bila posve jasna i koju nijedna strana nije u ta dva izborna ciklusa problematizirala, ovaj se put na različitim stranama različito tumači, pa su neke rasprave čak išle u tom smjeru da bi predsjednik države pri proglašavanju mandatara trebao presuditi čija bi vlada bila kvalitetnija i stabilnija. Vanjski promatrači, čini se, nemaju tih dvojbi. Neki od njih zbunjeni su razvojem situacije u Hrvatskoj nakon uredno provedenih parlamentarnih izbora te na različitim adresama traže objašnjenja.

Oni polaze od pravila da vladu prvo pokuša sastaviti onaj tko je dobio najviše mandata u parlamentu.
Izgleda da su pravni mudrijaši i neki stručnjaci iz psihologije, nakon proteklih izbora, napokon došli na svoje: oni su odjednom postali veoma tražena roba u morskim kombinacijama za mandatara i sa visoka dijele svoja "visoko stručna" mudrijašenja: može ovako može onako!

Iako se točno zna tko je i sa koliko mandata odonesao pobjednu na prošlim parlamentarnim izborima, neki pravnici i stručnjaci iz psihologije sve nas zapravo prave budalama. Ili su neki od njih to učinili pri njihovom „stručnom“ savjetovanju u donošenju takovog propisa sa očitom namjerom da u danom trenutku mogu mutiti. Jarčevi su to propisi – pa makar bili i Ustavni – koje možeš natezati kao žvakaću gumu.

Ako je za dobivanje mandata za sastav nove vlade u prednosti onaj koji Predsjedniku države donese dokaz o većini u Saboru, onda bi na taj način novi mandatar mogao biti i npr. Predsjednik HSU-a, gosp. Vladimir Jordan ili Milorad Pupovac ili Anto Đapić: obići glavne predstavnike svih stranaka, dogovoriti se o koaliciji sa njima, otrčate kod Predsjednika Mesića – i mandat je u džepu.

Jednako tako ako Predsjednik može mandat povjeriti „onomu koji donese dokaz o većini u Saboru“ a ne onomu koji je stvarno pobijedio na izborima onda se postavlja pitanje: PA ČEMU ONDA PARLAMENTARNI IZBORI?! Neka Predsjednim sam odluči po vlastitom nahođenju jer napokon je on valjda "jedini koji brine o općem dobro građana!"

Za zdravi razum, savezništva među strankama su legitimna samo onda kada su učinjena prije izbora a nikako poslije. Kako će naime mogući nezadovoljni glasači pojedine stranke išta moći ispraviti od odluke svojih Vođa za koje inače nebi bili glasovali da su oni takova savezništva sa ovom ili onom strankom navijestili prije izbora?

Sva savezništva poslije izbora čista su trgovina i nadmudrivanje a i ruganje sa građanima-biračima.
utorak, 27.11.2007.

PREDSJEDNIK MESIĆ, V. PUSIĆ I Z. MILANOVIĆ IZAZIVAJU DEMOKRACIJU

Ono što (ne) radi Predsjednik Mesić, ono kako se postavljaju ošamućeni komunisti i narodnjaci, nema veza sa zdravim razumom i predstavlja čistu komunističku glupost.

Ovo je čisti izazov Hrvatskog naroda i predstavlja SDP-ovsko i HNS-ovsko izrugivanje demokracije. Oni bi opet „po šumama i gorama“. Posve je sigurno da u tome neće uspjeti pa se onda valja priupitati: čemu brušenje živaca narodu koji je jasno na izborima rekao tko je pobjednik i tko – u duhu demokracije – treba dobiti mandat za sastav Vlade.

Što bi tek bilo da je kojim slučajem HDZ u prednosti samo i isključivo zahvaljujući neprijatelju broj jedan za HNS i SDP, a to je NEPRIJATELJSKA HRVATSKA EMIGRACIJA?! Srbi-autobusari mogu derati besplatno hrvatske autoputeve i ceste a Hrvati iz BiH i drugih država koji su pomagali i moralno i materijalno, koji su čak i ginuli za slobdu Hrvatske – oni su očito za Mesića, Pusićku i Milanovića NEPRIJATELJI! Uostalaom, to su bili punih pedeset godina prošlog stoljeća!

Treba također imati na umu da Predsjednik Mesić još nije čestitao Hrvatskoj nogometnoj ekipi na veličanstvenoj pobjedi u Londonu a isto tako nije čestitao niti HDZ-u na izbornoj pobjedi! Treba li tu još štogod nadodati?
ponedjeljak, 26.11.2007.

RASTURENI KOMUNISTI NIKAKO DA PRIZNAJU SVOJ PORAZ

Bez obzira što su na demokratskim parlamentarnim izborima 25. studenog 2007. izgubili, komunisti pod nazivom SDP, nikako da priznaju svoj poraz. A on je očit!

Možemo si zamisliti što bi bilo da je kojim slučajem obratno: da su oni osvojili odgovarajuću većinu, pa da se je HDZ onda usudio ustvrditi da traži suparnike za sastav nove Vlade!

Najavili bi građanski rat!
ponedjeljak, 26.11.2007.

JEDNOM KOMUNISTI - ZAUVIJEK SDP-ovci

SDP-ovci pjevali ‘Od Vardara pa do Triglava’ dok nije došla policija
Piše: T. Krasnec

ZAGREB - “Od Vardara pa do Triglava”, “Po šumama i gorama”, “Druže Tito, mi ti se kunemo” i druge slične pjesme pjevale su se u šatoru SDP-ova izbornog stožera na Iblerovu trgu oko dva sata iza ponoći u izbornoj noći.

Nakon što je utihnula glazba koja se slušala u šatoru, grupa mladih SDP-ovaca u dobrom raspoloženju počela je pjevati razne pjesme. Čula se i “Zovi, samo zovi”, no ubrzo su na repertoar došle i partizanske, pa su najprije zapjevali “Po šumama i gorama”.

Potom red jugoslavenskih - “Računajte na nas” i “Druže Tito, mi ti se kunemo” - pa još jedna partizanska - “Na Kordunu grob do groba” - pa na kraju “Od Vardara pa do Triglava”. No, nakon poznatog refrena “Jugoslavijo, Jugoslavijo” pjesma je utihnula na zahtjev dvojice policajaca. Oni su se pojavili na stražnjem ulazu u šator i zamolili jednog od SDP-ovaca da stiša pjevače.

Policajci ipak nisu reagirali zbog stihova pjesama, nego zbog buke na koju su se žalili stanari okolnih zgrada na Iblerovu trgu. Videosnimke nekih od pjesama koje su pjevali SDP-ovci pogledajte na portalu jutarnji.hr.

Predsjednik stranke Zoran Milanović nije bio prisutan u šatoru u vrijeme dok su se pjevale ove pjesme, a glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić danas nije željela tome pridavati veliku pažnju.

- Repertoar pjesama koje su se pjevale bio je raznovrstan, bilo je i “Vile Velebita” i hrvatskih budnica. Kad se netko u tri sata ujutro, uz pomoć malo alkohola, malo razmaše, ne znam je li to odmah za psihološko i politološko razmatranje. Ne treba iz svake malo življe atmosfere izvoditi povijesne zaključke - rekla je Grbić. preuzeto iz Jutarnjeg lista
subota, 24.11.2007.

POŠTOVANOM „ŽUPNIKOVOM ZALU“ I „ZELENOM“

Poštovani „Zupnikov zal“ i "Zeleni"!

U svome stilu mi pišeš da nisam „ni zaslužio da me drzava za nerad placa“. Nastavljaš da „netko radi 8 sati svaki dan za 2000 kuna, a vi laprdate za puno vise. Vi ste zasticeni medvjedi. Odrecite se drzavne place, pa propovjedajte evandelje“ (točno sam prepisao kako si mi i poslao na blog – bez hrvatskih znakova!).

Prije svega ti se zahvaljuem što si me prozvao „zaštićenim medvjedom“ i što me pozivaš da se odreknem „državne plaće“. Samo da te upitam: od kuda ti saznanje da ja za svoj rad primam i jednu jedinu kunu od Države? To si izmislio jer kastavski župnik Franjo Jurčević u preko 40 godina svoga svećeničkog rada do dana današnjega (zaređen sam za svećenika 02. srpnja 1967. pa onda broji!) nisam od Države primio niti jednu jedinu kunu plaće. Znači: grdno lažeš i ti i tebi slični.

Uz to sam ovdje u Kastvu uz veliki napor župljana obnovio 13 crkvenih kulturnih objekata: krovove, fasade, unutrašnjost župne crkve i brojnih kapelica, itd., te sagradio jedan od najljepših i najvećih župnih stanova u Riječkoj nadbiskupiti – isključivo zahvaljujući župljanima koji me (po sudu „Zelenog“) ne vole kao što su volili „starog velečasnog“ koji je „bio mnogo bolja i pristojnija osoba“.

Meni je jako drago da se o mom prethodniku tako lijepo priča jer to znači da ćeš i o meni isto tako lijepo pričati kada me ovdje više ne bude - prema onoj: "Drumovi će poželiti Turaka al' Turaka više biti neće!"

Tjekom Domovinskog rata moji župljani i ja smo dnevno istovarali i do sedam šlepera humanitarne pomoći te hranili i pomagali i do tisuću izbleglica – i Hrvata i Srba i Bošnjaka – svakoga dana. Što si ti u tome doprinio, ti koji mene nazivaš „zaštićenim medvedom“, čovjekom koji „piše gluposti po internetu“ koji mene nazivate da nisam niti zasluživo da me „država za nerad placa“., itd.?

Što se pak tebe, druže „zeleni“ tiče, samo ti poručujem da su i paradajz i paprika u početku zeleni a da ipak na kraju postanu crveni!

Dana 24. studenog 2007., Franjo Jurčević, župnik – pred veličanstvenu pobjedu onih koji će u slijedeće četiri godine kormilariti Hrvatskom! (Lijepo molim: nisam rekao tko, ali - zna se!).
petak, 23.11.2007.

SVA JE VIKA NA VUKA - POLUISTINE O TROŠENJU NOVCA U PREDIZBORNOJ KAMPANJI

Neshvatljivo je kako to da svi – a posebno Suzana Jašić, izvršna direktorica GONG-a i Zorislav Antun Petrović, predsjednik Trasparency internationala Hrvatske uvijek na prvo mjesto stavljaju kako je HDZ najviše potrošio na predizbornu kampanju.

To su namjerno i smišljeno sročene poluistine samo da HDZ ne pobijedi, da omrzne biračima. U stvarnosti sve su stranke podjedanko potrošile – prema broju onih koji za njih glasuju. Drgim riječima, ni HDZ ni SDP ni HNS ni HLS, itd. nije više potrošio nego praktički potpuno jednako.

Zašto Jašićka i i Zorislav Petrović ne objave koliko su oni potrošili (i čiji novac) za blaćenje Hrvatske?! Tko i sa kolikom novčanom svotom njih finacira?

Još bih postavio pitanje gospodinu Zorislavu Antunu Petroviću: kako to da u onim emisijama u kojima se bezočno blati Hrvatska, ti se uvijek uspiješ javiti na telefon? Imaš li ti posebnu liniju za ubacivanje na emisije koje blate Hrvatsku?

Kada si toliko pametan, kandidiraj se za predsjednika Države a glavna pomoć neka ti bude Suzana Jašić (kao npr. Čačić i Pusićka!).
petak, 23.11.2007.

MILANOVIĆ NA LINIJI TRADICIJE KOMUNISTIČKE PARTIJE

Možda SDP-ov žutokljunac Milanović i nije potpuno svijestan da je svojom izjavom kako „nema tog pitanja koje građani nemaju pravo u svakom trenutku postavii“ zapravo predstavlja jeku komunističkog tragičara M. Đilasa koji je svojevremeno izjavio da „nema toga građanina kojega komunistička vlast u Jugoslaviji ne može staviti pred sud i osuditi“. Bilo je to u Americi kada su ga novinari priupitali u vezi sa političkim suđenjem Alojzinu Stepincu.

Još bih drugu Milanoviću pripomenuo da latinska poslovica koju je ovih dana prekrstio u 'Honores mutant causa' točno glasi: „Honores mutant mores“ – u slobodnom prijevodu: čovjek kada dobije visoku čast, poblesavi!

I njegov Tito je svojevremeno također na sličan način prekstio „Per aspera ad astra“ u izreku: Gradu i svijetu (misleći na papinu poruku „Urbi et orbi“!).

Mislim da ovim još nisam prekršio predizbornu šutnju – niti onu što ju naređuje Hrvatski zakon a niti onu što je (navodno) svećenicima naredio Papa, ali za koga ću glasovati – zna se! Posebni pozdrav kolegi koji se podpisuje sa "Župnikov zal"!
četvrtak, 22.11.2007.

PORUKA NOVINARIMA

„Bože čuvaj Hrvatsku“ nije HDZ-ova himna nego prekrsana domoljubna pjesma. Onima kojima ta pjesma smrdi, neka začepe vlastiti nos!

Kolegi Anti Vrankoviću poručujem da mu čestitam i neka i dalje tako nastavi. Onima pak kojima se to ne sviđa, vlč. je Ante kao sito i rešeto kroz koje će otpasti kao pljeva.
četvrtak, 22.11.2007.

PREDSJEDNIKA MESIĆA JOŠ NISMO ČULI

Dok cijela Hrvatska u Hrvatskoj i po cijelom bijelom svijetu slavi veličanstvenu pobjedu Hrvatske nogometne ekipe, dok im stižu brojne čestitke među kojima i Premijera Sanadera, ruskog tajkuna koji je obećao mercedese, itd., jedan još uvijek uporno šuti!

Naime, za sada (15,39s) samo - inače u drugačijim prigodama veoma blagogoljiv - samo Predsjednik S. Mesić šuti!

Očito zato što naši nogometaši – IDU DALJE!
četvrtak, 22.11.2007.

VELIČANSTVENA POBJEDA HRVATSKE NAD NAPUHANIM ENGLEZIMA

Jučerašnja veličanstvena pobjeda HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE nad samouvjerenim i napuhanim ENGLEZIMA, u engleskoj kao kolijevci nogometa, vrednija je od svih naših mogućih pobjeda na budućem Europskom prvenstvu.


Čestitam od srca HRVATINAMA na ovome prekrasnom duševnom užitku, kojega su svojom igrom ostvarili za sve HRVATE i sve one koji nas vole.


Oni pak koji nas ne vole - neka pate.
srijeda, 21.11.2007.

ŠTO JOVIĆ GOVORI TO OSTALI SRBI MISLE

'Ne treba isprika za Vukovar'
Srijeda, 21 Studeni 2007
'Zašto bi se ispričao kada je u 2. svjetskom ratu u Hrvatskoj pobijeno do 700 tisuća Srba, a tijekom posljednjih sukoba protjerano oko 500 tisuća', uzvratio je Jović Manoliću.
Bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ Borisav Jović kazao je u utorak navečer u emisiji srbijanske televizije da je JNA bila jedina legalna oružana sila koja je branila SFRJ, te da se "nikome ne treba ispričati" za agresiju na Vukovar jer su u Hrvatskoj "bila uzurpirana prava srpskog naroda".

Sudjelujući u emisiji RTS-a videolinkom iz Rijeke, jedan od osnivača HDZ-a Josip Manolić pozvao je Borisava Jovića da se ispriča i pridruži obilježavanju teških dana koje je hrvatski narod doživio u Vukovaru i tužnim sjećanjima na tamošnje žrtve, što je Jović odbio rekavši "kako ne zna zašto bi to učinio kada je tijekom Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj pobijeno 600 do 700 tisuća Srba, te tijekom posljednjih sukoba protjerano njih oko 500 tisuća".

Jović je rekao da je "u Vukovaru došlo do sukoba regularnih postrojbi JNA i hrvatskih paravojnih postrojbi", te da je "Vukovar nastavak priče o blokadama kasarni i spašavanju ljudi u njima".

On je tijekom emisije zanijekao da je ustavni poredak narušen napadom JNA na Sloveniju, kao i da je JNA počinila agresiju nad Hrvatskom.

U emisiji je emitiran i kratki razgovor s nekadašnjim prvim čovjekom vojnosigurnosne službe tadašnje JNA generalom Aleksandrom Vasiljevićem, kojeg je posljednji ministar obrane bivše SFRJ Veljko Kadijević prošlog tjedna optužio da ga nije obavijestio o događajima na Ovčari za koje trebao znati.

Vasiljević je rekao da tada "njegova linija major Veselin Šljivančanin, s kojim je razgovarao, ni riječju nije spomenuo slučaj Ovčara", te "da je tek u siječnju 1993. saznao što se stvarno dogodilo na Ovčari".

Objavio: www.net.hr

U danima kada se sjećamo stradanja Vukovaraca od srbočetničkih razularenih bandi, B. Jović izjavljuje ovo. Takav prezir prema žrtvama može imati samo monstrum koji se regrutira iz Srbije. Oni bi i danas – da ikako mogu – rušili, klali i ubijali te nakon toga „mirno spavali“ kao da se ništa nije dogodilo.

Sjetimo se samo Lovinačkih žrtava u kolovozu 1991. Nakon što su ih na neviđen način izmasakrirali njihovi vlastiti susjedi Srbi, oni su otišli u gostionicu te pjevali i pili kao da se ništa dogodilo nije.

I nakon ove Jovićeve izjave još će uvijek u Hrvatskoj biti onih koji će sa takovima željeti nekakovu zajedicu ili uniju!
srijeda, 21.11.2007.

ŽUPNIK DOBIO PORTRET - NASLIKAO "ŽUPNIKOV ŽALITELJ"!

Gospodin koji se podpisuje sa "zupnikov zalitelj" evo što je napisao:

"Ja vidim da si ti jedna obicna budaletina. Fasistoidna, klerikalna, mrznjom zadojena, nepismena, bez ljubavi bozje. Kratko zalosno uopce da te netko slusa, te da ti nekoga vodis, a kamoli crkvu. Pa mozes li i jednu afirmativnu temu otvoriti, nego godinama po istoj kozi deres. (zupnikov zalitelj 20.11.2007. 19:20)

Evo, poštovani "žalitelju" na Tvoju zamolbu objavljujem i "jednu afirmativnu temu" a to je VUKOVAR i ŠKABRNJA! Ono što su Srbi radili u Vukovaru i Škabrnji sasvim dovoljno dokazuje da su najkrvoločnije nemani u vojnim uniformama.

Na kraju se zahvaljujem na mome portretu kojega si majstorski naslikao: "obična budaletina, fašistoidna, klerikalna, mržnjom zadojena, nepismena i bez ljubavi božje". Dobro naš narod kaže: SVAKI LUDI PO SEBI SUDI!

Nadam se da si sada jako zadovoljan!Škabrnja - Da se ne zaboravi


Vukovar - Da se ne zaboravi
ponedjeljak, 19.11.2007.

PREDSJEDNIK MESIĆ PONOVNO KRIVOTVORI POVIJEST

Dana 17. 11. 2007. Predsjednik Mesić je sudjelovao na proslavi 65. obljetnice I. korpusa NOV-a u Karlovcu.

Iako se već toga dana cijela Hrvatska (pa i Udbaši i Kosovci iz svojih razloga) već sjećala 16. obljetnice tragedije Vukovara i Škabrnje, Mesić se na to nije osvrnuo niti jednom jedinom riječju. On ponovno kopka po prošlosti iako to drugima zamjera i brani.

Iskoristio je prigodu da oštro napadne NDH ističući da je „NDH Ante Pavelića kvislinška tvorevina koja nije bila niti nezavisna niti hrvatska niti država“ (Iz priopćenje Ureda Predsjednika RH od 17. 11. 2007.). Dakle, napada ono što – po njemu – ni na koji način nije postojalo!

No, pustimo to na stranu pa prijeđimo na njegovo nastavljanje krivotvorenja povijesti. Naime nakon što je ustvrdio „da je NOB bio općenarodni pokret, predvođen komunistima, na čelu s Josipom Brozom Titom“, nadodao je: „Činjenica je da je bilo i pojedinačnih zločina u sklopu NOB-a...“, a nakon toga je već po neki puta ponovio svoju omiljelu nebulozu ustvrdivši da „fašistički pokret i kao idea i kroz izvedbu zločin od prvog do posljednjeg dana“, dok je „antifašizam čist“.

Gospodine Predsjedniče, pa kakovi su to nadljudi koji su „kao pojedinci“ mogli poubijati stotinjak tisuća razoružanih vojnika i nevinih civila? Pa nisu se, gospodine Predsjedniče, niti sve ustaše zajedno složile i ubijale svakog pojedino Srbina, Židova, Cigana ili partizana-antifašistu, nego su to isto tako činili pojedinci.

Nije jasno što Vi zapravo ovim svojim krivotvorenjem želite reći, ali je posve jasno da masovna ubijanja kroz razdoblje od dobrih desetak godina nakon drugog svjetskog rata gdje su stradali desetci tisuća Hrvata, Vi jednostavno proglašavate za „pojedinačne zločine u sklopu NOB-a“, i da baz obzira na te „pojedinačne zločine“ – „antifašizam je čist“.

Gospodine Predsjedniče, kada biste upotrijebili i sve kemikalije čitavog svijeta Vi nebiste bili u stanju očistiti tu ogromnu krvavu mrlju sa svoga NOB-a i nekog Vašeg „nadljudskog“ antifašizma: o tome govore desetci tisuća kostura koje Vi svim snagama omalovažavate i ponovno pokapate, ali Vam to svakako više neće uspjeti: ISTINA DOLAZI NA VIDJELO DANA!
subota, 17.11.2007.

JEDAN OD NAJVEĆIH MRZITELJA HRVATSKE I DALJE SIJE SVOJU MRŽNJU PROTIV SRBA U HRVATSKOJ

SVETOZAR LIVADA GOSTOVAO U RIJEČKOJ ZAJEDNICI SRBA

Srbi spadaju izvan zakona

RIJEKA – Svetozar Livada jedan od kandidata Zajednica Srba Hrvatske u 12. izbornoj jedinici gostovao je jučer u Riječkom ogranku, kako kaže najstarijem i najbrojnijem društvu koje okuplja Srbe u Hrvatskoj, a koje prema njemu nikada nije bilo u težoj situaciji u svojoj povijesti.
– Oduzimanjem stanarskog prava ostali smo bez elite. Na sto umrlih zagrebačkih Srba rodi se jedno dijete. Čak 1.200 srpskih naselja je uništeno, 52 toponima u Hrvatskoj je ukinuto te niti jedan nije vraćen. Srbima su uništene sve institucije osim Pravoslavne crkve. Prema Ustavnom zakonu o manjinama Srbi spadaju izvan zakona, samo je jedan pravnik zaposlen. Oko 1.400 zahtjeva za obnovu srušenih srpskih kuća nalazi se kod ministra Kalmete, rekao je Livada. Kako kaže Livada, Domovinskim ratom sve nacionalne manjine u Hrvatskoj ostale su na jednoj trećini svojih članova, a srpski narod je masakriran i neintegriran. Naglašava da je obišao 1.500 naselja u Hrvatskoj od kojih su sva hrvatska obnovljena, dok niti jedno srpsko nije obnovljeno.
– Srba je u Hrvatskoj manje nego 2001. godine, a nema ni obeštećenja žrtava, poručio je Livada.

NL SUBOTA, 17.11.2007.
Da, dobro ste pročitali: kandidat za Srbe u Hrvatskoj u 12. izbornoj jedinici, gospodin SVETOZAR LIVADA jučer je u Rijeci javno nastavio iznositi svoje četničke stavove čime samo ŠKODI SRBIMA U HRVATSKOJ.

Sva stradanja Srpskog naroda u Hrvatskoj su prouzročili upravo njihove vođe među koje spada i S. Livada. Prema dnevnom tisku, on otvoreno i bez ikakovog srama izjavljuje da Srbi u Hrvatskoj nikada nisu bili u težoj situaciji u svojoj povijesti.

„Oduzimanjem stanarskog prava ostali smo bez elite (vjerojatno misliš na Simu Dubajića, D. Štrbca, Milana Martića, itd.!). Na sto umrlih zagrebačkih Srba rodi se jedno dijete (pa što su u tome gospodine Livado krivi Hrvati?). Čak 1.200 srpskih naselja je uništeno, 52 toponima u Hrvatskoj je ukinuto te niti jedan nije vraćen. Srbima su uništene sve institucije osim Pravoslavne crkve. Prema ustavnom zakonu o manjinama Srbi spadaju izvan zakona, samo je jedan pravnik zuaposlen. Oko 1.400 zahtjeva za obnovu srušenih srpskih kuća nalazi se kod ministra Kalmete“, rekao je Livada.

„Srba je u Hrvatskoj manje nego 2001. godine, a nema ni obeštećenja žrtava, poručio je Livada“. (NL od 17. studenog 2007., str. 16).

Gospodine Livada, pa zar Vas nije stid ovakove stvari tvrditi. Govorite o uništenim srpskim naseljima, o izostanku „obeštećenja žrtava“ misleći samo na Srbe. Pa zašto se ne upitaš tko je to sve prouzročio? Tko je uništio desetke tisuća hrvatskih naselja, stanova i kuća? Tko je obeštetio hrvatske žertve? Kordun ti je jako dobro poznat, pa zašto svojim četnicima nisi spriječio razaranja i ubijanja Hrvata na Kordunu?

Ti Livado ponovno širiš mržnju i netrpeljivost kao i tvoj sunarodnjak četnik Rade Leskovac u Vukovaru. Začme li se ponovno kakova oluja, tko će biti kriv? I što trabunjaš o Srbima u Zagrebu: pa tko je njih tjerao iz Hrvatske? Tko je riječke Srbe tjerao? Mnogi su sami i dragovoljno išli na „svoju stranu“ jer Hrvatsku nikada – kao ni ti – nisu osjećali kao svoju stranu. Prisjeti se malo što si i prošle godine pisao protiv Hrvatske, osobito u svojoj knjizi:

ETNIČKO ČIŠĆENJE - ozakonjeni zločin stoljeća

Cijena: 120,00 kn
Internet cijena: 96,00 kn
Uštedjeli ste: 24,00 kn
Godina izdanja: 2006

Što si pisao i govorio protiv Hrvatske sve od 1990. pa do dana današnjega!

Ničemu te nije naučio niti bljesak, niti oluja, niti Miljevački Plato, niti Maslenica, niti Medački džep... očito tebi i četniku Radi Leskovcu u Vukovaru treba neki URAGAN!
petak, 16.11.2007.

BRAČNI PAR PILAKOVIĆ DOBIO DVOJA INVALIDSKA KOLICA

Dana 16. studenog 2007. HDZ Grada Kastva darovao je dvoja invalidska kolica bračnom paru Pilaković iz Kastva.

Svečanoj primopredaji prisustovala je visoka gošća, gđa. K.G. Kitarović, ministrica vanjskih poslova i evropskih integracija, gosp. Đ. Kapelli, predsjednik županijskog odbora HDZ-a, gradonačelnik Grada Kastva, gosp. Dean Jurčić te župnik Franjo Jurčević uz brojne predstavnike medija i članovi HDZ-a.

Hvale je vrijedna bila ideja HDZ-a Grada Kastva da se nabave barem jedna invalidska kolica. U prikupljanju sredstava bili su uporni i neumorni. Na tu svoju humanu akciju potaknuli su i županijski HDZ koji se je spremno odazvao.

Tako su nabavljena dvoja kolica za bračni par Pilaković. Bilo je velikih darova pojedinaca ali isto tako skromnih – ali svi su bili od srca.

Ovakove akcije u predizbornom vremenu su HVALE VRIJEDNE a ne trošenje silnog novca na plakate, televizijske i radio emisije, novinske oglase i sl.

Ponosam sam na ovakove župljanje! Vrijednost ove akcije iznosi nešto malo manje od 50.000,00 KN. Akcija je trajala oko godinu dana i druga je uspješno provedena u našoj župi i Gradu Kastvu ove godine.
četvrtak, 15.11.2007.

"PAPA NAREDIO BISKUPIMA...!"

U dnevnom tisku ovih dana mogli smo pročitati i slijedeću novinarsku glupost:
"Večernji:
13.11.2007 19:59

PORUKA BISKUPIMA Nuncij Lozano prenio nalog Vatikana
Papa naredio šutnju do izbora
Autor Dražen Ćurić

ili pak slijedeći biser iz Nacionala:

PORUKA IZ VATIKANA
Papa biskupima naredio da šute do izbora".

Pa gdje i kada to tako Papa naređuje? Takovi su izrazi samo floskule nekih „novinarskih kočijaša“ koji na taj način žele prodati svoje novine.

Prije svega to uopće nije način papinog postupanja a osim toga ta valjda Papa ima daleko pametnijeg posla umjesto da se bavi predizbornim glupostima i lažima raznih stranačkih čelnika u Hrvatskoj. Papa jako dobro zna da biskupi dotične zemlje itekako dobro poznaju prilike u vlastitoj sredini te nije potrebno da im netko izvana daje direktive.

Komunisti i liberali su oduvijek imali svoje naredbodavce daleko izvan granica Hrvatske pa misle da tako imaju i biskupi.

Bilo bi jako zanimljivo doznati koji su od onih koji kritiziraju izjavu Hrvatskih biskupa i propovijed vojnog ordinarija u Hrvatskoj, mons. Jurja Jezerinca prije predstojećih izbora doista te tekstove i pročitali!?

Nego Crkva u Hrvatskoj je još jedina snažnija institucija (vojska dokinuta, sudstvo ocrnjeno, liječnici proglašeni za podmitljivce i nesposobnjakoviće, policija korumpirana, hrvatski branitelji vršili zločine nad „golorukim srpskim stanovništvom“, Tuđman najveći kriminalac, vojska Hrvatskih branitelja čisti su ratni profiteri, Hrvatska je bila agresor kako u vlastitoj kući tako i u BiH (Pusićka!), itd.), na koju se nekažnjeno može napadati, blatiti, izmišljati, suditi kao u poraću 2. svjetskog rata, itd.

Komunisti i liberali u Hrvatskoj očito nisu niti primjetili da su u svome mračnom tunelu gušenja svih vrsta sloboda gdje su samo oni htjeli biti svijetlo (i to ostvarivali ognjem i mačem!) – ostali sami pa sada strahuju pred bezdanom svoje vlastite praznine.

Cijela predizborna kampanja glavnih predstavnika nekih stranaka se svodi samo na bezočne i neargumentirane laži i podvale protiv drugih a pogotovo protiv Crkve, bez konkretnog programa kako bi narodu moglo bilti bolje, ili još realnije: da ne bude gore!

I sada u svim tim smicalicama i lažima jedino svećenici i Crkva nebi smjeli ama baš ništa reći. Zabrana Crkvi da išta kaže – jedini je program mnogih članova SDP-a i HNS-a.

Lijepo bih molio "novinarske kočijaše" da ispitaju hoće li papa narediti nogometnim trenerima da nogometašima u Hrvatskoj skinu dresove i istovremeno zabrani tetoviranje - pogotovo hrvatskog znakovlja!
srijeda, 14.11.2007.

SRBI U VUKOVARU PONOVO IZAZIVAJU, A HRVATI ŠUTE

Način na koji u ovo predizborno vrijeme Rade Leskovac na svojim četničkim plakatima u Vukovaru izaziva ponovno Hrvatsku, prelazi svaku mjeru pristojnosti i dovodi u pitanje Hrvatsku strpljivot.

Jasno da nitko od odgovornih u Hrvatskoj nema petlje reći i njemu i ostalim četnicima: dosta već jednom tog Vašeg četnikovanja i izazivanja! Mislim da bi svaka normalna vlast nakon tragedije koju su Srbi učinili u Vukovaru trebala bez ikakovog obzira što nam netko može prigovoriti, Radu Leskovca smjesta zatvoriti. Za opomenu drugima!

Isti R. Leskovac je stao također iza izazivajuće četničke tvrdnje da Srbima nikada u Hrvatskoj nije bilo gore nego sada. Ako niste zadovoljni ovdje slobodno otiđite gdje će Vam biti bolje.

Evo što - prema pisanju Nacionala - rade Srbi u Vojvodini. I na to se šuti!

Srbi mijenjaju imena hrvatskih sela u Vojvodini. Kukuljevci su oduvijek bili poznati po uzgoju kvalitetnog duhana. Selo Kukuljevci kraj Šida u Vojvodini uskoro bi moglo promijeniti ime u Lazarevo, javlja beogradski dnevnik Blic. To je selo nekoć bilo nastanjeno Hrvatima, no nakon rata u njemu su se nastanili Srbi iz Slavonije i BiH. Mještani su svoj zahtjev obrazložili rekavši kako im je „dosta asocijacija na kuknjavu i teškoće“.

„Ne radi se ni o nacionalnim, niti političkim razlozima, jednostavno nam se sadašnji naziv sela ne sviđa, asocira na kuknjavu i teškoće čega nam je dosta. Većina današnjeg stanovništva doselila se devedesetih godina iz Slavonije i BIH tokom ratnih zbivanja. Nekada je u mjestu bio jedan posto pravoslavnog stanovništva dok su svi ostali bili katolici, a danas je situacija obrnuta. Prvo smo sproveli anketu u selu da vidimo da li postoji interesovanje za promenu imena, za šta se izjasnilo 80 posto punoljetnih meštana. Onda smo ponudili nekoliko prijedloga: Lazarevo, Obilićevo i za treću mogućnost ostavili da svatko upiše svoj prijedlog. Najveći broj glasova dobilo je Lazarevo”, kaže Nenad Ćulibrk, predsjednik Savjeta MO Kukuljevci.

Inače, to je selo poznato po uzgajanju iznimno kvalitetnog duhana. Ime želi promijeniti i susjedno selo Gibarac. Tamošnji žitelji htjeli bi da se njihovo selo, odakle su Hrvati protjerani za vrijeme rata zove Dušanovo.
utorak, 13.11.2007.

HRVATI NE MOGU GLASOVATI – SRBI MOGU!

Vrlo je zanimljivo kako se pojedinci i stranke (npr. SDP i HNS!) postavljaju prema hrvatskim građanima Hrvatima iz BiH i Hrvatima iz dijaspore a kako udbaški šute na potpuno jednak status hrvatskih državljana Srba–autobusara!

Ni jedni ni drugi ne žive u Hrvatskoj niti plaćaju porez Hrvatskoj, ali gore navedene stranke su samo protiv glasovnja Hrvata iz BiH i dijaspore ali ne i protiv Srba-autobusara.

Tragično je što mnogi dobranamjerni Hrvati nasjedaju Milanovićevoj i Pusićkinoj propagandi pa ističu: što će oni (misli se samo na Hrvate a ne i na Srbe koji isto tako ovdje ne žive!) nama krojiti budućnost kada "oni ne plaćaju porez!" Hrvati iz BiH i dijaspore itekako su platili ovoj HRVATSKOJ svoj porez za stoljeća unaprijed!

Ponavljam: razlika je ipak ogromna: za ovu neovisnu i međunarodno priznatu Hrvatsku, Hrvati iz BiH su prolijevali svoju krv, tijelima zaustavljali srpske tenkove pri namjeri da okupiraju Hrvatsku. Hrvati pak iz dijaspore dali su nemjerljivu pomoć u svakom obliku upravo u vremenima najžešćih napada Srba i Jugovojske na Hrvatsku a istovremeno Srbi-autobusari su tu istu Hrvatsku mrzili, razarali, klali i ubijali sve što nije Srpsko.

Sada Hrvati koji su stvarali ovu zemlju ne mogu glasovati a Srbi koji su je razarali – mogu! Po tome smo očito jedinstvena Država na svijetu: vlastitim neprijateljima dajemo pravo glasa!

Sjetimo se samo halabuke oko uvođenja KUNE u Hrvatsku: najviše su protiv toga bili Srbi, komunisti i antifašisti a sada su bezgranično zaljubljeni u tu istu KUNU koja je zadnjih desetak godina najstabilnija valuta na svijetu. Mi neke stvari jednostavno nećemo da vidimo, shvatimo i priznamo.
ponedjeljak, 12.11.2007.

PREDSJEDNIK MESIĆ BI MOGAO BISKUPA JEZERINCA PROTJERATI I IZ ZGRADE VOJNOG ORDINARIJATA!

Biskup Jezerinac u posjeti Kastvu
Ono što je Predsjednik S. Masić danas (12. studenog 2007.) izjavio o vojnom ordinariju biskupu J. Jezerincu dokazuje da je on skroz naskroz izgubljen u vremenu a bome i u prostoru. Kada ga je UDBA i KOS obavijestio da nikako ne može smijeniti vojnog ordinarija biskupa Jurja Jezerinci, on bi mu moga zabraniti pristup vojnim zdanjima. Jedino što ga može u njegovoj suludoj izjavi spasiti jest pomisao da je vjerojatno mislio na zdanja bivše jugoslavenske vojske!

Što bi bilo da nakon ovog Mesićevog buncanja biskup Jezerinac i Biskupska konferencija Hrvatske reknu da će Predsjedniku Mesiću zabraniti ulazak u bilo koju crkvu na području Hrvatske?!

Misli li Predsjednik Mesić i na zabranu vojnom ordinariju biskupu Jezerincu u zgradu Vojnog ordinarijata jer i to je napokon – vojno zdanje?!

Pa molim Vas, ne bunite se, ja samo pitam!

Na kraju poručujem vojnom ordinariju u republici Hrvatskoj, mom kolegi i prijatelju Jurju Jezerincu: Mesićev beskućniče nemoj se bojati: možeš doći kod mene stanovati dok napokon naši ne dođu na vlast u Hrvatskoj a onda ćeš se ponovno vratiti u svoj vojni stan!
nedjelja, 11.11.2007.

EVROPSKI I SVJETSKI CINIZAM SE SADA ZOVE Florence Hartmann

Florence Hartmann je slična onim malim mačićima: dok nisu progledali glasovali su za komuniste a kada su progledali onda su vidjeli da su u zabludi pa su okrenuli ploču. Dok je spomenuta gospođa F.H. bila u Haagu na vrlo visokoj dužnosti i bolje od svih drugih bila obaviještena o svemu, lupetala je i gadila po Hrvatskoj, Hrvatskim generalima, pokojnom Predsjedniku Franji Tuđmanu...itd.

Kada su Vas „popapali“ oni koji su Vas i iznjedrili, Vi ste odjednom progledala! Kao što ste u Haagu grdno zarađivali udružena u moćnu političku kliku koja je nemilice optuživala Hrvatsku, pokojnog Hrvatskog Predsjednika, Hrvatske generale i napokon sve Hrvatske braniatelje, sada ste imali obraza doći u tu istu Hrvatsku i svojim lizanjem vlastih bljuvotina ponovno na nama zarađivati.

Pa ima li toga još igdje na svijetu: Vi želite čak i živjeti u Hrvatskoj. Vjerojatno ćete za glasnogovornika uzeti Z. Čička kako bi i ovdje mogli i dalje nastaviti rabotati protiv Hrvatske.

Gospođo Hartmann, pa sve ovo što Vi sada govorite o Haagu i Haaškom sudu – mi smo ovdje itekako dobro znali samo smo bili teško napadani od prohaaškog tiska i glasila, izrugivani i osuđivani, a prijetila nam je i opasnost da nas gore pozovete i opalite zatvorom ili novčanom kaznom.

Čuje se da će i Vaša šefica Carla također napisati svoju verziju bljuvanja, pljuvanja i zavjera moćnih protiv Hrvatske. Biti će to veoma zanimljivo kada se Vas dvije grdno počupate za kosu i iz svojih napumpanih glava istresete svu „istinu“ koju su Vam Vaši naredbodavci uguravali u mozak. Nadam se da ćemo također doznati kako i na koji je način, vrlo neugodni svjedok svih spletki i namještanja Haaga, S. Milošević bio možda „otiđen“ sa ovoga svijeta.
četvrtak, 08.11.2007.

PREDSTOJEĆI IZBORI

Biskupi: Crkva ima pravo slati poruke vjernicima

Hrvatski biskupi poručili su danas da Crkva smatra svojim pravom i dužnošću da svojim vjernicima, osobito u nekim važnijim trenucima, uputiti poruku da postupe prema svojoj kršćanski odgojenoj savjesti te da ni u jednoj izjavi prije izbora hrvatski biskupi nisu pozvali vjernike da se opredijele između Crkve i stranke koju podupiru jer Crkva nema ni svojih kandidata, ni svoje stranke. Biskupi su reagirali nakon što je ured predsjednika objavio svoje priopćenje nakon sastanka s apostolskim nuncijem Lozanom. Nuncij je međutim izjavio da na sastanku nije dogovorena nikakva zajednička izjava. Biskupi su se bavili i semantikom spornog priopćenja pa kažu kako iz rečenice "Do izražaja je došla podudarnost gledišta oko potrebe nemiješanja Crkve i svećenika u predizbornu kampanju, što je neprimjereno praksi demokratskih zemalja" ispada da je miješanje primjereno u demokratskim zemljama. Vojni ordinarij Jezerinac rekao je da u svojoj propovijedi nije mislio ni na jednu stranku.
Hrvatskim biskupima i svećenicima nitko ne mora soliti pamet o tomu da se ne smijemo miješati u predizbornu kampanju (uopće mi nije jasno što je to kampanja!).

To nam ne mora reći niti Vatikan a niti razne oronule komunističke spodobe: NAMA TO KAŽE NAŠE LJUDSKO I SVEĆENIČKO DOSTOJANSTVO.

Pa miješati se u ovakove kampanje koje sada u Hrvatskoj provode razne stranke – posebno SDP i HNS (da ne navodim druge) – brani nam doista naše kršćansko i ljudsko dostojanstvo.

Ali reći za koje se vrijednosti treba zauzimati, pa to je naš osnovni zadatak. Ako to ponovno probuđeni komunisti i mrzitelji neovisne i samostalne Hrvatske ne mogu shvatiti, to je samo i isključivo njihov problem.
četvrtak, 08.11.2007.

MESIĆEV SAVJETNIK LONČAR NAMJERNO LAŽE

Nakon objave „zajedničke izjave“ sa sastanka savjetnika Predsjednika Mesića, g. B. Lončara i „optuženog“ F. J. Lozana, papinskog Nuncija u Hrvatskoj, Predsjednik biskupske konferencija Hrvatske, mons. M. Srakić i kardinal J. Bozanić, osjetili su potrebu da danas, 08. studenog 2007., opovrgnu tu „zajedničku izjavu“ koja uopće nije niti postojala.

Tako su to udbaši radili nekada, tako to rade i sada i tako će to raditi sve dok ih bude. Evo jednog od mnogobrojnih komentara na sve to:

procroatia 08.11.2007. 18:44 Odgovor

jucer sam vec rekao.... tko je bio i tko je ostao Budimir Loncar. Okorjeli komunisticki zlocinac, lazljivac i prevarant koji ne spreze pred tim da falsificira dogadjaj i daje laznu izjavu o zakljucima sa tog sastanka. Bas kao u nekim proslim vremenima. I takvi su onda savjetnici Mesicu. Kakav predsjednik, takvi mu i savjetnici. Sve neki mutikase i kokosari.
srijeda, 07.11.2007.

HAAG ŠIKANIRA ČAK OSAM NOVINARA IZ HRVATSKE

Haaški je sud očito izgubio svaki smisao za stvarnost jer u svome ludilu proziva i poziva čak osam novinara iz Hrvatske što su se usudili unaprijed objaviti neke činjenice koje su tobože bile „tajne“.

Osobno mi je samo drago za druga Z. Čička kojega je njegova protuhrvatska revolucija napokon sama pojela. Sada napokon dobivaš pravu plaću za svoju protuhrvatsku rabotu za koju te je plaćao i Soroš i niz drugih HHA-oa.

Čudno mi je sada da novinari mnogobrojnih dnevnih listova šute, šuti i Novinarsko udruženje, šute i oni koji su nedavno bili veoma glasni kada je novinar Željko Peratović bio pozvan na neki sladunjavi razgovor, itd.

Čak se ne oglašava niti Ured predsjednika Mesića koji se inače u sličnim slučajevima odmah javi.
srijeda, 07.11.2007.

NE SAMO HRVATSKA NEGO I EVROPA NEKA PREUREDI („REFORMIRA“) SVOJE PRAVOSUĐE I SMANJI KRIMINAL I KORUPCIJU!

Krajnje je licemjerno pozivati Hrvatsku da u smislu ulaska u EU preuredi svoje pravosuđe, a istovremneno ne gledati kakokovo je to preuređeno pravosuđe i kriminal u Evropi.

Tako npr. veliki trgovci drogom iz Hrvatske, Srbije, sa Kosova i drugih zemalja godima su švercali i trgovali drogom u mnogobrojnim zemljama EU bez obzira što oni već imaju „preuređeno“ pravosuđe.

Ovih zadnjih tjedana u Italiji je tek nakon više od 20 godina uhićen glavni novi šef talijanske mafije „Cosa nostra“ (za par dana će sigurno biti pušten); silovana je ubijena studentica iz Engleske u čijem su ubojstvu sudjelovali i njezina majka i trojica mladića (čak i njezin zaručnik); poludjeli časnik specijalne talijanske jedinice ubio je jednoga i treško ranio osmero drugih osoba; član EU iz Rumunske silovao i ubio Talijanku; sukobile se mnogbrojne grupe maskirnih Talijana sa Rumunima; u Rumunskoj napadaju Talijane, itd.

Danas u Finskoj mladić od 18 godina ubija sedmero nevinih – pa što je to?

Pa tko to nama govori o preuređenju („reformi“) pravosuđa i smanjenju krininala? Pa gdje je pravosuđe više iskvareno i gdje je kriminal prisutniji nego upravo u zemljama Evropske Unije?!
srijeda, 07.11.2007.

SRBI PONOSNO IDU DALJE

U sveopćoj zbrci i predizbornom bunilu u Hrvatskoj dans je gotovo neopaženo prošla činjenica da je EU Srbiji dala zeleno svijetlo za ulazak u svoje krilo.

Bez obzira što nisu uhvaćeni niti isporučeni Haagu najveći balkanski krvoloci kao što su Karadžić i Mladić, EU je digla rampu za slobodan ulazak Srbije u EU.

Pa zar to naše političare nimalo ne bode u oči i kako to da se niti jedan jedini glas bilo koje stranke koje se bore za pobjedu u predstojećim izborima nije digao i otvoreno rekao: ovo je čista mafija i teško ponižavanje Hrvatske.

Ponovno: mi smo njima dali GOTOVINU a oni nama čekove bez pokrića!
srijeda, 07.11.2007.

ŽUPNIK JURČEVIĆ ĆE TUŽITI NOVI LIST AKO NE DOĐE DO USMENE NAGODBE

Dana 07. studenog 2007. na str. 14 u NL u rubrici Rijeka koju uređuje poštovana gospođa GORDANA KRNJAJIĆ PETKOVIĆ objavljen je članak o grafitima u Kastvu.

Uz članak je objavljena i fotografija pročelja Gradske uprave sa sramotnim grafitom upućenim na adresu gradskih vlasti.

Sa strane fotografije piše: L. Černjul – to znači da je fotografiju snimio poštovani gospodin Černjul, što ne odgovara istini: fotografiju sam snimio ja – Franjo Jurčević, župnik iz Kastva na sam dan Svih Svetih , 01. 11. 2007., kada je taj grafit i osvanuo ujutro snimio tu fotografiju i objavio na svome blogu - uz još ostale 3 fotografije uništavanja i oskvrnjivanja pogotovo spomenika dvanaestorice streljanih civila na Banovom Križu.

Nekoliko sam puta danas nazivao odgovarajuće (najprije foto službu) u NL te napokon dobio gore imenovanu Urednicu koja mi je odrešito rekla da ona za mene nije poštovana gospođa Gordana nego glavna urednica riječke rubrike u NL.

Ovom se prigodom javno ispričavam Urednici što sam o njoj imao tako visoko mišljenje te ju nazvao „poštovana gospođo Gordana“!

Ona mi je također rekla da je to greškom tako objavljeno misleći da očito ima posla sa naivcem. Pitao sam je da ako je to objavila uz fotografiju koju sam ja snimio, zašto isto tako nije objavila ime istog poštovanog gospodina L. Čenjula uz one tri ispod koje je doista on i snimio. Ponovno je rekla da je to greška i tražila od mene dozvolu da u sutrašnjem NL objavi ispravak. Rekao sam da to ne može učiniti sve dotle dok ja ne porazgovorim sa pravnom službom NL.

Očito misli da će se „naivni kastavski župnik“ zadovoljiti samo sa ispravkom.

Pripominjem da na mome blogu jasno piše da sam fotografiju snimo ja pa prema tome je teško shvatiti da do takove „pogreške“ može doći, tj. da se moje ime pretovi u poštovanog gospodina L. Čenjula kojega inače izuzetno cijenim kao i njegovog nadređenog, poštovanog gospodina S. Ježinu.

Nakon toga sam ponovno pozvao centralu NL na br. 650 023 i tražio pravnu službu. Vrlo ljubezna osoba na centali me je spojila ali se u pravnoj službi nitko nije javljao. Ponovno sam nazvao isti broj i zamolio razgovor sa glavnim direktorom NL, poštovanim gospodinom Franjom Butorcem. I tamo se nitko se nije javio.

Nakon toga tražio razgovor sa jednim od zamjenika glavnog urednika, poštovanim gospodinom Nevenom Šantićem, Vrlo me je strpljivo saslušao i isto tako ljubazno uputio na koji način bi trebao napisati svoju primjedbu na glavnog urednika NL, poštovanog gospodina Gorana Kukića.

Ako me Bog poživi, onda ću to sutra (08. studenog 2007.) to i učiniti.
srijeda, 07.11.2007.

APOSTOLSKI NUNCIJ U HRVATSKOJ POZVAN KOD UDBE NA „OBAVESNI“ RAZGOVOR

Župnik Jurčević u društvu nuncija Lozana
Papin Nuncij u Hrvatskoj – Francisco Javier Lozano – pozvan je na „obavesni“ razgovor kod Mesićevog savjetnika gospodina Budimira Lončara za kojega neki tvrde da je bivši udbaš (mislim da imaju krivo jer on nije, po mome mišljenju, bivši udbaš).

To je vjerojatno i prevagnulo pri odluci Predsjednika Mesića da ga uzme za svoga savjetnika

Očito da i Predsjednik Mesić i Budimir Lončar misle da je ponovno došlo njihovo vrijeme te da mogu i daleko pametnije od sebe zvati na „obavesne razgovore“ kao što se to kroz pola stolje u propaloj Jugi svakodnevno činilo.

Nažalost, mnogi od onih koji su bili pozivani na „obavesne“ razgovore – barem kroz prvih dvadesetak godina nakon 2. svjetskog rata – više se nisu živi vraćali svojim kućama.

Nadam se da će se papinski Nuncij u Hrvatskoj ipak živ i zdrav vratiti u Nuncijaturu. Izgleda da neki bivši udbaši ništa nisu naučili u ovih 17 godina mlade demokracije u Hrvatskoj. Ako oni sebe ne vide u poruci koju je izrekao vojni ordinarij J. Jezerinac, zašto onda luduju i prikazuju hrvatskoj i svjetskoj javnosti kao da je taj govor SMAK SVIJETA?!

Oni koji ovako reagraju i na Jezerinčev govor i na poruku Biskupske konferencije Hrvatske dokazuju samo da svoje vlastite građane smatraju budalama, nedoraslima, nezrelima i običnom malom djecom koji mogu lako nasjesti toj ŠKANDALOZNOJ i PROTUCIVILIZACIJSKOJ poruci Hrvatskih biskupa. Pa nitko ne mora slušati niti biskupe niti Jezerince – ali razne Mesiće i Milanoviće DA!
utorak, 06.11.2007.

KOMUNISTI I HNS-OV PREDSJEDNIK SU SE STRAŠNO UZJOGUNILI NA UPUTE HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

Upravo je nevjerojatno koliko se buke i prašine diglo nakon što su Hrvatski biskupi uputili svoje pismo katoličkim glasačima povodom predstojećih izbora.

Mnogi komentari i komunista i zločestih ljudi a sigurno među njima i dobronamjernih ali krajnje neobavještenih, jedva da se mogu svrstati uz rub kulturnog protivljenja.

Pa za Boga miloga, nitko ne mora biskupe slušati ali valjda i oni imaju pravo nešto kazati. Isti komunisti su pola stoljeća okrivljavali papu Pia XII da se nije usprotivio Hitleru. Kada se naši današnji Hrvatski biskupi pokušavaju svojim stavom jasno postaviti prema ponovnim komunističkim i liberalnim prijetnja protiv Hrvatskog naroda, onda ih se svim mogućim etiketiranjima želi ušutkati: popovi se ne smiju baviti politikom, popovi su natražni srednjovjekovci, popovi su iskvareni i ništarije, itd.

Doduše, ima i komentara odobravnja i podrške ali onda se jastrebovi i na njih okomljuju.

Mislim da se treba imati na umu da NITKO – AMA BAŠ NITKO – UKLJUČUJUĆI TU I VJERNIKE, ne mora držati te upute i smjernica Hrvatske biskupske konferencije. Od kuda onda sa toliko plitkoće, mržnje i površnosti dolazi to nabacivanje na Crkvu, biskupe i svećenike?

Biskupi su rekli da će "birač vjernik" glasovati za one koji se zalažu za socijalnu pravdu, za pravo na informaciju u službi cjelovite istine o čovjeku, za one koji se suprotstavljaju drogi, ovisnosti, korupciji, pornografiji i prostituciji. Biskupi nadalje poručuju vjernicima da su njihova glasa dostojni političari koji se zalažu za mir, za cjelovitu istinu o hrvatskoj prošlosti, Domovinskom ratu i braniteljima te za poštovanje Božje prirode (prema Večrnjem listu od 05. studenog 2007.). I tomu se komunisti i liberali protive.

Ajmo onda stvar okrenuti pa recimo da Hrvatski biskupi pozivaju da „birač vjernik“ glasa za one koji su:
1. Protiv socijalne pravde
2. Protiv prava na informaciju u službi cjelovite istine o čovjeku
3. Protiv onih koji se suprostavljaju drogi, ovisnosti, korupciji, pornografiji i prostituciji
4. Protiv onih koji se zalažu za mir
5. Protiv onih koji se zalažu za cjelovitu istinu o hrvatskoj prošlosti, o Domovinskom ratu i braniteljima te protiv onih koji su za poštovanje Božje prirode

Jako bi me zanimalo dali bi se onda uzjogunili komunisti (SDP), HNS i drugi koji nikakovog drugog programa nemaju za ove izbore nego samo naprasitije sijanje mržnje, laži i netrpeljivosti unutar Hrvatskog naroda.
utorak, 06.11.2007.

PREDSJEDNIK MESIĆ BI SE IGRAO PAPE!

Biskup Jezerinac u posjeti Kastvu
Nakon što neminovno odlazi sa kormila Hrvatske, predsjednik Mesić bi očito želio biti PAPA pa kao što se kao Predsjednik poigrao smjenom Hrvatskih generala, on bi sada smjenjivao i biskupe.

Gospodine Mesiću, to se danas čini još samo u Kini.

Jezerinčeva mu izjava strašno smeta a nije mu smetala isto tako izjava još višeg crkvenog dužnosnika koji je govorio o „GRIJEHU STRUKTURA“ i to samo zato što se tumačilo da je taj izraz upućen jedino protiv HDZ-a.

Što se tiče smjene Vojnog ordinarija Jurja Jezerinca, Mesićevi bi savjetnici trebali malo bolje proučiti slučaj sa pravne strane (kada se Predsjednik već toliko poziva na Ustav i Zakone!) pa savjetovati Predsjedniku da ne lupeta svašta.

Kad Vam je već toliko stalo do „novca poreskih obveznika“ zašto onda sve stranke razbacuju tolike milijune „novca poreskih obveznika“ kako bi njime djelovali na glasače i protiv toga nitko ništa – pa ni Predsjednik ne govori. Ta valjda i biskup Jezerinac služi narodu pa čemu onda tolika vika na novac koji narod u tu svrhu daje? Znači li to da ako ga Država plaća od narodnog novca onda on mora plesati kako mu se svira?! To su čiste ucjene.
ponedjeljak, 05.11.2007.

PREDSJEDNIKU MESIĆU POD HITNO TREBA NABAVITI KOMPAS!

Kako piše današnji Večernji (05. studenog 2007.),

Predsjednik Mesić je

„zatražio susret s papinskim nuncijem msgr. Franciscom Javierom Lozanom“ u vezi izjava Vojnog ordinarija, mons. J. Jezerinca.

Predsjednik je izabrao pravo mjesto – ZAGREB A NE HAAG – kako bi mogao još kojeg uplivnijeg Hrvata optužiti i – kako to sam ističe – i smijeniti kao što je prije par godina sasjekao ponajbolje Hrvatske generale.

Ako gospodinu Sanaderu trebaju satovi, onda Predsjedniku Mesiću očito treba pod hitno nabaviti KOMPAS! Oprostite, barem nekoliko desetaka jer svaki Mesićev savjetnik bi trebao dobiti barem jedan kompas pa da napokon svi zajedno vide gdje se nalaze.
ponedjeljak, 05.11.2007.

PREOBUČENI KOMUNISTI U SDP, HRVATSKE BISKUPE PROGLAŠAVAJU ZA BUDALE I NEZNALICE

Nakon što su perjanice preobučenih komunista u SDP izjavljivali u svome skojevskom žaru već prije službenog proglašenja ovogodišnjih predizbornih laži svih mogućih stranaka da će izbaciti vjeronauk iz škola – a onda su tu svoju vlastitu izmetinu polizali – sada su otišli korak dalje: biskupe Hrvatske proglašavaju za neznalice, tj. budale jer oni ne razumiju.

Evo teksta iz Jutarnjeg lista od 05. studenog 2007.:

Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) priopćila je kako je dobro da su biskupi podsjetili svećenike neka paze da se crkvene prostore ne upotrebljava za stranačku promidžbu.

U izjavi za javnost, u povodu poruke biskupa Hrvatske biskupske konferencije prigodom izbora, SDP dodaje kako su 'umjesto svećenika to učinili sami biskupi u poruci HBK".

Poruka biskupa: 'Ako volite domovinu izaći ćete na izbore' "To je njihovo pravo. Srećom, prošla su vremena u kojima su hrvatski građani donosili odluke po nametnutim instrukcijama. Naši ljudi su složenija društvena bića, ali biskupi to ili ne prihvaćaju ili ne razumiju", napominje se u izjavi ureda SDP-a za odnose s javnošću. (Hina)

Druže Milanoviću: biskupi i svećenici itekako razumiju Vaš komunistički teror kojega je tek uspješno zaustavio Hrvatski narod pod vodstvom Vama mrskog prvog Hrvatskog Predsjednika Franje Tuđmana. Zar se ne sjećate da je još i Vaš drug I. Račan u prvim danima stvaranja Hrvatske Države izjavljivao da je HDZ „stranka opasnih namjera“?! Ako ste to Vi zaboravili, mislim da mnogobrojni građani Hrvatske nisu.

Uz snažnu podršku bivših pripadnika UDBE i KOSA uspjeli ste djelomično izvršiti proces „detuđmanizacije“ (čitaj: odhrvaćivanja) Hrvatske pa sada mislite da je ponovno kucnuo Vaš trnutak da zasjednete u svoje istrošeno komunističko sedlo te ponovno suzite sve moguće vrste sloboda: hrvatstva, govora, vjere, ekonomije itd.

Zaboravljen je „par-nepar“; plaćanje ondašnjih 500 Din za svaki prijelaz granice a kada je Vaša komunistička strahovlada to vraćala, vredilo je oko pedesetak Din; mogućnost uvoza samo nekoliko deka kave; nemogućnost uvoza npr. dijelova za automobile čija je vrijednost prelazila 200 Din; nemogućnost kupnje deviza vlastitim novcem; čekanje u redovima za vreću cementa; bonovi za gorivo; pad vrijednosti Din i više puta dnevno, itd.

Sve što sada obećavate svodi se samo na kritiku HDZ-a i Crkve u Hrvatskoj. Gdje Vam je program – mislim na onaj realni, istinski a ne lažni kojega nudite preko novog Crkvenca, gospodina Jurčića?

Na kraju, Hrvatski biskupi ne govore za koga treba nego samo za koga – po njihovom mišljenju koje nije obavezno niti poslušati niti prihvatiti – ne treba glasovati, pa zašto se onda SDP i HNS češu? Obično se češe onaj koga svrbi!
subota, 03.11.2007.

PRVI OZBILJNIJI „RAT“ U EVROPSKOJ UNIJI

Nakon što su mnogobrojni ljudi iz novoprimljenih članica EU došli u Italiju „trbuhom za kruhom“ (ne cvjetaju im ruže iako su ušli u EU!), među njima su se našli i mnogbrojni zli ljudi iz zemalja koje su po svemu iza nas, pa tako i iz Rumunske.

Kako nas izvještava talijanski tisak – navodim što je o slučaju pisao talijanski dnevnik Coriere della sera:

„Violentata e gettata in un fosso a Roma La vittima, moglie di un ufficiale di Marina...” (Silovana i bačena u jamu u Rimu, žrtva je supruga mornaričkog časnika a zove se Giovanna Reggiani).

Silovao ju je jedan Rumun i nakon toga na smrt izranio u Rimu 31. listopada 2007. Nakon bezuspješnog nastojanja vrsnih liječnika, Giovanna Reggiani je podlegla ozljedama. Danas, 03. studenog 2007. pokopana je u Rimu.

Talijanska je vlada smjesta donijela zakon na temelju kojega su nakon svega tri dana četvorica Rumuna iz Milana i trojica iz Rima šupirani iz Italije natrag u EU (Rumunsku), a ovih će dana biti vraćeno natrag u Rumunsku možda i nekoliko stotina članova Evropske Unije rodom iz Rumunske u EU - Rumunsku!

Nakon ovog dogođaja izbili su u raznim dijelovima Italije neredi u kojima su maskirane grupe Talijana napale i pretukle nekoliko Rumunskih državljana.

Na sve je ovo veoma oštro reagirala Rumunska ambasada u Rimu pozivajući Italiju da zaustavi i osudi rasističke ispade: Bucarest all'Italia: «Fermate i razzisti»

L'appello dell'ambasciata di Romania: il governo italiano intervenga per evitare e punire gli «atti xenofobi» Dakle, Bukurešt je pozvao Italiju da zaustavi rasiste pozivajuću talijansku vladu da intervenira i osudi “ksenofobične ispade” – jasno – Talijana prema Rumunima.

Ovaj dogođaj je svakako za osuditi ali isto tako bi Hrvatska morala napokon progledati u svome sljepom i nekritičkom nastojanju ući u EU.

Evropska Unija u svom bezočnom ponižavanju Hrvatske prema Hrvatskoj stvara Šengenski zid nepravde i gluposti a kad tamo – njima curi na sve strane baš u samoj EU. Koje su to institucije EU ocijenile da je Rumunska spremnija od Hrvatske za ulazak u taj kavez zone interesa krupnog kapitala kada oni ni u čemu nijsu bolji od nas?
srijeda, 31.10.2007.

MOJ PRIJEDLOG: MI HAAGU HRVATE, ONI NAMA SRBE PA DA BUDE: 0:0!

Ako to učinimo, Hrvati će biti oslobođeni u Haagu a budemo li mi sudili Srbima, oni će biti oslobođene u Hrvatskoj. Ako Zorana Banić koja je nosila pušku u Škabrnji doista nije kriva, onda Hrvatska mora pod hitno njoj isplatiti odštetu što je toliko boravila i trpila u hrvatskom zatvoru.

Nakon što je bez pola muke dobila sve hrvatske dokumente (neki Hrvati iz BiH to dobivaju tek nakon smrti!) onda odmah neka hrvatsko pravosuđe zatraži od Crne Gore njezino izručenje jer je očito znala – a nije niti jednom riječju to rekla ili otkrila – zločine koje su njezine četničke bande počinile u Škabrnji. Jer je i prikrivanje i tajenje zločina krivično djelo (doduše, ne za Kosovce i Udbaše!).

Ispričavam se: vjerojatno su masakrirani Škabrnjani zapravo glavni krivci!

Osim toga hrvatsko pravosuđe ima daleko važnijeg posla sa Medačkim džepom od kuda je iz samo jedne jedine puške koju je sasvim slučajno - jer ni sam ne zna odkuda mu - posjedovao "Srpski civil", ispaljeno na tisuće granata po Gospiću i okolici, pa nema niti vremena a niti volje baviti se sa raznim Škabrnjama diljem Hrvatske. Vražje li puške u rukama "nenaoružanog" civila!
ponedjeljak, 29.10.2007.

HRVOJE CIRKVENEC SE „SRAMI“ PORADI DRUGIH – OČITO DOBAR VJERNIK

Poštovanom gospodinu „ZVANIĆU“!

Lijepo Vam se zahvaljujem što ste me upozorili na vijest u Slobodnoj Dalmaciji u nedjelju, 28. 10. 2007., a gdje se navodi da kastavski župnik „PROGLAŠAVA U SVOJOJ ŽUPI VJERNIKE ČETNICIMA“.

Evo teksta u kojem nadobudni i napuhani vjernik laik Hrvoje Cirkvenec, glavni urednik portala www.kriz.zivota.com odgovara na pitanja novinara-lešinara iz SDna njihovu tvrdnju (među ostalim) da „svećenik u kastavskoj župi vjernike proglašava četnicima“:

RAZGOVOR VJERNIK LAIK HRVOJE CIRKVENEC, GLAVNI UREDNIK NAJPOSJEĆENIJEGA KATOLIČKOG PORTALA U REGIJI www.kriz.zivota.com

PIŠE SAŠA JADRIJEVIĆ TOMAS

Pojedini svećenici Mesića nazivaju narkomanom, drugi drže mise Anti Paveliću i Juri Francetiću, a svećenik u kastavskoj župi vjernike proglašava četnicima. Zašto vrh Crkve prešutno odobrava takve istupe i zašto se ne ogradi od njih?

Evo što je na gornju bezveznu tvrdnju Saše Jandrijević Tomas izjavio H. Cirkvenec:

“- Kao katolik, prema takvim istupima svećenika ne gledam blagonaklono i sramim ih se jer nisu na tragu kršćanske poruke i poruke evanđelja. A zašto se nadređeni u Crkvi ne zabrinjavaju i ne sankcioniraju kreatore takvih izjava, to je već drugo pitanje. Mislim da bi biskupi trebali češće kontrolirati javne istupe katoličkih svećenika koji često privlače pozornost medija nepromišljenim i primitivnim izjavama koje su daleko od kršćanske poruke“.

Prije svega vjernik laik gosp. Hrvoje Cirkvenac bi trebao znati da „četnik“ nikako ne može biti vjernik rimokatoličke župe sv. Jelene Križarice u Kastvu. Zatim, trebao bi znati iz mojih dosadašnjih izjava a iz samog članka u NL koji je o tome pisao da ja dotičnog gospodina (sada se pretovirio u mnogobrojne „vjernike“) nikada i nigdje nisam tako nazvao. Na to se nadobudni i napauhani Hrvoje Cirkvenec uopće ne obazire nego sa visoka – poput D. Pilsela – dijeli lekcije svoje umišljenosti Crkvi i „nadređenima“ nekih problematičnih svećenika.

Čak izjavljuje: „sramim ih se jer nisu na tragu kršćanske poruke i poruke evanđelja“.

Hrvoje, pa zašto se ti sramiš kada bi to trebali mi na koje pljuješ i uopće ne dovodiš u pitanje bljuvotine novinara-lešinara protiv nas koji pišu potpuno neprovjerene stvari? Crkva koju si Ti osnovao i koju na ovaj način zastupaš, u njoj si i kapelan i svećenik i biskup i papa. Pozdravi svoje vjernike i reci da im izražavam svoje suosjećanje što imaju takovog papu.

Ponavljam: da je novinar i njegov sugovornik Hrvoje Cirkvenec iole dobronajmjerno vjerski potkovan trebao bi znati da četnik nikako i nigdje ne može pripadati rimokatoličkoj vjeri pa ni u župi sv. Jelene Križarice u Kastvu.
subota, 27.10.2007.

KOMUNISTI SE PONOVNO VRAĆAJU SVOJIM IZVORIMA

U današnjem NL (27. 10. 2007.) osvanuo je zanimljiv naslov nastao nakon nekog razgovora sa novoimenovanim predsjednikom Biskupske konferencije Hrvatske, mons. Marinom Srakićem:

„Svećenici ne smiju navijati za stranke“

E, ako „ ne smiju navijati za stranke“ onda očito mogu protiv. Ja osobno neću glaslovati za SDP – i kvit posla. Pogotovo ne nakon što su njihovi članovi danas izjavili da ako dođu na vlst – vjeronauk tjeraju iz škola – i to nakon 16 godina. Doista, vjeronauk je veoma mnogo zla prouzročio u školama!

Glasajte za njih a ja neću!
petak, 26.10.2007.

NAGRADNO PITANJE: TKO ZNA KADA ZAPOČINJE PREDIZBORNO LAGANJE?

Koga pamćenje još nije izdalo lako će se sjetiti da ovogodišnje predizborne (uglavnom) laži započinju 03. studenog. Međutim, na temelju onoga što već dugo vremena možemo pratiti u dnevnom tisku, na radiju i televiziji to je već davno počelo.

U sve se to na jedan nedozvoljen način uključio i „trasparentni gospodin“ koji se svrstava očito na stranu oporbe. Još je zanimljivije kako se pjeni oko gradnje mosta na Pelješac tražeći da svaki detalj treba biti poznat javnosti – hrvatski rečeno – „ transparentan“!

Druže, važi li to i za Vaše odlaske u Haag i davanje mnogobrojnih dokumenata od kojih su neki mogli imati i posebni interes za Hrvatsku a Vi ste ih pokorno i ne“trasparentno“ predali Haagu?

No, sve ovo pada u sjenu pred izjavom člana Glavnog odbora SDP-a, drugom Davorkom Vidovićem da se „s nostalgijom sjeća zlatnog doba socijalne države u razdoblju od 1945. do 1975. godine“. Ovakovo nešto može izjaviti samo pošandrcana osoba ili potpuno pokvarena do dna svoje praznine (gdje bi trebala biti duša). Ti, druže Vidoviću, ovom svojom nakaradnom izjavom ponizio si ponajprije mnogobrojne poštene članove SDP-a a zatim i čitav Hrvatski narod.

Zar doista ne znaš da je upravo u tom razdoblju kojega si naveo izvršen najveći genocid nad Hrvatskim narodom, da su stvoreni najmonstruozniji logori zlostavljanja, ponižavanja i smrti članova vlastitog naroda i čak članova komunističke partije? Pitaš li se uopće što je za njih, njihove obitelji, njihove prijatelje te poštene članove Hrvatskog naroda značila ta Vaša komunistička monstruozna „socijalna država u razdoblju od 1945. do 1975. godine“ pod vodstvom Vašeg „voljenog druga Tita“?!

Oni koji hvale takova vremena morali bi znati da i danas snosimo posljedice Titovih megalomanskih poteza, zaduživanja, diktature i masovnih smaknuća koje je komunistička partija pod njegovim izravnim vodstvom učinila upravo u navedenom razdoblju.

Nažalost drug Vidović nije sam: njemu se je pridružio njegov brat po „nostalgiji“ iz BiH – Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić. I njemu jako smrdi sve što je u prilog Hrvatskog naroda u Hrvatskoj i BiH pa tako i most na Pelješac. On bi najvoli bivšu.

Mislim da se svima onima koji oštro napadaju taj izvrsni projekt Hrvatske Vlade pruža prilika da idu ispod mosta kada neće po njemu!

No, u svemu ovome ima ogromna nelogičnost: ako je točno što SDP-ovci tvrde da je most samo predizborni trik HDZ-a i da se on uopće nikada neće sagraditi, zašto se onda toliko pjenite: izbori će proći i mosta neće biti – mirna Bosna i Hercegovina te Hrvatski i Bosanski SDP-ovci! Stoga će i nadalje u Bosanski plićak moći ulaziti brodovi visoki i do sto metara – kao što je to bio slučaj i do sada!

Zadnja rečenica za bosanskog povjerenika za granice, gospodina MUGDIMA ČUKLEA, čovjeka prično upitne stručnosti za prava mora: granica na moru se ne mjeri prema mostu nego prema teritorijalnoj granici između Država pa stoga i za Tebe ne predstoji drugo nego ići ispod mosta!
četvrtak, 25.10.2007.

ZORAN MILANOVIĆ PODCJENJUJE HRVATSKO BIRAČKO TIJELO

Hoće li se drug Milanović ispričati Hrvatskom biračkom tijelu koje glasa za HDZ govoreći da su to primitivni, neobrazovani, iz ruralnih sredina i zavedeni ljudi?

Čuješ li ti komunistički žutokljunče: na čije onda ti glasove računaš ako misliš srušiti HDZ-ovu vlast? Očito na te primitivne, zavedene i neobrazovane iz ruralnih sredina! Pa zar će onda oni „primitivni, neobrazovani i zavedeni iz ruralnih sredina“ automatski postati sveučilišni professori ako budu glasovali za SDP? Očito da – jer takovi komunistički primitivci su i vodili ovu zemlju preko pola stoljeća pa su sada samo obukli nove kapute misleći opet zajašiti na leđa naroda za daljnjih pola stoljeća.

Rekao si da ćeš u Slavoniji rušiti zgradu HDZ-a „ciglu po ciglu“. Što ako netko zaželi u tvojoj Rijeci rušiti zgradu SDP-a „ciglu po ciglu“? Možda bi tomu već i bilo vrijeme jer ovi tvoji ovdje samo kritiziraju Zagreb očito skršeni dubokom tugom za nekadašnjim Beogradom komu nikada nisu upućivali kritike da je zapustio Rijeku.

Da se razumijemo: osobno ne pripadam niti jednoj stranci ali se na izborima uvijek opredjeljujem za manje zlo – a to očito nije SDP.
ponedjeljak, 22.10.2007.

STRAVIČNA I PONIŽAVAJUĆA IZJAVA NAŠEG PREDSJEDNIKA

Ono što je predsjednik Mesić izjavio novinaru Engleskog TIMESA dana 20. 10. 2007. za vrijem svoga boravka u Sjevernoj Irskoj, vjerojatno je zadnji veliki udarac Hrvatskom narodu i Hrvatskim žrtvama prije nego ode sa političke scene.

Naime za taj list Predsjednik Mesić je doslovno izjavio – govoreći o bivškoj Jugoslaviji i Titu:

“And it was only by force, and by Tito’s charisma that these states were held together. So when Tito left the scene cohesion disappeared. Had it not been for him we would not have had modern Croatia.”

He paused briefly. “He was a hero of Croatia — and so was Sir Fitzroy.”

Dakle, po Predsjedniku Mesiću, bez Tite nebi bilo niti te umjetne tvorevine koju je on držao zajedno SILOM i SVOJOM KARIZMOM a niti moderne Hrvatske (možda je Mesić mislio na neovisnu i međunarodno priznatu Hrvatsku!), pa je on prema tome HRVATSKI HEROJ.

Gospodine Predsjedniče, zar to tvrdite i usprkos svim kržnim putevima, usprkos fojbama i jamama koje je upravo Tito sa svojim krvnicima NAKON RATA napunio do vrha? Upravo za vrijeme Mesićevog boravka u S. Irskoj, u Sloveniji u šumi na Lancovem kod Radovljice otkrivene su dvije masovne grobnice Titovih krvnika koji su u njih pobacale oko 800 ljudi među kojima žene i djecu i to mahom Hrvata. Prema tvrdnji očevidca (tada je imao 16 godina) sve su ih pobili noževima i zidarskim čekićima kako obližnji stanovnici nebi čuli pucnjavu iz šume. Da o Kočevskom Rogu, Mariboru, Celju i drugim stotinama i tisućama prikrivenih grobišta diljem cijele bivše Titove tvorevine ne govorim.

SADA KADA SE TO ZNA (što mnogi ni dandanas neće da vide i priznaju usprkos tisućama kostura koji izviru iz zemlje), ZAR SE STVARNO MOŽE GOVORITI O TITI KAO „HRVATSKOM HEROJU“ I VELIKANU?

Dakle, nakon svega ovoga što se svakodnevno oktriva o Titi i njegovim krvnicima (antifašistima, komunistima i partizanima – a pošteni ljudi iz tih redova šute i još se ne ograđuju niti od Tite, niti od S. Dubajića, niti od desetaka tisuća Titovih izvršitelja zločina), mislim da bi smjesta trebalo započeti barem proces skidanja imena tog balkanskog – a i svjetskog krvnika koji na toj ljestvici zauzima 10-o mjesto - gradova, ulica i trgova koje su mu njegovi sudrugovi u suludoj i neviđenoj poslijeratnoj koljačini nad Hrvatskim razoružanim vojnicima i civilima, šakom i kapom dijelili. Vjerojatno da umire svoju i njegovu prljavu savjest.

Takovog ubojicu nazvati „Hrvatskim Herojom“ može samo onaj komu neovisna, slobodna i međunarodno priznata Hrvatska strašno smeta. Što mislite, tko bi to bio?!
petak, 19.10.2007.

HAAGU SE NIŠTA NE PRIGOVARA ALI HRVATSKU SE PROZIVA SA SVIH STRANA

Slučaj novinara Željka Peratovića pokazao svu kaljužu u kojoj mnogi novinari žive i sav cinizam u kojem se neki kreću.

Prije svega ono što pojedini novinari traže za sebe – NEOGRANIČENU SLOBODU PISANJA, KOMENTIRANJA, IZMIŠLJANJA I KONSTRUIRANJA VIJESTI – trebali bi to isto i kod drugih poštivani, a osobito onda kada se prema njihovim stavovima odnosi kritički.

Zatim poruka onima koji su se odlučili dirnuti na ovakav način u novinara Ž. Peratovića: ako su svi pred zakonom jednaki, zašto onda već odavno niste uhapsili Predsjednika Mesića jer i on je sasvim sigurno odavao mnoge „državne i vojne tajne“?

A sada nekim novinarima! Pa zar Vas nije stid na ovakav način dizati svoj glas protiv privođenja i ispitivanja novinara Peratovića? Kada je Haag iste takove svinjarije činio sa Vašim kolegama, svi ste šutili kao zaliveni? Kada je u pitanju Hrvatska, onda ste Vi svi „zgranuti“ jer po Hrvatskoj možete sasvim slobodno pljuvati, govoriti i pisati što se Vama i Vašim naredbodavcima (ta sama novinarka J. Lovrić priznaje da „ima novinara povezanih s tajnim službama...ali svi znaju da novinari tako funkcioniraju i to ne može biti razlog za hapšenja“, v. NL od 19.10.2007.str.3!), pa što bi Država koja imalo drži do sebe na sve to trebala šutjeti i ništa poduzeti nego dopustiti da te tajne službe sasvim slobodno rovare protiv naroda i Države?

Ima također novinara za koji uopće nije postojao Domovinski rat nego samo lopovi, kriminalci, drogeri, gangsteri i tomu slično. Neka se u tom kontekstu malo zapita o svojim pisanjima i istraživanjima i novinar Ž. Peratović!

Još mi je najsmješnija i najciničnija izjave novinarke S. Modrić koja – prema citiranom NL – izričito kaže: „To je apsolutno skandalozno, nikad u životu nisam čula za nešto takovo...“. Gospođo, pa gdje to Vi živite i zar ste sve do sada bili negdje u svemiru pa niste mogli ni čitati ni slušati vijesti? Pa zar Vam doista nije poznat slučaj novinara Šešelja, Križića i Margetića? Tada ste svi podlo i cinički šutjeli jer je u pitanju bio Haag i Vaši naredbodavci a kada treba pljuvati protiv Hrvatske, namnožili ste se kao gljive iza kiše! Čak su Vam se pridružili i razni gongovi i pongovi, Udruge novinara, HAH-ovi i neki tipovi „bez granica“ čak i iz inozemstva.

U snijegu svatko pokaže svoj trag: zar nisu Vaši kolege i Šešelj i Križić i Margetić?!
četvrtak, 18.10.2007.

NOVE MASOVNE GROBNICE U SLOVENIJI U LANCOVEM KOD RADOVLJICE

Kako nas danas, 18. 10. 2007. izvještava slovenski dnevnik DELO, otkrivena je na Lancovem blizu Radovljice velika masovna grobnica gdje su Titovi partizani poubijali isključivo čekićima i noževima nekoliko stotina najviše Hrvata – kako tvrdi slovenska Komisija za ratne zločine. Evo originalnog teksta iz slovenskog Dela:

„Člani državne komisije so danes skupaj z arheologi, antropologi in kriminalisti prekopali del gozda pod Pustim gradom, kamor so narodni aktivisti, ki so se oblikovali iz vrst partizanov, po pričevanjih domačinov junija 1945 zakopali najmanj dvesto otrok, žensk, starcev in vojakov. Te naj bi po zgodbi enega izmed domačinov, ki je bil tedaj star 16 let, z vlakom pripeljali iz Vetrinja do radovljiške železniške postaje. Od tam so jih peš gnali do Ravnice pri Lancovem, kjer so jih slekli in večinoma s hladnim orožjem pobili, njihove osebne predmete, od glavnikov do pisem, pa zažgali, da bi onemogočili kasnejšo identifikacijo.“

Dakle kao što se vidi iz ovog izvješća titovi su krvnici (prema nekima radi se o Hercegovačkoj udarnoj partizanskoj diviziji), to učinili u lipnju 1945., ubivši najmanje 200 djece, žena staraca i vojnika. Svukli su ih i ubili hladnim oružjem, uništivši njihove osobne dokumente kako bi onemogućili njihovu eventualnu identifikaciju.

Sda nakon toliko decenija teško je doći do prave istine o komu se sve radi, ali jedno je sigurno da je među oko 900 ubijenih i zaklanih najviše Hrvata. Neki domaći su doslovno izjavili (prema Delu): "Če si hotel ostati živ in doma, je bilo treba biti tiho,"

Drugovi antifašisti i partizani svih boja i vremena: što velite na ovo?!

Hoćete li i nadalje govoriti samo o Jasenovačkom mitu a ne i o zločinima koje su Vaši drugovi počinili nakon rata? Prema dosadašnjim službenim podatcima slovenske komisije, u „prikrivenim grobištima“ u Sloveniji do sada se može govoriti sa sigurnošću o najmanje sto tisuća žrtava – većinom Hrvata.

Evo još nekih zanimljivh naslova u slovenskom Delu:

Blizu Škofje Loke odkrili še 11 žrtev povojnih pobojev Ignoranca politike in javnosti do povojnih pobojev Hrvati obiskali množična grobišča na Teznem Vrhovno državno tožilstvo zbira podatke o pobojih na Teznem Vlada o prikritih grobiščih v začetku septembra Sporazum s Hrvaško o vojnih grobiščih na mrtvi točki Število žrtev na Teznem veliko višje od prvih ocen Na Teznem je bilo zakopanih še več ljudi 'Povojne usmrtitve so zločin' Pri Lescah izkopali posmrtne ostanke 33 oseb Odkrili človeška okostja Priprave na prekop grobišč povojnih pobojev

iz tiskane izdaje:
Žrtve povojnih pobojev bodo iskali tudi na Lancovem Ne ideologija in politika, temveč sočutje Nespoštljivo »preštevanje kosti« Največje morišče v Evropi V Kidričevem odkrili nove grobove Spiegel o povojnih pobojih v Sloveniji »Največje morišče v Evropi«

Pripominjem da se LANCOVO nalazi na putu od Kranja prema Bledu! Izgleda da su žrtve dovezene iz okoloce Varaždina i Krapine. O tome će se sigurno više znati ovih dana.

četvrtak, 18.10.2007.

SLOVENCI POKAZALI SVOJE PRAVO (NA)LIČJE

Pri glasovanju za ulazak Hrvatske u „nestalno“ (što mu ga je to?!) članstvo UN-a, jedino Slovenija nije za nas glasovala. Tako se pokazao sav cinizam te male buhe na zemljopisnoj karti. Na kraju krajeva, njihov glas uopće ništa za nas nebi niti značio, ali time su samo pokazali kako čudnu diplomaciju imaju i kako je ogavno takove imati za susjede.

U tom istom duhu „Čelnik Slovenske nacionalne stranke (SNS) i kandidat za predsjednika Slovenije Zmago Jelinčič Plemeniti je tijekom sučeljavanja s Mitjom Gasparijem, bivšim guvernerom slovenske središnje banke, na radiju Hit zaključio kako je pravi trenutak da se Hrvati pogledaju u ogledalo i shvate da su stoka, prenosi portal Index.hr.“(citirao iz JL od 17. 10. 2007.).

Naš najbolji odgovor njima biti će stupanje na snagu „ZERP-a“ (ako se naši „poradi dobrosusjedskih odnosa ne predomisle“!). SLOVENCI KOJI PRAKTIČKI NITI NEMAJU MORA,IZA LEĐA HRVATSKE SU PROGLASILI ZONU „ZERP-a“, isto to su učinili i Talijani ne pitajući nas, a mi bi se sa njima trebali dogovarati. Ako ne proglasimo da stupa na snagu naš „ZERP“, onda smo doista „Jelenčičeva stoka“. K tomu bi im još uveo i vize za Hrvatsku! Barem budućem „Predsjedniku Slovenije Jelenčiču“!
srijeda, 17.10.2007.

SAČUVAJ BOŽE DA NAŠI SUDOVI SUDE HRVATSKIM GENERALIMA

Evo teksta kojeg sam na ovim stranicama napisao 2005.:

„NEDAO BOG DA HRVATSKO PRAVOSUĐE DOBIJE MOGUĆNOST suditi za ratne zločine i Hrvatima i Srbima: kako bismo se podvukli pod rit Zapadu Srbe ćemo osloboditi (sjetimo se ŠKABRNJE), a Hrvate ćemo žestoko osuditi. Uostalom, većina procesa protiv srpskih četnika je namještena samo zato da ih se "pravno" oslobodi. Ta nije samo desetak Srba poklalo i poubijalo tolike Hrvate i Bosance i razrušilo tolike kuće, crkve, spomenike kulture...posijalo tolike tisuće mina itd.“

Uz ovo i sada stojim – pogotovo nakon što se u Haagu oslobađa Srpske generale izravno odgovorne za pokolj nad Hrvatima, što se oslobađa drugog po važnosti zapovjednika Armije BiH, Sefera Halilovića za zločina nad Hrvatima u Uzdolu i Grabovici (vidi tekst ispred ovog!) – pa možda bi se oslobodilo i Hrvatske generale koji su se samo branili. Ako Hrvatska bude sudila, oni će dobiti najmanje 100 godina.

Tako Hrvatska, zahvaljujući predstavnicima najviših vlasti, plaća svojim braniteljima!
srijeda, 17.10.2007.

HAAG DOISTA IZAZIVA HRVATSKU A NAŠA MU SE VLAST SVEJEDNO UDVARA I KLANJA

Škandalozna i izazivačka je najnovija oslobađajuća presuda Bošnjačkom zapovjedniku Seferu Haliloviću odgovornom za masakr Hrvata u selima UZDOLU i GRABOVICI. Ovom oslobađajućom presudom Haaški sud izaziva Hrvatsku i sramoti samo pravosuđe.

Ovdje prenosim sa interneta podatke o počinjenim zločinima u navedenim selima:MJESTO POČINJENJA ZLOČINA: selo Uzdol, općina Rama, BiH
VRIJEME POČINJENJA ZLOČINA: 14. rujna 1993. god.

OPIS POČINJENOG ZLOČINA: Dana 14. rujna 1993. god oko 5:30 sati ujutro snage Armije BiH počele su napad na selo Uzdol. Selo nije imalo organiziranu obranu već su pripadnici HVO-a iz sela spontano pokušali obraniti selo. Stanovnici su zatečeni na spavanju tako da su tijela ubijenih civila nalažena u kućama ili ispred njih, te na putu kad su pokušavali pobjeći. Tijekom napada ubijeno je 29 civila i 12 pripadnika HVO. Slijedećeg dana snage HVO-a su ponovno osvojile selo i tada su pronašli tijela žrtava, koja su prevezena u KBC Split gdje je obavljena obdukcija i izvršena identifikacija.
Evo Hrvatskih žrtava iz sela Grabovice:
U noći između 8. i 9. septembra 1993. u Grabovici su ubijene sljedeće osobe:
PODACI O ŽRTVAMA ZLOČINA:
1. Jela Džalto rođ. 1950. god.
2. Zorka Glibo rođ. 1938. god.
3. Mara Grubeša rođ. 1943. god.
4. Mato Ljubić rođ. 1923. god.
5. Kata Ljubić rođ. 1948. god.
6. Kata Perković rođ. 1922. god.
7. Stanko Rajić rođ. 1927. god.
8. Lucija Rajić rođ. 1933. god.
9. Šima Rajić rođ. 1914. god.
10. Mara Rajić rođ. 1938. god.
11. Mijo Rajić rođ. 1924. god.
12. Ivka Rajić rođ. 1921. god.
13. Domin Rajić rođ. 1936. god.
14. Ivka Rajić rođ. 1924. god.
15. Martin Ratkić rođ. 1925. god.
16. Kata Ratkić rođ. 1928. god.
17. Luca Zelenika rođ. 1906. god.
18. Janja Zelenika rođ. 1931. god.
19. Dragica Zelenika rođ. 1934. god.
20. Ivan Zelenika rođ. 1930. god.
21. Ruža Zelenika rođ. 1931. god.
22. Jadranka Zelenika rođ. 1981. god.
23. Ruža Zelić rođ. 1944. god.
24. Marija Zelić rođ. 1980. god.
25. Stjepan Zelić rođ. 1983. god.
26. Ante Stojanović rođ. 1920.
27. Anica Stojanović rođ. 1949. god.
28. Franjo Stojanović rođ. 1916. god.
29. Serafina Stojanović, rođ. 1922. god.
1. Pero Čuljak , rođen 1913.
2. Matija Čuljak, rođena 1917.
3. Cvitan Lovrić, rođen 1936.
4. Jela Lovrić, rođena 1940.
5. Mara Mandić, rođena 1912.
6. Ivan Mandić, rođen 1935.
7. Ilka Miletić, rođena 1926.
8. Anica Pranjić, rođena 1914.
9. Franjo Ravlić, rođen 1917.
10. Pero Marić, rođen 1914.
11. Ivan Šarić, rođen 1939.
12. Dragica Marić, rođena 1914.
13. Josip Brekalo, rođen 1939.
14. Luca Prskalo, rođena 1939.
15. Andrija Drežnjak, rođen 1921.
16. Mara Drežnjak, rođena 1921.
17. Dragica Drežnjak, rođena 1953.
18. Ilka Marić, rođena 1921.
19. Ruža Marić, rođena 1956.
20. Martin Marić, rođen 1911.
21. Marinko Marić, rođen 1941.
22. Luca Marić, rođena 1944.
23. Marko Marić, rođen 1906.
24. Matija Marić, rođena 1907.
25. Ruža Marić, rođena 1935.
26. Ivan Marić, rođen 1906.
27. Matija Marić, rođena 1923.
28. Mladen Zadro, rođen 1956.
29. Ljubica Zadro, rođena 1956.
30. Mladenka Zadro, rođena 1989.
31. Živko Drežnjak, rođen 1933.
32. Ljubo Drežnjak, rođen 1932
Pročitaj više Pročitaj više


Treba li ovome komentara? Oslobidti Bošnjačkog zapovjednika Sefira Halilovića koji je izravno odgovoran za masakre nad gore navedenim Hrvatima može samo politički sud i „pravda“ koju kroje svjetski moćnici.

Naša će tužna i žalosna vlast i nadalje poput papige ponavljati kako sa Haagom treba surađivati. To je čista izdaja interesa vlastitog naroda i teško gaženje vlastitih žrtava.
ponedjeljak, 15.10.2007.

JOŠ JEDAN SANADEROV ĆORAK PRED SKUPŠITNOM UN-a

Mislim da svaki Hrvat treba biti ponosan na Sanaderov nastup i govor danas pred skupštinom UN-a. No, od tog govora Hrvatska neće imati ama baš nikakove koristi. Nažalost su propušteni glavni potezi koje je Hrvatska trebala i morala učiniti a nije učinila: barem odmah osloboditei generala Norca, privremeno prekinuti suradnju sa Haagom, prekinuti nakaradni proces Hrvatima za Medački džep, itd. To se propustilo i sada smo ponovno na udaru zapadne masonerije.

Govor je dobar ali je to pisanje slova po vodi i u pijesku!

Već sam na ovim stranicama pisao da od toga ništa biti neće i NEĆE jer NEĆE! Nikomu tamo u UN-u nije ništa trebalo objašnjavati jer oni itekako dobro sve znaju ali kada je riječ o Hrvatskoj, prave se ludi. To im uostalom i nije problem!

SANADER U SKUPŠTINI UN-a, SANADER IZ SKUPŠITNE UN-a! (Neka mi se oprosti ne prekomjernu upotrebu slova „U“!).
ponedjeljak, 15.10.2007.

„NACIONALISTIČKA“ SVAĐA U EVROPSKOJ UNIJI

Prije par tjedana javila se (doduše, samo za neupućene) velika pukotina u Belgiji između "Srba“ Valonaca i "Hrvata" Flamanaca koja dovodi u pitanje cjelovitost Belgije. Naime, Flamanci se više ne žele dati niti jezično a niti ekonomski iskorištavati od Valonaca.

Još se to nije stišalo a ono novi „nacionalistički“ ispadi u samome srcu EU – u Bruxellesu. Ovaj puta snažno se pobunila Italija poradi smanjenja broja zastupničkih mjesta u Evropskom Parlamentu.

Najprije je Prodi morao braniti svoja neostvarena obećanja o smanjenju proračunkog deficita budući da EU već duže vrijme u tom smislu vrši snažan pritisak na Italiju. U tom su pritisku prisutne i određene prijetnje sankcijama prema Italiji.

Ovih je pak dana otvoren novi front u košnici EU: po ključu biranja zastupnika Italija bi umjesto 78 imala sada 72 zastupnika. Time bi se značjno umanjio njezin utjecaj na buduće odluke i politku EU pa to Talijani smatraju očitim znakon diskriminacije prema njima. Dakle: nacionalistički ispadi i u EU: Talijani zapostavljeni!

Uzaludno bi bilo pripomenuti da naši slijepi srljavci u EU, a bome i NATO, od ove velike svađe unutar EU neće izvući nikakovu pouku. Što ćemo u toj Uniji tek mi značiti sa svega možda 10 glasova?!
subota, 13.10.2007.

SANADER ĆE VJEOJATNO POBIJEDITI I NA SLIJEDEĆIM IZBORIMA...

Premijer I. Sanader će vjerojatno pobijediti na slijedećim izborima jer će njegov glavni protivnik iz bivše i sadašnje komunističke partije SDP-a, drug Zoran Milanović – ako ovako dalje nastavi bezvezariti i trabunjati - sigurno završiti na psihijatriji.

Naime i danas i ovih dana on golobrad i sa svim onim pokladom komunističkog režim u preko pola stoljeća ulazi izravno u sučeljavanje sa divom umjesto da to prepusti drugima.

Druže Milanoviću! Tražiš neke račune, a jesi li Ti i Tvoji pokazao račune za tobože „darovane“ najmodernije automobile? U jednom ćeš se i Ti vozati po dijelu Hrvatske.

Ponovno ste počeli varati i zavaravati narod kao što ste to i prije činili. Čak sam i ja osobno dobio od Vas pismo koje ovdje djelomično i prenosim a koje je čista laž. Pismo je bez datuma a stiglo mi je ovoga tjdna. U njemu doslovno piše:

„Poštovani gospodine Jurčević,

zahvaljujem Vam na sudjelovanju u našoj telefonskoj anketi iz koje sam saznao koji Vas problemi najviše muče i što od nas kao stranke očekujete. Potaknut Vašim odgovorima želim Vam reći nekoliko riječi o SDP-u i našoj viziji budućnosti...“ U podpisu glavnom i bradom stoji: Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Zoran Milanović.

Ovo je Vaša komunistička čista laž jer niti ste Vi mene zvali niti sam ja Vama išta odgovorio. Zorane, malo dozori i prestani lagati i zavaravati. To jedino možeš samo u krugu svoje stranke.
subota, 13.10.2007.

JASENOVAČKI MIT – LAŽI I PODVALE

Evo što mi piše – nakon što je pročitao moje pisanje o Jasenovcu – poštovani gospodin ANTE BAKETIĆ:

„Ne znam ima li kakvu važnost ovo što vam pišem, no nisam mogao ostati ravnodušan na neke očito pogrešne podatke koji se iznose o žrtvama Jasenovca, koji potkrijepljuju tezu da je broj žrtava napuhan i da su upisivane osobe koje su poginule pod drugim okolnostima, a kako sam pronašao na internetu vašu adresu i poruku kojom pozivate da vam se piše vezano za temu žrtava Jasenovca, odlučio sam vam napisati ovaj mail.

Naime, slučajno sam među žrtvama pročitao ime svoga pradjeda RAFAELA BAKETIĆA, od oca ANTE, rođ. 1882. godine iz Vinjana Donjih, pa nisam mogao da ne reagiram s obzirom da znam da on nije žrtva Jasenovca, već je ubijen nedaleko od Vinjana Donjih pored Imotskog najvjerojatnije od strane jednog imotskog srbina, iako ima više verzija, ali je jedno sigurno, a to je da je ubijen, pronađen i pokopan u Imotskom, tj. u Vinjanima Donjim, a i dan danas postoje živi svjedoci u koje spada i moj stric koji je vidio mrtvo tijelo svoga djeda, moga pradjeda, te bio na njegovom pokopu.“

Sa štovanjem! ANTE BAKETIĆ

Nakon ovog dragocijenog svjedočanstva ponovno sam otvorio www.jasenovac.org i ustanovio da se dotična osoba tamo nalazi upisana dva puta – što svatko lako može provjeriti!

U ovoz razotkrivanju, ako Bog dade, idemo i dalje.
subota, 13.10.2007.

VLADIMIR ŠEKS ŽELIO BITI POKOPAN BEZ SVEĆENIKA

„Pokojni“ Vladimir Šeks, predsjednik Hrvatskog Sabora krajnje oštro je reagirao na „posmrtni“ govor glavnog urednika GK u vezi sa petim sazivom Sabora, vlč. gosp. Ivana Miklenića ocijenivši da je to „takav jedan bezobrazan pamflet kakav nije viđen u hrvatskoj povijesti“.

Gospodine Šeks, da nisi možda malo pretjerao ili pak prilično krivo protumačio Miklenićevo mišljenje? Izgleda da te je to toliko pogodilo da su na licu mjesta pri izdahnuću ovog saziva Sabora Tebi bili potrebni ponajbolji tješitelji. Tako Ti je odmah priskočila ekipa za umjetno disanje, Đurđa Adlešić, Vesna Pusić i Mato Arlović.

No ni oni nisu pomogli da preživiš. Nitko ne misli da je ovaj saziv Sabora ama baš sve radio loše, ali ima mjesta i za kritiku pogotovo dobronamjernu kao što se može reći za Miklenićev osvrt na rad Sabora. Čemu se onda pjeniti i žestiti i izvaljivati najveću glupost „u hrvatskoj povijesti“ – da je Miklenićev pamflet gori i od svih pamfelata brojnih neprijatelja Hrvatskog naroda?

Poštovani gospodine Šeks! Sabor je skup određenih ljudi koje je narod izabrao kao najbolje između najboljih da upravljuju i Državom i narodom na opće dobro svih, ali ti se ciljevi nisu baš uvijek ostvarivali.

Pa zar i sami ne vidite da se mnogobrojni zastupnici ponašaju posve neodgovorno i prema Saboru i prema Narodu i prema Državi?

Da ste Vi ovako žustro i silovito reagirali na škandaloznu presudu Haaškoga suda kao protiv Miklenićevog kometara u GK, da ste ikada tako javno i oštro reagirali na poniženja i izazove Slovenije prema Hrvatskoj, na trajne perfidne napade na Hrvatsku sa strane Istočnih susjeda i slično, ne bi Vam svećenik Miklenić zasigurno održao posmrtno slovo.

Ako nakon skorašnjih izbora ponovno oživite, uvedite red i disciplinu ponajprije u Sabor a svoju oštricu usmjerite tamo kamo doista i treba a ne prema Miklenićima koji Vam govore istinu. Pa zar nije škandalozno i to što Te podržava V. Pusić koja je nedavno izjavila GLUPOST STOLJEĆA a to je da se Hrvatska treba okrenuti prema Istoku? Kako to da na tu izjavu nisi ništa reagirao i nju nazvao najvećom glupošću?

„Umro si“ ali ipak niste pokopan bez svećenika i njegovog oproštajnog govora! Mislim da Hrvatskoj ne trebaju ničiji slugani pa tako niti neporecljivi slugani EU ili NATO-a.
utorak, 09.10.2007.

EVROPSKI PREDSTAVNICI NAS PONOVNO PONIŽAVAJU A NAŠA IM SE VLAST DUBOKO KLANJA

NIZOZEMSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA FRANS TIMMERMANS ILI JE POŠAŠAVIO PA DOŠAO U HRVATSKU ILI JE DOŠAO U HRVATSKU PA OVDJE SKROZ POŠAŠAVIO.

Samo luckast čovjek ili cinik koji nas smatra da smo mi luckasti može izjaviti da „U Europi, temeljenoj na vladavini prava, moramo poštivati presudu sudaca čak i onda kada nismo s njom zadovoljni“. Znači, mi Hrvati kao volovi trebamo prihvatiti njihova buncanja o nekoj pravdi i to nakon niza tako skandaloznih presuda Haaškog suda.

Misli li vrli ministar i na oslobađajuću presudu srpskih krvnika u vezi sa Srebrenicom?!

Dokle će se predstavnici hrvatske vlastiti takovim spodobama klanjati?

Da Hrvatska nije ništa izrekla na skandaloznu presudu Haaškog suda srpskim krvnicima, onda bi valjda isti taj ministar rekao: pa vi se uopće ništa niste bunili na presudu.
četvrtak, 04.10.2007.

HRVATSKI SABOR NA HAAŠKI SUD ISPALIO – ĆORAK

Upravo je za nepovjerovati da vrh hrvatske pameti predstavnika u Saboru presudu Haaškog suda naziva „skandaloznom“ i uza sve to nastavlja bezuvjetnu podaničku suradnju sa tim leglom cinizma, protuhrvatstva i bespravlja. Ako je ta presuda skandalozna onda je to isto i stav predstavnika Hrvatskog Sabora prema toj presudi.

Haaški sud na Hrvatsku udara najtežim naoružanjem a naši predstavnici u Saboru njima uzvraćaju sa ćorcima. Nema u njima niti „F“ od Franjine odlučnosti i čvrstine.

Važno je da mi sudimo za Medački džep, da za svjedoke pozivamo osvjedočene četnike protiv hrvatskih branitelja, da glumimo pravosuđe... i nekakovu svoju blesavu pravdu. Pa nebi nikomu bilo čudno kada bi se sutra na sudu pojavio S. Štrbac. Ionako Haaški sud sudi po njegovom „veritasu“.

Od razgovora u New Yorku i nekim UN-ovim odborima prema kojima naš Premijer srlja, neće biti ama baš ništa. Sve su to čiste utopije i uzaludno trošenje vremena i energije. Mi najprije sami sebi trebamo dokazati da smo žrtve srpske agresije, pa ćemo bez problema u to uvjeriti i druge.

Ovakovim ponašanjem i jednoumljem zastupnika u Hrvatskom Saboru istrošili smo sav kapital koji je Hrvatska imala nakon besmislene, skandalozne i protuhrvatske presude srpskim krvnicima i rušiteljima Vukovara i cijele Hrvatske.

Da se je pokojni Predsjednik Tuđman tako prigibao pod diktatom Zapada i Evrope, umjesto oslobodilačkih akcija mi bismo danas imali drugi Cipar u Hrvatskoj.

Od svih mogućih odgovora haaškom sudu saborski su zastupnici izabrali najslabiji i najblesaviji. Očito da nikomu od njih nije stalo do dobrobiti Hrvatske nego samo do vlastitih interesa i besmisleno velike plaće i mirovina koje kao zastupnici imaju. Može vas biti stid!
srijeda, 03.10.2007.

Evo doslovno prenesenih poruka koje su mi jučer i danas pristigle:
• ... "Velećasni"... šteta što majka Crkva, takvu guju i dalje hrani u njedrima... "apage satanas" (ovaj Vaš blog, gledan kao cjelina, ponajviše govori o Vama samima, i ovaj moj komentar je bio suvišan, očito, jer mržnja i jednostranost, izvire Vam iz svake Vaše pore) (nitko i ništa... samo mal 02.10.2007. 23:26)

• "nitko i ništa... samo mal -u"

• Gospodine Franjo,

Vi bezočno lažete i pri tom raspirujete mržnju. I Hrvatima i Srbima, mnogo bi bilo bolje bez Vas i takvih kao što ste Vi!
Sve dok je takvih, narodi na ovim prostorima ne mogu živeti onako kako to dolikuje čoveku - u slozi i bratstvu!
Prelistajte na primer članak iz lista Novi plamen pod naslovom "Blaiburg i Križni put" pa se i sami uverite kakvim se podvalama služite!!!
Vama i vama sličnim, Hrvati i Srbi treba da "zahvale" na nerealnoj i nehumanoj mržnji koja im je usađena!!! (Janko 03.10.2007. 10:25)

Moj osvrt na gore navedeno:

Što bi bilo da sam kojim slučajem „napamet“ naveo ono o čemu pišem o Bleiburgu i Jasenovcu kako to već više od 60 godina čine Židovi i Srbi?

Na ovim stranicama nikoga nisam nazvao „guja“ niti da „bezočno laže“ i ja raspirujem mržnju a Vas dvojica koji mene tako nazivate širite ljubav! Svaka Vam čast!

Svatko ima pravo na svoj sud pa tako i gore navedeni „nitko i ništa...“ i „Janko“.

I dalje pratite ove stranice pa ćete još štogod doznati što će Vam dati opravdanje da me tako nazivate!
subota, 29.09.2007.

HAAG MNOGIMA OTVARA OČI - ALI ONI I DALJE NE VIDE

HAAG – SIMBOL PREVARA, NAMIJEŠTANJA, CINIZMA I UDRUŽIVANJA U „ZLOČINAČKI PODHVAT“ PROTIV HRVATSKE I HRVATSKIH ŽRTAVA

Vrlo je zanimljivo promatrati KAKO se kod nas reagira i TKO na škandaloznu Haašku solobađajuću presudu srpskim krvolocima. Odjednom su svi progledali!

Pa gospodo draga, novinari, političari i pravnici: GDJE STE BILI ONDA KADA JE OBIČNI MALI ČOVJEK vidio ono što Vi sada tobože vidite?

Unatrag par godina kada sam na ovim stranicama počeo pisati o Haaškom sudu kao političkom, lažnom, pokvarenom i ciničnom, napadale su me uprave one novine koje danas još gore govore o tom sudu. Kakovo naglo i silno obraćenje odjednom!

No, tragično je to što su mnogi političari, novinari i pravnici progledali ali i dalje ne vide. Jedina korist od Sanaderovog i Mesićevog oštrog reagiranja i osude takove „ne-osude“ imati će oni koji dobiju taj dopis i sa tim beznačajnim paprom postupe onako kako se to i čini sa sličnim papirom.

Gospodo i drugovi, besmisleno je slati „oštre note“ a i dalje tvrditi da moramo bezuvjetno surađivati sa Haagom i držati u zatvorima u Hrvatskoj generale i stotine hrvatskih branitelja kojima se dosta potiho sudilo i sudi, a koji su se borili protiv tih monstruma koji su sada praktički oslobođeni. Mislim da bi odmah trebalo učiniti slijedeće:

1. smjesta, bez ikakove cinične pravničke procedure najprije pustiti generala Norca, skinuti ljagu sa Čermaka, Markača, Ademija i ostalih hrvatskih generala i branitelja;

2. staviti u stanje mirovanja sve procese koji se u Hrvatskoj vode protiv hrvatskih branitelja;

3. iz policije pročešljati sve one koji su bili izravni suradnici Vukovarskih krvoloka, a sada se slobodno šeću Hrvatskom koju ni dan-danas ne mogu smisliti;

4. smjesta dokinuti „Zakon o aboliciji“, ponoviti suđenja četnicima i vratiti ih s onu stranu brave;

5. Carlu Del Ponte kao glavnog krivca te najgorljivijeg i najbezočnijeg provoditelji zavjera „velikih“ protiv Hrvatske, proglasiti nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Ne učinilimo li to, sve "oštre note" i nekakove pospane govorancije u UN-u su samo čisto žablje kreketanje jer u protivnom mi nemamo ama baš nikakove snažne pozicije za buduće pregovore o izmjeni našeg stava prema Haagu.

Kako ponižavajuće a i blesavo zvuči što se i ona tobože „zgraža“ nad takovom presudom a upravo je ona njezin glavni tvorac.

I što se sada javlja naš „pravni stručnjak“ A. Nobilo i još neki kojima samo što nije glava puknula od silnog pravničkog znanja, kad je i on duboko surađivao, poticao na to i druge, solio pamet cijeloj Hrvatskoj kako sa Haagom treba bezuvjetno surađivati, itd., a sada se tobože i on zgraža na takovom presudom! Gospodine Nobilo i vi mnogi ostali, nemojte nas nasmijavati i držati blesavima - barem ne većinu poštenih građana Hrvatske koji su daleko prije nego vi „pravni stručnjaci“ vidjeli svu pokvarenost i cinizam Haaškog suda i jasno upozoravali na tragičnost bezuvjetnog pokoravanja tim ucjenjivačima. U ovom kontekstu me jako iznenađuje stav HDZ-a i posebno izjava gospodina Bebića.

Evo što sam u prosincu 2005. pisao o Nobilovim bljuvotinama: "Upravo je nevjerojatno što se ovih dana piše da je izjavio gosp. Ante Nobilo: on je izjavio da postoji "opravdana sumnja" da je prvi hrvatski Predsjednik, dr. Franjo Tuđman, bio ratni zločinac te da se mi kao narod s time moramo suočiti...". Druže Nobilo, sada se suoči Ti sa Haaškom svinjarijom!

Uptiao bih sada „trasparentnog gospodina“ hoće li još do kraja svoga mandata hraniti tu aždaju u Haagu dokumentima koje oni zažele? Zar nismo nedavno mogli pročitati kako su to Srbi činili uz svesrdnu pomoć same glavne tužiteljice?

Na kraju pitanje za gospodu Sanadera i Mesića: vjerujete li još uvijek bezpogovorno NATO-paktu i EU koji sada uvlače glave kao Nojevi pod pijesak svoje neodlučnosti da dignu glas protiv najgoreg Haaškog napada na Hrvatsku i Hrvatske žrtve? Pa zar ne vidite da tzv. „usklađivanje“ pravnih normi sa „evropskim pravnim stečevinama“ upravo i postavlja temelje za neko buduće gaženje, izrabljivanje i ponižavanje Hrvatske i Hrvata – i to sve „na temelju zakon“ čijem stvaranju kumujete bez nekih jasnih kriterija zaštite vlastitih građana.

I EU i NATO u danom trenutko će potpuno jednako postupiti protiv Hrvatske kao i Haag.

Na dan sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije koji su prvi krenuli u obranu Hrvatske samo sa par metaka u rukama, ali golemom ljubavlju prema Hrvatskoj a i zaštitnika hrabre hrvatske vojske
četvrtak, 27.09.2007.

HAAŠKI SUD NAPOKON PRESUDIO U KORIST HRVATSKE

Svakoga onoga tko nakon današnje skandalozne odluke Haaškog suda u slučaju glavnih vođa razaranja Vukovara i ubijanja stotina i tisuća ljudi rekne da je hrvatsko pravosuđe (a ne Evropsko i Haaško) korumpirano, treba poslati u Vrapče.

Uostalom, ovo je u prilog Hrvatskoj samo to trebamo znati iskoristiti.

Za početak odmah bi obustavio proces za Medački džep, pustio sve hrvatske generale i vojnike (njih preko 700!) iz zatvora i otkazao suradnju sa korumpiranim Haaškim sudom.

Kada sam u zadnjih nekoliko godina pisao o pristranosti i pokvarenosti Haaškog suda, bio sam oštro napadan od pojedinaca i nekih dnevnih listova. Ovdje ću sada nabrojiti samo naslove a svaki zainteresirani može na mombe blogu otvoriti „Prijašnji tekstovi“ i pročitati što sam pisao:

Evo samo naslova mojih tekstova o Haagu:

2005., Nobilo osuđuje – Haag oslobađaHoće li se Carla Del Ponte ispričati?Gotovina na slobodi Hrvatska u HaaguCarla Del Ponte napokon golaCarla Del ponte i njezin psić;

2006., Odlazak balkanskog krvnikaHaag „čestitao“ Hrvatskoj Dan NeovisnostiCarla Del Ponte, naknadna pamet ili grižnja savjestiHaaški sud ne samo što politizira nego i laže;

2007., Cirkuseraj Haaškog suda se nastavljaHaaški sud se otvoreno svrstao na stranu Srbije koja je izvršila genocidNeizlječivi virus cinizma napao Haaški sudCarla Del ponte u „Zločinačkoj organizaciji“ laži i podvala protiv Hrvatske.

Neke dnevne novine su reagirale na ono što sam napisao 2005. Tako SD u studenom 2005. piše “GOTOVINA I DEL PONTE ISPRED RASPOREDA MISA“, a NL iste godine se osvrće na moj članak: „Carla del Ponte napokon gola“ i „Gotovina ponovno brani Hrvatsku“.

Dana 27. rujna 2007., kada je po drugi puta na nakaradnom Haaškom sudu PREMINULA PRAVDA!
četvrtak, 27.09.2007.

"MLADI ZAGREBAČKI ANTIFAŠISTI" KAO DA SU PALI S'MARSA

Poštovani „antifašist“!

Upravo zaprepašćuje Vaš stav prema desetcima tisuća poubijanih nakon rata razoružanih vojnika i civila a koje su na najsvirepiji način poklali i poubijali monstrumi iz redova partizana, komunista i antifašista.

Ukazivanje na njih Vama je to „pisanje gluposti“. Ako je sve bilo u redu, zašto ste onda ta i ostala masovna grobišta svim snagama i svim sredstvima sakrivali od javnosti preko pola stoljeća?

Pišeš da mi ostali „nikako da shvatimo“ da vi „novi socijalisti“ nemate „nikakove veze ni sa Titom, ni sa Kardeljom i sl“ nego da samo učite „iz njihovih života, tj. što valja raditi, a što ne“. Baš ste prave učitelje našli! Po ovome kako prezirete bleiburške žrtve, meni se čini da Vi zapravo nemate veze ponajprije sa zdravom pameću.

Sa grobišta svog antifašističkog zamračenog i zamućenog uma pišete i ovaj biser: „Gledajte, u Teznom su ubijeni bili suđeni i nosili su uniforme. Dakle nisu ubijane žene, djeca, starci tj. civili. Ako im je bilo suđeno gdje je problem?“

Ovakovu glupost tj. tvrdnju da je tim žrtvama bilo suđeno, još nitko nije do sada izjavio. Što to Vi buncate?! Prije svega zar su Titovi krvnici svih boja (partizani, komunisti, antifašisti) mogli tada imati nekoliko tisuća sudaca kako bi u roku od svega dva mjeseca poklali i poubijali nepojmljivo veliki broj ljudi, žena i djece? Zatim: pa komunisti nikada nisu ni držali do suda – odnosno – unaprijed su osudili pa su tek onda samo nastojali cinički sve to obući u zakonsku formu.

Zar Vi „mladi zagrebački antifašisti“ ne znate koliko je Titova komunistička partija, OZNA i UDBA pobila i likvidirala kako u zemlji tako i diljem svijeta Hrvata sve pod parolom:

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU!? Zar se ne stidite ponovno isticati tu krvničku parolu?

Što se pak tiče Jasenovca, pa i malo dijete danas zna da su tamo pribrojene stotine tisuća žrtava koje ama baš nikakove veze nisu imale niti sa Jasenovcem a niti sa ustašama (oprostite: jesu jer tamo na VICTIM LIST se nalaze imena mnogobrojnih ustaša iz Cetingrada, Slunja, Cvitovića, Vaganca, itd. poubijanih na Križnim putevima od Titovih dželata!). I da Vam skrenem pozornost da ja ne donosim brojke nego upravo i ime i prezime i otkrivam činjenicu da su punih 50 godina Titovi udbaši – uglavnom Srbi, selili žrtve sa svih prostora u Jasenovac kako bi cijelom svijetu dokazali krvoločnost Hrvatskog naroda. Jasno, nemoguće je ovdje donijeti svako ime pojedinačno, ali zato Vam donosim izvor gdje ta imena i osobne podatke možete pročitati.

Pratite i nadalje ovu stranicu pa ćete uskoro crno na bilom moći vidjeti da su među „ustaške zločine u Jasenovcu“ bile ubrojene mnogobrojne osobe koje su umrle prirodnom smrću, što ću pokazati na temelju niže citirane knjige koju nije izdao ni A. Pavelić, ni F. Tuđman, ni HDZ, nego sve četnik do četnika kasnije prometnutih u Titove partizane, oficire i generale – godine 1989. u Karlovcu!

NADODAJEM JEDAN ZANIMLJIV TEKST SA BLOGA:

Dan kada je započelo 4 mjeseca non-stop ubijanja

Otvoreni dossier Bleiburg Križni put : povijest, svjedočanstva, dokumentiProšla je čak 61 godina od početka Križnoga puta koji je započeo kod Bleiburga. Bleiburg nije jedino mjesto predaje hrvatskih gradjana, domobrana, ustaša i civila Zapadnim saveznicima, tj. Englezima, ali je paradigma najvećega stradanja hrvatskoga naroda u povijesti, kada su nevini nastradali zbog nekoličine krivih koji su bili daleko, daleko, daleko. Doduše, ti krivi su bili samo izgovor da se učini masakr nad cvijetom Hrvatske mladosti.

Kolona, marševi smrti, mitovi o Jasenovcu, mitovi o hrvatskoj krvoločnosti su nastali u glavama velikosrba/jugoslavena (sitna razlika) u bosanskim šumama u prvoj polovici Drugoga svjetskoga rata. Krv je na rukama mnogih. Slovenske OZNe, srpskih partizana (90% bivsi amnestirani četnici) iz Hrvatske, Bosne i Srbije, domaće hrvatske OZNe, a zna se tko je kontrolirao svu tu bagru. Jedan jedini Josip Broz Tito, najvjerniji sljedbenik J.V.Staljina. Stradavanja su bila teška. Moji su svi živi vratili, hvala Bogu. Treba zapaliti svijeću za one koji nisu i čiji grobovi nisu znani.

Unatoč svemu, mnogi su preživjeli.

Za jednu dobru naobrazbu o Bleiburgu preporučam dvije knjige, oba izdanja čuvenog politickoga magazina Start iz 1990. Obje knjige izdane u Zagrebu.

Otvoreni dossier Bleiburg
(urednik Marko Grčić, grupa autora)

Križni put : povijest, svjedočanstva, dokumenti
(autori : Boris Vlašić, Aleksandar Vojinović)
utorak, 25.09.2007.

BLEIBUR – GRIJEH U NEBO VAPIJUĆI

Ono o čemu nas u dnevnom tisku ovih dana izvještavaju (v. NL od 24. rujna 2007., str. 8-9), stravično je i nevjerojatno. Naime, predsjednik slovenske (NAŽALOST NE HRVATSKE JER SU RAČAN I MESIĆ TO DOKINULI A SANADER NIJE NATRAG POVRATIO) Komisije za rješavanje pitanja prikrivenih grobiša u Sloveniji da u Teznom blizu Maribora imamo barem dvije Srebrenice, a na ukupno oko 540 masovnih grobišta da su „KOMUNISTI U SLOVENIJI UBLI 100.000 LJUDI, NAJVIŠE HRVATA“.

Nadalje gospodin Jože Dežman – na pitanje novinara koji pripominje da se radi o desetcima tisuća mrtvih i da je netko morao osmisliti i organizirati sve to – odgovara:

„Logistički tu su jugoslavenski komunisti nadmašili naciste. Ubijanje 100-200 tisuća ljudi u dva mjeseca morala je pratiti golema logistika. To je golem logistički pothvat, najveći „pothvat“ jugoslavenskih partizana, to je Titovo „remek djelo“. On je po zločinima uz bok Staljinu, Pol Potu, Mao Ze Dongu. U cijeloj Kardeljevoj korespondenciji od 1941. traži se ubijanje i strijeljanje narodnih izdajnika, političkih i klasnih protivnika, popova i drugih. Zločin je boljševički koncept, politički proizvod, a sustav ubijanja bio je sofisticiran...jedan zatvara, drugi saslušava, teći vozi na stratište, a četvrti ubija...“

Na konstataciju novinara da je „Javnost ostala šokirana razmijerima zločina u Teznom“, gospodin Jođe Dežman odgovara:

„Za Tezno se govorilo da je to najveće mjesto zločina...Na istražnoj razini za Tezno se saznalo 1999., kada je pri gradnji autoceste na 70 metara dužine bivšega protutenkovskog rova iskopano 1179 kostura, znači oko 18 po metru. Kada se otvori 940 metara protutenkovskog rova u Teznom, s tim da je sondiranjem potvrđeno da je sloj kostura oko metar i pol na cijeloj dužini i da se taj sloj staanjuje samo 50-ak metara pri kraju rova, onda, prema kalkulaciji, u Teznom je više od 15.000 kostura. Prema sudsko-medicinskim zapisima, u Teznom su uglavnom ubijani Hrvati...Iznenađujuće je to što je u Teznom priličan broj mladih osoba, a među njima je nekoliko postotaka žena i maloljetnika. U Teznom su ubijani vojni zarobljenici, ranjenici, civili. Prema svjedocima, ubijalo se ljude iz logora u Mariboru, a govori se da su na stratište dovodili ljudi čak i iz Zagreba...“

Treba li ovomu ikovi komentar i koja bi dostojna osuda bila Hrvatskih vlasti koji desetke tisuća žrtava posljeratnog krvavog pira Titovih partizana i antifašista sistematski ponovno ubijaju neobjašnjivom šutnjom, nemarom i nebrigom da se one razotkriju pa da se već jednom i tim nemoćnim žrtvama oda dužna počast, da se prokaže točno tko su to bili ti nepojmljivi krvnici i jednom zauvijek skine ljada sa Hrvata kao „genocidnog naroda“?
subota, 22.09.2007.

MALO DRUGAČIJI POGLED NA JASENOVAC A I 2. SVJETSKI RAT

Glavna i jedina svrha stvaranja „Jasenovačkog mita“ jest trajno raspirivanje mržnje protiv Hrvata i Hrvatskog naroda sa željom dokazivanja da su SVI HRVATI GENOCIDAN NAROD.

Ovomu se u samome početku još nadodala i želja za što većom ratnom odštetom, pa su Tito i njegovi krvnici uvećavali broj žrtava samo da dobiju što veću ratnu odštetu. Među žrtve su bez ikakovih skrupula ubrajali i one koje su oni sami prouzročili – pa čak grupe hrvatskih stradalnika sa raznih križnih puteva. I sa tog vida Titi, partiji i vojnim liderima bivše Jugoslavije trebalo bi se suditi jer su grubo i bez ikakovog morala iskoristili tuđu tragediju za punjenje novcem vlastitih džepova.

Kako se do nedavno uopće nije niti smjelo govoriti i pričati o žrtvama na drugoj strani (javljaju se neki koji tvrde da su „sve žrtve jednake“, ali su ipak o onim „drugima“ šutjeli punih 50 godina!), sada je došao trenutak da se počne sa sagledavanjem događanja i sa druge strane. Ovdje želim progovoriti o Jasenovcu u kojem su se bez iakove dvojbe dogodile strahovite žrtve, ali ne samo i isključivo nevinih ljudi. Bilo je tamo i onih koji su cijelu kašu i zakuhali!

Držim da je najbolje poći od one literature i činjenica koje iznose sami tvorci „Jasenovačkog mita“, a to su srpski i židovski lobiji, razne antifašističke udruge i komunisti uz snažnu podršku nepojmljive šutnje i nezainteresiranosti sa strane odgovornih u Hrvatskoj vladi.

Počeo bih sa knjigom koju su pisali i uređivali nekada osvjedočeni četnici a kasnije isto takovi titovi partizani i komunisti koji su knjigu i pisali: D. Basara, M. Dakić, B. Mamula, Gen. puk. D. Pekić, puk. I. Perić, Gen. ppuk. B. Ranitović, Gen. puk. Miloš Šumonja, Dr. Đ. Zatezalo, itd. Knjiga nosi naslov: KOTAR VOJNIĆ U NARODNOOSLOBODILAČKOM RATU I SOCIJALISTIČKOJ REVOLUCIJI, Karlovac 1989. Knjiga ima 1509 stranica i izdana je pred sami Domovinski rat u 3.000 primjeraka.

Kada se ta činjenica uzme u obzir, točno se može zaključiti da je knjiga pisana sa dubokom namjerom opravdanja „etničkog čišćenje“ koje su gore navedeni umobolnici planirali zajedno sa S. Miloševićem uskoro učiniti – i djelomično su to učinili u tom dijelu svoje „Krajine“ za vrijeme okupacije: cijeli Kordun, Banovinu i Liku očistiti od Hrvata jer eto vidite što su Hrvati (USTAŠE I DOMOBRANI=HRVATI) učinili u 2. svjetskom ratu.

Svoja zvjerstva od 1990-1995. su činili pred očima međunarodne zajednice – pa čak i uz njihovu podršku. Dosta je pogledati određene filmove iz serije „Komšije“ gdje se to jasno vidi.

Knjiga je važna poradi toga što donosi popis žrtava sa područja kotara Vojnić u 2. svjetskom ratu sa mnogim osobnim podatcima pa kada se to usporedi sa „Jasenovačkim mitom“, onda se lako mogu razotkriti laži i namještanja – pa dosljedno tomu – i ponižavanje Jasenovačkih žrtava ponajprije sa strane samih Srba koji su svim silama i uz pomoć najbezočnijih laži i namještanja stvarali „mit o Jasenovcu“.

Oslanjajući se upravo na knjigu koju su pisali sami komunisti-četnici-partizani lako će se vidjeti njihove namjere, laži, namještanja i izmišljanja.

Počnimo sa KRSTINJOM. U www.jasenovac.org stoji da je u Krstinji poginulo 215 Srba, a u navedenoj knjizi na str. 1119 u tablici stoji da je selo Krstinja imalo 20 palih boraca (prema onom što piše na str. 1144-1145 niti jedan jedini nije poginuo u Krstinji); dalje stoji da je bilo 90 žrtava fašističkog terora i rata, 8 umrlih od tifusa – dakle ukupno iz same Krstinje 159 a ne 215. Znači da je u Jasenovac „otišlo“ 56 žrtava više nego što ih je uopće bilo a sa njima i svi pali borci, njih 20 po raznim stratištima sve do Sutjeske (tako to piše u spomenutoj knjizi) diglo se i također „otišlo“ u Jasenovac da ih tamo ustaše poubijaju.

Razotkrivanje daljih podvala, izmišljanja i laži slijedi...
utorak, 18.09.2007.

ŠTO OVOLIKE ŽRTVE IZ PAZINA RADE U JASENOVCU?

POPIS 228 ŽRTAVA IZ PAZINA NA: www.jasenovac.org

LIJEPO MOLIM RODBINU KOJI PREPOZNAJU OVDJE SVOJE ROĐAKE DA POTVRDE DALI SU NJIHOVI DRAGI UBIJENI OD USTAŠA U JASENOVCU. Hvala!
utorak, 18.09.2007.

ŠTO BOLJUNCI I STANOVNICI BOLJUNSKOG POLJA RADE U JASENOVCU?

Popis žrtava Boljuna na web stranici www.jasenovac.org

Ovo je još jedna podvala o "ustaškim žrtvama u Jasenovcu"!
ponedjeljak, 17.09.2007.

UDRUGA MLADIH ANTIFAŠISTA IZ ZAGREBA DANA 16. RUJNA 2007. ODGOVARA ŽUPNIKU:

EVO DOSLOVNO PRENESENOG ODGOVORA NA KOJI ĆU I JA NJIMA TAKOĐER ODGOVORITI (tekst sam malo uvećao da se lakše čita a neke sam rečenice obojio stoga što mi se čine u skladu sa lažima "udruge mladih antifašista" iz Zagreba!):

Poštovani dr. Jurčević,

U utorak 28. prošlog mjeseca ste napisali svoj odgovor na našu obranu protiv napada kardinala Bozanića. Začudio nas je tako nizak stupanj kulture no red je da odgovorimo na optužbe.

Pomlađivanje antifašističkih redova je iznimno nužno u ovo vrijeme zbog sve većih napada na antifašizam kao tekovinu upisanu u temelje europskog ustava. Hrvatska država je stvorena na čvrstim temeljima antifašizma no neki pojedinci i grupe se trude srušiti ih ili ih zamijeniti trulim fašističkim temeljima. Ako se situacija nastavi kretati u tom smjeru Hrvatska nema budućnosti.

Nazivate nas "naivcima" i "misaono čistom kopiladi" zato jer govorimo istinu! Mi zločince i zločine ne branimo niti opravdavamo. Zločinci imaju ime no vi uporno optužujete jednu cijelu ideju i pobornike te ideje koja za razliku od ustaštva u svom programu nema zločin. Nakon rata samo je mali broj stradalih ubijen bez suda i to zbog osvete pojedinaca koji su izgubili cijele porodice. Mi to ne opravdavamo.

Zločini ustaša nikako ne mogu biti pojedinačni jer ustaški pokret u svom programu ima zapisane rasne zakone. Već od prvih dana tzv. "NDH" počeli su progoni Roma, Srba, Židova i Hrvata antifašista. Da li za to postoji opravdanje? NE! Za to opravdanja nema. Nema opravdanja za spaljena cijela srpska sela, nema ni opravdanja za ubijanje tek rođene djece, nema opravdanja za ubijanje žena i nema opravdanja za ubijanje staraca. Znate li da je za ta klanja propisan i poseban nož zvan "srbosjek"? Znate li da je u logoru "Jadovnom" kod Gospića u samo tri mjeseca prošlo 35.000 osoba, od kojih je najveći dio ubijen? Znate li da u stopostotnom hrvatskom kraju, Hrvatskom Zagorju, u jednom mjestu na staru godinu 1944. ubijeno 30 mještana od čega je najmanje dvoje djece bilo mlađe od 5 godina? Bili su bačeni živi u vatru. Znate li zašto? Zato jer nisu priznavali ustašku vlast!!!

Upravo zato zločini ustaša nisu pojedinačni. Svatko tko se prikloni zločinačkom pokretu taj je zločinac! Vaša tvrdnja "da niti jedna jedina puška nije ispaljena i da niti jedan jedini čovjek na ovim prostorima nije ubijen, sve bi izgledao točno kao što je izgledao nakon rata" je glupost. Prema B. Kočoviću za vrijeme rata u NDH ukupno je stradalo 334.000 Srba. Treba još dodati Rome, Židove i antifašiste. . Da nije bilo organiziranog otpora, taj broj bio bi daleko veći.

Nadalje, Hrvatska nakon rata ne bi imala Istru, otoke i sve one krajeve koje je ustaška vlast velikodušno poklonila Talijanima. Zato nemojte širiti neistine i laži o tome kako otpor nije bio potreban!

Od kud vama da mi preuveličavamo žrtve Jasenovca? Prema podacima Vladimira Žerjavića bilo je 83.000 žrtava. I gdje je tu problem?
Teško je razumjeti kako jedan katolički svećenik, koji nas naziva žutokljuncima (!), može govoriti o tome da li je moguće ubiti toliko ljudi u četiri godine! Prema žrtvama se treba odnositi sa poštovanjem!

Nadamo se da smo vam barem malo rasvijetlili događaje koji su se dogodili za vrijeme II svjetskog rata i da nas više nećete napadati bez valjanih argumenata!

Smrt fašizmu sloboda narodu!

Udruga mladih antifašista
grada Zagreba


Tako to meni "Udruga mladih antifašista grada Zagreba" nakon što su se najvjerojatnije najeli ludih gljiva. Ostatak mog odgovora slijdi nakon što se vratim sa puta! Do tada neka svatko pročita i prosudi njihov odgovor!
ponedjeljak, 17.09.2007.

ANITIFAŠISTI PONOVNO PRIJETE

Na jučerašnjem (16. rujna. 2007.) obilježavanju60. obljetnice odluka Pariške mirovne konferencije u pulskoj areni, antifašisti na čelu sa Predsjednikom „svih građana Hrvatske“ ponovno prijete – a Predsjednik predvodi:

„Hrvatska ne može i neće više trpjeti pokušaje onih koji povremeno pokušavaju nametnuti rješavanje onoga što je već davno riješeno...“ zaključio je hrvatski Predsjednik, navodeći da Hrvatska neće nikada pristati na falsificirfanje povijesti.“ Tako je zagrmio Predsjednik Mesić prema NL od 17. 09. 2007., str. 2.

Gospodine Predsjedniče: pa upravo tzv. antifašisti prekrajaju hrvatsku povijest već punih 60 godina. Nema valjda niti jednog jedinog skupa antifašista u 60 godina a da se oni konstantno nekomu ne prijete (u poraću sve tamo do 60-tih godina prošlog stoljeće letjele su i glave ako se netko usudio i najmanje dovoditi u pitanje „tekovine revolucije“). Sebe stalno prikazuju u najljepšem svijetlu, glume kao da su oni oslobodili Evropu i ostatak svijeta od fašizma, itd.

Sada kada napokon nakon 60 godina desetci tisuća kostura Vaše „antifašističke borbe za slobodu“ nezadrživo izviruju iz mnogobrojnih jama antifašističkih i partizanskih prijekih sudova, Vi to nazivate „falsificiranjem povijesti“.

Za razliku od „najzloglasnijeg ustaškog logora u Jasenovcu“ iz kojega su se ipak mnogi ljudi izvukli i spasili, iz Vaših Maceljskih šuma, Kočevskih Rogova, Kostrenskih Bezdana, Bribirskih jama, Istarskih fojbi, itd., nitko se nije spasio.

Vaše prijetnje otkrivaju samo Vašu nemoć pred neoborivim činjenicama Vaših antifašističkih i partizanskih zločina koji napokon dolaze na svijetlo dana i bacaju tamu na "svijetlu stranu antifašističke borbe". Umjesto prijetnji, radije ponovno imenujte komisiju pa neka ona ispita sve zločine, ma tko da ih je počinio, pa neće onda padati negativno svijetlo na cijele pokrete i skupine ljudi koji su se iskreno borili za slobodu!
petak, 14.09.2007.

EVO DO KOJIH JE PODATAKA O JASENOVCU DOŠAO KAPETAN DUGE PLOVIDBE, GOSP. JOSIP KLJAKOVIĆ

>„...dokazujem istraživanjima Lista žrtava - Victims list na www.jasenovac.org: Lista žrtava sadrži ukupno 3248 stranice i to od A do Ž: (200 imena/str.osim zadnje:
1)A-94; B-282; C-38; Č-46; Ć-28; D-138; Đ-60; E-20; F-41; G-132; H-63; I-52;J-145; K-295; L-111; M-358; N-83; O-45; P-255; Q-1; R-182; S-254; Š-117; T-116; U-19; V-176; W-4; Y-1; Z-56; Ž-36;( Pogledajte, snimite, nađite vaše mrtve kao - "žrtve Jasenovca"!2)

Ukupan broj "žrtava Jasenovca" je oko 647.250 ( prezime-ime-ime oca-mjesto i godina rođenja.)3) Među imenima otkrio sam slijedeće "žrtve Jasenovca" (što sam spreman iznijeti u tužbi protiv JRI zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u SAD i svijetu.):

- 266 osoba umrlih u jugoslavenskom zbijegu u El Shattu i Južnoj Italiji iz 1944/45.g., a među njima četvoro djece rođene i umrle u El Shattu( prema dokumentaciji Drž.Arhiva). Monstruozno.

>- 75 žrtava četničkog zločina u mjestu Gata kod Omiša, izvršenog 1.listopada 1942.g uz asistenciju talijanskih fašista (tu je postavljen spomenik)- 63 žrtve njemačkih nacista u selu Žeževica - 1943.godine( nedaleko Splita);

- 29 žrtava iz mjesta Žrnovnica kod Splita. Riječ je o hrvatskim partizaima poginulimh u NOVJ, u bitkama na Neretvi iSutjesci, te širom bivše (M.K.rođ/umrlih u Žrnovnici);

- 57 žrtava sa Spomen ploče palih partizanskih boraca-1941-45. u Kaštel Sućurcu; 79 žrtava-bombardiranja crkve u Kaštel Sućurcu greškom RAF-a na dan 05.12.1943.g. (spomen ploča);

- 75 (od 95) poginulih-žrtava u NOB-i iz Vinišća-Trogir(spomenik), pa 15 od 18 poginulih sa spomenika u Tugarama kod Splita.

Sa svakog spomenika u Dalmaciji 1941.-45, mrtvi su "preneseni u Jasenovac"!

Ovo je još jedan kamenčić u otkrivanju Srpske i Židovske laži o Jasenovcu.

Hrvatske bi vlasti bile dužne sada javno, jasno, glasno i na temelju arhivske građe dati dostojan odgovor ovoj srpsko-židovskoj uroti protiv Hrvatskog naroda koja traje već šezdeset godina i svake se godine obnavlja.

NASTAVAK RAZOTKRIVANJA NJIHOVIH LAŽI SLIJEDI...
petak, 14.09.2007.

JASENOVAC – SRPSKE I ŽIDOVSKE LAŽI

Koliko je ozbiljan i znanstven popis žrtava na www.jasenovac.org dokazuje i činjenica da pod godinom (PAŽLJIVO PROČITAJTE GODINU!): 9999 ima ravno 13.777 žrtava. Dakle, to nije jedna greška nego 13.777 grešaka tzv „znanstvenih“ istraživanja Srba i Židova u „Jasenovac Research Institut“ iz Newyorka.

Ovo sam napisao kako za cijelu Hrvatsku i svjetsku javnost tako posebno za „DOMAĆEG“ , „ANKU PARTIZANKU“, za „KASTAVAC 3“ a i za onoga koji se podpisuje samo sa tri točkice „...“!

Evo Vam preslike originala sa navedene stranice: www.jasenovac.org:

13777 record(s) matching your query: Year of Birth Contains 9999
Results per-page: 50 | 75 | 100
Results 1 - 50 of 13777

Nastavak o njihovim lažima slijedi...
četvrtak, 13.09.2007.

EVO ŠTO PIŠE "DOMAĆI" I "ANKA PARTIZANKA"

Pope ča nimate pametnejega dela nego nakon 70 let još vavek brojit mrtvi partizani, ustaši, iskat četnici po Kastve, i druge slične stvari.

Da prostite mene se to zgjeda jako bolno od vas.
(domaći 12.09.2007. 21:39)

• Nisam forenzičarka pa ne mogu tvrditi dali su navedeni Kastavci ubijeni od Talijanskih fašista ili ustaša. No dobro, recimo da ste u pravu- zar ste stvarno uvjereni da sa tih nekoliko žrtava manje od strane ustaša možete opravdati njihove pokolje?Koja razlika i jedni i drugi su FAŠISTI, samo je vama teško prihvatiti hrvatske. (anka partizanka 13.09.2007. 00:27)

Poštovani „DOMAĆI“ i „ANKA PARTIZANKA“!

Kako to da Vi „Domaći“ isti takav savjet niste dali predsjedniku Mesiću, te Srbima i Židovima koji svake godine u Jasenovcu kopkaju po žrtvama i raspiruju mržnju protiv „genocidnih Hrvata“? Sada kada na temelju čvrstih argumenata ja želim raskrinkati barem dio srpskih i židovskih laži o Jasenovcu, Vi meni savjetujete neki „pametniji posao“.

A Vi, „Anka Partizanka“, ne trebate biti nikakova forenzičarka obzirom na Kastavce streljanje ovdje u Kastvu od Talijanskih fašista kada to i malo dijete u Kastvu znade. Ja se samo pitam: od kuda se imena trojice Kastavaca nalaze na popisu žrtava u Jasenovcu?! A gdje su onda ostala devetorica?!

Vi se radije uputite put Maribora pa pogledajte svoje partizanske žrtve koje ste upravo Vi partizani prouzročili nakon rata i to bez ikakovog suda. Ni za brojenje tih žrtava ne treba Vam biti forenzičarka. Mislim da ćete nakon što barem dio njih prebrojite – kao „Anka partizanka“ – vjerojatno mirnije spavati.
utorak, 11.09.2007.

POŠTOVANOM GOSPODINU ILI GOSPOĐI JURČIĆ!

Žao mi je što ste krivo shvatili moju poruku: meni je namjera dokazati da naših 12 streljanih Kastavaca na Banovom križu u Kastvu od strane Talijanskih fašista nisu ubijeni od ustaša u Jasenovcu nego upravo ovdje.

Srbi i Židovi u svome popisu na www.jasenovac.org navode da su njih trojica (drugih devet nigdje ne spominju!), ubijeni od ustaša u Jasenovcu što ja opovrgavam - i ništa više.

Lijepi pozdrav,
utorak, 11.09.2007.

Evo izvornog natpisa na ploči streljanih Kastavaca na BANOVOM KRIŽU U KASTVU:

NA OVOME MJESTU 06. VI. 1942
STRELJANI SU
OD TALIJANSKIH FAŠISTA
BORCI KOJI SU DALI SVOJ ŽIVOT
ZA SLOBODU I NAPREDAK

JURČIĆ VIKTOR ROĐ. 1909
JURČIĆ VIKTOR „ 1912

RUBEŠA IVAN „ 1910
CETINA KUZMA „ 1919
MILIH IVAN „ 1909
MILIH BRUNO „ 1910
KLOPČAR MILAN „ 1911
MLADENIĆ MARIJAN „ 1914
SROK FRANJO „ 1896
FRANKOVIĆ VAZMO „ 1911
DUKIĆ MILAN „ 1922
HLAČA JOSIP „ 1917

NEKA JE VJEČNA SLAVA
BORCIMA PALIM ZA SLOBODU.

ČLANOVI SAVEZA BORACA KASTAV

Lako se može uočiti da su dvojica Jurčića i Klopčar Milan streljani zajedno sa još devetoricom. Gdje su njihova imena na popisu www.jasenovac.org ako je popis istinit i dobronamjeran?!
utorak, 11.09.2007.

JASENOVAC - NAMIJEŠTANJA, TRGOVANJE ŽRTVAMA I LAŽI

Već više od pola stoljeća razni srpski i židovski lobiji nastoje dokazati kako su se u Jasenovcu dogodili pokolji nad stotinama tisuća (prema izjavi nekadašnje Jugoslavenske ambasade u Beču – čak 1.700.000) žrtava i to mahom Srba, Židova i Roma. Čini to na razne načine a glavni saveznik u vemu tome im je MRŽNJA PROTIV „GENOCIDNOG HRVATSKOG NARODA“ i LAŽ.

Evo nekih njihovih laži koje je danas veoma lako provjeriti:

Postoji popis žrtava „ustaškog terora“ na stranici www.jasenovac.org u kojem se nalazi nešto oko pola milijuna žrtava. Ima naznaka da su tu nabrojene i druge žrtve (fašista, nacista, itd. – partizananske naravno ne!), ali kakova je to grozna manipulacija? Zar se to sve može staviti pod www.jasenovac.org?!

Očito se svijesno računalo na previd čitalaca pa ispada da su sve te žrtve samo i isključivo nastradale u Jasenovcu.

Ako je pak točno da su tu i ostale, kako onda da nisu sve – ili barem one za koje je lako bilo utvrditi gdje i kada su nastradali jer se radi o istim grupama stradalnika, istoga datuma, na istome mjestu i od istih izvršitelja?

Evo za sada samo primjera ŽRTAVA KASTVA. Po popisu na naznačenoj stranici nalazi se popis kastavskih žrtava kako slijedi:

First Name Father's Name Place Of Origin Year Of Birth

BEZJAK POLMA IVAN KASTAV 1912
BLAŽIĆ DRAGICA JOSIP KASTAV 1911
BLAŽIĆ IVANKA IVAN KASTAV 1927
BLAŽIĆ RUŽICA ANDRO KASTAV 1936
BRNČIĆ IVAN ANDREJ KASTAV 1911
BRNČIĆ MILAN ANTON KASTAV 1906
BRNČIĆ STANKO JOŽE KASTAV 1908
DIRAK NIKOLA VINKO KASTAV 1912
DIRAKA NIKOLA NIKOLA KASTAV 1921
DRNJEVIĆ MILAN EUGENIJ KASTAV 1924
DUKIĆ VJEKOSLAV VJEKOSLAV KASTAV 1920
FILČIĆ JOSIP RUDOLF KASTAV 1925
FILČIĆ RUDOLF ANTUN KASTAV 1898
FRLAN JOSIP IVAN KASTAV 1890
FRLAN STEFAN VJEKOSLAV KASTAV 1895
GAPIT ANTON ANTON KASTAV 1872
GAPIT ANTUN VJEKOSLAV KASTAV 1856
GRBAC ALBERT FRANO KASTAV 1900
GRBAC CELESTIN ALBERT KASTAV 1925
GRBAC DRAGO ALBERT KASTAV 1923
GRBAC FRANJO IVAN KASTAV 1912
GRBAC IVAN FRANO KASTAV 1925
HESKI VELIMIR STJEPAN KASTAV 1911
HOFFMAN ĐULIO NINO KASTAV 1925
HOFFMAN NENO NINO KASTAV 1929
HOFFMAN VILIM NINO KASTAV 1922
JARDAS VIKTOR JOSIP KASTAV 1926
JELOVICA ALBERT JOSIP KASTAV 1900
JELOVICA IVAN JOSIP KASTAV 1909
JELUŠIĆ JOSIP KAZIMIR KASTAV 1906
JUGO ALBERT JOSIP KASTAV 1909
JUGO JOSIP JOSIP KASTAV 1876
JUGO SEBASTIJAN JOSIP KASTAV 1908
JURČIĆ JOSIP JOSIP KASTAV 1920
JURČIĆ PETAR MARIJO KASTAV 1923
JURČIĆ VIKTOR MATE KASTAV 1909
JURČIĆ VIKTOR JOSIP KASTAV 1912
JURČIĆ VJEKOSLAV VJEKOSLAV KASTAV 1925
JURČIĆ VJEKOSLAV IVAN KASTAV 1902
JURDANA ADALBERT IVAN KASTAV 1900
JURDANA ANA EUGEN KASTAV 1902
KLOBČAR MILAN IVAN KASTAV 1911
KUKANIĆ JOSIP JOSIP KASTAV 1882
KUKULJAN DANIEL JOSIP KASTAV 1898
LOGAR IVAN IVAN KASTAV 1913
LUČIĆ MILAN IVAN KASTAV 1905
MALJEVAC VINKO FRANJO KASTAV 1922
MARČELJA MILUTIN DRAGO KASTAV 1924
MARIĆ ANTUN JOSIP KASTAV 1895
MAVAR DRAGUTIN MATO KASTAV 1911
MILIĆ IVO IVAN KASTAV 1924
MILIH FRANJO IVAN KASTAV 1919
MILIH IVAN IVAN KASTAV 1922
MILIH JOSIP JOSIP KASTAV 1915
MILIH MILOVAN MILAN KASTAV 1919
MILOSTNIK EMILIJA NN KASTAV 1881
PAVLINIĆ NIKOLA MILAN KASTAV 1921
PUŽ JOSIP MARIJAN KASTAV 1903
SEVER BOGDAN VILKO KASTAV 1912
SEVER JELKA NN KASTAV 1890
SINČIĆ FRANJO IVAN KASTAV 1911
SPEĆINA BOŽO MIHAJLO KASTAV 1920
SPINČIČ IVAN DAMNEST KASTAV 1926
SRAK AMALIJA JANDRO KASTAV 1911
SRAK DRAGICA JANDRO KASTAV 1905
SRAK IVAN JANDRO KASTAV 1903
SUŠAN ANTON RUDOLF KASTAV 1903
SUŠANJ PETAR FRANJO KASTAV 1914
TURAK IVAN ANTON KASTAV 1916
TURAK JOSIP ANTON KASTAV 1905
TURAK MILAN ANDRO KASTAV 1901
VALENTIN ŠKROBONJA FRANO KASTAV 1882
VRBAC DUŠAN JOSIP KASTAV 1914
VRBAC JOSIP ANDRIJA KASTAV 1891
VRBAC MARIJA IVAN KASTAV 1900
ZAMLIĆ ALBINA IVAN KASTAV 1889
ZAMLIĆ FRANJO ANTON KASTAV 1919
ZAMLIĆ JOSIP ANTON KASTAV 1920
ZAMLIĆ RIKARD ANTON KASTAV 1911
ŠEGATA BOŽO NIKOLA KASTAV 1905
ŠIROLA IVAN MATO KASTAV 1878
ŠIROLA JOSIP IVAN KASTAV 1921

Posebnu pozornost valja obratiti na dvojicu VJEKOSLAVA JURČIĆ te na KLOBČARA (na ploči u Kastvu piše KLOPČAR) MILAN koji su streljani od Talijanskih fašista na Banovom križu u Kastvu. Oni su ovdje upisani a nisu upisana ostala devetorica koji su streljani istoga dana, istoga sata, istoga datuma, na istome mjestu i od istih talijanskih krvoloka. Zašto su ova trojica ovdje a ostalih nema?!

To su čista namještanja i laži. Da je samo ovaj falsifikat, mit o Jasenovcu treba temeljito preispitati.

Poradi opterećenosti tekstom, nastavak slijedi – ovaj puta o namještanju i lažima o žrtvama na Kordunu.
ponedjeljak, 10.09.2007.

D. PILSEL IZGARA NA LOMAČI SVOJE PATOLOŠKE MRŽNJE PROTIV CRKVE I HRVATSKIH SVETINJA!

Dana 09. rujna 2007., upravo kada su tisuće hodočasnika na Udbini slavili „Dan hrvatskih mučenika“ novinar NL lista, gosp. D. Pilsel pljuje i po biskupu bogoviću i po Danu hrvatskih mučenika.

Tako Pilsel biskupa Bogovića naziva „MITOMANOM“ a sveti „Dan hrvatskih mučenika“ naziva "crkvenom izmišljotinom iz kuhinje jednog od naših mitomana, gospićko-senjskog buskupa Mile Bogovića".

Ovakav izrugivač i osoba sa patološkom mržnjom protiv svega što je Hrvatsko i Sveto može svoje frustracije objavljivati samo u NL.

Gospodine Pilselu: u Argentini si uvijek bio u prvim redovima kada se marširalo protiv Jugoslavije (što si potpuno zaboravio), i time nanosio golemu štetu Hrvatima u Domovini pod srpskom okupacijom, a sada si se napokon „obratio“ pa drvlje i kamenje bacaš na Crkvu, Biskupe, Papu, Domovinski rat i silne žrtve svog vlastitog naroda.

Čini mi se da se nalaziš na lomači patološke mržnje koju si sam sebi napravio – prema riječima pjesnika: >„Znaj, ta silna vatra crna bit će smrt u ideale svoje kad sumnjati staneš“. Nakon što si biskupa Bogovića nazvao MITOMANOM mislim da ti potpuno paše ona narodna:

„SVAKI LUDI PO SEBI SUDI“!

Samo bi naivac moga vjerovati da ćeš Ti i NL koji ti daje prostora za ovakove bljuvotine ikada ikomu odgovarati.
srijeda, 05.09.2007.

GNJEVNOM PAROHU PREDRAGU AZAPU U VINKOVCIMA

Danas, 05. rujna 2007., „Vaš“ nas je tisak izvijestio prilično velikim člankom na 7. str. da ste jako „gnjevan“ ne samo zbog neprofesionalizma policije već i zbog toga što se nikada do sada ni na kakav način, niti telfonom, nije oglasio gradonačelnik Vinkovaca, HDZ-ovac Mladen Karlić i čak još i više: „Kada nema žaljenja onda možemo to smatrati njegovim odobravanjem!“.

Ako ste Vi to doista ovako izjavili, onda stvar grdno politizirate i nikako Vam nije u prvome planu pronalaženje počinitelja djela koje nitko pametan i pošten neće odobriti, nego samo i isključivo blaćenje i pljuvanje po hrvatskoj polici i u krajnjoj liniji – po samoj Hrvatskoj.

Poštovani paroče! Kako to da nimalo niste bili gnjevni što Vaši četnički tipovi napisaše prije par dana u Borovom Naselju? Kako to da nimalo niste bili gnjevni što su četničke bande upravo potpomognute ideologijom i naukovanjem Vaše srpske pravoslavne Crkve porušile i oštetile – ne samo razbile pokoji prozor – preko tisuću rimokatoličkih crkava, groblja, župnih stanova, kapelica, križeva? Tada ste očito bili jako radosni jer su se na ovim prostorima sistematski željeli uništiti svi tragovi rimokatolika.

Osudite najprije ono što su Vaša braća učinila na okupiranim područjima Hrvatske samo na vjerskim objektima pa onda plačite nad jednim razbijenim staklom. Vama očito smrdi Hrvatska policija i HDZ! Mislim da znam zašto kada se sjetim pokojnog Predsjednika Tuđmana i URAGANA (malo Vam smeta Oluja pa sam ju nazvao URAGAN!), koji je snažno pomeo vaše velikosrpske ideje kojih se nitko od Vas i do sada uopće nije odrekao.

A „Vašim“ dnevnim listovima poručite da barem na isti način pišu i kada se slično dogodi sa rimokatoličkim zdanjima.
ponedjeljak, 03.09.2007.

VATROGASCI IZGUBILI ŽIVOTE - NEKI KRITIČARI ZDRAVU PAMET

Da je stradanje brojnih vatrogasaca na Kornatima „najveća tragedija hrvatskog vatrogastva“ to je točno. Da je to najveća tragedija za obitelji koje su izgubili na strašan način svoje najmilije i to je točno. Međutim, izgleda da je i nekim kritičarima izgorjela moć trijeznog razmišljanja.

Najprije je strahovita greška što su se oko te tragedije okupili neki politikantski lešinari pa svaki od njih želi za sebe i svoju stranku ponešto izvući. Ono što je predsjednik Mesić izjavio, prava je lakrdija od prosudbe. Gospodine Mesiću, lako je biti general nakon bitke.

Gasiti i najmanji požar, nikada nije bez određenih rizika. Mnogi prigovaraju da su vatrogasci i helikopteri „slabo opremljeni za gašenje požara“, itd. Pa jasno: zar se baš nitko ne sjeća da su upravo Mesić i pokojni Račan nakon pobjede na izborima vatrogastvo sa svim njegovim problemima bacili na leđa „lokalnoj samoupravi“?! Zar se nitko ne sjeća tko je kao hiena skočio na predsjednikov zrakoplov kojega Tuđman nije u grob ponesao, i obećao da će novac od njegove prodaje završiti za obnovu Vukovara pa do dana današnjega javnost ne zna niti za koliko je prodan niti kamo je išao taj novac? BILA SU TO VREMENA RUŠENJA HRVATSKOG PONOSA NA SVE MOGUĆE NAČINE!

Pozivom iz fiksne mreže
na broj 060 9009
građani mogu
donirati 6,1 kunu s PDV-om
obiteljima poginulih vatrogasaca
i vatrogascima stradalima
u gašenju požara na Kornatima.
KNJIGA ŽALOSTI
Što bi bilo da vatrogasci na Kornate uopće nisu bili poslani? Našlo bi se onih koji bi po njima osuli drvlje i kamenje: kako to, zašto to, pa oni su plaćeni novcem poreskih obveznika, oni su ovakovi oni su onakovi, smjesta treba smijeniti sve rukovodeće kadrove, itd.

Reakcije rodbine poginulih i nastradalih vatrogasaca su razumljive, ali mnogobrojni komentari raznih novinarskih lešinara i nekih visokih državnih dužnosnika su obično i jeftino sakupljanje predizbornih bodova na tuđoj tragediji i u konačnici, rušenje ugleda same Hrvatske: OVDJE NIŠTA NE VALJA I OVDJE NIŠTA NE ŠTIMA. BOLJE BI BILO DA OVAKOVA HRVATSKA NIJE NITI ROĐENA. To je, dakle, glavni cilj a nikakovo suosjećanje sa žrtvama i rodbinom. "PRIJE JE BOLJE BILO"!

Mislim da je u svem tom košmaru sramotnih napada na vatrogasce i vatrogasne zapovjednike glavni zapovjednik vatrogasaca Primorsko-goranske županije, gosp. Slavko Gauš najbolje i najjasnije na skupu u Šibeniku rekao u prilog vatrogascima i pokušao ih obraniti od politikanstskih lešinara, pa i od nerazumljivog napada samog predsjednika Mesića na njih. Izgleda da bi mnogi najradije gledali kako na lomači gori gosp. Dražen Slavica i još mnogobrojni vatrogasni zapovjednici.

Na kraju – svaka čast alpinisti i pripadniku GSS-a – gosp. Stipi Božiću, ali i on trabunja kada kritizira mobilne operatere u Hrvatskoj poradi loših GSM signala jer kod nas svaka baba može bilo koju vrijednu investiciju dovesti u pitanje: naftni terminal zagađuje, vojni radar na učki zrači, GSM signali zrače, antenski stupovi nagrđuju okoliš i slično. Svi mi hoćemo dobre signale ali nitko na trpi da blizu njega bude postavljen stup – jer on izžaruje. Pa napokon sve izžaruje na svoj način. Da mladić nije izžarivao djevojci i ona njemu – nikada se uzeli nebi.

Ono što bi na ovoj bezgraničnoj tragediji Hrvatskih vatrogasaca trebalo naučiti jest činjenica da prestanemo bacati stotine milijuna za sportske dvorane samo da se pokažemo nekomu, za organiziranje „diplomatskih plesova“, maškara koje više nisu zabava nego strahoviti biznis, itd., nego smjesta taj novac usmjeriti na nabavljanje prave opreme za vatrogasce, životno potrebnih aparata za bolnice, opremiti i osposobiti Hrvatsku policiju, vojsku isl. To bi bilo najsadržanije oduženje nastradalim vatrogasnism Vitezovima KOJIMA ŽELIM POKOJ VJEČNI A NJIHOVIM OBITELJIMA ISKRENU SUĆUT.
ponedjeljak, 03.09.2007.

SRBI DIVLJAJU I IZAZIVAJU - HRVATSKE VLASTI SPAVAJU

Ono što se prošli tjedan dogodilo u Borovom Naselju (Vukovar) izgleda nimalo nije zabrinuo nepojmljivo neodgovorne državne vlasti. Pa zar se nitko od njih više ne sjeća kako je počela „Balvan revolucija“? Točno ovakovim naoko malim izazivanjima.

Napisati – i to ćirilicom – parole kao: „Republika Srpska Krajina“ znak sa četiri ćirilična slova „S“, „Ponovićemo Ovčaru“, „Biće Zagreb srce Srbije“, Ubi Šiptara i „Svi u vojsku cara Lazara“, doista je izazivački za cijelu Hrvatsku a i „međunarodnu zajednicu“. Razumljivo je da hrvatske vlasti žele sve to umanjiti i prikriti, ali me čudi da se gospodin MILORAD PUPOVAC nije javio i to osudio.

Gdje su izjave drugih srpskih čelnika? Neki dnevni listovi koji inače daleko manje čine Hrvata stavljaju na prve stranice i ogromnim slovima najavljuju temu, sada su ostale čak bez prve tri stranice! Ono pak što su donijele na 4. stranici slično je izrugivanju i Hrvata i Hrvatske.

Jako me zanima tko će sad od političara reći da „ako ovako budemo radili nikada nećemo ući u EU“?!
ponedjeljak, 03.09.2007.

NAKNADNA PAMET SCHWARZ-SCHILLINGA

Kako nas ovih dana obaviještava dnevni tisak, bivši visoki predstavnik za BiH Schwarz-Schilling je naknadno progledao ustvrdivši da „Evropa stalno nešto odgađa, razvlači i komplicira. Vidite i sada kako se ona ponaša na pitanju Kosova...Međunarodu zajednicu istina ne zanima jer se drži svojih uvjerenja, a bosanskohercegovačkim političarima ne odgovara jer im onemogućava manipulacije...“.

Ovo gore nisam izjavio ja o Evropi i međunarodnoj zajednici nego njihovo vlastito dijete – Schwarz-Schilling, pa svi vi koji srljate bezglavo u EU i NATO sada napadajte njega kao „euroskeptika“.

Naime isto to Evropa „odgađa, razvlači i komplcira“ sa Hrvatskom a naši joj puzavci nisu u stanju reći odlučni: DOSTA!

Da Tuđmana imali nismo i hrabrih Hrvatskih branitelja po tromosti, nesnalaženju i potpunoj izgubljenosti kormilara Evropi i njihovim simpatijama prema Srbiji, Hrvati bi danas u Karlovcu morali pokazati putovnice i vjerojatno vize za putovanje do Zagreba, a cijela istočna Slavonija više nebi bila Hrvatska! U Bihaću bi bilo poubijano na desetka tisuća ljudi i nitko o tome u Evropi nebi niti pisnuo.

Jedino što mi je drago da naš premijer i kako se čini „politički pokojna“ Kolinda Grabar-Kitarović u zadnje vrijeme više ne kokodaču previše o EU i NATO-u kao jedinom vrhunskom cilju i zadatku ove Vlade. No, to naoko primirje pred buru ipak nas neće spasiti od njihovih ralja u koje ćemo upasti ili milom ili silom.
subota, 01.09.2007.

POŠTOVANOM GOSPODINU KOJI SE PODPISUJE SA:

.... (20070207 31.08.2007. 06:03)

Najprije Vam se zahvaljujem na Vašim komentarima. Zatim, nije mi uopće jasno gdje ste to Vi pronašli da se ja podpisujem sa dr. budući da to niti jedan jedini put nisam učinio iako sam napisao na stotine što većih što manjih članaka?! Što se pak tiče moje titule na blogu, pa to je bila stvar prijave na blog.

Iako na tu titulu imam potpuno pravo pripominjem da po nekim uobičajenim normama (ne propisanim nego uobičajenim normama!) samo predsjednici država i sv. Otac tu titulu ne upotrebljavaju, jer jednostavno njihova služba nadilazi sve moguće titule. Ja još nisam Papa!

Nadam se da ovo obrazloženje ponešto razjašnjava.
subota, 01.09.2007.

OBLAKU ZENILU

Poštovani gospodine Zenile!

Bez obzira na moje tvrdnje o mojoj vlastitoj stranici a ne stranici župe Kastav, Vi i dalje proturujete svoje laži. Pa valjda onaj koji drži stranicu zna bolje od Vas čija je stranica. No, ponovno Vam skrećem pozornost: nije važno niti tko je rekao,gdje je rekao, kada je rekao nego samo i isključivo – ŠTO JE REKAO. A Vamo to što je rečeno nikako ne sjeda.

Uz to, kojim pravom Vi Zenile na mojim sranicama propagirate svoje HNS-ovske stranice? Znači, na stranicama župe župnik nema pravo propagirati svoje stranice a Vi imate! Evo što ste napisali nakon što ismijavate moju tvrdnju da je stranica moja a ne župska:

„-moram priznati da sam se od srca nasmijao vašoj tvrdnji da "je župa na vašim stranicama" :-), pa Vam skrećem pažnju da pogledate HNS na mojim stranicama www.pgz.hns.hr“

Išao sam na Vašu stranicu i ustanovio da teško boluje od rahitisa i da ste Vi sa sastanka u Rijeci prešutili svoje pljuvanje po kardinalu Bozaniću a u NL se iznijeli samo svoju kritiku župnika iz Kastva. Znači, svijesno ste lagali!

Evo Vam i dokaza tko plaća stranicu – iako znam da Vama HNS-ovcima dokazi ništa i ne znače ako nisu čačićevski i pusićevski obojeni:

NANO promocija d.o.o., Internet i računalna djelatnost, Mandlova 1, Zagreb 10000, MB: 02019647
Tel.:++385(0)1 29 10 016,2911-836 fax: 29 10 016 e-mail:info@nano.hr
www.nano.hr

Jurcevic Franjo
Kastav 33a i 72 PONUDA:
51215 KASTAV P07-00237
Porezni broj: 2806943360008 Datum: 27.04.2007
Broj ponude:

Na temelju: narudzbe
Plaćanje: opcom uplatnicom
Datum dospijeća: 30.04.2007
USLUGA KOLIČINA CIJENA (Kn) Iznos (Kn)
PRO SERVER 2 1 1040,00 1040,00
GRATIS DOMENA kastav-crkva.com 1 0,00 0,00

SLOVIMA : jednatisućadvijestotinešezdesetosamKunaiosamdesetLipa
Ukupno bez PDVa
PDV (22%)
Za platiti 1040,00
228,80
1268,80
Žiro račun: 2484008 -1103377108 Matični broj tvrtke: 02019647
Kod uplate navesti poziv na broj: 0700237

NANO promocija d.o.o
Ivan Crnković

*** Budući ja plaćam prostor na ovim stranicama, lijepo Vas molim da mi pošaljete barem 100kn kao nadoknadu za besplatno propagiranje Vaše stranke na mojim stranicama, ili kako to Vi tvrdoglavo tvrdite, na „stranicama župe“!
četvrtak, 30.08.2007.

POŠTOVANOM GOSPODINU OBLAKU ZENILU!

Poštovani gopodine Zenile!

Vi u odgovoru meni dana 29. kolovoza 2007., među ostalim, doslovno pišete:

„od mene niti ne morate raditi "velikog Hrvata" jer to niti ne želim biti. JA NISAM HRVAT PO ZANIMANJU VEĆ PO ROĐENJU I NIKOME NE MORAM DOKAZIVATI SVOJU NACIONALNU SVIJEST!!!!!
Hrvatsku sam stvarao zajedno sa predsjednikom Tuđmanom, sa Vama, sa svim građanima lijepe naše i sa svim borcima sa bojišnice. Za Vašu informaciju- sudionik sam Domovinskog rata, pričuvni poručnik HV-a, bio sam zadužen za osobnu sigurnost samog predsjednika Tuđmana tokom njegovog boravka u Kraljevici 92 godine, vlasnik braniteljske iskaznice br. 0305650432.

Eto nadam se da sada spadam u vaše poimanje "pravog Hrvata"
pozdrav Zenil Oblak (Zenil Oblak 29.08.2007. 19:35)

Ako je ovo gore točno onda ste i Vi Zenile zajedno sa Tuđmanom „izvršili agresiju na BiH“ – kako to tvrdi Vaša šefica, gđa Vesna Pusić. Čuvajte se Haaga!

Još bih Vas podsjetio na nedavnu izjavu Vaše vrhovnice V. Pusić u jednom razgovoru:

Vesna Pusić: Tuđman je najgori političar
16 . 06 . 2007 | 16:51 | Piše: Anita Anić - Božić
Iz povijesne perspektive Josip Broz Tito je zaslužniji za Hrvatsku od Franje Tuđmana, rekla je predsjednica HNS-a i kandidatkinja za ministricu vanjskih poslova Vesna Pusić. Dodala je i da nije vjernica te da joj je papa Ivan Pavao II puno draži od sadašnjeg pape Benedikta XVI. Na pitanje tko joj je najgori političar od osamostaljenja, Pusić je rekla kako joj je među mnogima najgori upravo prvi predsjednik Franjo Tuđman.

Kako to da ste Vi – žestoki tuđmanovac – sada postali žestoki pusićevac i da stojite čvrsto uz V. Pusić koja tako misli o F. Tuđmana (dakako, njezino je demokratsko pravo tako misliti o predsjedniku koji joj je i omogućio to svoje mišljenje javno iznijeti bez ikakovih posljedica!).

Bravo Zenile, od žestogog tuđmanovca sada ste žestoki pusićevac! Stari bi rekli: >„Poturica gora od Turčina“!

Na kraju: pa tko Vama daje za pravo da proglašavate moje stranice kao „službene stranice župe“ kada ja kao tvorac tih stranica to odlučno opovrgavam? Pa župa je na mojim stranicama a ne ja na župskim. Priznajem da sa moje strane nije baš korektno što sam se opredjelio za takovu kombinaciju spajanja stranica, ali mislim da će me tako zainteresirani lakše pronaći. U tom smislu ću se nastojati popraviti! No, čak nije niti važno gdje je što objavljeno nego što je objavljeno. Vi do sada niste javnosti naveli niti jednu jedinu moju izjavu (ja Vaše navodim onako kako ste ih sami napisali),pa neka javnost vidi i dozna što tu nije točno.

Ako sam dobro izbrojio, mislim da je ovo Vaš treći put da napadate na mene, želeći si očito prikupiti predizborne bodove. Mislim da Vam ni "treći put" Bog neće pomoći!
srijeda, 29.08.2007.

POŠTOVANOM GOSPODINU ZENILU OBLAKU

Poštovani gospodine Zenile!
Drago mi je da ste mi se javili preko sredstva koje može vidjeti cijeli svijet. Duboko Vam se ispričavam za ono što uopće nisam niti mislio, niti napisao a niti rekao, a to je – kako Vi pišete – „upetljivanje u cijeli ovaj slučaj“ vaša „dva sina“. Nigdje ja njih nisam spomenuo nego ste to upravo Vi sami učinili.

Ako itko ima što u tom smislu prigovoriti onda sam to ja a ne Vi. Pa Vi ste izričito mene osobno svojom izjavom okaljalji pred cijelim svijetom. Prema tome, Vi petljajte mene osobno u ovaj slučaj sa punim mojim imenom i prezimenom jer nakon Vaše izjave, mene mnogi ljudi preziru, osuđuju i omalovažavaju! Jadan ja!

Što se pak tiče činjenice da sam ja pozvao i ugostio gospodina Radimira Čačića „u prostorijama Župnog ureda“ u Kastvu prošle godine to dokazuje samo moju kulturi. Pa ugostio sam i Predsjednika Mesića i niz drugih ličnosti – bez obzira što ja o njima mislio. Stoga Vam, gospodine Zenile, a i svim „ostalim posjetiocima bloga“ objašnjavam da sam samo postupio kao pravi domaćin i kulturna osoba.

Vi meni, gospodine Zenile, velite da mi želite „samo skrenuti pažnju da bi se ipak kao župnik morao maknuti politike sa oltara i naše i Vaše Katoličke crkve“. Recite iskreno, kada ste to Vi osobno bili u „našoj i Vašoj crkvi“ i čuli da ja ikakovu politiku propovjedam sa oltara? Vi jednostavno izmišljate i lažete ili slijepo i bez ikakove provjere slijedite laži onih kojima očito smetam.

To što mi na kraju izjavljujete kako cijenite moj „dugogodišnji karitativni angažman (nisam u stanju razumijeti ovu riječ!), i to što mi „kao pravi Kastavac“ također „morate odati duboku zahvalnost na očuvanju i uređenju kastavske kulturne baštine...“, zašto to niste prije izjavili – odnosno – zašto to niste izjavili prije par dana kada ste se na Vašem skupu u Rijeci okomili na mene i na kardinala Bozanića?!

Zenile, ne blebećite svašta i ne govorite ono što u Vama ne leži. Sa Vama razgovarati o politici značilo bi „iz šupljeg u prazno“.

Niti od R. Čačića a bome niti od Vas, gospodine Zenile, nipošto ne želim „napraviti još jednog velikog Hrvata“ jer za to nemam na raspolaganju dovoljno kvalitetnog materijala. Ostanaite i dalje uz stranku čiji je glavni i jedini program: nepojmljivo velika mržnja protiv samostalne i neovisne Države Hrvatske koja je na kraju krajeva ipak Tuđmanovo djelo! Samostalna i neovisna Hrvatske „najveći je zločin“ pokojnog Predsjednika Tuđmana i HNS-u neizlječiva rana.Uz najbolju volju, tu Vam nikako ne mogu pomoći – jer ne mogu pomoći!
utorak, 28.08.2007.

MLADIM ANTIFAŠISTIMA

Dana 28. kolvoza 2008. u nekim dnevnim listovima osvanula je vijest kako su „mladi antifašisti“ napali kardinala Bozanića poradi njegovih izjava o zločinima koje su na ovim prostorima počinili antifašisti.

Prije svega, od kuda to vi izmiliste kada više nema organiziranog fašizma? Protiv zdravog razuma je "pomlađivanje" redova antifašista. Mnogi od Vas ili su naivni li jednostavno ČISTA KOPILAD starih i prilično senilnih antifašista koji nikako da priznaju svoje vlastite zločine pa da jednom stavimo točku na ta tragična događanja kada su antifašisti, partizani i komunisti skidali glave desetcima tisuća ljudi NAKON RATA i to bez ikakovog suda, istraživanja i ispitivanja.

Vi smjelo tvrdite da su zločitni antifašista, partizana i komunista pojedinačni. Kako to onda nisu i zločini ustaša?

Dajte, molim Vas, uključite malo pameti pa napokon priznajte gole zločine a ne ih zamatati u omote „svijetle i poštene borbe“. Prestanite se hvaliti sa svojom borbom, oslobođenjem ovih području i sl., jer da niti jedna jedina puška nije ispaljena i da niti jedan jedini čovjek na ovim prostorima nije ubijen, sve bi izgledao točno kao što je izgledao nakon rata, jer ove su prostore i njihov ustroj jednostavno krojile velike svjetske sile: Amerika, Engleska i Rusija. Prestanite već jednom sa svojim „oslobodilačkim“ lažima i gluparenjima. Nažalost, mnogi su pošteni ljudi bili zavedeni ili silom uvučeni u antifašističke, komunističke i partizanske ralje (npr. V. Nazor, I.G. Kovačić čije su smaknuće namjestili partizani nakon što su primjetili da je Goran progledao, i sl.), pa su morali plesati kao što su oni svirali.

Što se pak tiče odlaska visokih crkvenih dostojanstvenika u Jasenovac, najprije očistite taj stravični logor od svojih antifašističkih, komunističkih i partizanskih laži pa onda tražite da ga se posjeti. Zar Vas, antifašistički žutokljunci, nije stid i sram ponavljati srpske laži o stotinama tisuća žrtava Jasenovca, a istovremeno debelom šutnjom šutiti o Jasenovačkom logoru nakon rata?! Osim toga, Vaša tvrdnja o ne-posjeti visokih crkvenih dostojanstvenika Jasenovcu jednostavno ne stoji, jer kroz dugi niz godina su tamo prisutni visoki predstavnici rimokatoličke crkve i židovske zajednice osim, u nekoliko navrata, predstavnici Srpske pravoslavne crkve. Što mislite, zašto? Iako je to znano i poznato, Vi i nadalje sistematski širite svoje laži. Pa zar oko pola stoljeća obilaska po tzv. ustaškim stratištima nije dovoljno: red je valjda da se napokon počme obilaziti i mjesta zločina antifašista, partizana i komunista.

Vjerujem da se razumijete u matematiku pa onda uzmite računalo i izračunajte srpske, komunističke i partizanske laži o Jasenovcu: zbrojite najprije godine, mjesece i dane koliko je postojao logor Jasenovac, podjelite to sa brojem žrtava, pa ćete lako doći do zaključka o namještanju broja. Pa zar je uopće fizički bilo moguće u tako kratkom roku likvidirati toliko stotina tisuća ljudi – kako to Vi tvrdite, prenoseći srpske laži i namještanja?

Komunistima, partizanima i antifašistima očito da – na KRIŽNOM PUTU!

Radije se Vi, mladi antifašisti, osvrnite na skorašnji skup u Zadru gdje će se naći osvjedočeni četnički zlikovci, kalibra D. Ćosića, isl. na tobože nekom „znanstvenom skupu“ iza kojega ponovno stoje Francuzi i domaći šupljoglavci koji se ničemu nisu naučili od kiše četničkih granata koje su tijekom Domovinskog rata padale po Zadru.
utorak, 28.08.2007.

„MOJOJ ŽUPLJANKI“ KOJA SE JAVILA 28.08.2007. U 00:20sati

Prije svega ne vjerujem da ste se točno predstavili i da ste tako nespretni kako se želite prikazati. Već u prvoj svojoj rečeniciteško vrijeđate „svoju Crikvu“ jer pišete da ona „niš pametno“ ne dela „u zadnje vrime“. Niste naveli što bi to bilo po Vama pametno „u zadnje vrime“.

U drugoj rečenici tvrdite da je obaveza Crikve „da skrbi za sirote“, ali ne navodite dokaz kako to da ne skrbi? Malo niže se bunite zašto „Crikva“ ubire lemozinu. Ako to ne bi činila, odgovorite onda od kuda bi joj došla sredstva da se „skrbi za sirote“? Dali Vam je uopće poznato koliko sirotinje dnevno nahrane razne župe, Caritas i samostani samo u Rijeci?

Očito je da Vi u najmanju ruku niste prava župljanka jer da jeste, onda biste znali da je upravo i ova župa SV. JELENE KRIŽARICE U KASTVU nedavno sakupila 16.000,00kn za operaciju mlade osobe koja to nije bila u stanju platili; doznali biste da je dr. Boris Nemec potpuno besplatno operario tu mladu osobu a da je „Crikva“ sav taj novac dala dotičnoj obitelji koja ima jednog člano potpunog invalida; da ste prava župljanka onda biste znali da smo mi u ratnom košmaru dnevno priskrbljavali i davali pomoć za tisuće i tisuće prognanika, ne pitajući tko je tko, odakle je i koje je nacije, itd.

VI STE JEDNOSTAVNO IZAZIVAČ (PROVOKATOR)!

Na kraju, nema župnik „na svojem Blogu lipu sliku gole guzice“ nego netko drugi koji se tom blogu prikrpava, što Vi sigurno znadete ali se pravite nevješti.

U to doba noći kada pišete ove svoje bezvezarije, prave župljanke već spavaju!
ponedjeljak, 27.08.2007.

OBLAK ZENIL I PROSRBSKI HNS ŽESTOKO NAPADAJU ŽUPNIKA JURČEVIĆA

U NL od 27. kolovoza 2007. na str. 4. pod naslovom: „HNS kritizirao uplitanje Crkve u politička pitanja“, doslovno piše:

„Primorsko-goranski HNS ocijenio je jučer da se Crkva u Hrvata i pojedini njezini velikodostojnici apsolutno previše upliću u sva svjetovna, društvena i politička pitanja.

Kastavski župnik Franjo Jurčević i dalje nas „uveseljava“ pisanjem svojih političkih stavova i pamfleta na službenim stranicama župe Kastav. Iako je nakon zadnjih medijskih napisa o ispadima Jurčevića reagirala Riječka nadbiskupija, nakon čega je župnik otvorio privatni blog, HNS smatra da afera nije razriješena na adekvatan način jer je privatni blog Franje Jurčevića linkom povezan sa službenim stranicama župe Kastav, pa se u poraksi službeni web portal župe koristi za iznošenje političkih stavova jednog župnika.

- Cijenjeni nadbiskup Devčić trebao bi razriješiti ovu aferu na način da primora župnika Jurčevića da ukine link prema svom blogu sa službenih stranica župe Kastav. U protivnom će i sam nadbiskup narušiti svoj stečeni ugled i poštovanje katoličkih vjernika, ali i ostalih građana ove nadbiskupije, kaže Zenil Oblak, glasnogovornik ZO HNS-a“.


Treba li ovoj Zenilovoj gluposti uopće komentara? Pa zar sam ja kriminalac pa da sa stranice župe kojom upravljam već gotovo 30 godina ne bi smjela biti skretnica na moja privatna mišljenja? Osim toga, gospodine Zenile, nisu to službene stranice župe Kastav, nego samo i isključivo moje vlastite jer sam ih ja osnovao, ja plaćam prostor i ja pišem i podpisujem što napišem.

Uz to, onaj tko imalo voli slobodnu i neovisnu Hrvatsku, neće biti član stranke koju (za)vodi Vesna Pusić, a koja upravo ovakovu Hrvatsku ne može niti nacrtanu smisliti. Zar nije ona svečano u Saboru izjavila da je Hrvatska izvršila „agresiju na Bosnu“? Pa to nam danas niti čisti Srbi više ne podmeću.

Gospodine Zenile, zašto ne navedete niti jedan tekst i niti jednu temu o kojoj ja pišem pa da onda uprete prstom i kažete: evo to je laž što Jurčević piše?! Ja sam Vaš tekst u cijelosti prenio za javnost pa bi bio red da i Vi prenesete moje tekstove koji Vam se ne sviđaju.

Osim toga ja upravljam župom koja ima više župljana nego vi HNS-ovci glasača u cijeloj Hrvatskoj. Čini mi se da netko jako boluje od "kompleksa manje vrijednosti" pa se želi šlepati na drugima do vrhunaca koje nikada ne može dosegnuti.

Za Vas bih pak mogao navesti činjenicu da ste svijesno pokušali uzbuniti građane u Gradu Kastvu tražeći tobože osnutke nekih „Mjesnih odbora“, gdje biste – naravno – samo Vi bili glavni i slobodno raspolagali eventualnim novčanim sredstvima koja biste dovili za svoje krmeljavljenje i zavaravanje građana ovoga mjesta. Za sada Vam taj Vaš HNS-ovski mućak nije uspio ovdje u Kastvu jer su Vas građani očito dobro prokužili.

I za kraj: gospodine Zenile, radije se posvetite svojoj obitelji a „visoku politiku pustite na stranu“ jer za nju izgleda uopće niste dorasli.

Jedini program Vas HNS-ovaca se sastoji u tome da lupetate protiv Crkve u Hrvatskoj i njezinih predstavnika jer jako dobro znadete da nećete za to snositi nikakove posljedice, a sigurno ćete na izborima dobiti glasove određenih mrzitelja Crkve.
subota, 25.08.2007.

PREMIJER I. SANADER GRAĐANE HRVATSKE TEŠKO VRIJEĐA

Nakon sjednicekoju je Premijer Sanader održao sa predstavnicima oporbenih parlamentarnih stranaka Hrvatske u vezi sa stavom Hrvatske prema Sloveniji i izazivačkim slovneskim pretenzijama na Hrvatski teritorij, mi – građani Hrvatske – stoga što smo valjda totalno blesavi, ništa ne možemo znati, ništa prije izazivača J. Janše.

Tako isto nismo znali što je pokojni I. Račan ugotovljivao sa Slovencima.

Od kuda to silno podcjenjivanje građana Hrvatske koji ipak nisu takao blesavi da bi im se „diplomatski“ sve to skrivalo? Znači, krmeljavi predstavnici Slovenije prije nas će znati što su to skuhali „veliki mozgovi“ Sanaderovih poklisara, a onda će nama ostalima opet dati mrvice i na kraju niti Vladi a niti građanima Hrvatske i Slovenije ponovno ništa neće biti jasno.

Uostalom, ovo je samo usputno brbljanje i bezvezarenje predstavnika Slovenije i Hrvatske jer se radi o sastanku sasvim druge naravi.

Škandalozno, neprimjereno, podcjenjivački i podlo sa strane Premijera prema vlastitom narodu.
subota, 25.08.2007.

OSOBNO MI JE ČAST BITI MEĐU OVOM DVADESETORICOM

"FERAL, U OŠTROJ KONKURENCIJI, IZABRAO 20 KATOLIČKIH SVEĆENIKA KOJI SU SE ISKAZALI U BORBI PROTIV DRUŠTVENE TOLERANCIJE, LJUDSKIH SLOBODA, CIVILIZACIJSKIH DOSTIGNUĆA I ZDRAVOG RAZUMA".

Gore navedeno sam doslovno prenio sa feralovog bloga. Upravo je nevjerojatno što ta masonerija radi i na koji način kritizira crkvene vrhove.

MASONI I SRBOFILI IZ FERALA DIŽU PROTIV NAS DVADESETORICE PRAVU PRAVCATU OSUDU. REĆI NAIME DA SMO MI "PROTIV DRUŠTVENE TOLERANCIJE, LJUDSKIH SLOBODA, CIVILIZACIJSKIH DOSTIGNUĆA I ZDRAVOG RAZUMA", ZNAČI DOISTA DIZANJE TEŠKE OPTUŽNICE.

Jedino što nas spasava jest činjenica da smo blesavi i bolesni u glavu jer smo "protiv zdravog razuma"! Meni je osobno čast što sam među njima.
četvrtak, 23.08.2007.

IZJAVU PUHOVSKOG TREBA MALO NADOPUNITI

Prema onomu što piše NL dana 22.kolovoza 2007. str. 7, Puhovski je izjavio da „Pravosuđe popušta onima koji su ubijali Srbe“.

Mislim da je gospodin Puhovski izostavio jednu veoma važnu riječ koju treba staviti na predzadnje mjesto: „GOLORUKE“. Tada bi srpska lakrdija Puhovskog i Pusića bila potpuna.

Za Hrvate se zna: onima kojima je „jedino zajedničko“ to što su „ubijali Srbe“ hrvatsko pravosuđe „daje popust“. No mene zanima – kako popuste uživaju oni Srbi – i domaći i uvozni – koji su ubijali Hrvate i Muslimane? Zašto Vas dvojica o tomu nikad ne progovorite?!

Imate pravo kada kritizirate hrvatsko pravosuđe, jer da ono do kraja provodli načela pravde, onda biste Vas obadvojica beć odavno bili iza brave poradi mržnje koju isijavate u svakom svom nastupu i na svakom mjestu protiv Hrvatske.

Za utjehu: nakon pokojnog Predsjednika Tuđmana i veličanstvenih pobjeda hrvatske vojske nad velikosrpskom idejom i četnicima, sada Vam jedino preostaje da i dalje pljuckate po Hrvatskoj i da za to ne snosite nikakove posljedice jer smo – zahvaljujući Tuđmanu – demokratska Država pa onda i Vi možete lupetati protiv Hrvatske sve što Vam padne na pamet.

Bilo bi sasvim na mjestu da kupite naljepše cvjetne bukete pa da ih u znak zahvalnosti odnesete na Tuđmanov grob i kažete mu HVALA!
četvrtak, 23.08.2007.

ČIM FRANJO ODE IZ HRVATSKE – SRBI PONOVNO IZAZIVAJU

Tek što sam na kratko otišao iz Hrvatske u BiH, mladi četnici ponovno izazivaju u Hrvatskoj. Prema dnevnom tisku od 22. kolovoza (NL, str. 34.), u Kistanjima su dvojica „hrvatsko-srbijanskih državljana“ hrvatskim „policajcima psovali, ustašku mater˝. Da su kojim slučajem ti policajci imali imalo ustaškog u sebi, sumnjam da li bi ikada više „pomahnitali i pijani“ Srbi ikomu u Hrvatskoj psovali „mater ustašku“!

Dnevni ih tisak odmah proglašava da su to "dvojica pomahnitalih pijanih muškaraca“. Pa ima li, zaboga, i jedan jedini trijezan Srbin pa da takovo nešto radi?! Kada je riječ o Srpskim ispadima prema Hrvatima i Hrvatskoj onda su oni ili „lud narod“, ili „pomahnitali i pijani“, ili ...

Nije mi poznato da se je na to izazivanje Hrvata oglasio svojom primjedbom ikoji predstavnik „lojalnih Srba“ u Hrvatskoj (npr. Milorad Pupovac), HHO (očito gosp. Ivin ima prečeg posla!), razni pokidani GON-govi, a bome je i premlako odgovorila Hrvatska:

oni imaju i hrvatsko i srpsko državljanstvo pa prema tome smjesta im oduzeti hrvatsko državljanstvo koje smo kapom i šakom dijelili onima koji su Hrvatsku razarali, uništavali, ponizivali a Hrvatske građane ubijali, te ih odmah poslati u „majčicu Srbiju“ pa da tamo četnikuju a ne da ovdje ponovno stvaraju „zlu krv“.

Ovo bi bilo ponajprije u korist hrvatskim Srbima koji ovdje žive, pošteno rade i – poput Srbina NIKOLE TESLE, koji je bio ponosan na svoje srpsko podrijetlo i svoju Domovinu Hrvatsku – dobro žele zemlji u kojoj žive i oni, njihova djeca, unučad, itd.
ponedjeljak, 20.08.2007.

IVAN PLJEŠA – MALA BUHA NA VELIKOM SLONU

U svojoj neograničenoj mržnji protiv vjere, Crkve i svećenstva javio se posve otvoreno drug Ivan Plješa, Predsjednik SRP-a (NL, 19. kolovoza 2007., str. 6.).

I on pljuje i bljuje protiv Crkve i biskupa. Od svega mi najzanimljivije izgleda kada dotični drug spominje kako neki žive bijedno, ponizno i u poniženju sa svega 1.500kn mirovine.

Jedno malo pitanjece: Dali ste se Vi komunisti, antifašisti, borci, itd. ikada u pedeset godina priupitali kako sirotinja živi sa bijednom plaćom i mirovinom u Titovoj tvorevini a istovremeno ste Vi navedeni primali desetak puta veće mirovine i imali sve moguće privilegije?!

Popela se mala buha na velikog slona pa viče: vidite, veća sam od slona!

Lijepi pozdrav – za stvarnost već odavno premulom drugu IVANU PLJEŠI!
ponedjeljak, 20.08.2007.

NOVINAR BRANKO MIJIĆ „NAPADA“ NADBISKUPA DEVČIĆA

Naime, u komentaru NL od 17. kolovoza 2007. na str. br. 2, uvaženi novinar NL, gosp. Branko MIJIĆ, preostalim oružanim arsenalom koji protiv Hrvatske nije bio ispaljen u Domovinskom ratu, on sada ispaljuje na Crkvu.

Tako pod naslovom „Das ist Valter“, najprije oštro napada na krčkog biskupa Valtera Župana, zatim kliže po nadbiskupu Prenđi, biskupu Srakiću, vojnom Ordinariju Jezerincu, biskupu Bogoviću i ponovno se vraća napasti Valtera Župana.

Ono što je posebno zanimljivo, novinar Mijić „brani“ riječkog nadbiskupa Ivana Devčića kada kaže da su „Blagdan Velike Gospe gotovo svi biskupi, izuzev riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, iskoristili da propovjedaonice pretvore u političke govornice“.

Boris PavelićNOVI LIST

PONEDJELJAK, 20.8.2007.

Hrvatskoj treba ateizam


Ateizam, a ne sveta vodica ovdašnje javne rasprave, može uistinu raskrinkati glupost kakvu smo za Veliku Gospu bili prisiljeni slušati

Hrvatskoj treba ateizam, to uvjerenje prezreno na svijetu, taj sužanj kojeg mori glad. Ateizam, javan, artikuliran, dostojanstven i tolerantan, treba Hrvatskoj, jer je zemlja, utopljena u formalin konzervativne revolucije devedesetih, izgubila sposobnost racionalne distance prema institucionaliziranoj religioznosti, ...
Jadan onaj kojega brani NL i njegovi vrsni komentatori kao što je gosp. Branko Mijić! Mislim da je ovim izdvajanjem nadbiskupa I. Devčića Mijić zapravo njega napao i degradirao jer onda riječki nadbiskup i nije rekao nešto što bi valjalo istaknuti.

Ono što je kod navedenog komentatora posebno za zapaziti jest činjenica da on ne može napisati napr. dvije rečenice a da barem u jednoj ne napadne na pokojnog Predsjednika F. Tuđmana. Očito mu nije svrha upozoriti na ovaj ili onaj propust pokojnog Predsjednika, nego Mijiću izgleda „smrdi“ Tuđmanovo djelo, a to je slamanje velikosrpske ideje i uspostavljanje Neovisne Države Hrvatske.

NB! U sklopu općeg i mržnjom natopljenog napada NL i njegovih novinara na Crkvu u Hrvatskoj, danas, 20. 08. 2007. na str.8. pridružio se i novinar Boris PAVELIĆ. Jadni smo mi svećenici i Crkva u Hrvatskoj kada nas i PAVELIĆ napada!
subota, 18.08.2007.

VELIKE LAŽI „TITOVIH ANTIFAŠISTA“ iz PGŽ-a

Kakao nas dana 18. kolovoza 2007. izvještava NL na str. 6, a pod naslovom: „Titovi antifašisti su zajedno sa svećenicima ratovali za slobodu vjeroispovijesti“, tzv. „antifašisti“ iz redova „Predsjedništva SAB-a i antifašista PGŽ-a“ izjavljuju obične gluposti i neistine.

Glupo i neistinito je tvrditi da su „svećenici ratovali zajedno sa antifašistima za slobodu vjeroispovijesti“, jer bi to značilo da su se borili sami protiv sebe. Uz to – kada su to svećenici „ratovali“?

Budući se spajate zajedno sa partizanima i predstavljate se kao „Titovi antifašisti“, onda poslušajte:

1. Prije svega, krivo ste protumačili ono što je krčki biskup, preuzvišeni gosp. Valter Župan rekao! On nije izjednačio Vašega Josipa Broza Tita sa Hitlerom nego je dao dovoljno dokaza da je Vaš Tito bio još gori: UBIJAO JE SVOJ VLASTITI NAROD! Pa zar Vam ništa ne znači otkrivanje masovnih grobnica po Hrvatskoj i u Sloveniji gdje su antifašisti i titovi partizani poubijali i pobacali desetke tisuća vojnika i civila – i to bez ikakovog suda?!

2. Tražite da Vam biskup Valter dokaže „GDJE JE ISTI NAŠAO TEMELJE, KOJA SU TO POVIJESNA VRELA IZ KOJIH JE BISKUP CRPIO PODATKE O ULOZI JOSIPA BROZA TITA U IZJEDNAČAVANJU ULOGE I LIČNOSTI TITA S HTILEROM“. Zaboravljivi „titovi antifašisti i partizani“: pa zar Vam doista nije dovoljan dokaz to što ste Vi u Hrvatskoj u 2. svjetskom ratu i nakon rata pobijali 366 svećenika, što je more svećenika čamilo poslije rata po Vašim komunističkim kazamatima, što ste sprečavali svako javno pokazivanje vjere i vjerskih običaja, itd.? Vaša tvrdnja da ste „zjedno sa svećenicima ratovali za slobodu vjeroispovijesti“ ispada Vaš totalni cinizam i slijepo nastavljanje laži koje ste lagali cijeloj Hrvatskoj i svjetskoj javnosti preko pola stoljeća?!

Nije mi namjera i dalje navoditi dokaze jer oni ionako za Vas ništa ne znače, ali Vas ipak želim upitati: kako to da ste tek sada nakon šezdesetak godina napokon priznali da su ipak svećenici bili protiv fašizma? Doslovno navodite (prema NL) da „Iz bezbroj slučajeva iznijet ćemo samo neke primjere s područja gdje djeluje biskup Valter Župan. Tajnika biskupa Srebrenića talijanski je okupator stavio 1941. godine prvog na listu za hapšenje (dakle ne Vas tzv. antifašiste nego svećenika!, m. o.). Župnik Ivan Žic bio je ne samo hapšen nego i prebijen i uhapšen. Slomljena su mu dva rebra koja su mu se zabila u pluća. Interniran je u Italiju, kasnije postao vikar Krčke biskupije...“. Ovo samo zato navodite kako biste mogli izvršiti što veći napad na krčkog biskupa Valtera Župana, a uopće Vam nije stalo da napokon rehabilitirate svećenike i Crkvu u odnosu prema fašizmu.

Kao što vidite, i talijanski fašisti su bili bolji prema svećenicima nego Vi, „Titovi antifašisti i partizani“, jer su oni samo lomili rebra a Vi ste likvidirali 366 svećenika! Što se pak tiče Vaših odluka ZAVNOH-a i AVNOJ-a, upravo zahvaljujući njima i Vama iz SAB-a i antifašista bilo koje regije i kraja – pa onda i PGŽ-a, mi smo bili preko pola stoljeća pod srpskom okupacijom. K tomu, pa zar se ne sjećate što ste upravo Vi radili sa hrvatskim biskupima nakon rata? Što ste upravo Vi ovdje u Rijeci radili sa krčkim biskupom Srebrenićem (inače Slovencem) i biskupom Burićem nakon zajedničke poslanice hrvatskih biskupa 1945. godine u kojoj su osudili Vaše antifašističke i partizanske krvave pirove nad nezaštićenim Hrvatskim narodom?! Zaklali ste mladog svećenika Bulešića u Lanišću. Što ste Vi i Vaši mladi aktivisti činili sa biskupom Josipom Pavlišićem na krizmi u Gorskom Kotaru 1954. godine?! Otkud Vam obraz tvrditi da ste „zajedno sa svećenicima ratovali za slobodu vjeroispovijesti“ nakon što ste klali, ubijali, bacali u jame svoj vlastiti narod i svim mogućim sredstvima priječili slobodu vjere?

I molim Vas: nemojte više nikada činiti lakrdiju i izjednačavati sebe i hrvatske branitelje i osloboditelje iz Domovinskog rata sa sobom jer su se oni upravo borili, ratovali, stradil i ginuli protiv onoga što ste Vi svojom „antifašističkom i partizanskom borbom“ ostvarili nakon 1945., a što je sve do 1990. predstavljalo taminicu za cijeli Hrvatski narod.
nedjelja, 12.08.2007.

DOGOĐAJ NA DRENOVSKOM GROBLJU U RIJECI

U Rijeci na groblju hrvatskih branitelja na Drenovi dan prije proslave oslobodilačke akcije "OLUJA" nestalo je 77 metalnih uložaka iz vaza sa grobova hrvatskih branitelja.

Što mislite tko bi to mogao učiniti - dan u oči proslave "OLUJE"?
četvrtak, 09.08.2007.

Foto: www.croradio.net, Delo DRUGOVI ANTIFAŠISTI I TITOVI PARTIZANSKI KOLJAČI!

Evo štiva za tzv. antifašiste i Titove partizane prije nego svi odu pred Božje sudište!

Kod Maribora otkrivena najmasovnija grobnica Hrvata?
četvrtak, 09.08.2007.

MASONERIJA EVROPSKE UNIJE RUŠI MOSTOVE!

Što se još treba dogoditi pa da i naši zaslijepljeni vođe – Predsjednik, i Premijer, Ministrica vanjskih poslova, itd. uvide svu ciničnost EU kamo nas bez ikakovih kriterija guraju?

Vaša buncanja o ulasku Hrvatske u EU, samo su puki priviđaji i poniženja koja se pred očima cijele Hrvatske javnosti događaju nekoliko puta dnevno.

Zadnji čin slovenskih masona je rušenje mostova koji su Hrvatsku i Sloveniju spajali decenijima. Pa zar doista to ne vidite što EU radi? Ako je istina da ispunjavamo - što dalje to ćemo sve više činiti – ucjenjivačke uvjete te Unije, zašto se onda ruše postojeći mostovi koji fizički spajaju Sloveniju i Hrvatska?

Gospodo koji nas predvodite, nakon ovog provokativnog čina Slovenije, dajte već jednom progledajte pa i Vi njima postavite ISTOČNU ŠENGENSKU GRANICU.

Gospodine Sanaderu! Da li Vas još žulja odlučna i jasna poruka biskupa Ivasa u Kninu dana 05. kolvoza 2007., a koju bi Vi kao rimokatolik i pravi Hrvat ipak malkoc manje trebali kritizirali a više o njoj razmišljati? Ta zar doista mislite da su biskupi i svećenici Hrvatske sedla sisali pa da nemaju pojma o EU i da su od nas daleko pametniji Vaši puzavci u Vladi i Pregovaračkim timovima?!

Srušit će se ili blokirati 115 mostova i cesta na granici s Hrvatskom

Slovenske barikade na 115 prijelaza
četvrtak, 09.08.2007.

U IZRAELU OPASNO PORASTAO ANTISEMITIZAM!

Ono što se ovih dana događa u Izraelu, jednako je antisemitizmu. Naime, na vanjskom pakovanju nekih žvakaćih guma piše: iznenađenje! Kada se taj paketić otvori, na unutrašnjem omotu se pokaže slika Hitlerovog časnika sa kukastim križem.

Jako me zanima hoće li Efraim Zuroff, Centar Simona Wiesenhala, Margelov Institut, Izraelski Veleposlanik u Zagrebu, gosp. S. Meiron, itd., to ocijeniti kao „opasni porast antisemitizma“ u Izraelu?!
utorak, 07.08.2007.

Samo neki Srbi imaju razloga slaviti Oluju

Dražen CIGLENEČKI 7.8.2007 NL

Od svih Srba koji su početkom devedesetih godina živjeli u Hrvatskoj jedino oni koji su se opredijelili za samostalnu hrvatsku državu imaju razloga sudjelovati u slavlju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac ističe da bi se trebao pronaći način kako bi u obilježavanju tog važnog državnog praznika mogli participirati i pripadnici srpske nacionalne manjine. Moralo bi se, smatra Pupovac, na Dan pobjede spomenuti i tragediju koja se dogodila Srbima u i nakon Oluje. O tome nema spora. I predsjednik Stjepan Mesić u više je navrata upravo tog datuma nedvosmisleno osudio zločine nad hrvatskim Srbima. Ali, Pupovac je, ma koliko možda bio dobronamjeran, u krivu kad misli da bi svi Srbi bili spremni slaviti Dan pobjede kad bi se na taj dan s pijetetom progovorilo i o njihovim ratnim žrtvama.
Ne radi se ovdje samo o zločinima počinjenim s obje strane. U Hrvatskoj su se 1991. godine sukobile dvije političke koncepcije. Hrvati su na referendumu izrazili volju za izdvajanje iz Jugoslavije i stvaranje neovisne države, dok je većina hrvatskih Srba željela ostati u državnoj zajednici sa Srbijom kako god da se ona zvala. Zato su pokrenuli oružanu pobunu i na dijelu međunarodno priznatog hrvatskog teritorija ustanovili Republiku Srpsku Krajinu. U Oluji je ugušena srpska pobuna i RSK je prestala postojati. Hrvatska je oslobodila dio svojeg okupiranog područja koji su tamošnji Srbi htjeli odcijepiti. Srbi, svakako većina njih, doživjeli su poraz. Sve da je Oluja u potpunosti izvedena u skladu s ratnim konvencijama i humanitarnim pravom, da nijedan srpski civil nije osvetnički ubijen, da nije bilo nikakvog egzodusa iz Krajine, samo bi Srbi koji se nisu protivili hrvatskoj samostalnosti danas mogli slaviti Dan pobjede. Poraz u pravilu nije razlog za slavlje.
Kako nas danas (07.08.2007.) izvještava dnevni tisak, M. Pupovac (ne)predlaže neki novi datum umjesto „OLUJE“ za slavljenje koji bi bio prihvatljiv i Srbima i Hrvatima.

Kako on sam nije dao nikakov prijedlog koji bi to dan mogao biti, onda bi mu ja pokušao predložiti neki „zajednički“ dan kojega će se sjećati i Srbi i Hrvati! Prije nego predložim zajednički datum za Srbe i Hrvate, pripomenuo bih da bi upravo Vi, Hrvatski Srbi, trebali ipak slaviti „OLUJU“ jer je i Vas – Hrvatske Srbe – napokon Hrvatska vojska oslodila od Beogradskih Srba koji su Vas izmanipulirali već nekoliko puta u prošlom stoljeću pa Vas onda pustili na cjedilu. No, kako većina Vas „naših“ Srba daleko više voli „majčicu Srbiju“, čitajte što slijedi:

Evo, Milorade, moga prijedloga za zajednički spomen i za Hrvate i za Srbe u Hrvatskoj: dan kada su Vaši sunarodnjaci poubijali preko 200 ranjenika iz Vukovarske bolnice; dan kada su Vaši sunarodnjaci izmasakrilari Hrvate u Škabrnji; dan kada su Srbi u Lovincu izmasakrirali svoje susjede Hrvate i nakon toga pili i pjevali u mjesnoj gostionici; dan kada su Vaši Srbi poubijali Hrvatske redarstvenike u B. Naselju; dan kada su Srbi u Srebrenici (tako da i Bošnjake uključimo) poubijali nekoliko tisuća Bošnjaka; neki od mnogobrojnih dana kada su Srbi sa crnom zemljom sravnjavali tisuće i tisuće hrvatskih kuća i preko tisuću rimokatoličkih crkava, kapelica, groblja, itd. Nadam se da ćete uskoro javiti koji od ovih gore navedenih "zajedničkih" dana želite!

Prestanite već jednom, gospodine Milorade, blebetati i izazivati Hrvate.
utorak, 07.08.2007.

GOSPODINU PREMIJERU IVI SANADERU

Gospodine Sanaderu: dobar sir ima i rupe! Razika između Vas koji nas slijepo vodite u zagrljaj EU i NATO, pa vidite samo „sir“, ima i onih koji vide i rupe u tom siru – a to su oni kojima ništa od te Unije nije obećano pa mogu slobodno izreći svoj sud. Pametnije bi bilo da se kupi koji aparat za dijalizu nego što se diljem Hrvatske troše milijuni za razne letke i brošurice u kojima se upućuje nas glupe kako je dobro ući u EU i NATO.

Vi odlučno tvrdite kako se Hrvatske neće odreći svoga suvereniteta, kako nama nitko neće krojiti gaće za budućnost, kako nam nitko neće pisati našu povijest osim nas samih, itd.

Pa gospodine Sanaderu, neće jer je to već učinjeno zahvaljujući upravo Vašoj hadezeovskoj vladi: sve smo svoje zakone izmijenili po mjeri zakona EU, dali smo im u bescijenje sve svoje bogatstvo, raspuštamo Hrvatsku vojsku kako bi oni štitili našu državu i našu neovisnost, a istovremeno mi u njihove prljave ciljeve u Afganistanu šeljemo svoje ponajbolje vojnike, itd.

Za obranu Hrvatske nemamo (službeno) vojsku, ali za slanje u Afganistene širom svijeta itekako imamo.

Gospodine Sanaderu, obične su gluposti reći da ako uđemo u EU i NATO nitko nas neće smijeti napasti. Oni će intervenirati samo onda kada ocijene da će od toga imati veliku korist. Zar ste doista zaboravili kako se je NATO držao kada je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku? Ako je uvjet da NATO intervenira ulazak u NATO, onda narodu odgovorite kako to da taj Vaš NATO intervenira u Afganistanu iako Afganistan nije u njemu?

Zar Vas i Vaše savjetnike ne peče savjest što Hrvatski vojnici u Afganistanu sudjeluju u ubijanju domaćeg civilnog stanovništva?! Bez obzira činili oni to izravno ili neizravno, oni sudjeluju u ubijanju civila.
petak, 03.08.2007.

PONOVNO ČETNIČKO DIVLJANJE PO HRVATSKOJ

Kako nas ovih dana izveštava dnevni tisak, potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac neće 05. kolovoza nazočiti proslavi akcije „Oluja“ u Kninu. On ponovno svoju četničku oštricu upravlja prema „stradanju Srba tijekom i nakon akcije Oluje“ ali nikako da shvati, prihvati i prizna da su tisuće Hrvata poubujani prije „Oluje“ od njegovih Srba u tzv. „Krajini“ i to pod okriljem međunarodne zajednice.

Gospodine Pupovac: i nije Vama i Opačićki mjesto u Kninu gdje je u veličanstvenoj vojno-redarstvenoj akciji Hrvatska vojska (koju Vi i Vaša Opačićka ne možete niti smisliti), do nogu porazila Vašu srbo-četničku ideju stvaranja Velike Srbije na ovim područjima Hrvatske.

Da doista Hrvatska funkcionira u potpunosti kao „pravna država“ onda niti Vi a niti Opačićka nebiste sjedili u Hrvatskom Saboru i ubirali visoke plaće (kasnije i mirovine), na račun onih koje ste ubijali, a Hrvatsku i njezine kune nistee mogli niti smisliti.

Što se pak tiče „protjerivanja Srba iz Hrvatske“ pogledajte ovaj film koji su Vaši Srbi snimili u Tržiću na Kordunu, pa će Vam valjda biti jasno tko je Srbe iz Hrvatske protjerao. Otvorite stranicu: Domovinski rat On Line, pa ćete tamo štošta korisno pronaći i prestanite i dalje zavoditi svoj vlastiti narod sijući u njega ponovno mržnju protiv Hrvatske.

Po svemu sudeći, nekim je Srbima predugo razdoblje od 12 godina u kojem se nije ratovalo pa ponovno zamećete kavgu i Vi i Velikosrbin i četnik Tadić. "Oluja", "Bljesak", "Medački džep", "Miljevački plato", itd. ničemu Vas nije naučio. Ispada da se prije oslobodilačke akcije "Oluja" ama baš ništa nije događalo nego da su "USTAŠE" iz čista mira napali srbočetnike. Opet lažete svom vlastitom narodu, sebi i čitavom svijetu - ali nama to ne možete jer Vas čitamo kao "Bukvar"!
subota, 28.07.2007.

NEOPISIVA MRŽNJA KOMUNISTA PROTIV ZAGREBA (I HRVATSKE!)

Ono što komunisti (posebno iz Rijeke) govore i pišu protiv Zagreba, ravno je jeziku mržnje i laži. U tome posebno prednjači riječki Gradonačelnik i Župan: Zagreb zapostavlja Rijeku, Rijeka je na zadnjem mjestu, Zagreb ne gradi riječku zaobilaznicu i sl.

Gospodo komunisti (Obersnel i Komadina)!¨Pa Vaši su imalu vlast preko pola stoljeća, zašto njima ne prigovorite što nisu gradili riječku zabilaznicu? Zar Vam stvarno nije poznato koliko je godina riječka zaobilaznica i most preko Rječine bio konzerviran za vrijeme Vaše komunističke vladavine?

KADA JE DRUG RAČAN DOŠAO NA VLAST SA SVOJOM EKIPOM, ZAŠTO ONDA NISTE KUKURIKALI PROTIV ZAGREBA I VLADE REPUBLIKE HRVATSKE, IAKO STE TAMO IMALI I LINIĆA I BIZJAKA I MATU CRKVENCA?! !

Ako je itko protiv naroda ovoga područja koji kao slijpi glasuju za Vas, onda ste to upravo Vi jer je za vrijeme Vaše vladavine sa riječke zaobilaaznice zatvoren izlaz prema Vežici, Orehovici, Čavilima, itd.

ŠTO SE PAK TIČE SAMIH GUŽVI, PA ZAR ONE NISU NORMALNE U OVO DOBA GODINE? U NJEMAČKOJ, AUSTRIJI I ITALIJI GUŽVE SU KROZ CIJELU GODINU A NEKADA PRELAZE ČAK I 70 KM, PA NIKOMU NIŠTA. NIKADA SE STRANCI NEĆE BUNITI ŠTO ČEKAJU NA RIJEČKOJ ZAOBILAZNICI, TUNLIMA SV. ROK I KAPELA, ITD., NEGO SAMO NAŠI KOJI PAR PUTA GODIŠNJE IZVEZU SVOGA LJUBIMCA IZ GARAŽE.

Ponovno nam dans (prema NL od 28. 07. 2007.) komunisti prijetite svojim krokodilskim zubima. Naime, Drug Zoran Milanović, Vojko Obersnel i Željko Jovanović su se po „stvari slučajnosti“ pojavili za govornicom u majicama „Lacoste“, na što je uzdanica nove komunističke partije Hrvatske gosp. Z. Milanović izjavio: „Ne bojte se, nije nam ta firma nikakav sponzor, to je stvar slučajnosti. Ali pokazuje da – krokodili dolaze!“

Očito drug Z. Mlanović zaboravlja da su prošla ona vremena kada su komunistički krokodili trgali svojim krvoločnim zubima svoj vlastiti Hrvatski narod jer nakon veličanstvene Tuđmanove pobjede nad komunističkom aždajom, na drugoj se strani (kada već ponovno radite podjele u Hrvatskom narodu) , nalazi željezo pa će se na njemu Vaši komunistički krokodilski zubi ubrzo otupiti.

Zar Vam je Zagreb kriv za Harteru, Riječku banku, Lenac itd.? Pa ovdje još uvijek upravo Vi komunisti imate neograničenu vlast.

Na kraju: kada Vi Zagrebu šaljete razglednice zagušenosti zaobilaznice, što će biti ako netko iz Zagreba dođe pa Vama uruči razglednicu Vašeg bazena na Kantridi koji je progutao milijune i milijune novca poreskih obveznika?

Što će biti ako Vama netko slika i dade razglednicu riječkog karnevala, plesa i okupljanja diplomatskog zbora i niza drugih gluposti na što također trošite milijune novca?! Koliko ste riječkih zaobilaznica mogli sa tim svojim promašenim projektima sagraditi – ako Vam je do toga stvarno stalo?!
srijeda, 25.07.2007.

"VELIKI PETAK" U BRIŠEVU (BiH)

Danas, 25. srpnja 2007. u Briševu blizu Ljubije (Banjalučka biskupija) je služena sv. Misa zadušnica za 67 ubijenih Hrvata katolika koji su tamo poubijani 24. i 25. srpnja 1992. Misu je predvodio kardinal Vinko Puljić zajedno sa domaćim biskupom Franjom Komaricom.

Župnik Ilija Arlović pročitao je imena svih žrtava među kojima je mnogo žena i djece.

Vrhobosanski je nabiskup naglasio kako se na ovim prostorima nastavlja praksa iz komunističkog vremena gdje se sve žrtve jednako ne vrednuju. Tako je spomenuo i strahovit zločin nad Hrvatima u Podgradcima blizu Bosanske Gradiške gdje je u kolovozu 1945. ubijeno oko 5.000 Hrvata. Tom mjestu stradanja i patnje Hrvata još se dan danas ne može pristupiti.

Toliko i na znanje onima koji o Hrvatskim žrtvama muklo šute ili se pak ljute kada se i o njima progovori.

Evo što je o tome i drugim dogođajima u tzv. Republici srpskoj tih dana pisao krvoloku Karadžiću banjalučki biskup:

POLITIČARIMA R.S.

"NE MOŽEMO I NE SMIJEMO PRISTATI NI NA KAKAV OBLIK ETNIČKOG ČIŠĆENJA I PERMANENTNOG GAŽENJA OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA" Pismo vođi bosanskih Srba, dr. R. Karadžiću (Prot. br.: 578/92 od 12. kolovoza 1992.) Gospodine predsjedniče, dr. Karadžiću! Slobodan sam obratiti Vam se kao banjalučki katolički biskup, tj. duhovni poglavar više od 110.000 vjernika-katolika koji žive u sjeve­rozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine.
Nesretni rat koji najveći dio vjernika moje Banjalučke biskupije sigurno nije želio, ipak je zahvatio mnoge naše župe i u posljednja tri mjeseca prouzročio golemu štetu i nesreću s teškim i tragičnim posljedicama.
Premda nije bilo ni povoda ni razloga, tj. ni oružanih napada ni borbi koje bi započeli katolici u bilo kakvoj samoorganiziranoj ili teritorijalnoj postrojbi, ipak je dosad ubijeno - kako pouzdano znam - više od 150 civila, djece, žena i starih osoba. Spaljene su ili potpuno srušene crkve bez ikakvih borbi u blizini: u Glamoču, Kotor Varošu, Bosanskoj Dubici, Bosanskoj Kostajnici, Bosanskoj Krupi, Donjoj Ravskoj, Prnjavoru, grkokatolička u Kulašima, Briševu, Čatrnji, Kozarcu i Liskovici, a još 25 je manje ili više oštećeno!
Bez ikakve krivnje, kako im je na kraju rečeno, moje su župnike u logorima i zatvorima teško zlostavljali (zapravo mučili!), jednog 12, drugog 62 dana, treći je još uvijek u logoru od 15. lipnja o. g./!/, a za četvrtog, odvedenog iz župnog stana 16. lipnja o. g., još uvijek ne znam gdje se nalazi i je li uopće živ. Od brojnih slučajeva zlostavljanja svećenika, redovnika, redovnica i velikog broja vjernika, samo bih spomenuo višemjesečno, neprekidno oružano napadanje na samostan redovnica u Bosanskom Aleksandrovcu, kao i sadističko iživljavanje naoružanih uniformiranih osoba nad redovnicama u Novoj Topoli u noći između 16. i 17. lipnja o. g.
Nakon nekoliko teških i nemilih incidenata koje sam doživio od naoružanih uniformiranih osoba i civila u njihovu društvu, kada su me željeli i ubiti!, komandant 1. krajiškoga korpusa, general major Momir Talić, ponudio mi je pratnju vojne policije kako bih stupio u kontakt s većinom svojih župa o kojima nisam imao nikakve informacije. Uspjelo mi je tako obići desetak župa u prijedorskom, kotorvaroškom, bosanskogradiškom i prnjavorskom kraju, te sada mogu reći sljedeće:
l. Katolici su posvuda silno uplašeni zbog čestih zlostavljanja, nerijetkih masovnih ubojstava (Briševo, Kotor Varoš), odvođenja u logore (Stara Rijeka, Vrbanjci, Kotor Varoš, Mrkonjić Grad, Sanski Most, Briševo), pljačke i paljenja kuća (Ravska, Briševo, Kotor Varoš, Vrbanjci).
2. Već su nekoliko mjeseci mnogi u zbjegovima (Šurkovac, Ljubija, Sanski Most, Liskovica, Vrbanjci).
3. Zbog tortura i vladavine sile i bezakonja u panici se iseljavaju ili se žele iseliti, kako bi spasili glavu, vjernici župa Kotor Varoš, Vrbanjci, Sanski Most, Sasina, Šurkovac, Prijedor, Prnjavor, Dolina, Bosanska Gradiška, Kulaši, Dragalovci, Mrkonjić Grad, Liskovica, Ključ, Bosanski Novi, Mahovljani, Nova Topola, Bosanski Aleksandrovac te velik broj vjernika iz banjalučkog kraja, gdje imam deset župa! U nekim župama (Dolina, Bosanska Gradiška, Bosanski Aleksandrovac, Kotor Varoš) katolicima su različite uniformirane osobe, koje su se predstavljale kao službeni organi vlasti, davale ultimatume za iseljenje.
4. Osjećaj krajnje nezaštićenosti, obespravljenosti te gaženje osnovnih ljudskih prava prisiljava prevelik broj mojih vjernika iz spomenutih, ali i drugih župa, da se osjećaju kao progonjene životinje, tjerani s vjekovnih ognjišta, koja ni tuđa otomanska vlast i sila nisu uspjele ugasiti ni uništiti. - Gospodine predsjedniče, dužan sam Vas upoznati s bolnom činjenicom, koja nužno izaziva dalekosežne posljedice, da će veći dio moje Banjalučke biskupije (nakon katastrofe iz Drugog svjetskog rata, u kojem je više od trećine župa potpuno uništeno) nestati ako se nastave provoditi bezakonje i samovolja pojedinaca i pojedinih skupina na ovom terenu.
- Vama sigurno nije nepoznat izuzetno dobar međusobni odnos i ovdje u Banjaluci i na cijelom terenu Bosanske krajine između najviših predstavnika Katoličke i Srpske pravoslavne crkve, kao i najvećega broja naših vjernika!
- Također ste se dosad mogli uvjeriti u izrazitu miroljubivost katoličkoga dijela stanovništva cijele ove regije, što su nekoliko puta u posljednje vrijeme istaknule i vojne i civilne vlasti!
- Vi ćete također lako moći razumjeti da meni, kao najodgovornijoj osobi Katoličke crkve na ovom prostoru, ali sigurno i svim drugim katolicima ovog kraja i izvan njega, nikako ne može biti svejedno što će biti s našim župama tj. s Banjalučkom biskupijom!
- Ne možemo i ne smijemo pristati ni na kakav oblik etničkoga čišćenja i permanentnog gaženja osnovnih ljudskih prava, ne samo zbog naših vjernika katolika, nego i zbog naroda pokraj nas, konkretno srpskoga, odnosno pravoslavnoga, kojem bi se, u tom slučaju, lako moglo pripisati provođenje u djelo takvog oblika fašizma, rasizma, genocidnosti.
- Uvjeravam vas, prema onome koliko poznajem svoje vjernike, a mislim da ih dobro poznajem, da je većina njih uistinu miroljubiva, spremna i sposobna da živi kao i dosad s predstavnicima drugih vjeroispovijesti i drugih naroda, poštujući tuđa uvjerenja, prava i specifičnosti.
- Budućnost vjernika moje biskupije u dobroj mjeri ovisi i o Vama i Vašoj humanosti i dalekovidnosti. To su mi potvrdili i mnogi moji sugovornici, predstavnici lokalnih civilnih i vojnih organa.
Slobodan sam stoga zamoliti Vas, u ime nekoliko desetaka tisuća vjernika koji od mene očekuju odgovor (djelovanje političkih institucija ovih ljudi silom je potpuno onemogućeno!), da nam odgovorite:
1. Što institucija, koju Vi zastupate, namjerava s nama katolicima na području pod Vašom kompetencijom?
2. Koja se prava jamče katolicima (Hrvatima, Ukrajincima, Poljacima, Talijanima, Česima i dr.) na području pod Vašom kompetencijom?
3. Što očekujete da ja, kao biskup, moji svećenici, redovnici, redovnice i svi ostali vjernici još učinimo da se strahoviti ratni metež u kojem ne sudjelujemo, niti to želimo, što prije završi i ponovno uspostavi ravnoteža i mir u dobrano poljuljane međuljudske odnose? Očekujem Vaš odgovor i unaprijed na njemu zahvaljujem!

S poštovanjem!Dr. Franjo Komarica, banjalučki biskup
srijeda, 25.07.2007.

NEVJEROJATNI BEZOBRAZLUK IZRAELSKOG VELEPOSLANIKA

Ono što si Izraelski veleposlanik u Hrvatskok, gosp. Shmuel Meirom, dozvoljava - prelazi svaku mjeru pristojnosti a o (ne) diplomatskoj gesti da se ne govori. Naime, kako piše dnevni tisak dana 25. 07. 2007., taj gospodin upućuje pismo predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu gdje izričito želi da hrvatski parlamenat odmah razriješi članicu Vijeća HRT-a JADRANKU KOLAREVIĆ.

Smješno i podlo. On traži smjenu Jadranke Kolarević samo zato što je o Židovima rekla istinu. I to ni manje ni više nego traži da se izravno u slučaj umješa hrvatski parlamenat.

Gdje su sada razne "nevladine organizacije", razne Jašićke i razni Pusići da mu otvoreno kažu da je Hrvatska televizija javna ustanova i da se u rad te ustanove vlast nema pravo petljati, a pogotovo ne Izraelski veleposlanik?!

Gospodine Shmuelu, Vi i Vaši imate jako dugu tradiciju miješanja u unutrašnje stvari raznih država i sada i u prošlosti pa Vam to prelazi u naviku. Stalno iz naftalina izvlačite NDH-ziju a svoj prljavi veš stvaranja Židovske države (IAKO NA NJU IMATE PRAVO KAO I OSTALI NARODI) na krvi Palestinaca stavljate po strani. Ništa Vi niste bolji od Hitlera, samo to ne priznate iako su Vam (ne)djela upravo barem kao i njegova.

Dajte, molim Vas, već jednom pustite na miru Hrvatsku, endehaziju, Jasenovce, itd., a uhvatite se napokon pranja vlastite savjesti i zakrvavljenih ruku, uhvatite se već jednom svojih Sabra i Šatila.
petak, 20.07.2007.

POŠTOVANI GOSPODINE MILORADE PUPOVAC!

Kao što je danas (20. rujna 2007. u 14:25:48) javio RADIO MREŽNICA, u Kalovcu su se dana 17. 07. 2007. u večernjim satima potukla dvojica pravoslavnih svećenika: Dragan Antonić (31) paroh u Plaškom i episkop gornjokarlovački Gerasim - Zoran Popović.

Kako to da nisi odmah tamo poletio da vidiš nije li i to "na nacionalnoj osnovi"?!
petak, 20.07.2007.

MILORADU PUPOVCU

Dočim se bilo što dogodi nekom Srbinu u Hrvatskoj, vrli Predsjednik Srpskog narodnog vijeća, gosp. Milorad Pupovac, odmah tamo skače kao majmun po drvetu. Ne čeka da istraga obavi svoje pa da se onda vidi koji je zapravo pravi razlog napada - jasno da napad nitko pametan ne može odobriti bez obzira koji tomu bili razlozi.

Ako su dvoje Srba napadnuti iz nacionalnih razloga, iz kakovih su onda razloga napadnuti od srpskih "Delija" navijači Hajduka u Crnoj Gori?

Kada već imaš toliko vremena da skakućeš oko svake srpske obitelji u Hrvatskoj, hoćeš li napokon gospodine Pupovče zaredati te posjetiti i ispričati se tisućama hrvatskih obitelji čije su sinove i očeve poubijali Tvoji Srbi među kojima su sigurno bili i mnogobrojni koji se sada bez ikakovog srama, kajanja i isprike vraćaju?
petak, 20.07.2007.

ZAŠTO NOVINARI NAPADAJU PREDSJEDNIKA MESIĆA?

Mogli bismo poći od one narodne: "Sve se vraća - sve se plaća!

"Bio je dobar kada je poslao u mirovinu ponajbolje Hrvatske generale, kada je nesmiljeno lupetao protiv pokojnog predsjednika F. Tuđmana, kada se je iz petnih žila zajedno sa Ivicom Račanom naprezao da po udbaškom i kosovskom planu "detuđmanizira" Hrvatsku, kada je zajedno sa pokojnim I. Račanom sa Hrvatske televizije uklonio vremeplov koji je govorio o Domovinskom ratu, kada je izmišljao razne afere "iz mračnog tuđmanovskog razdoblja", kada je u neograničenoj mržnji prema samostalnoj (TUĐMANOVOJ) Hrvatskoj i Domovinskom oslobodilačkom ratu Haagu dostavljao povjerljive državne dokumente, itd., onda je bio dobar!

Sada kada se dotakao medija - sada više ne valja. I to ne valje do te mjere da jedan dnevni list dolazi do spoznaje kako bi se zapravo moglo reći kako je Tuđman bolji od Mesića!

Ode Predsjednik Mesić u ropotarnicu povijesti a Tuđmanu se dižu spomenici - čak i u Plaškom!
utorak, 17.07.2007.

SUĐENJE HRVATSKIM GENERALIMA U HAAGU I HRVATSKOJ

Suđenje hrvatskim generalima u Haagu je političko, ciničko, židovsko i masonsko a u Hrvatskoj to je udbaško, kosovsko, nakaradno i IZDAJNIČKO.

Pa zar je važno tko je zapovjedao a tko je bio podređen u Medačkom džepu ili gdje drugje u Hrvatskoj? Bitno je i važno dali je Hrvatska imala pravo provesti vojno-redarsvene akcije ili ne.

JASNO JE POPUT SUNCA DA SU SVE AKCIJE HRVATSKE VOJSKE BILE LEGELNE I OPRAVDANE.

Jasno da su se mnoge stvari mogle izbjeći – ali tek sa stanovišta „generala nakon bitke“. Zašto se nitko ne pita poradi čega četničke srpske bande nisu izbjegle mnoga neželjenja događanja za vrijeme svojh akcija na okupiranim područjima Hrvatske?!

Onako kako nas ovih dana izvještava dnevni tisak i televizija, ispada kao da su sve vojno-redarsvene akcije hrvatske vojske bile u potpunosti zločinačke akcije i da je onda samo u pitanju tko je tim akcijama zapovijedao.

Ovakovim protuhrvatskim, židovskim i masonskim stavom prema Hrvatskoj zamagljuje se jedna bitna izjava ondašnjeg ministra unutarnjih poslova, gospodina Jarnjaka: ono što nitko do sada tako otvoreno nije izjavio, on je ustvrdio i rekao: PA TAMO UOPĆE NIJE BILO SRPSKIH CIVILA. Svi su Srbi u Hrvatskoj – a posebno u okupiranim dijelovima Hrvatske (ne samo u Medačkom džepu), bili do zuba naoružani, bez obzira bili oni obični civili, stari ili mladi, mogli ili ne mogli nositi i upotrebljavati oružje. Prema tome: nigdje u Hrvatskoj – pa ni u Medačkom džepu – žrtve nisu bili niti su mogli biti civili. Pa i u gradovima gdje se uopće nije ratovalo, Srbi su bili naoružani, iako su to bili „civili“.
ponedjeljak, 16.07.2007.

U AMERICI SE DOGODILO ONO ZA ŠTO SE PROZIVA SAMO HRVATSKU

U "demokratskoj", "pravnoj", "sređenoj i uređenoj" Americi ovih se dana dogodilo isto ono što se u svakoj državi svijeta događa, ali se najžešće za slične slučajeve proziva samo Hrvatsku.

Naime na Floridi u mjestu Sarasota "ksenofobični napad" na kuću Bosanskoherčegovačke obitelji Sejfović (Muslimani), izveden je napad i kuća je zapaljena.

Dogodilo se to dakle u Americi a ne u Hrvatskoj - za one koji bi za sličan slučaj žestoko optužili Hrvatsku i tu svoju optužbu objavili na prvim stranicama dnevnog tiska - samo na znanje!
nedjelja, 15.07.2007.

A. GUDELJ U HRVATSKOJ, A GDJE JE KAPETAN DRAGAN?

Antun Gudelj je izručen Hrvatskoj. A što je sa "kapetanom Draganom"? Gudelju se stavlja na dušu par ljudi a "kapetanu Draganu" nekoliko stotina. Oko izručenja A. Gudelja Hrvatska je (očito) Vlada učinila veliki napor da se to ostvari od Australskih vlasti, a kako to da za srpskog krvnika "kapetana Dragana" ne može učiniti isto kod tih istih vlasti?

Ponovno lupetanje po Hrvatima uz izdašnu pomoć samih Hrvata a o srpskim zločinima u Tenji, Osijeku i istočnoj Slavoniji u to doba se šuti.
petak, 13.07.2007.

USTAŠE NOVI PROROCI U RIJEČKOM NOVOM LISTU

Dana 13. 07. 2007. osvanuo je jedan vrlo zanimljiv komentar o odlasku OESS-a iz Hrvatske. Novinar-prorok točno predviđa što će se dogoditi nakon što oni odu iz Hrvatske!

Tako „prorok“ Damir Grubiša točno zna što će nam se dogoditi i što će ostati „kad ode OESS“. Ostat će nam „Udruge za ljudska prava (koje će, m. o.) zatvoriti dućane, jer samoodrživo civilno društo u Hrvatskoj jednostavno ne postoji. Srbi povratnici neće dobiti ništa nego privremen smještaj, divljačke horde će još više ludovati na koncertima i na ulicama, a preostat će samo Ephraim Zuroff da nas upozorava da je nešto ipak trulo u dražavi Danskoj, odnosno Hrvatskoj“ (NL 13. 07. 2007., str. 8.).

Poštovani gospodine Damire! Kako možeš zvati "divljačkim hordama" oko 40 tisuća prisutnih u Zagrebu na Thompsonovom koncertu - jer očito misliš da taj koncert - a ne zoveš "divljačkim bandama" pijane i drogirane naviječe koji samo štetre Hrvatskoj po raznim stadionima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske?

E, poštovani gospodine „proroče“, onda što prije spakiraj kovčege i bježi iz te „trule države Hrvatske“, i to najbolje u Izrael jer tamo „sve štima“! Za razliku od Pelestinaca, tamo ćete Vi imati potpunu zaštitu E. Zuroffa!

Ipak mislim da stvarno imaš pravo, jer nakon Thompsonovog koncerta u Zagrebu, mnogi su Židovi u Hrvatskoj platili glavom, mnogi su i nebrojeni – daleko više nego što ih uopće ima u Hrvatskoj – Srbi ostali bez svojih stanova, na ulicama se totalno luduje, kao npr. u Kumrovcu gdje je gotovo svaki sudionik nosio crvenu zvezdu pod kojom su isto tako počinjeni nebrojeni i krvavi zločini i to većenom NAKON RATA, itd.

Gospodine „proroče“, par zar se isto tako u EU i svakoj njezinoj članici ne događaju slične stvari i to u daleko većem obimu nego u Hrvatskoj? Neka OESS ide napokon tamo u EU i u članicama EU pravi red.

I na kraju, lijepo Vas molim da prestanete upotrebljavati dva „SS“ (morate paziti što će Vam na sve to reći E. Zuroff), a isto tako nemojte više pisati „EU“ nego izmislite nešto dostojanstvenije. Taj „U“ doista bode u oči!
četvrtak, 12.07.2007.

CARLA DEL PONTE - PREDSTAVNIK EVROPSKOG CINIZMA

Dana 11. srpnja 2007. obilježena je 12. godišnjica srpskog zločina u Potočarima kod Srebrenice (BiH).

Iako je tamo bila nepoželjna ipak je dogođaju prisustvovala glavna Haaška tužiteljica, Carla Del Ponte. Dokaz je to evropskog cinizma (i svijetskog): iako su znali što će se dogoditi, stajali su skrštenih ruku a sada tobože žale za žrtvama srpskih zločina.

Još bi se gore dogodilo sa Bihaćem da hrvatska vojska, predvođena Franjom Tuđmanom, nije skršila srpsko okruženje oko Bihaća. Zato ista ta Evropa i cinična Carla sude hrvatskim generalima jer – po evropskom planu – Tuđman nije smio započeti „Oluju“ pa niti osloboditi Hrvatsku i veliki dio BiH od krvoloka.
petak, 06.07.2007.

CARLA DEL PONTE RUŠI HDZ A NAVIJA ZA SDP

Ako je točno što ovih dana piše dnevni tisak, onda Carla del Ponte javno i otvoreno navija za SDP a ruši HDZ.

Naime, tvrdnjom da je I. Sanader prislušđkivao suprugu generala Gotovine i tako otkrio njegovo mjesto boravka, Carla del Ponte želi uputiti hrvatskih glasačima da više ne glasaju za I. Sanadera jer je upravo on izdao i predao A. Gotovinu.

Ponovno bih uptao I. Sanadera i njegove čudne savjetnike: ako je točno ono što C. d. P. tvrdi, kako to da niste bili u stanju otkriti slovnesku SOVU koja je vrlo učinkovito špijuniralaa Hrvatsku a pravu Hrvaticu - suprugu A. Gotovine - za račun stranih plaćenika, vrlo ste brzo i učinkovito otkrili?!
petak, 06.07.2007.

PREDSJEDNIK I PREMIJER POSTALI SMETLJARI

Barem prema pisanju današnjeg dnevnog tiska, Predsjednik S. Mesić i Premijer I. Sanader žele postati smetljari! Naime, tisak nas obaviještava da je Premijer Ivo Sanader izjavio da će on i Predsjednik S. Mesić "očistiti mulj i blato iz devedesetih".

Mene osobno, gospodine Predsjedniče S. Mesiću i gospodine Premijeru I. Sanaderu zanima tko će čistiti mulj i blato prije devedesetih?! Nijeli li upravo "blato i mulj" prije devedesetih krivo za "blato i mulj" devedesetih?!

Kakovog obraza imate tvrditi da je "mulj i blatno" nastalo nakon a ne i prije devedesetih?!

Vama obadvoma, tj. svetrojici (SANADER, MESIĆ I BAJIĆ) treba temeljito liječenje!
ponedjeljak, 02.07.2007.

EFRAIME ZUROFF - ZAR NEMATE PAMETNIJEG POSLA

Iako je Hrvatska samo jedna mala mrvica na ovome svijetu, ipak je trajno pod budnim okom CENTRA SIMONA WIESENTHALA - ovaj puta jeruzalemskog ureda Centra.

Gospodine Efraime Zuroff! Zar nemate pametnijeg posla nego trajno držati na oku malu Hrvatsku i sve što se u njoj događa? Okrenite se malo sebi i svojim Židovima koji su samo u ovome tjednu lišili života nekoliko Palestinaca.

Cijela je hrvatska i svijetska javnost mogla jasno vidjeti da na Thompsonovom koncertu u Zaagrebu održanom 17. lipnja ove godine u nikomu kosa sa glave nije pala. Da se je među četrdesetak tisuća obožavatelja Thompsona našlo dvije mlade curice sa ustaškim simbolima, pa zar je to za prosvjed na najvišem nivou? Zašto to isto ne uputite Francuskoj gdje su prošle godine osvanuli kukasti križeve na cijelom jednom Židovskom groblju?

Kada se toliko bojite samih ustaških simbola nacrtanim na dvjema djevojčicama, zašto se niste bojali svojih 28 židovskih Generala u NDH? Da Vam ih ponovno nabrojim pa kada se budete prestali baviti Thompsonom, čitajte njihova imena:

1. Inž. HINKO ALABANDA, 2. LADISLAV vitez ALEM, 3. EDGAR ANGELI, 4. EMANUEL BALLEY, 5. OTON ČUŠ, 6. JULIJO FRITZ, 7. JOSIP GAMBERGER, 8. FERDINAD pl. HALLA, 9. DRAGUTIN HELBICH, 10. DJURO ISSER, 11. OSKAR KRICHBAUM, 12. RUDOLF KRAUS - TUDIĆ, 13. RIKARD KUBIN, 14. JOSIP vitez METZGER, 15. MILAN MIESLER, 116. DR. MILAN pl. PRAUNSPERGER, 17. JULIO REISCH, 18. DRAGUTIN RUMLER, 19. JULIO SACH, 20. JULIO SIMONOVIĆ, 21. NIKOLA vitez STEINFEL, 22. IVAN ŠARNBEK, 23. IVO vitez ŠNUR, 24. JOSIP ŠOLC (SCHOLTZ), 25. KVINTIJAN TARTAGLIJA, 26. RUDOLF WANNER, 27. MIRKO vitez ZGAGA i 28. BOŽIDAR ZORN.

Dakle, gospodine Zuroff, od ukupnog broja od 131 Generala u vojsci NDH bilo je 21,4% Židova! Od ukupnog broja ustaških Generala odlikovanih najvišim počasnim vojnim naslovom VITEZ bilo je 16 generala, među kojim 5 Židova što znači 20%. Što na to velite?!

Evo i za one koji su na ovome blogu sa čuđenjem govorili da kakovi Srbi u ustaškoj vojsci. Evo i njih 10:

1. MILAN pl. DESOVIĆ, 2. DJURO DRAGIČEVIĆ, 3. FEDOR vitez DRAGOJLOV, 4, JOVAN ISKRIĆ, 5. DJURO GRUJIĆ, 6. MIHAJLO LUKIĆ, 7. LAVOSLAV MILIĆ, 8. DUŠAN PALČIĆ, 9. ZVONIMIR STIMAKOVIĆ i 10. MILAN UZELAC - dakle od ukupnog broja generala Srba u ustaškoj vojsci bilo je 7,6%.

Gospodine Zuroff! MOŽDA BI BILO VEĆ VRIJEME DA SE VI ŽIDOVI PRESTANETE MIJEŠATI U UNUTRAŠNJE STVARI JEDNE SUVERENE DRŽAVE. KAKOVOG OBRAZA IMATE TRAŽITI DA SAM DRŽAVNI VRH ZABRANI SLIČNE KONCERTE IAKO TELEVIZIJA NIJE DRŽAVNA NEGO JAVNA?! ZABRANJUJE LI VAŠA ŽIDOVSKA TELEVIZIJA SIJANJE MRŽNJE PROTIV ARAPA? ILI VAM JE TO POSVE RAZUMLJIVO?!

Ustreba li Vam još koji podatak, javite se!
subota, 30.06.2007.

NEVJEROJATNE LAŽI ANTIFAŠISTA

Dana 28. lipnja 2007. u Rijeci je predstavljen zbornik „BLEIBURG I KRIŽNI PUT 1945“ koji su izdali tzv. antifašisti a čiji je glavni urednik gosp. Juraj Hrženjak. Antifašistima i partizanima očito nije bilo dosta preko pola stoljeća laži, namiještanja, zataškavanja i izmišljanja pa su ponovno digli svoj glas obmana i laži o tragediji hrvatskog naroda poznatoj pod pojom „Bleiburg ili križni put“.

Nakon toliko dokumenata, izjava određenog broja preživjelih i stotina otkrivenih „Jazovki“ iz kojih plaze kosturi pobijanih razoružanih hrvatskih vojnika i civila nakon rata, antifašisti bez ikakovog srama „znanstveno dokazuju“ kako je na Bleiburgu poginulo samo 26 ljudi i to ih je poubijao Maks Luburić, a „neke su se ustaše i sami ubili“. (NL od 28. lipnja 2007., str. 11.). Ako je to doista točno, onda su u Jasenovcu ubijena samo 4 Srba a nekoliko ih se samih poubijalo! Koliko je meni poznato, ovo je sada drugi puta da se govori o 26 ubijenih na Bliburgu. Zašto ste onda Vi antifašisti tako mali broj ubijenih tajili pola stoljeća, pogotovo kada ih Vi i vaši partizanski krvoloci niste niti ubili nego Maks Luburić? Ovakove laži i podvale mogu "znanstveno" napisati samo do u srž pokvareni ljudi.

Pa onda evo Vama i Vašima citata iz Bozanićeve propovjedi na Bleiburškom polju 13. svibnja 2007.:

„GROZNA JE POMISAO DA SU TOLIKE GODINE ZAJEDNO S NAMA ŽIVJELI I ŽIVE UBOJICE; DA SU PROTKLAI SVE PORE SVAKODNEVICE TE MOŽDA NI NJIHOVI NAJBLIŽI NE ZNAJU ISTINU O NJIMA I DA SU SE PRIKAZIVALI U NAJLJEPŠEM SVJETLU BORACA ZA SLOBODU...“

Tužno je i žalosno što se toj neviđenoj laži nekih antifašista pridružio i akademik Petar Strčić „koji je uz Jurja Hrženjaka i Krešimira Piškulića uredio zbornik“. Sa njima su i „eminentni znastvenici...poput sveučilišnih profesora Ive Goldsteina, Ive Josipovićša, Branka Dubravice i Tvrtka Jakovine“ (NL od 28. lipnja 2007., str. 11). Još Vam manjka samo V. Pelagić, S. Milošević, Šešelj, Mrkšić, Šljivančanin, koljači iz Srebrenice, Škabrnje, itd., pa da cirkus može ponovno započeti.

Nakon ovih podvala, neslućenog pljuvanja i gaženja po Bleiburškim žrtvama, naš Hrvatski narod "željno očekuje" Vaš drugi „zbornik“ o nedavnom Domovinskom ratu koji će biti „znanstveni prilog objektivnom prikazu istine...“ (NL od 28. lipnja 2007., str. 11).

Uzalud je slijepcima govoriti o svijetlosti i gluhima o glazbi!
utorak, 26.06.2007.

PREDSJEDNIKU MESIĆU I NJEGOVIM SAVJETNICIMA

Poštovani gospodine Predsjedniče!

Jučer, 25. lipnja 2007., na Dan državnosti, niste bili na sv. Misi jer ste se - navodno - jako naljutili na kardinala Bozanića što ne ukroti neke svećenike koji o Vama nemaju baš neko naročito mišljenje. Meni se čini da niste išli zato što ste se bojali dati milodare.

Pitanje: zašto onda niste bili na Tuđmanovom grobu iako je to protokolom (doduše: ne Vaših savjetnika) bilo predviđeno?

Imam također jedno pitanje za Vaše savjetnike: kako to da ste tek sada reagirali na natpise u knjizi svećenika dr. J. Ćorića iako je ona izišla prije par godina? I kako to da Vaši savjetnici ne znaju da se nije slavilo 15. nego 16. obljetnica Dana državnosti?!

Vi ste ipak na odlasku pa mislim da ne bi bilo loše da pokušate malo bolji dojam ostaviti na neke iz Hrvatskog naroda koji ne gledaju baš sa simpatijama na neke Vaše poteze (zaštićen svjedok u Haagu gdje se politički sudi Hrvatskoj, davanje dokumenata onima koji su nas unaprijed već osuditili, tid.), prije nego uđete u ropotarnicu povijesti kao čovjek koji je proživio nekoliko ličinkinih života: najprije ste bili komunista, onda žestoki nacionalista (prisjetite se da ste Vi a ne Tuđman rekli da Srbi žive u Hrvatskoj a Boga mole da kiša pada u Srbiji, da ste Vi a ne Tuđman izjavili da oni mogu sa sobom ponijeti samo onu zemlju što su je na opancima donijeli, prisjetite se da ste Vi a ne Tuđman "ustašvovali" u Australiji, itd.). Sada ste se pretvorili u neko uvrijeđeno veličanstvo pa ne idete niti na Misu za Domovinu Hrvatsku, niti na Tuđmanov grob. No, ipak se vidi da ste i teološki dobro potkovan jer upravo se u teologiji postavlja pitanje o tomu može li netko istovremeno biti na dva različita mjesta. Vi očito ne iako nam još uvijek nije poznato gdje ste to onda Vi bili. Ali zato se može sjediti na nekoliko različitih stolica - kada je to potrebno.
utorak, 26.06.2007.

NEKI OD BISERA VRLOG "KASTAVCA"

PLAVOM BOJOM DOSLOVNO CITIRAM TEKST "KASTAVCA", A CRVENOM MOJE PRIMJEDBE! ONO ŠTO NISAM NAVEO, MOŽE SE PROČITATI NA BLOGU

Doktore Jurčeviću!
Svi koji su se borili protiv svih oblika fašista i fašizma kao ideologije jesu anti-fašisti. Antifašističkom bi se moglo nazvati i katoličku vjeru, kojom dominiraju poruke ljubavi i praštanja ...

Partizani, vidite, nisu odlazili u rat da se bore za fašističku, komunističku, ili pak demokratsku državu, otišli su da se bore protiv fašizma.

Ono što Vi nazivate 'zločinima antifašista', ili 'partizanskim zločinima' nisu ideološki vođeni zločini, nego tzv. 'zločini iz strasti' iz osvete, direktne i prirodne, a oni krupniji tiču se političkog vrha i izvoditelja, a ne partizana kao cjeline.
Da, antifašisti nisu priznavali svoje zločine i tu mislim i na saveznike kao antifašiste, kao što uostalom nikada još u povijesti pobjednici nisu odgovarali za zločine.

Prvi put u povijesti da se i pobjednici nalaze na sudovima dogodilo se Hrvatskoj. Nije se to dogodilo zato što postoji zavjera protiv Hrvatske. Jasno mi je da masi Hrvata to nije jasno, jasno mi je da mnogi gledaju na to kao napad na samu pobjedu. No činjenice su da se to dogodilo:

1. jer je došlo 21. stoljeće i vrijeme je da se politici ne dopusti da više skriva zločine
2. jer Hrvatska nemože kao npr. Amerika, koju se također proziva, neizručiti zločince, jer nema dovoljnu političku snagu
3. jer Hrvatska ne izgleda kao klasični pobjednik jer je osim što se branila uhvaćena s rukama u pekmezu (Bosni)
4. jer općenito postoje predrasude Europe prema Balkanu, kao nemirnom i problematičnom području, preblizu njih

... A kada već svi skupa tvrdimo da je svaki zločin za osudu, kada inzistirate na 'partizanskim zločinima', zašto, još jednom vas pitam, ne inzistirate, već branite a priori svakog Hrvata optuženog za zločin?

Sada pokušati baciti ljagu na partizane kao cjelinu, ne prozivati zločince, nego partizane kao takve... to je ponovni pokušaj blaćenja Hrvatskog naroda, čije je lice osvjetlao upravo antifašistički duh, nakon što smo stali (u govno)na stranu sila osovine.

Ustaše, u cjelini, kao i fašisti i nacisti, jesu kriminalci i tu možemo vaditi iznimke, a ne vaditi zločince, jer oni su ideološki genocidni. (kastavac3 25.06.2007. 20:09)

Poštovani "Kastavac"! Ne bih se složio sa Vama da se i Crkvu može nazvati antifašističkom jer u njezinoj naravi nije da bude "anti" a pogotovo ne "antifašistička" jer su ti isti učinili neviđene zločine.

Što se tiče Vaše primjedbe u vezi sa partizanima, zanimljivo je da tvrdite, među ostalim, da "oni nisu odlazili u rat da se bore za fašističku, komunističku, ili pak demokratsku državu...". Pa ovo zadnje mi stalno tvrdimo. Mnogi nisu imali pojma niti što je fašizam a bome niti što je "demokratska država".

Poseban pak biser predstavlja Vaša slijedeća izjava: "Ono što Vi (milite na mene, m. o.), nazivate 'zločinima antifašista', ili 'partizanskim zločinima' nisu ideološki vođeni zločini, nego tzv. 'zločini iz strasti' iz osvete, direktne i prirodne, a oni krupniji tiču se političkog vrha i izvoditelja, a ne partizana kao cjeline".

E, svaka Vam čast, "Kastavac"! Samo mi recite koja je razlika ubiti desetke tisuća razoružanih vojnika i civila nakon rata "iz strasti" ili pak iz "ideoloških razloga"?! Pa čovječe, zločin je zločin samo što o partizanskim sve do nedavno nismo smjeli niti pisnuti. Znači da su onda i HRVATSKI OSLOBODITELJI NAKON "OLUJE" mogli i smjeli počiniti "ZLOČINE IZ STRASTI" iz osvete, DIREKTNE I PRIRODNE". Mislim da se možete stdjeti ovakove svoje izjave!

Što se pak tiče Vaše tvrdnje da ja "a priori" branim svakaog "Hrvata optuženog za zločin", od kuda ste to izvukli?

Na kraju ste stavili svoj "kastavski" i "partizanski biser" tvrdnjom da "Ustaše, u cjelini, kao i fašisti i nacisti, jesu kriminalci i tu možemo vaditi iznimke, a ne vaditi zločince, jer oni su ideološki genocidni".

Znači, partizani i antifašisti su samo genocidni i zločinci kao pojedinci (snažnih li pojedinaca koji su poubijali "samo" stotinjak tisuća razoružanih vojnika i civila!), a ustaše i fašisti u cjelini. Znači li to da su i u Srebrenici samo "pojedini Srbi" ubili "svega" oko osam tisuća Muslimana?! Lijepi Vam pozdrav - dok se malo ne saberete!
nedjelja, 24.06.2007.

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

Ove godine – kao uostalom i svake do sada – mnogi govornici su iskoristili „Dan antifašističke borbe“ kako bi valjali totalne gluposti i besmislice. Mislim da je najveća glupost i besmislica tvrditi da ne bi bilo Evrope da nije bilo šume Brezovica i „antifašizma“ kada se jako dobro zna da su Saveznici dotukli Hitlera i Mussolinija. Doista, ravno 74 čovjeka su uzdrmali talijanske fašiste i njemačke naciste da su ovi od silnoga straha kapitulirali 1945.

No, odbacujući fašizam i nacizam, otišli su u drugu krajnost i prigrlili totalitaristički komunistički boljševički sistem po kojem su svoje vlastite ljude ubijali i bacali u razne „Jazoveke“ širom Balkanskih prostora i to nakon rata. Svaka čast dobronamjernima kojih je bilo svugdje: i među partizanima i među ustašama.

Poručio bih onima koji su slavili u Brezovici da bi im bilo pametnije i svrsihodnije da su otišli koji kilometar zračne linije zapadno od Siska pa se tamo ispričali mnogobrojnim nevinim žrtvama koje su njihovi „antifašisti“ i partizani pobacali u jame, te tako vidjeli na djelu svoj „antifašizam“ i partizanštinu. Ako smo o tome morali šutjeti oko pola stoljeća, e sada smijemo progovoriti.

Na kraju, kojim to pravom komunista Zoran Milanović u ime SDP-a polaže vijenac na mjestu osnutka partizanskog odreda, kada je samo oko 10% partizana bilo kumunista?

Svi su govornici pozdravljali „prisutne preživjele“ a od njih dvoje preživjelih nitko nije bio prisutan!
četvrtak, 21.06.2007.

DIJETE KOJE SVAKO "VOLI" A NITKO GA NEĆE

Zanimljivo je ovih dana slušati kako si najviši iz vrhovi vlasti Rpublike Hrvatske prisvajaju da su upravo oni pogodovali otkrivanju svega onoga što je u našoj Lijepoj Domovini loše, kako se svatko hvali da je upravo on glavni za otrkrivanje tih afera sa privatizacijom, još nekim "velikim ribama", itd., a nitko da bi iskreno priznato to dijete.

Gospodo, svetri ćaće su pravili to dijete - pronevjere i kriminale. Priznajte to i pokušajte zajedničkim silama izliječiti dijete a ne svojim prepucavanjima i prljavim predizbornim ciljevima zamagljivati stvari pa opet ništa ne učiniti. Ne pričajte gluposti da niste znali: znati a ne spriječili, krivi ste; neznati - opet ste krivi jer zašto ste onda uopće bili članovi određenih tijela sa onima koji su to dijete-kriminalca pravili? Vraćajte onda novac od tog jalovog članstva!

Usput rečeno: ne podliježite onima koji Hrvatsku kao neovisnu i samostalnu ne mogu niti smisliti pa onda govore tako kao da je sve samo loše, da je sve samo kriminal, itd. Pa zar se toliko toga dobra do sada nije učinilo u ovom ratnom i poratnom razdoblju? Pa ako je itko stvarao afere i kriminal - i zato često puta skidali i glave - to su bili komunisti koji su to svesrdno nastavili i u Domovinskom ratu a i nakon njega jer su praktički ostali na vlasti.

Gospodo i drugovi, malo više ljubavi prema vlastitom narodu a ne vlastitim stolicama, dobro bi Vam svima došlo - pa onda i narodu!
utorak, 19.06.2007.

CARLA DEL PONTE

Haaška tužiteljica Carla del Ponte ovih je dana napisala svoju OPORUKU preporučivši svijetu i okolici da i dalje pod budnim okom cionista i ostalih evropskih i svjetskih mafijaša DRŽE HRVATSKU NA OKU!

Istovremeno u svojoj oporuci hvali Srbiju iako niti jedan jedini svoj glavni cilj sa Srbijom nije ostvarila!

NAJGLAVNIJE JE TO DA SA OGROMNOM(-IM) HRVATSKOM "GOTOVINOM" U DŽEPU ODLAZI SA SVIJETA POLITIČKOG SUDA U HAAGU.
utorak, 19.06.2007.

POŠTOVANI ŽIDOVI

Posve je razumljiva reakcija Centra Simon Wiesenthal, Efraima Zuroffa te centra Margelovog instituta u Zagrebu, Alena Budaja na Thompsonom koncert u Zagrebu, jer Vi spadate među one koji nikakovu - pa ni Tuđmanovu neovisnu Hrvatsku ne možete smisliti.

Strašno se bojite djevojčica sa slovom "U" i cijeli koncert Marka Perkovića Thompsona u Zagrebu, proglašavate za "nezapamćen ustaški skup na maksimirskom stadionu u nedjelju, 17. lipnja".

Doista, nakon veličanstvenog Thompsonovog koncerta, do zuba naoružanih oko 40.000 "mladih ustaša" nezaustavljivo je krenulo prema židovskoj Državi kako bi pomeli sve što se živo miče u njoj. No, prije toga čitava ta "ustaška vojska" treba prijeći preko desetaka tisuća Palestinskih leševa koje ste Vi Židovi pred očima čitave svjetske javnosi poubijali i još uvijek to radite.

Takove "koncerte" ubijanja Palestinaca i Arapa spriječite, spriječite puštanje na sloboduj ovih dana njemačkog oficira u Rimu koji je odgovoran za Fosse Ardeantine, a nipošto se ne bojte ni Thomsona ni ustaških simbola.

Kako to da niste reagirali na nedavni skup u Kumrovcu gdje su gotovo svi nosili ogromni partizanski simbol - crvenu zvijezdu - pod kojom je daleko više ljudi poubijano i izmasakrirano nego pod ustaškim simbolima i to nakon rata?!
ponedjeljak, 18.06.2007.

NOVI LIST O MENI OD 18. 05. DO 18. 06. 2007.

Nakon što sam na svojoj stranici objavio članak o gosp. Mizdraku citirajući njegove vlastite riječi da je on četnik, započela je neviđena ofenziva NL protiv mene, predvođena očito glavnim urednikom Kukićem koji je sigurno naredio novinarki, gđi. Kristini Danilović Prijić da takove laži i montaže piše o meni (ta ne može jedna mala novinarka određivati na koju će stranicu NL-a doći ono što ona piše o nekome! To je očito stvar i odluka glavnog urednika).

Evo kako su stvari tekle:
Dana 18. svibnja 2007. na naslovnici NL-ta najava iz topa 500mm: Novi ispad kastavskog župnika na njegovoj web stranici: Vlč. Jurčević građanina prozvao četnikom.
Na drugoj stranici veliki tekst ponovno pod naslovom VELEČASNI JURČEVIĆ NAZVAO GRAĐANINA ČETNIKOM iz pera novinarke Kristina Danilović Prijić, a sve očito po naređenju glavnog urednika NL.
Na str. 8 u „Izjavi tjedna“ objavljena je moja slika i kratka izjava.

Temeljem tih članaka izgledalo je da sam ja poubijao najmanje 100 ljudi!

Dana 19. svibnja 2007. veliki tekst na 10. str.: Jurčevićevi tekstovi protivni ulozi crkve (crkvu je napisala malim slovom!) ponovno iz pera novinarka KRISTINA DANILOVIĆ PRIJIĆ Dana 20. svibnja 2007. za živo čudo – ništa.

Dana 21. svibnja 2007. udarni tekst na naslovnici: Obitelj Branka Mizdraka iz Rešetara proteklog vikenda proživljava pravu dramu.
Ispod tog teksta podebljanim slovima: Žrtva s weba vlč. Franje Jurčevića pokušala suicid.
Na drugoj strani: Prozvani s Jurčevićevog weba pokušao suicid.
O obitelji Miftarević kojoj je dotični prijetio da će muža probosti nožem u trbuh a majci palog hrvatskog branitelja opsovao „majku ustašku“ ni riječi o njihovoj duševnoj boli sa strane novinarke Kukićke – oprostite – Kristine Danilović Prijić.

Dana 22. svibnja 2007. ponovno senzacionalan naslov na prvoj stranici: Crkvu zgranuli župnikovi stavovi...
Na drugoj pak i trećoj stranici pod naslovom: Nadbiskup Devčić traži uklanjanje huškačkih tekstova s weba župe Kastav.

Po ovome se vidi da je gosp. Branko Mizdrak bio samo povod kako bi se uklonili moji tekstovi u kojima iznosim čisto svoje osobno – a ne službeno stajalište Crkve našto kao građanin imam potpuno pravo.

Dana 23. svibnja 2007. na prvoj stranici podnaslov: Kastavski župnik i dalje prkosi crkvi, a ispod: Vlč. Jurčević nije uklonio sporne tekstove s web stranica župe Kastav.

Na 5. stranici opet podebljanim slovima: Kastavski župnik prkosi Crkvi.
O muci i šoku roditeljima palog hrvatskog branitelja ponovno niti jednog jedinog slovca!
Dana 24. svibnja 2007. na 6. str.: Pusić: Verbalne podlosti vlč. Jurčevića (njegov kratki komentar).

Dana 25. svibnja 2007. na 2. stranici: I kastavski župnik na psihijatriji. Novinarka nasjela mome tekstu jer sam otišao na psihijatriju posjetiti svoga prijatelja liječnika koji je odlazio na godišnji odmor!

Dana 26. svibnja 2007. na 2. stranici Pogleda: francesco universale (komentar Nele Vlašić), a na slijedećoj stranici iz otrovnog i psihopatološkog pera Drage Pilsela dugački nadnaslov: ISPADI SVEĆENIKA, U PRAVILU IMAJU ZAJEDNIČKU POLAZIŠNU TOČKU: I DALJE SE VJERUJE KAKO JE NACIONALIZAM VISOKA KRŠĆANSKA KREPOST.

Ispod tog sudskog pravorijeka g. D. Pilsela stoji: odgaja li crkva nacionaliste?

Dana 27. svibnja 2007. ponovno o meni u Pilselovoj bljuvotini na 8. str. Pod nazivom: Bozanićeva strahovanja.

Dana 28. svibnja 2007. za živo čudo – ništa

Dana 29. svibnja 2007. za živo čudo – ništa

Dana 30. svibnja 2007. na 4. stranici pod naslovom KASTAVSKI ŽUPNIK OTVORIO OSOBNI BLOG. Ponovno piše novinarka Kristina Danilović Prijić.

Dana 30. svibnja 2007. na 6. stranici pod naslovom: Novinari žele diskreditirati Crkvu ponovno sam glavna tema.

Dana 31. svibnja 2007., za živo čudo - ništa.

Dana 02. lipnja 2007. don Ivanu Grubišiću ponovno se na str. 14. dozvoljava da pljuje u zdjelu iz koje jede.

Dana 03. lipnja 2007. u komentaru pod naslovom: Delonga je u zabludi, gosp. D. Pilsel ponovno riga svoje bljuvotine, što može činiti jedino u NL. Ovaj puta na str. 10.

Dana 04. lipnja 2007. potpuno me u NL zasjenio izbor gosp. Zorana Milanovića na čelo SDP, odnosno: bivših i sadašnjih komunista koji nas ponovno – u savezu sa HNS-osm, hoće odvući u bezumlje i tregediju. I hrvatska televizija i hrvatski radio i hrvatski tisak toliko ovih dana pričaju o konvenciji komunista iz SDP-a da je i najzadnjem građaninu Hrvatske jasno da su se objedinili te zajedničkim sanagama propagiraju SDP.

Samo letimičnim pogledom i pregledom pisanja NL lako se može zaključiti da je svrha svih tih pisanja opći napad na Crkvu, odnosno, na kardinala J. Bozanića poradi njegovog govora u Bleiburgu. Plod svega toga je da sam naručio 500 komada knjižica tog Bozanićevog govora.

Nakon što su vjernici razgrabili svih 500 primjeraka, naručio sam i drugih 500. Dana 18. lipnja 2007. u NL razgovor sa riječkim nadbiskupom, mons. Dr Ivanom Devčićem (str. 1.,6. i 7.) gdje se opet češe o mene a razgovor ovaj puta vodi novinarka M. Grce. Ona bez ikakove ograde i dokaza doslovno kaže: „OVDJE BI IPAK TREBALO SPOMENUTI JEDAN OD EKSTREMA – EKSCESE JEDNOG CRKVENOG SLUŽBENIKA RIJEČKE NADBISKUPIJE DR. DRANJE JURČEVIĆA“. Ista novinarka si daje za pravo da u podosta velikom tekstu napada krčkog biskupa mons. Valtera Župana – str. 9.

Hvala blizanki novinarke NL Kristine Danilović Prijić – MIRJANI GRCE. Kada nemaš pametnijeg posla, napadaj na svećenike i Crkvu. Dobar tek Tebi, Danilovićki, Goranu Kukući te njegovim zamjenicima: Draženu Herljeviću, Borisu Maljkoviću i Nevenu Šantiću. Svako toliko svi Vi živite od kruha koji je plod Vašeg napada na Crkvu.

I još nešto na samome kraju: jučer,17. 06. 2007.,Marko Perković Thompson održao je u Zagrebu „na prepunom maksimirskom stadionu“ gdje je prisutvovalo – kako sami pišete – 40 tisuća ljudi, koncert, sa bezobrazno malo teksta i malom slikom Thompsona – i to sve na zadnjoj stranici Vašega protuhrvatskog lista. Kada neko kreštalo ili nečija stražnjica okupi oko tisuću do dvije tisuće ljudi, posvećujete tomu barem dvije stranice. O Thomsonu ne nalazite niti jedne jedine lijepe riječi iako on nikoga nije ubio i nikomu se nije grozio, ali neizmjerno voli svoju Hrvatsku – što Vama očito veoma smeta. Pa onda patite.

Vjerojatno ćete imati komentara i na ovu opasku.
ponedjeljak, 18.06.2007.

ONIMA KOJI BI PRVI TREBALI DATU OSTAVKU

Drugaricama i drugovima!

Gospodine Predsjedniče Mesiću!

Prvi koji bi trebao dati ostavku povodom afere Hrvatskog fonda za privatizaciju ste Vi. Pa sve se to događalo i za vrijeme Vaših mandata. I zamolite udbaše da Vam nađu malo razumljivije usporedbe, a ne softvere i hardvere jer Vas oni na koje računate neće shvatiti.

Druže Liniću!

Pa sve zlo što je snašlo Rijeku (tvornica papira, Torpedo, Lenac, dokapitalizacija brodogradilišta, Riječka banka, itd.), bilo je i jest dok ste Vi komunisti (SDP) još uvijek ovdje na vlasti. Osim toga, pa zar Vi niste bili u Vladi pokojnog I. Račana za vrijeme koje su se i događale najveće mućke? Zar nije ministar financija, gosp. Crkvenac, bio član Vaše vlade koji je u opoziciji bio strahovito pametan a kada je dobio vlast, dao nam je mućak? Da dalje ne nabrajam. Kako onda imate obraza tražiti ostavu isključivo ove Vlade kada ste upravo Vi bili duže na vlasti nego ova Sanaderova Vlada?

Ovime nikoga ne branim jer ne pripadam niti jednoj stranci, ali pokušavam malo kritički razmišljati.

Prepametnom Čačiću i gospođi Pusić uz pozdrav i jedno pitanjce: pa zar nije i svojevrsni kriminal zvati "Čačićevi stanovi" ono što se je gradilo isključivo državnim novcem, odnosno, novcem poreznih obveznika?
petak, 15.06.2007.

EVO KAKO RAZMIŠLJA GOSP. DRAGAN ANIČIĆ

Gospodine Zupnice, sta je, jer to nemate argumenata da odgovorite, tj. da odbranie ustase od zlocina, jer vi sluzite bogu ili ustasama = djavolu? Pre ce biti ovo drugo, kako komentarisete one zlocine sto sam vam poslao u prethodnim mejlovima, a? Jer znate da je cutanje znak odobranja, a u vasem slucaju podrzavanja, e to je moj gospodine zupnice katastrofa za ovu planetu, jer neko ko se krije iza popovskog mantila, u vasem slucaju popovske kragne, a sluzi djavolu dovesce do smaka sveta, i opet mi koji smo nevini nastradacemo vasom krivicom i vasom zaslugom, al ste preterali, al ja se ipak nadam a ce bog opet pobediti sotonu i da ce opet doci mir i ljubav. Do konacne pobede!!!
O D G O V O R I T E , kome vi sluzite, secate li se, ee, jadni moj gopodine Zupnice, jako ste jadni ! ! !
From: Franjo Jurcevic
To: Dragan Anicic
Sent: Tuesday, June 05, 2007 10:01 PM
Subject: Re: U Z A S ! ! !

OVO JE MOJ TEKST NA KOJI SE OSVRĆE GOSP. DRAGAN ANIČIĆ
Zar nije UŽAS što su tvoji sunarodnjaci u zadnjih nekiliko tjedana ubili troje hrvatskih državljanja:
1. Hrvata povratnika u Banju Luku;
2. Hrvatskog državljanina u Donjem Lapcu - inače Srbina (ubio Srbin Rašeta iz Srbije koji je s njime čak i u rodu!);
3. Hrvatskog državljana Jakupa Hajdinija kojega su na najsvirepiji način ubili srpski milicjaci: Igor Majić, Aleksandar Jovanović i Milan Veljović.
To Vama izgleda ništa ne govori.
Franjo Jurčević, župnik


From: Dragan Anicic
To: fjurcevic@vip.hr
Cc: Dragan
Sent: Thursday, May 31, 2007 8:11 PM
Subject: U Z A S ! ! !

Ovo je katastrofa, toliko o vama i vasem zastupanju hriscanske vere. Govorite samo o ustaskiom zrtvama, kako su oni mucki pobjeni i proterani, a zaboravljate sta je bilo u REPUBLICI SRPSKOJ KRAJINI, o masovnom egzodusu srba i njihovom proterivanju sa svojih ognjista, paljeu i pljackanju njihovih kuca, to samo govori o vasem divljastvu i neljudskosti. Nema veze, to ce vas kostati ulaska u EU, istina ce izci na videlo kad tad, mi cemo se vratiti na svoje, pa onda referendum, pa ujednjenje sa maticom... Za 50-ak godina doci ce sve na svoje mesto. Prodali ste more, nema vise sta da vas veze za vase pomagace, jos par fabrika i gotovo. Sramota je za jednog popa da ovako izmislja i zaboravlja pravu istinu, budi malo covek, bog ce te kazniti, ne bojis li se toga? Istina ce kad tad izaci na videlo , a onda bez milosti.
Zivela SRBIJA i sve SRPSKE
utorak, 12.06.2007.

PARTIJA VESLA U STALJINIZAM

ČEGA SE PAMETAN STIDI, ZORAN MILANOVIĆ SE TIME HVALI

Novi nadobudni predsjenik komunističke partije zvane SDP snažno zaveslao u staljinističke vode.

1. Najprije se hvali kako nije vjernik;
2. Hvali se kako mu djete ne ide na vjeronauk;
3. Najvećeg balkanskog krvnika svih vremena – Titu – kuje u zvijezde a Tuđmana koji mu je i omogućio da može svašta blebetati stavlja iza;
4. Pljuje po Hrvatima u BiH i dijaspori jer: što su oni zaslužni za Hrvatsku budući da ne plaćaju porez, itd. Niti jedne pak riječi o Srbima autobusarima koji dolaze glasovati u Hrvatsku a isto tako ne plaćaju porez u Hrvatskoj;
5. „Svoje“ oslovljava sa „drugarice i drugovi“

Dragi druže Milanoviću! Najviše ćeš nauditi svojoj vlastitoj stranci.
nedjelja, 10.06.2007.

Zanimljiv tekst

Primio sam zanimljiv tekst od Dalmatinca.

Pročitajte i vi!
utorak, 05.06.2007.

TKO UBIJA I NAKON RATA?

TRI SLUČAJA!

Nedavno je u Donjem Lapcu ubijen hrvatski državljanin gosp. Bogdan Smrzlić (55) - ubio ga Srbin Milan Rašeta (31). Čak izgleda da su i rođaci!

Prije koji tjedan ubijen Hrvatski povratnik u Banju Luku - ubijen od Srba!

Ponovno prije koji tjedan u Srbiji ubijen hrvatski državljanin, gosp. Jakup Hajdinija (34) hrvatski branitelj - ubili ga na najsvirepiji način Srbi policajci - monstrum Igor Marić (23), monstrum Aleksandar Jovanović (22), monstrum Milan Veljović (22).

Držati čovjeka vezanog u automobilu više od sat vremena i pred njegovim očima kopati jamu u koju će ga pokopati, mogu samo monstrumi.

Jako me zanima hoće li hrvatska televizija - 2. program - i RTL o tome izvijestiti svoje gledatelje kao što su se požurili protiv mene izvijestiti u tri navrata: RTL dva puta i HTV 2. program jednom samo zato što sam navodno ja "jednog građanina nazvao četnikom"!

klikni na sliku za uvećanje
nedjelja, 03.06.2007.

Neka svaki čtalac ovoga Pilselovog teksta sam prosudi njegovu ozbiljnost i dobronamjernost. On koji druge uči ljubavi, sav je dupkom pun mržnje - i to posebno na Crkvu koja ga je i iznjedrila.

Poštovani gospodine Pilsel!

Ako Vas je Crkva otpustila iz svoga krila - a svakovo smeće prima - onda sam možeš misliti kakav si.

subota, 02.06.2007.

Mene ste danima stavljali na naslovnicu NL lažući da sam ja gosp. Mizdraka nazvao četnikom a vijest o ubijenom Hrvatu povratniku u Banju Luku stavili ste danas, 02. lipnja 2006. na šestu stranicu. Doduše, ubojice Hrvata nisu njega nazvale ustašom nego su ga "samo" ubili.