B L O G 2014. godinaTekstovi koji se ovdje nalaze objavljeni su na mojim osobnim blogovima: zupnik.blog.hr i zupnikfranjo.bloger.hr

Srijeda, 31.12.2014.

SRETNA, USPJEŠNA I BLAGOSLOVLJENA NOVA 2015. GODINA

Svim posjetiocima ovoga bloga.
Posebno čestitam gospođi Kolindi Grabar Kitarović kao prvoj ŽENI-PREDSJEDNICI države Hrvatske!
Vjerujem da drug Josipović odlazi u ropotarnicu povijesti - i on i njegova "nova pravednost". Mislim da je i previše blatio Hrvatsku po raznim Knessetima i šumama gdje su mu se neprestano ukazivale "ustaške zmije" u "lijepe i miroljubive kape" koljača hrvatskog naroda i razaranja svih hrvatskih Vukovara pod tim simbolima!
Ponedjeljak, 15.12.2014.

MILANOVIĆEVI MINISTRI UCJENJUJU HRVATSKE GRAĐANE, A ON SEBE SAMOGA

Prisjetimo se vrle ministrice vanjskih poslova (uglavnom Srbije!), Vesne Pusić koja je tek što se je pilad kukurikovaca izlegla, zaprijetila hrvatskim građanima, a napose umirovljenicima, da ako ne budu glasali za ulazak Hrvatske u EU, neće dobiti mirovine, izjavila je Pusićka za „radio Antena Zagreb“ (usp. VL od 18. 01. 2012.).

Sada bereme plodove tog srljanja Hrvatske u zagrljaj mafije kojoj je profit glavni cilj. Daleko smo više dali nego što smo primili.

TKO JE ONO SPUSTIO HRVATSKU ZASTAVU NA POLA KOPLJA!?

Drugi ucjenjivač iz redova kukurikovaca je vrli ministar Siniša Hajdeš Dončić koji se je najprije grozio prodajom važnog hrvatskog blaga a sada se grozi dizanjem cijena goriva kada cijeli svijet tom istom gorivu snizuje cijene.

Što se pak tiče druga Milanovića, on je prigodom posjeta Gunji i Rajevu Selu ustvrdio da bi „tužio državu“! Dakle, sebe i druga Josipovića! (Poslovni.hr od 15. 12. 2014.). Na otvorenju ceste Solin-Klis drug ministar uprave Arsen Bauk na svom je facebook profilu napisao da: „Jugoslaveni započeli – jugoslaveni završili“ (VL od 14. 12. 2014.). I on bi trebao biti u Milanovićevoj vladi hrvatski ministar, a kad tamo on je jugoslavenski ministar.

No, ono što posebno bode u oči jest cijena te jugoslavenske tvorevine, prculjka od svega 10 km kojeg su jugoslaveni gradili punih 25 godine. Cijena po kilometru iznosi 55 milijuna kuna. I k tomu još nije niti autoput nego „brza cesta“. A koliko je ono koštala Kalmetina i Sanaderova Dalmatina?

Još je jedan Milanovićev pijetao uhvaćen u glibu. Radi se o ministru Siniši Vargi: službenim autom otišao na skijanje u Italiju. U svemu tome je još najsmješniji ispao ministar uprave Arsen Bauk koji je ustvrdio da „Vargin postupak nije u suprotnosti s Vladinom odlukom o korištenju službenih automobila“(Dnevno.hr). Da je u pitanju Sanader onda bi taj postupak bio „u suprotnosti s Vladinom odlukom o korištenju službenih automobila“!

Nego, tko se ono ide u Beograd grliti sa četnicima? Jasno: svoj svome – Vesna Pusić i Siniša Hajdaš Dončić. Dva vrhunska mozga Milanovićeve vlade – dostojna zamjena samom drugu Milanoviću.
Petak, 05.12.2014.

MILAN KUJUNDŽIĆ RADI IZRAVNO ZA DRUGA IVU JOSIPOVIĆA

Promatrajući kako je iz potpune sjene isplivao na površinu i sam se ubacio u utrku za predsjednika Hrvatske, Milan Kujundžić time izravno pogoduje drugu Ivi Josipoviću.

Po mome mišljenju, Kujundžićeva jedina šansa je da oduzme nekoliko postotaka glasova Kolindi Grabar Kitarović kojoj nije dorastao niti do nožnog palca, pa da Kolinda pobijedi crvenog predsjedničkog kandidata tek u drugom krugu. Isto vrijedi i za ostale patuljke koji imaju urođeno zvanje za predsjednika Hrvatske.

Sam je sebe napuhao, lupeta potpuno bez veze i obećava da će pritisnuti premijera da dolazi na posao u 6 sati ujutro.

Kamo sreće da niti premijer a niti ostali ministri uopće ne dolazi na posao jer svojim dolaskom samo sve dublje i dublje uproštavaju Hrvatsku, upravo kao i Milan Kujundžić svojim mlaćenjem prazne slame.
Ponedjeljak, 01.12.2014.

HRVATSKA U RALJAMA TZV. „ANTIFAŠIZMA“

Sve godine nakon 2. svjetskog rata, a posebno nekoliko zadnjih godina, Hrvatska se nalazi u čvrstom i čeličnom zagrljaju tzv. „antifašista“, odnosno „antifašizma“.
Već sam u više navrata na ovome blogu pisao da su tzv. partizani, komunisti, antifašisti (sve je to jedna te ista bagra), na ovim prostorima počinili neviđene zločine uglavnom nad hrvatskim narodom, poubijavši naon rata stotine tisuća razoručane hrvatske vojske i hrvatskih civila. Sve su ih pobacali i posakrivali u dubokim jamama i uveli čeličnu blokadu svake vrste vijesti o tom neviđenom pokolju.
I sada drugovi na vlasti ponovno veličaju te krvoloke, hvale antifašizam kojega su sami ugradili čak u Ustav Republike Hrvatske – preskačući i ponovno skrivajući te stotine tisuća hrvatskih žrtava.
Ponovno im se ukuzuju Ustaše (četnici dakako ne!), ponovno bi sudili hrvatskim domoljubima, ponovno bi skrivali svoja krvava zlodjela. Ponovno iponovno igraju svoju izdajničku komunističku bešćutnu igru protiv hrvatskih branitelja koji se smrzavaju i gladuju ispred tzv. Hrvatskog ministarstva hrvatskih branitelja. Upućujući im poruke da se stvari ne rješavaju na ulici a kada ovi dođu u Sabor onda ih ponižavaju.
Zanimljivo da i drug Josipović i drug Milanović i svi ostali veći ili manje važni drugovi šute na prosvjede navijača na splitkoj rivi i nitko ne poručuje da se problemi u hrvatskom športu ne rješavaju na Rivi nego „u institucijama sistema“. Moglo bi se reći da onda oni podržavaju Ulicu kada im to paše!
Uspoređujući antifašiste i hrvatske branitelje Domovinskog rata, nanosi se neprocijenjiva šteta i strašno poniženje hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu.
Ustaške kape su zlo, a kape sa crvenom zvijezdom su za Ivu Josipovića lijepe i miroljubive kape, iako su pocrvenile od prolivene hrvatske krvi.
„-Neki od vas nose i kape partizanke. To su lijepe kape, one su poruke ljubavi i mira, poruke da više nikada ne bude zločina, genocida i rata. Hrvatska je demokratska zemlja u čijem je Ustavu upisan antifašizam – rekao je Josipović praćen burnim odobravanjem više tisuća antifašita“ (SD od 27. 07. 2010.).
Sada se s pravom digla velika hajka protiv Šešelja tako da se stiče dojam da je on trenutno najveća opasnost za Hrvatsku.
Po mome skromnom mišljenju glavna opasnost za Hrvatsku su upravo vladajući komunisti sa svojim satelitima koji od samog svog dolaska na vlast sistematski upropaštavaju hrvatsko gospodarstvo, zatvaraju tisuće i tisuće manjih i većih tvrtki, otpuštaju tisuće i tisuće radnika i dalje – pogotovo u ovo predizborno vrijeme – lažu i mažu o nekom boljitku za građane Hrvatske. Iako svi građani Hrvatske i cijela EU vide kako Hrvatska tone, drug Milanović, drug Grčić, a i ostali iz iste družine – mimo zdrave pameti – tvrde suprotno.
Da ozbiljno rade na zavaravanju i upropaštavanju Hrvatske jasno se vidi iz navodnog povećanja plaća za mizernih dvadesetak kuna (za one najnižih primanja. Onima koji imaju više još će više i dobiti po toj ciničnoj komunističkoj logici!), a istovremeno putem raznih drugih načina iz džepova tih istih građana izvlače npr. sto kuna. Totalni cinizam i zavaravanje svih građana Hrvatske.
Drug Josipović bi mijenjao neke zakone i Ustav kao da su i do sada zakon i Ustav priječili da ova prevarantska i protunarodna klika na vlasti nešto napokon učini za boljitak hrvatskih građana.
Nadam se da ovo neće pogodovati još većem bujanju tzv. antifašizma!
Petak, 28.11.2014.

SVETI OČE, JAVLJAM SE SA PRVE CRTE BOJIŠNICE...

Obični sam svećenik, župnik u Kastvu, sa svim svojim dobrim i lošim osobinama ali bih se ipak usudio Vama na ovaj način obratiti.

Od samoga početka otkako ste postali naš vrhovni Predvodnik, u mnogočemu ste nas ugodno iznenadili ali i isto tako učinili dosta zamisliti.

Nebih se ovdje osvrtao na neke Vaše iskorake, kao npr. ne želite stanovati u raskošnom papinskom stanu – čije održavanje ionako košta! – ne želite se voziti u sigurnijem i skupom automobili, pozivate se na „Crkvu siromašnih“, s pravom osuđujete svećenike podofile, ali se stiče dojam da su pedofili samo među svećenicima, itd.

Ovdje bih se „ja prah i pepeo“ želio zaustaviti na nedavnoj Vašoj izjavi u vezi sa taksam za Mise, krštenja (propisana taksa za krštenje u našoj nadbiskupiji ne postoji!), taksama za vjenčanje, sprovode, itd.

Ne sumnjam da ste, sveti Oče, imali dobre namjere (od dobrih namjera je i pakao popločen!), ali smatram da ste to trebali izreći osvrćući se na konkretne slučajeve a ne generalizirati. 

Ispada da smo mi svećenici, koji smo na prvoj liniji bojišnice, sreboljupci, utjerivači nekih neopravdanih taksa, gulikože božjeg naroda, itd., vjerujem da Vam to nije bila namjera, ali tako ispada.

Nakon ovog Vašeg prilično nesmotrenog govora na nas su se svećenike na prvoj liniji bojišnice svete vjere sručile i kuke i motike. 

U reakcijama gotovo sve nas komentatori ove nesmotrene i loše sročene Vaše izjave napadaju: jedni iz očitog neznanja i neobavještenosti a neki iz čiste zlobe, u čemu su gotovo potpuno jednaki komentari i talijanskog i hrvatskog puka koje pratim.

Vjerujem da ste mislili na simoniju, tj. prodaju sakramenata, ali ako ona postoji onda je veoma mali broj svećenika koji to možda rade pa se je valjano na njih osvrnuti, osuditi ih i spriječiti da to rade. 

Ne želim se ovdje osvrtati na kolege svećenike nego ću samo svoj slučaj iznijeti:

Već dugi niz godina na svome blogu, uz navođenje propisane takse za mise, krštenje, vjenčanje i pogrebe jasno poručujem da ću sve to obaviti besplatno ako dotični ne mogu tu taksu platiti. Jasno da o tome novinari ne pišu niti citiraju što je napisao jer im je u prilog da blate i nas i Crkvu. 

Pokušajmo malo analizirati neke stvari:

1. U mojoj župi za Mise uzimam propisanu biskupijsku taksu u iznosu od 50kn ako rodbina može platiti. Tu spada rasvjeta crkve, svijeće, hostije, vino, itd.;

2. U mojoj župi za vjenčanje uzimam 550 kn(ako rodbina ne može platiti sve radim badava!), kojoj prigodom je upaljeno 220 žarulja, četiri reflektora, sviranje orgulja, kićenje crkve i čišćenje crkve i prije i poslije ceremonije;

3. Za pogreb u mojoj župi naplaćujem 250 kn(ako rodbina ne može platiti obavljam sve besplatno!), kojom prigodom zvonimo sa pet zvona dva puta po pet minuta, sa dva zvona na groblju u trajanju od 3 minute (zvona su koštala 1990. godine ravnih 100.000 DM, što je netko platio), gore svijeće i rasvjeta, na groblje dolazim ja i časna sestra, tid.

Misli li netko koliko koštaju vijenci koji se već drugoga dana uklanjaju jer smetaju novom pogrebu, koliko košta glazba ili truba, itd. Reda radi spomuo bih da neki vijenci koštau i preko 500kn a truba ili glazba od 400 do gotovo 2.000kn. Samo je crkvena taksa od 250 kn nekim zločestim ljudima previše. Uostalom, pravi se vjernici niti ne bune nego samo oni koji na taj način smiruju svoju prljavu savjest jer traže usluge a nikada ništa za svoju župu nisi doprinijeli. Napokon, tko koga prisiljava da se krsti, pričesti, krizma, crkveno vjenča ili pokopa uz sudjelovanje svećenika?!

Sveti Oče, zar je to simonija i zar je to previše?! I sada se nađu veoma zločesti ljudi koji crkvu nisu nikada vidjeli iznutra, a niti u jednoj jedinoj akciji prikupljanja sredstava za gore nabrojeno nisu učestvovali, i oni nam čitaju lekcije o nekim neopravdanim taksama i nametima, koristeći upravo ovu Vašu poruku. Vesli se: „Badava ste primili, badava i dajte“, ali se zaboravlja i ona: „Svaki je radnik zaslužan svoje plaće“! 

Ako sv. Stolica ima neko drugo riješenje, neka nam ga predloži, pa ćemo svakog mjeseca i godine slati račune za sve to u Vatikan. Sličnih priča i poruka svećenika sa prve crte bojišnice za svetu vjeru moglo bi biti na tisuće i tisuće.

Sveti Oče, ovom porukom dali ste teški malj kojim nas neprijatelji svećenstva i Crkve lupaju, iako smo na prvoj crti bojišnice bez kojih ni Vatikan ni sva crkvena hirerajhina nebi mogla postojati i održati se u svome radu.

Onima koji kažu da mi svećenici primamo od Države neko basnoslovne plaće, uskoro ću objaviti službenu listu svojih primanja, koja je jednaka ogromnom broju svećenika u Hrvatskoj. 

Kao malu mjeru i moju osobnu reakciju na sve ovo, „ja, prah i pepeo“ više neću skupljati „Petrov novčić“, doprinose za Misije, itd. Osim toga, kada dođem u Rim i želim posjetiti Vatikanske muzeje, pinakoteku i popeti se na kupolu sv. Petra, neka se vatikanci ne usude naplaćivati ulaznice koje nisu baš tako male. To su isto takse "u nebo vapijuće" velim ja, "prah i pepeo"!

Ponedjeljak, 17.11.2014.

RIJEČKI NL PREDVODI KOLONU MRŽNJE PROTIV CRKVE

Tako u današnjem NL (17. 11. 2014,), poznata mrziteljica Crkve i Hrvatske, piše o nekom „Vladinom odgovoru saborskoj zastupnici Hrvatskih laburista Nansi Tireli...“ (nav. NL, str. 5.), koliko Država temeljem Ugovora Sv. Stolice i Hrvatske daje crkvi i koliko bi se sisuća asistenata za djecu moglo zaposliti kada bi se to dokinulo Crkvi.

Prije svega, drugarica Jagoda Marić ne govori o tome da to nije novac koji Hrvatska „daruje“ Crkve, nego je to nadoknada za imovinu koju su krvoločne komunističke vlasti nakon okupacije Hrvatske 1945. oduzele Crkvi, a koju nisu više u mogućnosti u cijelosti vratiti. Dakle, mogućim dokidanjem te odštete koju Država Hrvatska izravnava račune sa Crkvom u Hrvata, Jagoda bi ponovno uvela neku novu komunističku nacionalizaciju crkvene imovine.

„Vjeronauk košta kao pet tisuća asistenata za djecu...“, velikim bijelim slovima na crnoj podlozi ističe drugarica Jagoda Marić (NL, str. 5.).

Drugarica Jagoda se ne pita čije to građane zapošljava Crkva u službi vjeronauka. Također se ti protucrkveni miševi ne pitaju koliko Hrvatska Država daje za razno-razne protuvladine ili tzv. civilne udruge, koliko koštaju riječke maškare i koliko bi se od tog novca moglo zaposliti „tisuća asistenata za djecu“, koliko koštaju silna putovanja druga I. Josipovića za njegovu osobnu promociju. Npr. u jednom danu je bio u Sloveniji, Dubrovniku, Vukovaru....

Koliko bi se „tisuća asistenata za djecu“ moglo zaposliti kupnjom samo jednog jedinog luksuznog automobila za „narodnu vlast“, koliko bi se „tisuća asistenata za djecu“ moglo financirati od ogromnih plaća saborskih zastupnika čije kukurikanje Hrvatskoj donosi samo nevolje, financijsku i svaku drugu propast.

Koliko bi se „tisuća asistenata za djecu“ moglo zaposliti samo od dijela novca kojega svakoga dana ova protunarodna vlast zadužuje Hrvatsku. Ona Vlada koja nakon ove dođe, deset godina neće moći izvući Hrvatsku iz krize u koju ju je namjerno dovela Vlada druga Milanovića. Oni to zapravo namjerno čine.

Istina, i HDZ je zaduživao Hrvatsku, ali je gradio desetke tisuća stanova za agresore i njihovu ekipu, gradio je autoceste koje sada ova protuhrvatska Vlada hoće predati strancima, itd. A ovi ništa ne grade nego samo zadužuju Hrvatsku svakoga sata i dana.

Napokon na liniji protucrkvenog djelovanja druga Frljića još se je našao jedan Sarajlija, Aleksandar Hemon, koji snagom svoga do sada nedovoljno upotrebljavanog mozga, otkriva zašto je Hrvatska sada „nazadnija nego što je bila osamdesetih“ gospodin glavobosi Aleksandar razlog vidi u „o kobnoj sprezi crkve i nacionalizma“ NL u Mediteranu od 16, 11, 2014., str. 3.). Mislim da ovomu ne treba nikakav komentar.
Ponedjeljak, 17.11.2014.

SDP-ovska (KOMUNISTIČKA REMETILAČKA LAKRDIJA ...)

Tko je ovih dana malo pozornije pratio komunistički (SDP-ov) tisak i razne televizijske vijesti o Vukovaro, lako je mogao uvidjeti da najviši vrh (ne)hrvatske SDP-ove klike manipulira žrtvama Vukovara, nastojeći ubrati koji glas više na skorašnjim izborima koje sigurno gubi.

Neprestano se govori o nekim kolonama, o nekim izazovima, o ovome i onome a najmanje o ŽRTVAMA. Među najveće gluposti spada i ona poznatog i bezočnog mutikaše Freda Matića da će za bilo što se dogodi u Vukovaru odgovornost snositi novi gradonačelnik Vukovara. Očito zato jer je iz redova HDZ-a. Što se tiče bivšeg gradonačelnika Vukovara koji je otpuštao Hrvate a zapošljavao abolirane četnike, on – jer je SDP-ovac – za ništa nije mogao biti optužen i odgovoran. Upravo kao i SDP-ovka, sisačka županica. Za nagradu je došla u tzv. Hrvatski sabor gdje bere ogromnu plaću i uživa sve privilegije kao prava i poštena.

Imam dojam da niti Josipoviću a niti MIlanoviću nimalo nije stalo do žrtava ni Vukovara, ni Škabrnje ni bilo kojeg drugog krvavog četničkog pira u Hrvatskoj nego samo i isključivo do remećenja i razdvajanja hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja. Tko misli da je Josipovićevo odlikovanje nekih članova legendarne 204. vukovarske brigade slučajno, u teškoj je zabludi. Sve je to smišljeno na razbijanje jedinstva hrvatskih branitelja.

Mislim da bi najveće ovogodišnje iskazivanje počasti žrtvama Vukovara i Škabrnje bilo da drug Milanović napokon nogira ministra Matića i njegove pulene koji svim silama nastoje izjednačiti agresora i žrtvu.

Da je tomu tako dokazuje i činjenica što je na pročelje „svoje prćije“, nekadašnjeg HNK-a Ivana pl. Zajca drug Frljić postavio portret B. Glavaševića, koji doista ne mrzi agresora, ali zato mrzi hrvatske branitelje. Jer, veli on, kako to da mnogi hrvatski branitelji boloju od PTS-a protivnici toga nemaju.

Čini mi se da SDP-ovci (komunisti) sutra idu u Vukovar samo da remete mir i dostojanstvo kolone sjećanja na VUKOVARSKE (i ŠKABRNJSKE) žrtve.
Subota, 15.11.2014.

POVORKA MRŽNJE, LAŽI I IZAZIVANJA

Ovih smo dana bili svjedoci neke povorke udruženih protuhrvatskih-komunističkih, Srpskih i Židovskih udruženih snaga uz izdašnu pomoć jedne od najvećih mrziteljica Hrvatske Vesne Terselič, koji su sa izrazito protuhrvatskim namjerama htjeli u svijest ljudi prizvati nečiju drugu a ne hrvatsku Kristalnu noć.

Prije svega valja imati na umu da u 2. svjetskom ratu i nakon rata nisu stradali na ovim prostorima samo Srbi, Romi i Židovi nego u daleko većem broju i Hrvati.

Zatim, dali su ti sudionici ove povorke mržnje, krivotvorenja i izazivanja Hrvata i Hrvatske bli svijesni preko koliko su stotina, a možda i tisuća, kostura poubijanih Hrvata gazali od Trga žrtava fašizma (zapravo: komunizma!) pa do Jelačićevog placa? Da li je itko od njih: komunist, Srbin, Teršelička i Židov svijestan krivotvorenja žrtava 2. svjetskog rata i poraća sve tamo do 1990. kada je krvava komunistička banda – bez suda – poubijala i u „zatajena grobišta“ pobacala stotine tisuća Hrvata kao žrtava Titovih koljača iz redova i partizana i tzv. antifašista i Srba? Gotovo da nema mjesta u Hrvatskoj gdje se nešto gradi a da se ne naiđe na kosture poubijanih Hrvata.

Ako je zločin zločin, onda je to također i zločin koje su krvoločne Titove bande svih boja i usmjerenja počinile nad Hrvatima i to većinom nakon rata.

Po ne znam koji puta ponavljam na svome blogu: što bi bilo da se niti jedan jedini kostur ubijenih Hrvata nije pronašao? A pronašlo se na desetke tisuća i Josipovićevi i Milanovićevi komunisti to i dalje prikrivaju i ne priznaju. To je grijeh u nebo vapijući. Tu se jasno vidi njihov protuhrvatski i protunarodni karakter.

Neka se Židov Ognjen Kraus malo bolje informira tko je imao privilegij snabdijevati ustaški logor u Jasenovcu sa raznim namirnicama i drugim potrepštinama i koliko je Židova generala bilo u ustaškoj Pavelićovoj vojsci.

Ako Židovu Krausu to nije poznato, onda mu za početak poručujem da od 132 generala koje je Pavelićeva vojska imala, njih 28 su bili Židovi.

Par živih kostura nekakove fantomske organizacije Antifašističke lige Hrvatske i Inicijative Svi mi za Hrvatsku, pridružili su se predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, rabin Židovske općine Zagreb Luciano Moše Prelević, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, predsjednik Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj i predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus, saborski zastupnik Davor Bernardić, a program su vodili Vesna Teršelič iz Documente i Vili Matula.

Eto, neka se i to zna pa će svima biti jasan antihrvatski i mrziteljski karakter ove lige protiv Hrvatske.

O nekadašnjem Mesiću i njegovoj mrziteljskoj misiji protiv Hrvatske kod Kućibrega na samoj hrvatsko-slovenskoj granici i njegovom krivotvorenju povijesti, posebno ću pisati jer njegova patološka mržnja protiv Hrvatske to i zaslužuje.

Trgično je da tu krvavu titoističku i tzv. partizansko-antifašističku tvorevinu žele prikazati kao ravnu hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Mnogobrojni komunisti, partizani i antifašisti su imali dobre namjere ali je njima ovladala krvava Titova koljačka istoimena ekipa od koje se niti pošteni partizani, komunisti i tzv. antifašisti nikada nisu jasno ogradili. Sudeći po ovoj povorci sijača mržnje, to nikada niti učiniti neće.

Zanimljivo da u tom povorci nije bio Boljkovac ili barem njegova slika!
Subota, 08.11.2014.

MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA PLJUJE PROTIV CRKVE

Drug Fred Matić najbolje svoje antihrvatsko i antibraniteljsko lice otkriva pljuvanjem protiv Crkve.

Nakon što je ustvrdio da mu iz braniteljskih redova prijete ubojstvom, posprdno je priupitao: „jesu li to čuli na misi“?

Valja se također prisjetiti što je taj prolupani pa čudom izliječeni navodni domoljub izjavio o kardinalu Bozaniću:

„Čekam samo da Bozanić s oltara počne vikati "Ne čujem dobro, ne čujem dobro", rekao je Predrag Fred Matić, jasno aludiravši na poznati govor Slobodana Miloševića održanog na Kosovu nakon čega su i počeli ratovi u bivšoj Jugoslaviji“ (VL od 10. 01. 2013.).

Zanimljivo je što je izišlo iz pera Tomislava Marčinka u direktnO.hr od 02. 11. 2014. O Fredu Matiću piše ovako:

1991. – „Ja sam vaš“! – četnicima JNA (postao privilegirani logoraš),
1994. – „Ja sam vaš“! – ministru Juraju Njavri i HDZ-u (postao savjetnik),
2000. – „Ja sam vaš“! – Ivici Račanu i SDP-u (šef kabineta ministra),
2004. – „Ja sam vaš“! – Ivi Sanaderu i HDZ-u (pomoćnik ministra),
2008. – „Ja sam vaš“! – Jadranki Kosor i HDZ-u (pomoćnik ministra),
2009. – „Ja sam vaš“! – Ivi Josipoviću (savjetnik predsjednika)
2011. – „Ja sam vaš“! – Zoranu Milanoviću i SDP-u (ministar branitelja).
Subota, 08.11.2014.

ZAŠTO MILANOVIĆEVA KOMUNISTIČKO-HNSovska VLADA NE PODNESE OSTAVKU?

Ono što se ovih dana pod pravom pravcatom diktaturom komunističko-hnsovskih moćnika događa u Hrvatskoj, graniči sa čistom izdajom svih hrvatskih građana, hrvatskih branitelja i hrvatskoj čovjeka.

Mnogi ministri kao da su povampirili. Tako npr. drug ministar Matić i njegovi pomoćnici, željni vlasti, poigravaju se sa tisućama hrvatskih branitelja.

Drug ministar Vrdoljak mlati poraznu slamu kada bez lipe u džepu tobože kupuje dionice INE.

Drug ministar Grčić kao da se najeo ludih gljiva pa cijeloj hrvatskoj i evropskoj javnosti usprkos tvrdi neke svoje nebuloze o nekom tobožnjem rastu i izlasku iz krize.

Ministarstvo socijalne skrbi... bešćutno gleda kako djeca sa posebnim potrebama ostaju bez nužne pomoći društva i države, a u oporbi su obećivali kule i gradove.

Svi pak ministri zajedno sa Milanovićem na čelu žestoko kažnjavaju dijelove brdsko-planinskih područja koja su bila uspješna, a nagrađuje one koji uza svu državnu pomoć nisu prešli neki izmišljeni prag prosječnosti.

Milanovićeva je stranka puna kriminalaca od kojih neki – umjesto po zatvorima, mirno sjede u Saboru i beru ogromne plaće, a djeca po školama gladuju.

Dakle dok neka djeca gladuju i nastavnici za njih otkidaju od svojih mizernih plaća, dok se uskraćuje skrb djeci sa posebnim potrebama, dotle se milanovićeva komunističko-hnsovska klika kupa u novcu. Tko ne vjeruje neka pročita tablicu primanja nekih saborskih zastupnika koju objavljuje Jutarnji.
Četvrtak, 30.10.2014.

JOSIPOVIĆ BI TREBAO DATI ZADOVOLJAVAJUĆI ODGOVOR NA PITANJE: A ŠTO SA STOTINAMA TISUĆA KOSTURA?

Dana 26. 10. 2014. drug (ne)predsjednik Republike Hrvatske na proslavi nekog „antifašističkog“ dana sasuo je svu silu laži i zamagljivanja hrvatskih građana i ponovno pokušao pokopati stotine tisuća kostura poubijanih razoružanih hrvatskih vojnika i civila koje su mučki poubijali upravo njegovi partizansko-komunističko-antifašistički krvoloci.

Nitko ne kaže da su svi partizani, komunisti i antifašisti zločinci, ali zar je šačica tih Titovih koljača mogla pohvatati i poubijati stotine i stotine tisuća Hrvata – i tonakon rata? Bili su to unaprijed „školavni i pripremani Titovi koljači“, njih na desetke tisuća iz KOS-a, OZNE i drugih krvoločko-terorističkih skupina iz redova partizana, komunista i fašista.

No, mislim da su i oni iz tih redova koji su još živi odgovorni za te krvave zločine svojih istomišljenika jer do dana današnjega nisam još čuo ili pročitao da su se tzv. antifašisti tipa Boljkovac, Manolić, Tito, Kosta Nađ, Franc Leskošek Luka, Boris Kidrič, zapovjednik tzv. Glavnog štaba Slovenije i Ivan Maček Matija, načelnik Ozne za Sloveniju, itd. ikada ispričali ili ogradili od tih Titovih mesara.

„Oni koji hoće neku drugu Hrvatsku, Hrvatsku u kojoj se vraćaju Kevine jame, u kojoj se partizani proglašavaju zločincima, u kojoj se ne razumije povijest, ne čine dobro Hrvatskoj“, rekao je predsjednik Josipović obraćajući se nazočnima na današnjoj svečanosti obilježavana 70. obljetnice oslobođenja Splita od fašizma, održanoj u splitskom HNK. “Učinit ću sve da istina o partizanima i partizankama, o Drugom svjetskom ratu, o antifašizmu, o predsjedniku Josipu Brozu Titu i drugim velikanima naše povijesti bude sačuvana“, rekao je, a na spominjanje Titova imena uslijedio je pljesak nazočnih“.

Može li čovjek zdrave pameti i moralne veličine ovako nešto izjaviti i ostati živ?

Pa zar drugu I. Josipoviću stvarno nisu poznate tisuće i tisuće „zatajenih grobišta“ na ovim prostorima i stotine tisuća kostura koji izlaze na svijetlo dana, a koje su u te duboke i prikrivene jame poubijali i pobacali upravo njegovi i Titovi partizani i partizanke, komunisti i antifašisti. Pa nitko danas partizane ne proglašava zločincima nego to čine stotine tisuća kostura, druže Josipoviću, koje upravo ti i tvoja vladajuća komunistička klika nastojite ponovno vratiti natrag u ta prikrivena grobišta.

Prisjetimo se da su Jipovićevi i Milanovićevi komunisti odmah po dolasku na vlast, dokinuli državne komisije koje su imale zadatak pronalaženja i otkrivanja tih „zatajenih grobišta“. Komunisti su kroz više od pola stoljeća svoje strahovlade neprestano kopali po raznim Jasenovcima u kojima su nalazili većinom kosture hrvatskiih vojnika. Drug „nove pravednosti“ bi trebao od svih beogradskih prijatelja trebao zatražiti da vrate dokumentaciju o Jasenovcu, da objelodane rezultate sondiranja područja Jasenovac pa da se napokon taj mit stavi u stvarne okvire.

Drug Josipović bez srama izjavljuje i slijedeće:

„Podsjetit ću da je prvi hrvatski predsjednik bio partizan, podsjetit ću da je drugi hrvatski predsjednik Mesić bio i jest antifašist, a i ja sam antifašist i dijelim te vrijednosti“ (usp. DNEVNIK.hr od 26. 10. 2014.).

Drug Josipović bi trebao malo pobliže pojasniti koje su to vrijednosti. Da li je to Bleiburg, da li su to Križni putevi, Jazovke, Kočevski rogovi, Težno, Curak kod Duge Rese, jama poubijanih domobrana na Cetingradskog groblju, Šajfarov Gaj, Jasenovac „nakon Jasenovca“, da li su „te vrijednosti“ 663 ubijena rimokatolička svećenika, redovnika, redovnice i bogoslovi...predugo bi bilo nabrajati „sve te partizanske, komunističke i antifašističke vrijednosti“ ubijanja bez suda, bez mogućnosti obrane itd.

Ako drugu I. Josipoviću nije poznato onda bi mogao o tim „antifašističkim, partizanskim i komunističkim vrijednostima“ priupitati svoga oca koja vjerojatno o tome nešto više zna. Čudno mi je da drugu Josipoviću nije poznato što je najveći balkanski i deseti svjetski krvolok Tito izjavio u Ljubljani 1945., nakon što su te krovočne aždaje već do lakata okrvavili svoje ruke: Prema pisanju ondašnjih frontovskih listova, balkanski krvnik Tito je boravio u ljubljani 28., 29. i 30. svibnja 1945., i u jednom od svojih govora je izjavio:

«likvidirali smo dvjesto tisuća bandita, a još toliko smo ih zarobili. Stigla ih je ruka naše pravde.» To su dakle „te vrijednosti“ kojima se kiti I. Josipović prije par dana u Splitu. Ako pak ne vjeruje ovomu, onda neka pročita knjigu Sime Dubaića: Život greh kajanje, pa ćemu mnogo štošta biti jasnije za koje su se vrijednosti borili mnogi Titovi krvnici.

No, drug I. Josipović čini još jednu tešku blasfemiju kada povezuje 2. svj. rat i Domovinski rat. Mucajući u Splitu malo i o Domovinskom ratu, doslovno kaže:

“Te generacije činile su isto što ste i vi učinili u Drugom svjetskom ratu, pokazali ste čast i hrabrost i obranili ste svoju domovinu Hrvatsku“, rekao je predsjednik Josipović nazočnima među kojima je bilo i sudionika NOB-a“. Također nadodaje: „Siguran sam da ova Hrvatska, u čijem Ustavu stoji antifašizam, antifašizam neće zaboraviti, kao što nikad neće zaboraviti ni Domovinski rat“, poručio je predsjednik Josipović.

Oni koji žele poštopoto povezati 2. sv. rat i Domovinski rat – a među njih se svrstao i drug I. Josipović – nešto su očito pobrkali i spojili nespojivo. Sigurno je da je među partizanima, antifašistima i komunistima bilo i teških naivaca koji su mislil da se stvarno bore na Neovisnu Državu Hrvatsku, oslobođenu od decenijima dugog ropstva pod srpskom čizmom, ali su oni za nagradu bili skraćivani za glavu, kao npr. Hebrang.

Jedina svijetla točka na ovom antifašističko derneku (tako oni nazivaju okupljanje na Bleiburgu!), su:

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH) Franjo Habulin, koji „tvrdi da u Hrvatskoj postoji 'združena ekstremna desnica' i da je 'ponovno dignula glavu', te je pozvao aktualnu vlast i medije da se angažiraju na promociji antifašističkih vrijednosti“ (tportal.hr), i drug antifašista, Predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita Josip Milat, koji praktički isto mišljenje kao i njegov nadređeni, drug antifašista Franjo Habulin – pa ga nije potrebno niti navoditi. Ako je to točno, a oni vele da jest, onda nam ipak predstoji svijetlija budućnost jer sve više je ljudi u Hrvatskoj koji znaju za malo drugačije, krvave i grozne komunističke, partizanske i antifašističke „vrijednosti“ (tportal.hr od 26. 10. 2014.).
Srijeda, 22.10.2014.

KOMUNISTI (SDP) POMOĆU BANDIĆA SKREĆU PAŽNJU JAVNOSTI SA PRAVIH PROBLEMA

Milanović i njegovi drugovi iz SDP-a preko Bandićevih leđa skreću pažnju građana na sporedne probleme kako se ne bi morali uključiti napokon u rješavanje pravih ekonomskih problema i kako bi suđenje osumnjičenim Titovim krvolocima u Münchenu palo u deseti red.

Ono što jako bode u oči jest činjenica da se Bandića i ostale trpa u Remetinec na mjesec dana kako ne bi „utjecali na svjedoke“, odnosno „ponovili djela“, a isti taj sudac Pripuzu daje slobodu za milijun eura!

To je izvan svake pameti i blage veze nema niti sa pravom niti sa poštenim suđenjem.

Pa prije svega, kako to da se taj sudac nije upitao otkuda Pripuzu 7 i pol milijuna kuna, jer pošteno ih nije mogao zaraditi, i drugo, zar on neće utjecati na svjedoke.

Na kraju, zašto svatko ne mete ispred vlastitog praga? Zašto su upravo rječani otišli u Zagreb umjesto da ovdje čiste kriminal? Ako je vjerovati Damiru Kajinu – a vjerovati mu se mora jer i on je bio jedan od glavnih IDS-ovaca u Istri pa zna koliki je kriminal u toj stranci – a on kaže da Bandić „nije niti do koljena ekipi u Istri gdje su cijele općine privatizirane...(tportal.hr od 21. 10. 2014.).

Na Jakovčićevu izjavu da mu je „glava u Bruxellesu, a srce u Istri“, Kajin ga posprdno pita: „A gdje je novac“? (tportal.hr, autor: I. E. M., 21. 10. 2014.).

Nadalje Kajin kaže „da naprektka neće ni biti (u Istri) dok se ne riješe brojni koruptivni istarski slučajevi, od Georga Lista i Marije Kapetanke, preko Mirne i Purisa, do Karigadora i Brtonigle te slučaja Mitton i Jakovčićevih kredita“.

Obzirom pak na Zorana Milanovića Kajin tvrdi: 'Premijer Zoran Milanović ne poznaje najbolje ni prilike u Hrvatskoj, a kamoli u Istri. Milanović hvali Istru jer mu trebaju glasovi koje kontrolira IDS, a kontrolira ih uglavnom preko zapošljavanja i pogodovanja“ (nav. mjesto).

Ako je sve ovo točno što kaže saborski čekićar Damir Kajin onda bi „beskompromisni policajac Božo Barbarić“ trebao i tu početi mesti ispred praga, ili će pak iz Zagreba doći neki „beskompromisni policaj“, pa će to učiniti.

Nego, komu se ono sudi u Münchenu?!
Utorak, 21.10.2014.

DOK JE U SDP-U, PRAVO JE JANJE I PRAVA POŠTENJAČINA

Kada na svijetlo dana dođe sve ono za što optužuju Bandića, biti će posve jasno da je on, dok je bio u SDP-u, bio živi živcati svetac, poštenjačina i potpuno nevin čovjek. Svaki SDP-ovac sve što radi, radi u skladu sa zakonom, a kada napusti SDP, onda više nije nevin...

Upravo kao što je „nevina“ i sisačka županica pa je zato i nagrađena mjestom u saborskim klupama. Sada se može reći da ni saborske klupe više nisu nevine.

Možda je najveća Bandićeva krivnja i prekršaj što je radio kao konj i činio dobro svojim građanima. U ovoj zemlji izgleda da najbolje prolaze oni koji ništa ne rade. U tom smislu onima koji rade stalno za vratom sjede razne inspekcijske službe koje su slične talibanima i koje su puno puta oboružane nekim besmislenim propisima koji ljudima ne daju niti disati.

Ova je vlast i dovedena da Hrvatsku u svakom smislu, a osobito u ekonomskum, potpuno uništi. Projurile su već tri godine a Pusićka još uvijek nije otvorila sve ormare niti pustila na slobudu sve kosture iz tih ormara.
Subota, 18.10.2014.

KUJUNDŽIĆ IZRAVNO RADI ZA SDP I NJEGOVE SATELITE

Po mome mišljenju novopečeni i samopozvani tobože „budući“ predsjednik samo svojom umišljenošću razbija jedinstvo onih koji bi mogli parirati kriminalnoj organizaciji SDP-a. Može on imati veoma dobre ideje, ali nasuprot SDP-a koji će i crnog vraga uzeti u koaliciju, njegov uspjeh ne postoji niti pod razno.

Budući da postoji samo jedno jedino mjesto za predsjednika, upravo to mjesto on želi iako nema ama baš nikakove šanse da pobijedi.

Kujundžić mi je sličan napuhanoj i bezidejnoj Mireli Holy čiji je najveći uspjeh bila borba protiv plastičnih vrećica i klizanje po strmoj litici.
Petak, 17.10.2014.

UDRUŽENA KOMUNISTIČKO-SRPSKA SVITA PROTIV JOE ŠIMUNIĆA

Nevjerojatnom brzinom uza sav svoj „beskrajni napor i rad!“ da Hrvatskoj bude bolje, i komunisti drug I. Josipović i Srbin Ž. Jovanović jednakon su se žestinom okomili na pravog i iskrenog Hrvata Šimunića.

To samo dokazuje da su oduvijek protiv Hrvatske i Hrvata udruženim snagama rovarili i još dan-danas rovare protiv hrvatski komunisti i Srbi.Pa u kojoj još to državi na svijetu ima da u kabinetu predsjednika i u Vladi sjede oni koji Hrvatsku ne mogu niti smisliti, a neki su se čak i oružjem u ruci borili protiv Hrvatske? To drugu Josipoviću ne smeta.

Jovanović kao isusivač „močvare“, nakon što (ni)je isušio tu močvaru, za sada je samo on sam iz nje izvirio. Prisjetimo se kako je kao ministar (za)vodio svoje ministarstvo zbog čega ga je nimalo bolji od njega – drug Milanović, nogirao. I tko je ono u Beogradu mirno prisustvovao paljenju hrvatske zastave na utakmini između Hrvatske i Srbije? Jovanović je sjedio kao trupac i sada bavulja da je tobože dao neke izjave, ali kao to novinari nisu zabilježili. Moš mislit.

Drug Josipović pak kaže:
»Mislim da gospodin Šimunić ne čita novine i ne gleda televiziju pa zato postavlja takva pitanja. Ali, podsjetit ću, šteta koju je učinio Hrvatskoj kao državi, našem nogometu, reprezentaciji onim sramotnim ponašanjem na stadionu je nenadoknadiva i ne znam od kud mu uopće hrabrosti da se javlja po tom pitanju«, odgovorio je Josipović danas u Samoboru upitan za komentar Šimunićevog pisma...Šimunića je UEFA zbog skandiranja »Za dom spremni« nakon utakmice dokvalifikacija između Hrvatske i Islanda kaznila s deset utakmica zabrane igranja za reprezentaciju“ (novilist.hr od 17. 10. 2014. u 14:35).

Prije svega druže Josipoviću, pa zašto da gubi vrijeme čitajući režimske novine i gledajući tvoju režimsku TV?

Zatim, od kuda hrvatskom (ne)predsjedniku hrabrost da bezočno optužuje svoju zemlju u Knessetu i u BiH parlamentu. Vi komunisti već više od pola stoljeća blatite i sramotite hrvatsku i to više nego milijuni Šimunića. Komu se ono sudi u Njemačkoj? Joji Šimuniću i „ustaškoj zmiji“ zasigurno ne, nego tvojim partijskim drugovima koji su osumnjičeni za krvava ubojstva desetaka Hrvata diljem svijeta.

Komu su ono „lijepe kape“ sa crvenom zvijezdom pod kojom je poklano na stotine tisuća Hrvata i pod kojima su Srbi izvršili agresiju na Vukovar i Hrvatsku? To što je Vesna Pusić izjavila da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, izgleda da je drugu Josipoviću palo kao melem na rane. To što su komunisti na čelu sa drugom Z. Milanovićem ponižavali Hrvatsku i otvoreno se svađali sa Evropom poradi „Lex Perković“, također je drugu Josipoviću sasvim u redu.

I na kraju, Josipović se uopće nije osvrnuo na uzvike srpskih navijača na utakmici između Srbije i Albanije: „ubij, ubij Hrvata da Šiptar nema brata“?! I zašto ni on ni njegova partija nistu snažno jednim predsjedničkim i Vladinim priopćenjem ustali i cijeloj svijetskoj i domaćoj javnosti jasno kazali da je
„ZA DOM SPREMNI“ zapravo stari i prastari hrvatski pozdrav i poklič kojim su hrvatski vojnici hrabro išli u obranu svoje domovine?! Pa čak da je i ustaški, što mu fali? Pa ustaške su i mnogobrojne zagrade, bolnice, učilišta, biblioteke...i napokn „U“ je također ustaški simbol pa pod hitno poradi na tome da se i to slovo izbaci iz abecede.
Subota, 11.10.2014.

ZAŠTO NA SVE OVO ŠUTE ONI KOJI SU NAS UGURALI U EU? VJEROJATNO "REDA RADI"!

Kako javlja hina, „Za oporavak od poplava koje su u proljeće ove godine pogodile regiju EK daje 10,5 milijuna eura Bugarskoj, 8,96 milijuna Hrvatskoj, a 60,2 milijuna Srbiji“.

Iako se radi o prijedlogu Europske komisije na čijem je čelu Johannes Hahn, gotovo je sigurno da će ta kazna protiv Hrvatske biti usvojena.

Po prijedlogu Hahna, najbolje će proći Srbija koja čak nije niti članica EU, a najlošije Hrvatska koja je silom nenarodnih Vlada Republike Hrvatske ugurana u tu problematičnu tvorevinu: Srbija dobiva 60,2 milijuna, Bugarska 10,5 milijuna a ponižena Hrvatska tek 8,96 milijuna.

Eto tako „reda radi“ reče drug Milanović i preživi a narod neka pati.

Naši podrepci su obećavali kule i gradove kada uđemo u EU, a sada se vidi sva bijeda i sva kratkovidnost naših (ne)odgovornih političara.

Jedini koji imaju korist od ulaska u EU su zastupnici u EU-parlamentu na čelu sa niškorisnim N. Mimicom.

Tko je ono spustio zastavu na pola koplja na dan ulaska Hrvatske u EU?!
Četvrtak, 09.10.2014.

FRLJIĆEVO IZAZIVANJE I PLJUVANJE PROTIV HRVATSKE DANAS JE UKLONJENO ALI JE DOŠLO I NOVO: „KAZALIŠTE NARODU“!

Danas, 09. 10. 2014. otišao sam u jutarnjim satima do Frljićevog kazališta i vidio kako radnici skidaju sa pročelja njegov izizivački uradak. Prilažem i fotografije o tome koje sam jutros snimio na licu mjesta.

Međutim, na velikom crvenom (a kako drugačije!) plakatu sasvim niže pojavila se parola: „KAZALIŠTE NARODU“, što me podsjeća na onu parolu komunističkih monstruma: „TVORNICE RADNICIMA!“.Pripomenuo bih samo da bi ta spodoba od Frljića trebala javnosti objasniti da li je to njegovo kazalište i da li je bivša intendantica, gđa Nada Matošević Orešković stajala na vratima kazališta i pitala ljude koji su ulazili na nekadašnje HNK I. pl. Zajca u Rijeci, a sada očito svojinu Olivera Frljića, i pitala tko je koje vjere, tko je kojeg usmjerenja, tko je kojeg svjetovnog nazora?!

„KAZALIŠTE NARODU“ – „TVORNICE RADNICIMA“! Kakova gorda sličnost!

Nije mi jasno do kada će ovakove iščašene spodobe haračiti po hrvatskoj kulturi.

Na kraju bih pripomenuo da novinarka Kim Cuculić netočno navodi u današnjem NL da je „Hrvatsko LGBT kazalište svim građanima čestitalo Dan neovisnosti“, kada jasno piše na Frljićevom uradku da čestita „Dan nezavisnosti“ (NL od 09. 10. 2014., str. 2.).
Srijeda, 08.10.2014.

HNK IVANA PL. ZAJCA U RIJECI DOBILO NOVO IME...

Kako javljaju sredstva informiranja, Režiser Oliver Frljić kojega su u navedeno kazalište ugurali riječki komunisti (Obersnel!), nastavlja svoju rabotu protiv Hrvatske, pogotovo ovom svojom zadnjom protuhrvatskom gestom, davši upravo na DAN NEOVISNOSTI Hrvatske navedenom kazalištu novo ime:

„Hrvatsko LGBT kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka“.

Dakle, nije mu bilo dosta što je prošle godine sa plakatom „Fine mrtve djevojke“ duboko uvrijedio osjećaje katolika Hrvata i, vjerujem, ostalih kršćana, izrugujući Majku Božju;

Nije mu bilo dosta što je isticanjem samo i isključivo žrtvu male A. Zec, popljuvavši tako preko 200 hrvatske djece koja su također žrtve srbočetničkih hordi, pa sada izruguje Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Dokle će riječki komunisti – a za ovog izrugivača i pljuvača protiv Hrvatske, hrvatskih žrtava (također djece kao što je bila i Aleksandra Zec!), i protiv hrvatske kulture, najodgovorniji je Vojko Obersnel – dozvoljavati ovom zapravo velikom primitivcu da ponižava kršćane, kršćanske svetinje, Hrvatsku država i hrvatsku kulturu?!

Na Dan neovisnosti Republike Hrvatske čestitam svim dobronamjernim građanima Republike Hrvatske ovaj veliki datum naše teške i krvave povijesti!
Utorak, 30.09.2014.

NEISCRPAN PRIMITIVIZAM POLITIČARA PREDVOĐENIH JOSIPOVIĆEM I MILANOVIĆEM

Na temelju izraza koje koriste političari može se zaključiti da ih upotrebljavaju upravo da svojim nejasnim značenjem zbune građane i najvjerojatnije da pokažu svoj politički primitivizam.

Evo samo nekih izraza Josipovićevih i Milanovićevih primitivaca:
„ouitsourcing“, „spin off“, „in house“, „masterplan“, „rekonstrukcija vlade“, „fiskalna konsolidacija“, „monetizacija“, „strukturne reforme“, „komercijalizacija“, „plan konvergacije“, „suport“, itd., itd.

Lijepo vrsna jezikoslovka Nives Opačić tumači npr. izraz „OUTSOURCING“ kada ga prevodi na hrvatski: „ljudi, ostat ćete bez posla!“

Podpredsjednica Vlade i ministrica, Milanka Opačić, tumačeći nemušti izraz „in house“, jasno je rekla da ovu nesposobnu i protunarodnu Vladu može spasiti jedino umiranje – smrt njezinih građana. Doduše, ona to zove odlaskom u mirovinu!

Svemu ovomu valja još nadodati „Pipl mast trast as“ SDP-ovke političke primitivke Ingrid Antičević Marinović kojoj bi bolje bilo da se više nigdje niti ne pojavljuje, a kamoli da još dijeli lekcije govoreći „dobro si i prošao. Kako si ti došao do tih podataka“!
Srijeda, 24.09.2014.

DRUG JOSIPOVIĆ O REFERENDUMU „U IME OBITELJI“ I CRKVI

U ozračju bjesomučnog pokušaja ometanja referenduma „U ime obitelji“, ili u najmanju ruku otežavanja i onemogućavanja da se narod slobodno izjasni, da je svoj doprinos i drug Josipović. Naime, na pitanje novinara da li ga čudi „podrška crkvene vlasti referendumu“, drug Josipović reče:

„Moram reći da, čudi me da je crkva prihvatila biti dio jedne političke inicijative. Mislim da to nije dobro“ (NL od 22. 09. 2014., str. 3.).

Da bude svima jasno kako komuniste i režimske novinare duboko boli podrška Crkve referendumu, navedenog datuma na naslovnici NL, koči se naslov partizansko-komunističko-antifašističkog karaktera:

„Željka Markić i Crkva u novom jurišu na Ustav“. Ratni poklič nekadašnjih vremena!

E sada da malo vidimo što to drug Josipović izvaljuje i ostane živ. Njega čudi stav crkve jer je navodno „prihvatila biti dio jedne političke inicijative“ (nav. mjesto). Mene pak čudi da su drug Josipović i drug Leko ne tako davno (07. 09. 2014.), „prihvatili bio dio tog mrskog katoličkog puka u Ludbregu“. Dakle, drugovi bi i sa crnim vragom sklopili savez, samo da se održe na vlasti.

Tom prigodom prije procesije i sv. Mise, drug Josipović je izjavio:

„Predsjednik Josipović prije početka procesije novinarima je izjavio kako je manifestacija Dani ludbreške Svete nedjelje, kao i današnja Sveta misa, lijep događaj koji ima poveznicu s Hrvatskim saborom, hrvatskom politikom, ali da je to prije svega vjerski i duhovni događaj“ (INDEX od 07. 09. 2014.).

Dakle, kada partiji odgovara, onda je i crkvena manifestacija, onda su i procesija i „današnja Sveta misa, lijep događaj koji ima poveznicu s Hrvatskim saborom, hrvatskom politikom...“, a kada to njima ne odgovara, onda se čude!

Dakle, drug Josipović očito ima dva stava prema istoj stvari: jedan za Crkvu a drugi za komuniste.
Petak, 19.09.2014.

DOPIS NA desk@dnevno.hr

Večeras sam uputio slijedeći dopis na gornju adresu:

Poštovani, redovito pratim dnevno.hr pa sam se zgrozio ili zlonamjernosti Vašeg suradnika ili novinara, stanovitog I. Babića koji je napisao komentar dana 18. 09. 2014., pod naslovom:

Gospođo Kolinda, zašto ste lagali?

U tom svom, vjerojatnu naručenom od druga Josipovića, komentaru on tvrdi da je gđa. Kolinda lagala kada je u Bujici izjavila da se je u bivšoj u ponoći svirala HRVATSKA HIMNA.Gospodin iliti drug I. Babić debelo laže i debelo je neobavješten: HRVATSKA JE HIMNA ipak svirna i ja osobno koji sada imam 72 godine, rado sam ju slušao. Bila je to jedna od rijetkih svijetlih poruka Hrvatskom narodu pod polustoljetnom okupacijom komunističko-antifašističko-srbočetničke bande Hrvatske. Vjerujem da to mogu potvrditi i tisuće pravih Hrvata. Pitam se komu su potrebne ove laži Vašeg suradnika ili novinara I. Babića?!

Gospođu Kolindu osobno sam upoznao u mojoj župi sv. Jelene u Kastvu gdje je došla donirati električna kolica invalidskoj obitelji Pilaković u Kastvu. Osoba je profinjenog karaktera, visoke naobrazbe i jednostavnosti. Takove osobe ne lažu kao što laže I. Babić.

Zaključio bih: Gospodine I. Babiću, zašto lažete?

Uz poštovanje i pozdrav,

Franjo Jurčević, župnik u Kastvu: 091 20 14 778
Petak, 19.09.2014.

REFERENDUM O ODCJEPLJENJU ŠKOTSKE: velikom većinom „škotski Englezi u Londonu izglasali“ da nema odcjepljenja

Samo naivnima ili neobaviještenima nije bilo jasno da referendum o odcjepljenju Škotske nije imao nikakove prilike da prođe.

Naime, Britanci koji su ga vjerojatno i organizirali, na referendumu su „velikom većinom glasali“ na biralištu u Londonu, da nema odcjepljenja Škotske od Britanije jer bi time Britanija izgubila nebrojene milijarde od bogatstva koje posjeduje Škotska.

Sada je tobože David Cameron pristao na neke ustupke Škotima, što predstavlja samo mazanje očiju svjetskoj a i škotskoj javnosti.

To je moje mišljenje, a prostora ima i za drugačija mišljenja. Sada su vjerojatno na redu Katalonci pa Flamanci – Vojvođani vjerojatno ne jer ih je Evropska komisija već pripojila Hrvatskoj.
Petak, 19.09.2014.

OVAJ PUTA BRAVO ZA EUROPSKU KOMISIJU!

Na web stranicama Europske komisije objavljena je karta Europe na kojoj Hrvatska graniči sa Rumunjskom. To pokazuje da Europa bolje zna dokle su granice Hrvatske nego što to znaju naši političari.

Tako su napokon i Zemun, Bačka, Banat i Bunjevci...vraćeni vlastitoj kući, tj. Hrvatskoj. Nakon ovoga će sigurno Vesna Pusić vratiti četničkom vojvodi Nikoliću knjige na ćirilici koje je on darovao Bunjevcima!

„Karta je objavljena u rubrici Europskog centra za savjete potrošačima namjenjenoj potrošačima diljem Europske unije koji imaju bilo kakva pitanja vezano uz kupovinu i prijevoz robe iz jedne zemlje EU u drugu“ (Portal.Jutarnji.hr).
Petak, 19.09.2014.

AKTUALNI SAT KOMUNISTIČKO-HNSOVSKE KLIKE – AKTUALNA SRAMOTA

Nakon što je vladajuća garnitura u srijedu, 17. 09. 2014., utvrdila dnevni red, započeo je jedan od do sada možda najsramotnijih i najbesmislenijih „aktualnih satova“.

Drug Milanović i njegovi ministri, nakon što su svi redom pogubili živce, odgovrali su „s visoka“, nebulozno, podcjenjivački, nesuvislo..., jednom riječju – krajnje neodgovorno, kao da im je Hrvatski Sabor vlastita prćija a ne služenje hrvatskim građanima koje su u predizbornoj bujici svojih lažnih obećanja, grdno prevarili. Svako pitanje oporbe dočekivali su „na nož“, a na namještena i unaprijed dogovorena pitanja svojih podrepaka odgovarali su smirenije i pristojnije.

Za druga Milanovića nije niti čudno, jer on je i započeo svoj komunistički pohod protiv Hrvatske i hrvatskih građana kao čovjek opijen vlašću, pun samoga sebe i sa ogromnom dozom prezira prema svim drugima – pa i svojim vlastitim pajdašima (Mirela Holy, Slavko Linić...)

. Taj vođa prevarantske klike i čelni čovjek „plana 21“ imati će toliko bezobrazluka i podcjenjivanja hrvatskih građana, da će ustvrditi kako oni „nisu ništa niti obećali“: "Ne. Obećavali nismo ništa. Kad sam rekao 'ne smijemo ih iznevjeriti' zna se na što sam mislio. Dakle, ne smijemo ih prevariti i to nismo učinili, sigurno. Da je teško, teško je, da je neizvjesno, neizvjesno je, ali da imamo šanse i da teškim radom i naporima možemo naprijed i da možemo biti jedna od europskih priča o uspjehu, to možemo", odgovorio je Milanović“ (SEEbiz/ Dnevnik.hr od 04. 12. 2012.).

Po ovome se dade zaključiti da se drug Milanović ponaša poput malog djeteta: kaka i gleda te ravno u oči!

Što se pak tiče njegovog ministra Grčića, njemu se trajno ukazuje neki napredak, neke investicije, neki financijski uspjesi, itd., i to za razliku od normalnih ljudi kojima se ništa od toga ne „ukazuje“.

Izrazito protuhrvatski i protunarodni ministar Siniša Hajdaš Dončić, zajedno sa svojim gazdom Milanovićem, pjeva pjesme dijelu jadransko-jonskog autoputa koji bi prolazio kroz BiH umjesto kroz Hrvatsku. Taj potpuno antihrvatski nastrojen ministar, bez imalo srama izjavio je slijedeće: „...promatrajući samo zemljopisno okruženje Dubrovnika i mjere zaštite okoliša, gotovo nemoguće da nastavak autoceste od Ploča ide kroz hrvatski teritorij''. Važno je napraviti spoj, a ne da autocestu gurnemo u zaštićeni grad kao što je Dubrovnik“ (VL od 26. 08. 2014). Graditi cestu kroz drugu državu koja trajno tinja kao „bure baruta“ može samo činiti i planirati protuhrvatska Vlada. Milanovićeva klika je u tome doista usavršena i izvježbana do najviših mogućih granica. Sada je i Siniši Hajdaš Dončiću i drugu Milanoviću tobože stalo do zaštite okoliša i do zaštite hrvatskog bisera – Dubrovnika. To je cinizam najviše razine jer bi po toj logici odmah trebalo hrvatsku autocestu od Rupe prema Žutoj Lokvi (predizborno obećanje Milanovićeve klike nakon čega je drug Komadina "teško obolio"!), skrenuto recimo preko Beograda pa prema Baru. Pa ovaj do sada izgrađeni dio spomenute autoceste ide praktički uz samo more. Cinična je također i Milanovićeva izjava u Hrvatskom Saboru na aktualnom satu, kada je izrodio i ovaj biser: „– Ne znam hoćemo li graditi kroz ona mala lijepa mjesta Dubrovačkog primorja, ljudima preko terase i kroz podrume i konobe autocestu s četiri trake – izjavio je Milanović za govornicom Sabora“ (DULIST od 17. 09. 2014.). O Pusićki da se i ne govori. Ona je daleko više ministrica vanjskih poslova Srbije nego Hrvatske. Prisjetimo se samo njoj ravnog prezira silovanih žena od njezinih sunarodnjaka u Vukovaru. Prisjetimo se kako su ona i njezin gazda, drug Milanović, praktički okrivili ljude popljavljenih područja da su krivi što su baš tu gradili kuće, itd. Sram bilo te ljudi što se nisu sjetili da u Istri grade kuće - koju IDS-ovci malo po malo odcjepljuju od Hrvatske - gdje ima dovoljno mjesta i gdje se mogu graditi kuće, a da im poplave ništa ne mogu. Kao npr. u Sovinjaku na Buzeštini gdje drugarica ministrica ima čak tri zdanja kojima ne može zaprijetiti nikakova potopna nepogoda. Drugarica Opačićka teško spočitava i osuđuje sudca koji nije htio dosuditi da se darovanim novcem ubijaju nerođena djeca. Bilo da se radi o nerođenom ili pak o rođenom djetetu, radi se o izravnom ubijanju djeteta, za što drugarica Opačić nema nikakovog osjećaja. Uostalom, radi se o ubijanju hrvatske djece iliti hrvatskih građana, pa to onda nije zločin. Mogli bismo tako u beskonačnost analizirati glupe i protuhrvatske poteze vladajuće Milanovićeve klike, ali to nema smisla jer ionako odlaze u ropotarnicu povijesti a – bude li pravne države – mnogi bi trebali otići i u Remetinec.
Srijeda, 17.09.2014.

PATRIJARHA IRENEJ I OSTALA SRBOČTNIČKA ZANOVIJETANJA VRHA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Drug Ivo Josipović i drug Zoran Milanović sa svojom protuhrvatskom i protunarodnom klikom debelo šute na nedavno četnikovanje najvišeg vrha Srpske Pravoslavne Crkve u Pakracu.

Naime na ustoličenju episkopa Jovana Pavlovića u Pakracu, patrijarha Irenej je govorio o 19 tisuća „srpske dece“ tu ubijene, o rušenju srpskih pravoslavnih crkava i zagrada, naglašavajući da „ne zna zbog čega su u Domovinskom ratu stradale pravoslavne crkve“, a o problemu ćirilice u Vukovaru je rekao „kako treba znati da na tom pismu nije napisano ni jedno zlo...“. Da kojim slučajem istinita priča o Pinokiju, onda bi Irenej imao nos barem kilometar dugačak! Pa zar nije i to dosta da su srpski tenkovi nosili na sebi natipise ćirilicom i da su diljem okupiranih područja Hrvatske sijali smrt?

Osim ovih „bisera“ četničkog patrijarhe Ireneja valja se također prisjetiti izjave Mitropolite Jovana od 19. kolovoza 2012., kada je – govoreći o eventualnom posjetu Pape Srbiji rekao „da bi se papa prije posjeta Srbiji morao pokloniti stradalnicima u Jasenovcu...“.

Jasno da u tom četnikovanju najviših predstavnika SPC nema niti riječi o Bleiburgu, Križnim putevima stotina tisuća Hrvata, nema niti riječi o Vukovaru, Škabrnji, Pakracu, o rušenju oko 1.500 objekata rimokatoličke crkve u Hrvatskoj, o neviđenoj pljački srbočetničke bande potpomognute tzv. JNA – i to mnogobrojnih ikona iz pravoslavnih crkava na okupiranom području Republike Hrvatske od koji još oko tisuću nije vraćeno, iako je Srbija to obećala, itd.

Patrijarhi Ireneju također nije poznato da je upravo na Pakrac njego srbočetnička banda svim svojim raspoloživim snagama izvršila agresiju dana 01., 02. i 03. ožujka 1991., i da je to bio prvi oružani okršaj hrvatskih redarstvenih snaga sa tim agresorom.

Patrijarha Irenej također prešućuju da su pobunjeni Srbi, koji su se povukli u obližnje šume sa određenim brojem srpskih civila, sa obližnjih brda – posebno sa brda Kalvarije i sa tornja srpske pravoslavne crkve – osuli snažnu paljbu na hrvatske redarstvenike...

Drug I. Josipović nije našao za shodno da i u nedavnom četnikovanju srpskog Patrijarhe Ireneja u Pakracu također vidi srbočetničke zmije kao što je to iz Jeruzalema vido „ustaške zmije“, a drug Z. Milanović nije našao do dana današnjega za shodno da ospe svoju komunističku paljbu da decenijama dugu suradnju hrvatskih komunisti i četnika preobučenih pred kraj rata u partizane i antifašiste.

Također se valja prisjetiti 05. 01. 2014. kada je „Srpski patrijarh Irinej u svojoj čestitci pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj napravio je presedan i jednu EU zemlju podijelio na regije pravoslavnih parohija. Ispada po njegovoj čestitci da u Hrvatskoj ne žive Hrvati, već Zagorci, Slavonci, Dalmatinci, Ličani i Srbi“(vidi Dnevno.hr od 05. 01. 2014.).

Nema ama baš niti jednog jedinog visokog poglavara SPC koji se svako toliko ne obruši protiv Hrvatske i protiv rimokatoličke crkve u Hrvatskoj.

Poručio bih patrijarhu Ireneju: srbondo četnička iz najvišeg vrha SPC, vrati Hrvatima naše hrvatske svetinje, opljačkano kultorno blago i naše „hrvatske ikone“ koje su još uvijek u Srbiji. Vratite nam također grobove naših nestalih Hrvata i platite odštetu za obnovu preko 1.500 objekata hrvatske rimokatoličke Crkve koje su tvoji srbočtenici uništili ili oštetili (vidi: Ranjena Crkva u Hrvatskoj: uništavanje sakralnih objekata u Hrvatskoj (1991. - 1995.) - ur. Ilija Živković, Hrvatski informativni centar ..., Zagreb, 1996, 446. str.).

A vi drugovi, Josipović i Milanović, i dalje se ljubajkate sa sada vladajućom garniturom četničkih vojvoda i slobodno puštajte da se najviši vrhovi SPC slobodnu šeću diljem Hrvatske i ponovno uvjeravaju Srbe kako su ugroženi. Isto bi valjalo da Irenej pokaže gdje su ti grobovi 19.000 „srpske dece“ pogubljene „na ovome mestu“, a kojima je sada napokon novoimenovani patrijarha Jovan doveden za dušbrižnika, kako to izreče i osta živ patrijarh Irenej.

Također bih priupitao novoimenovanog episkopa slavonskog Jovana kada je napustio suludu tvrdnju o 700 tisuća pogubljenih Srba u Jasenovcu i vrtoglavo se strmoglavio na „svega“ 90 tisuća?

Na kraju prisjetimo se najvišeg vrha naše hrvatske Crkve, blagopokojnog kardinala Franje Kuharića i njegovih riječi iz 90.-ih godina prošlog stoljeća, na pragu srbočetničke agresije na Hrvatsku:

“Ako tko zapali tvoju kuću, ti njegovu čuvaj, ako tko ubije tvoga oca, brata ili sestru, ti nemoj ni dirati njegova oca, brata ili sestru. Dapače, nemoj da se nikakvo zlo dogodi tvojim susjedima.“ (ovaj sam tekst na svome blogu donesao 20. 04. 2011., što se može vidjeti u arhivi bloga za 2011. godinu).

Također se prisjetimo riječi mlagog istarskog svećenika Miroslava Bulešića (sada blaženog!), kojega su hrvatski antifašisti i komunisti likvidirali 1947. godine u Lanišću:

„Moja osveta je moj oprost“.
Četvrtak, 11.09.2014.

NA SUTLI ĆUPRIJA!

U prošlu nedjelju, 07. 09. 2014., na sredini mosta rijeke Sutle sastali su se dvojica lažljivaca i dvojica ucjenjivača: dvojica lažljivaca Hrvata, Josipović i Mesić i dvojica ucjenjivača Hrvatske, Slovenci Pahor i Drnovšek.

Naime, ako je vjerovati dnevnom tisku, drug Ivo Josipović je na tom mostu potonuo u svoju do sada najdublju laž. Bez imalo srma lažljivac je spjevao pravi panegirik navodnom slovensko-hrvatskom prijateljstvu, ističući kako su praktički svi problemi sa Slovenijom riješeni.

Druže Josipoviću, niti jedan jedini problem sa Slovenijom nije riješen.

1. Što je sa štedišama Ljubljanske banke?
2. Što je sa sv. Gerom?
3. Što je sa Jorasom?
4. Što je sa njihovom ucjenom Hrvatske prije ulaska Hrvatske u EU?
5. Što je sa Piranskim zaljevom?
6. Što je sa gradnjom autoputa prema Hrvatskoj?
7. Što je sa zaštićenim pojasom?

Dakle, ama baš ništa sa Slovenijom nije riješeno, iako pucamo od siline prijateljstva sa njima. Oni bi nas još uvijek ucjenjivali da ih Europa nije malo prišerafila i primorala. Znači, Ivo Josipović masno laže i zavarava hrvatske građane, uz pomoć bivšeg druga Mesića s jedne i Pahorom zajedno sa Drnovšekom kao ucjenjivačima s druge strane (usp. VL od 07. 09. 2014.).

Prisjetimo se da je svojevremeno drug S. Mesić izvaljao ogromnu laž kada je u predizbornom laganju izjavio da su "problemi sa Slovenijom riješivi za 24 sata", pa sada vidimo da se ni nakon toliko godina ništa nije riješilo.

Znači, drugu Ivi Josipoviću ništa nije koristilo hodočašće i navodno „obraćenje“ u Ludbregu, gdje mu je ministrirao drug Leko. Znači, i on i Leko prodaju svoju komunističku i agnostičku dušu samo kako bi ponovno pobijedili na izborima.
Četvrtak, 04.09.2014.

IMAJU LI KOMUNISTI (SDP) SNAGE DA ZAUSTAVE MILANOVIĆA I NJEGOVO UPROPAŠTAVANJE HRVATSKE?

Ono što drug Milanović i njegova nesposobna i protunarodna Vlada rade, predstavlja pravi državni udar na Republiku Hrvatsku i hrvatske građane.

Prisjetimo se najprije njihovog plana 21 i njihovih laži o tom planu;

Prisjetimo se da je rekao da više neće kriviti „one prije“, pa ipak to sistematski čini;

Prisjetimo se da u svojoj Vladi ima oko polovicu ministara koji potječu iz jedne (koje!?) manjine. Mogu oni biti bolji od Hrvata, ali što je previše – previše je: Srba je u Hrvatskoj praktički isto toliko koliko ih ima i u Beču, pa bi bilo zanimljivo vidjeti koliko ih kao ministara sjedi u austrijskoj Vladi i kada će tražiti da se ćirilica uvede i u Beč;

Prisjetimo se da je sa svih važnijih mjesta drug Milanović i njegova Vlada potjerao HDZ-ovce i na ta mjesta postavio sebi podobne i poslušne, ali zato krajnje nesposobne

; Prisjetimo se samo nekih lopova, prevaranata i kriminalaca što u njegovoj Vladi a što u njegovoj stranci. Dosta da samo spomenemo drugaricu Marinu Lovrić-Mercel i druga Željka Sabu. O cinizmu druga Grčića, Hajdeš Dončića, Pusićke, Opačićke...da se i ne govori.

Pa tko lud može predložiti zakon po kojem djed i baka ili nono i nonica trebaju plaćati alimentaciju ako to ne čini otac unučeta? To može predložiti samo ili luđak, ili protuhrvatski i protuobiteljski raspoložen čovjek ili cinik.

Radovati se i likovati što će Jadransko-Jonska cesta prolaziti kroz susjednu Državu, može samo protuhrvatski i protudržavni tip kao što je npr. Hajdeš Dončić, njegov kompanjoj Milanović i sl. Tvrditi da se time štiti usko dubravočko područje, vrhunska je ludorija i bacanje praha u oči hrvatskim građanima. Onda smjesta treba zatvoriti produžetak riječke zaobilaznice i ne dopustiti nastavak gradnje autoceste prema Žutoj Lokvi a dio autoputa koji prolazi iznad Bakra do Križišća zatvoriti za promet a one koji su to predlagali objesiti na stup srama. Znači, iznad Bakra i Križišća promet ne zagađuje područje tik do mora, a kod Dubrovnika bi zagađivao, pa je bolje da ide u drugu državu koja je kipući lonac iz kojega svaki čas mogu proključati sukobi pa bi Dubrovnik ponovno bio odsječen od matice Hrvatske.

Prisjetimo se da je drug Milanović oštro zaratio sa Crkvom u Hrvata, nazivajući biskupe budalama, da se hvalio kako ne vjeruje a ipak vodi jednu katoličku zemlju, itd.;

Prisjetimo se da su on i njegova Vlada čim su se svojim lažnim obećanjima domogli vlasti, odmah obustavili gradnju Pelješkom mosta, plativši milijunske penale za raskidanje ugovora sa firmom koja je započela gradnju, a sada im je to jedan od glavnih predizbornih trikova;

Prisjetimo se da on i njegova Vlada nisu riješili niti jedan jedini granični spor između Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Crne gore, a sada – ulizujući se EU i lutki na koncu Angeli Merkel – u prvi plan stavlja pregovore o granici sa Srbijom i zdušno podržavaju Merkiličeno stvaranje nove juge gdje će opet Srbi-agresori imati glavnu riječ;

Prisjetio me kako ovih dana kukurikovci kukuriču kako će opraštati dugove onima koji su dužni 10.000 kuna, a istovremeno njegova protunarodna i protuhrvatska Vlada trpi da se struja isključuje obiteljima sa djecom ako duguju samo 200 kuna. To je čisti izazov i mazanje očiju narodu prije izbora;

Prisjetimo se što su sve ti prevaranti obećivali naivnim hrvatskim građanima kada Hrvatska uđe u EU: radna mjesta, investicije, zapošljavanje mladih, rijeke novca koji će teći iz EU u Hrvatsku, u koju će Hrvatska manje davati a više primati, i slične bedastoće. Sada vidimo da se svakoga dana zatvaraju radna mjesta, da se mladi ne zapošljavaju, da daleko više gubimo nego što dobivamo nakon ulaska u EU, da investicija ima samo u ćuturi ministra Grčića, itd. i itd.;

prisjetimo se njegovih šetnja po poplavljenim mjestima i glupih obećanja njegove ministrice Ankice Mrak-Taritaš nakon kojih obećanja je doista mrak pao ljudima na oči;

Prisjetimo se najnovije najave da će INA otpustiti 338 radnika, od čega čak 70 u Rijeci (NL od 04. 09. 2014., str. 1., 2. i 3.).

Ne može se oteti dojmu da je Milanović i njegova klika na vlasti dovedena da Hrvatsku sistematski pokuša uništiti moralno, politički i ekonomski.

I na kraju se valja prisjetiti kako je drug Milanović popljuvao hrvatske branitelje i sve žrtve Vukovara kada je starom i isprobanom komunističkom metodom u gluho doba noći postavio ćirilične ploče – simbole pod kojima su ubijani i masakrirani Hrvati i Hrvatski branitelji.
Srijeda, 27.08.2014.

ZA ONE KOJI ŽELE INFORMACIJU IZ PRVE RUKE

Nakon niza laži i obmana javnosti oko kapelice sv. Trojice u Kastvu i nakon što sam naredio da se golotinju tobožnjih umjetnica smjesta iznese iz crkvenog prostora, sada je Župa sv. Jelene Križarice sa gradom potpisala SPORAZUM kojim Župa dozvoljava da se u kapelici mogu održavati izložbe koje su u skladu sa sakralnim prostorom. Iz SPORAZUMA se jasno vidi da vlasnik kapelice sv. Trojice nije nikakova Republika Hrvatska, a niti je to neki službeni izložbeni prostor, nego je to vlasništvo Župe koja taj prostor ustupa, uz sve čega se stranke u SPORAZUMU trebaju pridržavati.Četvrtak, 21.08.2014.

GDJE SU SADA...

Gdje su sada oni koji su me na ovome blogu a i drugdje napadali kada sam na dan ulaska Hrvatske u EU spustio hrvatsku zastavu na pola koplja?

Gdje su sada ona (V. Pusić!) koja se je grozila umirovljenicima da ne će dobiti mirovinu ako ne budu glasali za ulazak Hrvatske u EU?

Gdje su sada oni koji su obećivali tisuće radnih mjesta – pogotovo za mlade – kada uđemo u EU?

Gdje su sada oni koji su govorili o potocima novca koji će se sliti iz EU u Hrvatska kada Hrvatska uđe u EU?

Gdje su sada oni koji su govorili da ćemo daleko više dobiti nego što ćemo dati EU kada u nju uđemo?

Gdje su sada oni koji su govorili o još jačem suverenitetu Hrvatske, a sada kada moramo plesati po njihovim pravilima, provodite sankcije protiv Rusije sebi na štetu, izlaskom iz CEFTE sebi na štetu ne moći trgovati sa prvim susjedima, što nas godišnje košta milijarde i milijarde...?

Tko će sada ići u Remetinec i odgovarati sa ogromne gubitke koje Hrvatska ima i ostvaruje ulaskom u EU?

Sve one kojima je „strateški cilj“ bio ULAZAK U EU, treba strpati u razne Remetince da tamo odrađuju štetu koju su nanijeli Hrvatskoj i hrvatskim građanima, guranjem Hrvatske u EU i pristajanjem na sve njihove ucjene i uvjete.

Sada i oni koji su bili slijepi i koji su slijepo slušali razne hrvatske Vlade, mogu jasno vidjeti na što su sve naši pregovarači pristali samo da uđemo u tu vladavinu krupnog kapitala.

Gdje su sada razni Mesići, Josipovići, Milanovići, Pusićke (jedino se za Sanadera znade gdje je), koji su veličanstvene hvalospjeve pjevali u čast EU, od koje imamo samo ogromne materijalne gubitke, tisuće i tisuće nezaposlenih više nego prije, trčkaranje razunim ministara financija svakoga mjeseca po bijelom svijetu radi novih i novih zaduženja, itd.?

Gdje su sada...
Četvrtak, 21.08.2014.

NASTAVLJA SE ČETNIKOVANJE SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE...

Kako nas izvješćuje dnevni tisak, jučer je na pravoslavnom groblju sv. Spasa u Šibeniku, pravoslavni prota odbio pokopati hrvatskog branitelja pravoslavne vjere 54.godišnjeg Vojislav Beadera, uz vojne počasti, što je izričito zaželjela obitelj pokojnog Vojislava.

Nakon tog gnjusnog čina pravoslavnog prote, obitelj je odlučila da se hrvatski branitelj Vojislav Beder pokopa uz vojne počasti ali bez pravoslavnog prote.

Što će na ovo reći novoimenovanI zagrebačkI metropolita Porfirije Perić? Po mome uopće ništa jer i on je nedavno u svom govoru o ćirilici kao „identiitetu srpskog naroda“ također zastupao oduvijek poznate stavove Srpske Pravoslavne Crkve o Velikoj Srbiji.
Četvrtak, 21.08.2014.

NA MONSTRUOZNE SRBOČETNIČKE IZJAVE M. PUPOVCA I S. MILAKOVIĆA, KOMUNISTIČKO-SRPSKA VLADA Z. MILANOVIĆA UOPĆE NE REAGIRA – JER TO JE OČITO NA LINIJI NJIHOVOG PROTUHRVATSKOG USMJERENJA

Monstruoznu izjavu predsjednika vukovarskog SDSS-a Srđana Milakovića da se na cijelom području Vukovara uvede ćirilica a da se o "OČARI" i NEKIM DRUGIM MJESTIMA može raspravljati, očito podržava Milanovićeva komunističko-srpska klika na vlasti u Hrvatskoj, jer niti jednom jedinom riječju nisu kritizirali ili pak na odgovornost pozvali za pljuvanje po Vukovarskim žrtvama srbočetnika Pupovca i Milakovića. Čak što više: ova dvojica srbočetnika Pupovac i Milaković koji žive na jaslama hrvatskih građana, javno kritiziraju odluku Ustavnog suda RH. Dakle, dok se s jedne strane tobože pozivaju na hrvatske zakone, s druge strane odluke Ustavnog suda omalovažavaju i kritiziraju.

Naime, srbočetnik Srđan Milaković i Milorad Pupovac traže da se Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina primjeni na cijelom Vukovarskom podrčju, a da se o npr. o OVČARI i nekim drugim mjestima može raspravljati (prem VL od 18. 08. 2014.).

Gospodo srbočetnici, o „OVČARI“ i „NEKIM DRUGIM MJESTIMA“ srbočetnički koljači su dovoljno „raspravljali“: klanjem, masakriranjem, ubijanjem i prikrivanjem zločina nad Hrvatima Vukovara, pa je sada valjda red da i Hrvati malo štogod kažu o cijelom VUKOVARU, OVČARAMA I NEKIM DRUGIM MJESTIMA.

Svojim zahtjevom da se ćirilica primijeni na cijelom Vukovarskom području ponovno uvodite diktaturu manjine nad većinom. Imaju li onda na vaše srbočetničko izazivanje i Hrvati Vukovara reći da nikako ne žele ćirilicu ni na kojem dijelu VUKOVARA, OVČARE I NEKIM DRUGIM MJESTIMA?!

Ćirilica u Vukovaru nije znak „identiteta srpskog naroda“ (kako je to nedavno izjavio srpski Patrijarh), nego je to znak krvavog pokolja i progona Hrvata iz Vukovara pa se stoga ne može jednoko tretirati kao npr. talijanski jezik u Puli. Pod ćiriličnim „identitetom srpskog naroda“, Hrvati su u Vukovaru ubijani i proganjani. Za mnogobrojne ubijene Hrvate pod znakon ćirilice još se ni dan danas ne zna.

Što se pak tiče monstuozne izjave da se o „OVČARI „ i „NEKIM DRUGIM MJESTIMA“ u Vukovaru može „raspravljati“, predložio bih da se upravo samo na OVAČARI i NEKIM DRUGIM MJESTIMA postave ćirilični natpisi pa da svi Srbi koji, navodno ne znaju, ili su zadojeni srbočetničkom ideologijom, mogu lako upoznati o zločinima izvršenim nad Hrvatima u Vukovaru, a i svudgdje u Hrvatskoj na okupiranim dijelovima njihove srbočetničke agresije.

Uzalud nam je očekivati da će komunistička (Zoran Milanovć) i srpska Vlada u Hrvatskoj (Vesna Pusić kao ministrica vanjskih poslova, navodno Hrvatske!), išta poduzeti protiv ovih skandaloznih izjava predstavnika SDSS-a, pa nam preostaje samo da složno čekamo njihov odlazak sa vlasti pa da napokon dočekamo pravu hrvatsku vlast, koja bi na prvoj svojoj sjednici trebala odbaciti „Zakon o oprostu (hrv. rečeno: ABOLICIJU!), pa da se napkon srbočetničkim zločincima i njihovim komunističko-jugoslavenskim privjescima u Hrvatskoj počne pravedno suditi – barem u pola mjere kako se sudi hrvatskim braniteljima!

Zaključak: ako srpska manjina u Vukovaru može tražiti ćirilicu na cijelom Vukovarskom području, može predlagati raspravu o OVAČRI i NEKIM DRUGIM MJESTIMA, onda bi – dosljedno tomu – i hrvatska većina u Vukovaru imala pravo reći NE ćirilici na području cijelog Vukovara – i ne nikakovu srbočetničku raspravu o OVČARI i DRUGIM MJESTIMA stradanja Hrvata u Vukovaru.

Na samome kraju: u cijeloj Hrvatskoj danas živi nešto preko 200 tisuća Srba, a u Beču ih je, kao najvećem srpskom gradu nakon Beograda, svega oko 1.500 manje nego u Hrvatskoj, pa me zanima: hoće li srbočetnici – Pupovac i Milaković - tražiti da se i u Beču uvedu ćirilični natpisi na cijelom području Beča, izuzev nakih mjesta?!
Nedjelja, 17.08.2014.

TITOVI KOLJAČI 1944. UBILI SVEĆENIKA KOJI JE ISPJEVAO NAJPOPULARNIJU MARIJANSKU PJESMU – RAJSKA DJEVO, KRALJICE HRVATA!

Povodom blagdana VELIKE GOSPE, prisjetimo se i slijedećeg:

Nakon što su 1944. Titovi krvoloci – partizani i komunisti – ušli u Dubrovnik, odmah su započeli svoj krvavi pir. Hapsili su viđenije dubrovčane, odvodili ih na otočić Daksu „u šetnju“ sa koje se niti jedan jedini nije vratio živ.

O tim strahotama Titovih krvnika svjedoči glavni vođa krvnika Ante Jurjević-Baja koji šaljeizviješće svojim nadređenim krvolocima, gdje kaže:

„Bilo kako bilo, ubit ih se mora!“...“Što se tiče narodnih neprijatelja do sada ih je otpremljeno što ovamo što onamo oko 60 među njima 8 popova odnosno fratara pored svega toga mnogi se kriju i nemože ih se otkrit a sad će bit i teže obzirom na saveznike koji će ih štitti jedino tu može iskusni ljudi i vojnici, mi smo nakon streljanja objavili plakatom ali dosad ne sve smo tek sutra izlazi jedan dio u javnost a potpisali smo sud komande područja jer drugoga nismo imali o ovome svemu dajte vaše mišljenje bilo kako bilo ubit ih se mora a za sve koji se skriju treba će učinit sve da ih se uhvati jer to su kaporjuni...“. Ovu grozotu je višoj partijskoj instanci napisao spomenuti i tada u Dubrovniku svemogući Ante Jurjević-Baja dana 25. listopada 1944.

Među tada pogubljenima je bio i svećenik Pero Perica, član DI (družbe isusove), kojega su Titovi krvoloci uhapsili u 10 sati u noći, odveli na Daksu, svukli, bacili u jamu i streljali puškom za podvodni ribolov. Pero Perica je auktor ne samo marijanske pjesme RAJSKA DJEVO, KRALJICE HRVATA nego također i DO NEBESA NEK SE ORI...

O ovome se moralo šutjeti nekoliko decenija. Čak i nakon demkratskih izbora u Hrvatskoj i HDZ i SDP je cimentirao tu šutnju koja je probijena tek 2010. uz veliko zalaganje dubrovačke udruge Daksa 1944/1945.

Tek tada se pristupilo iskapanju posmrtnih ostataka tih partizansko-komunističkih zločina. Iskopano je 53 žrtve od kojih su identificirane njih 18, među kojima i spomenuti svećenik Pero Perica.

Na odavanju počasti nad masovnom grobnicom na Daksi nije nazočio niti jedan jedini od „odličnika“ grada Dubrovnika, a pogotovo ne dr. Andro Vlahušić, komunistički nastrojen.

Uz svećenika isusovca, Peru Pericu, identificirani su još:

Stijepo Barbieri, Ante Brešković, Baldo Crnjak, Ivo Knežević, Jure Matić, Maximilijan Milošević, Antun Mostarčić, Niko Obradović, Ivo Peko, Baldo Poković, Mato Račević, Vido Regjo, Ante Tasovac, Martin Tomić i Marijan Vokić. Valja pripomenuti da na pokopu ovih žrtava 2010. nije nazočio nitko od Neka je svima njima POKOJ VJEČNI, a Titovim krvolocima primjena Božje pravde.
Utorak, 12.08.2014.

SLUČAJ TURUDIĆ, SLUČAJ JOSIPOVIĆ, SLUČAJ MILANOVIĆ I SLUČAJ PUPOVAC...

Dok je sudac Ivan Turudić na vjerojatno političkom suđenju Ivi Sanaderu, izrugivao i ponižavao Ivu Sanadera, bio je dobar!

Sada kada se usudio barem dio istine skresati u lice i Josipoviću i Milanoviću i četnolikom Pupovcu, e sada on više ne valja.

Nakon što je Milanovićeva Vlada hrvatsku svijesno moralno i ekonomski uništavala cijeli svoj dosadašnji mandat, nakon što hrvatsko nebo žele prepustiti drugima da ga brane i kontroliraju, netko je takovoj Vladi doista trebao očitati lekciju, prije nego što sve upropasti, kriveći vječno za takovo stanje one prije...
Utorak, 05.08.2014.

CINIZAM DRUGA I. JOSIPOVIĆA I DRUGA Z. MILANOVIĆA

Ovih smo dana mogli uočiti naglo, nenadano i veliko „obraćenje“ najviših predstavnika hrvatske vlasti – Josipovića i Milanovića: napokon su nešto pozitivno rekli o hrvatskim braniteljima.

Očito je da se bliže izbori pa valja pokušati dobiti koji glas i od strane hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

Vide i oni da je odnesao vrag šalu i da neokomunistički (SDP) nezaustavljivo tone, pa valja tražiti potporu od bilo koga! Zanimljivo će biti što će njih dvojica danas reći u Kninu. Hoće li jednom jedinom riječju osuditi ponovno četnikovanje Milorada Pupovca i njemu sličnih, aboliranih, ili će poradi "dobrosusjedskih odnosa" olako i izdajnički prijeći preko toga.

SVIM POSJETIOCIMA OVOGA BLOGA SRETAN
DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA!
Ponedjeljak, 04.08.2014.

ZAŠTO MILANOVIĆ I JOSIPOVIĆ ŠUTE?

Na neviđene srbočetničke provokacije Milorada Pupovca i društva aboliranih četnika, kao zaliven šuti i drug Josipović i Milanovićeva komunističko-srpska Vlada.

Naime, do sada neviđenim riječima Pupovac se obrušio na simbol hrvatske pobjede u „Oluji“ – Knin, tj. neizravno se obrušio na sve hrvatske branitelje i na hrvatsku Vladu i predsjednika Države. Ustvrdio je:

„Više je razloga zašto čovjek poput mene ne bi u utorak trebao biti tamo, ali jedan je ključan. Knin je postao mjesto svađa, sukoba, netolerancije i poruka koje ne otvaraju prostor da bih ja i mnogi drugi mogli sudjelovati u tome. U Kninu se iskazuje mržnja između onih koji su istinski poštovaoci mira i onih koji to nisu...“ (prema NL, od 04. 08. 2014., str. 6.).

Pupovac i „oni poput njega“ svijesno zaboravljaju da je Knin bio centar pobune protiv Hrvatske i hrvatskog naroda, zaboravljaju da su upravo srbočetničke horde sijale mržnju „između onih koji su istinski poštovaoci mira“ i tolerancije – a to su Hrvati i hrvatska Država, „i onih koji to nisu“, a to su Pupovče tvoji pobunjeni Srbi koji, iako su dobrano dobili po repu, još se niti oni a niti njihovi predvodnici u Hrvatskoj nisu spametili. Režimski novinari jako dobro „čuju“ prošlogodišnje zviždanje Milanoviću u Kninu, a ne vide ovo ponovno četnikovanje Pupovca i „onih poput njega“.

Možda bi sada drug I. Josipović mogao, poradi ove Pupovčeve topovske paljbe protiv Hrvatske, hrvatskih branitelja i protiv veličanstvene vojno-redarsvene akcije „OLUJA“, dodijeliti Pupovcu „i onima poput njega“ sva ona odlikovanja i priznanja koja je oduzeo Ivi Sanaderu, pa da cirkuseraj komunističke vladajuće klike bude potpun.
Ponedjeljak, 28.07.2014.

ŠTO JE DRUG LALIĆ IZLAJAO U SRBU?

Prema pisanju današnjeg NL (NL od 28. 07. 2014., str. 1. i 6.), drug Lalić Dražen je izjavio kako su „Srbi i Hrvati braća“. Izjavio ovu svetogrdnu lakrdiju i ostao živ! Hrvati i Srbi mogu biti susjedi, ali braća nikako i nigdje.

Nakon ličkog pitomog sela Srba, nakon Bleiburga i tisuća zatajenih grobišta diljem ovih prostora, nakon Vukovara, nakon Škabrnje, nakon Čanka, nakon Ćelija, nakon Dalja, nakon Berka, nakon Lovasa, nakon nekon...ovakovo nešto mogu izjaviti samo osobe poremećenog uma, srca i nacionalne (ne)svijesti.

Dok je drug Lalić ovo povraćao, stajao je na stotinama kostura Hrvata od kojih su redom svi bili civili i nisu predstavljali ama baš nikakovu opasnost za komunističko-srbočetničke koljače koji su u tim hrvatskim selima danima izvršavali neviđeni krvavi pir nad Hrvatima.

Isto vrijedi i za druga i mrzitelja hrvatske, Dragana Markovinu koji je također ispovraćao teško svetogrđe kada je rekao : „Ustanak u Srbu bio je ¨vapaj za život i opstanak naroda, a izrodio je ideju tolerantne, multietničke i demokratske Hrvatske¨, kazao je na svečanosti splitkski povjesničar Dragana Markovina“ (NL od 28. 07. 2014., str. 06.).

Srbočetnička klika preko usta Milorada Pupovca izgovorila je tešku laž tvrdeći da su „ustaše prije njegova početka (tzv. ustanka u Srbu, m. o.), pobile više od tisuću ljudi, a samo na području Srba ¨nekoliko stotina uglavnom staraca. žena i ldjece¨(nav. NL, str. 06.). Srbočetnik Pupovac ne navodi niti jedno jedino ime tih „više od tisuću“.

Nakon ovog pira komunističko-srbočetničkih vampira nastupa drug australski ustaša Stipe Mesić koji se je posebno oštrim riječima okomiju na Crkvu u Hrvata, tvrdeći „da bi vlast morala Vatikanu prosjvjedovati jer crkveni velikodostojnici nezivaju ¨protunardnom i zločinačkom¨ vlast u Hrvatskoj. „Ako je vlast zločinačka, zašto crkve od nje uzima mpvce“, pčitao je Mesić (vidi NL od 28. 07. 2014., str. 6.).

Drugu Mesiću očito nije jasno da hrvatski biskupi ne uzimaju niti jednu jedinu kunu od „protunarodne i zločinačke vlasti u Hrvatskoj“, nego samo mali dio nadokande za oduzetu crkvenu imovinu koju su komunističke vlasti, a čiji je sljedbenick upravo ova „protunarodna i zločinačka“ vlast. Također i od rimokatolika koji plaćaju porez.

Što se pak tiče laburista koji su izgubljeni u prostoru i vremenu, a koji žele da se i Crkvi u Hrvata uvede porez, priupitao bih: ako će se pitati svakog pojedinog građanina da li on želi svojoj vjerskoj zajednici uplaćivati određeni postotak svoje plaće za svoju vjersku zajednicu, hoće li se onda isto tako pitati rimokaatoličku zajednicu (a i ostale vjerske zajednice) da li se slažu da njihov porezni doprinos bude davan za razno-razne tzv. (protu)neviladine organizacije, pa čak i one koji su dijametralno oprečne nauku dotičnih vjerskih zajednica, davati ogromna novčana sredstva a da se za to ne pita vjernike dotičnih vjerskih zajednica da li oni pristaju da se njihovim „krvnim neprijateljima“ dodjeljuju sredstva iz poreza članova tih vjerskih zajednica.

Osim toga, Crkva u Hrvata itekako plaća porez, i nema nikakove mogućnosti na njegov povratak, za sve ono što kupuje za obnovu i iodržavenje spomenika kulture vjerskog sadržaja Republike Hrvatske, uz male iznimke što komunističke vlasti preko odgovarjućeg ministarstva odobravaju male mrvise u tu svrhu.
Petak, 25.07.2014.

SRB DANA 27. SRPNJA 1941. I NADALJE...

Hrvatski komunisti i srbočetnici po mentalitetu uvijek su bili, a to su i danas, ruku pod ruku kada treba krivotvoriti povijest i sijati mržnju protiv Hrvata.

Titova komunistička strahovlada uvela je mit „prve puške“ kao dan ustanka u Hrvatskoj. A što se zapravo događalo tog kobnog dana za Hrvate sela Ivezić, Borićevca i okolnih hrvatskih sela u Srbu?

Bio je to srbočetnički i komunistički pucanj u Hrvate od Srba preko Borićevca do Udbine, a isto tako na bosansku stranu – Grabovo, Glamoč, Drvar, Krnjeuše, Liskovice kod Varcara, Šibovske (Prnjavor), Ključ, Oštrelj, itd. Svoj krvavi pir komunisti predvođeni Đokom Jovanićem, i Đurom Pucarom Starim i pridruženi srbočetnicima posebno su iskalili na mladom svećeniku don Jurju Gospodnetiću, rođ. 09. 01. 1910. u Postirama na Braču, a službovao u župi Obljaj kod Bosanskog Grahova i na ustaškom logorniku Tomislavu Sariću. Nakon što su ih uhvatili, teško su ih mučili i na kraju žive nabili na kolac i pekli na vatri koju su simbolično naložili između njih: istovremeno uništiti Crkvu i Hrvatsku! (usp. Don Anto Baković, Hrvatski Martirologij XX stoljeća, Zagreb 2007., str. 214.).

Udruženi komunisti i srbočetnici u razdoblju između travanjskih zločina i 28. srpnja, izvršili su brutalni pokolj 350 hrvatskih katoličkih hodočasnika koji su se iz Kosova kod Knina – gdje su svetkovali blagdan sv. Ane – vlakom vraćali u Drvar. Četnici su presreli vlak, hodočasnike zarobili i svezali, te ih 27. srpnja pobili kod jame Golubnjače i bacili ih u jamu, o čemu svjedoče i partizanski izvori. Evo što piše na Wikipediji:

„U Srbu su pobunu od 27. srpnja 1941. godine vodili četnički kolovođe i srpski pobunjenici Torbica, Keča, Omčikus i Rađenović koji su na dan ustanka osnovali u Srbu oružani četnički puk (brigadu) s 1000 četnika. Vođa srpskih komunista u Lici, Đorđe Đoko Jovanić, bio je zapovjednik partizanskog odreda sa 60 srpskih komunista koji su se pridružili četničkom ustanku i sudjelovali u etničkom čišćenju hrvatskih civila. U samome mjestu Srb, srpski pobunjenici osvojili su napuštenu žandarmerijsku stanicu NDH, i zarobili mjesnog župnika rimokatoličke crkve mosinjora Jurja Gospodnetića i potom ga mučili i ispekli na ražnju“ (usp. SRB – Wikipedija).

Samo u selu Ivezić komunisti i srbočetnici pobili su sve članove mnogobrojnih obitelji Ivezić. U svibnju ove godine u gustoj šumi na Dabinu vrhu, u blizini Donjega Srba, počela je ekshumacija posmrtnih ostataka 30-tak mještana hrvatskog sela Brotnje:

„U selu Ivezići kod Srba, počela je ekshumacija 37 ubijenih Hrvata. Njih su 27. srpnja 1941. godine ubili pripadnici srpskih ustaničkih postrojbi. Među ubijenima je i troje djece, a dvije djevojke su silovane i ubijene, ali se ne zna gdje su zakopane. Sljedeći dan je selo spaljeno i sravnjeno sa zemljom“ (vidi: Google, Selo Ivezić i obitelj Ivezić).
Pomićnik ministra Ivan Gruić smatra da su to kosti obitelji Ivezić.

I na taj krvavi pir će i ove godine doći udružena komunistička klika sa predstavnicima srbočetničke klike. To ubijanje Hrvata od strane „prve puške“, zdušno podržavaju i hrvatske vlastiti svih boja i usmjerenja: od komunista iz HDZ-a, preko SDP-a (prisjetimo se da je na tom stratištu Hrvata bio i drug I. Josipović!) pa do razno-raznih stranaka i udruženja Srba od kojih su mnogi članovi to namjeravali ponoviti diljem Hrvatske u Domovinskum ratu, ali ih predsjednik Franjo Tuđman i hrvatski bojovnici u tome učinkovito spriječiše.

Da je to doista protuhrvatski skup dokazuje i činjenica da će na njemu govoriti drug Stipe Mesić, kojega – kad god treba nešto učiniti protiv Hrvata i Hrvatske, izvuku iz naftalina.
Srijeda, 23.07.2014.

DRUŽE MILANOVIĆU I OSTALI DRUGOVI KOMUNISTI – SDP-ovci

U više navrata je drug Milanović izjavljivao kako je ovo najsposobnija i najmoralnija Vlada, a kad tamo – sve sami lopovi, prevaranti, mutikaše i mrzitelji samostalne Hrvatske.

Kada se zatvorilo i sudilo Ivi Sanaderu, onda su Srbi (Jovanović) i komunisti (SDP) očajnički nastojali osuditi čitav HDZ i proglasiti ga za „Zločinačku organizaciju“. A sada kada je veliki broj SDP-ovaca uhvaćen sa rukama u pekmezu, niti ne spominje da je cijeli SDP također „Zločinačka organizacija“.

Nego, moje bi pitanje za druga Milanovića i njegovu „Zločinačku organizaciju“ bilo:

Kamo vi šaljete i stavljate svoje kriminalce nakon što ih izbacite iz SDP-a? Bome, mi normalni i pošteni građani hrvatske njih primiti nećemo! Balkanski krvnik Tito je za takove imao Goli Otok, odnosno, za vaše Mnogobrojne Marine Lović Mezelice otok sv. Grgur.

Ili pak neka osnuju neku novu svoju sestrinsku stranku u koju će trpati sve one koji nisu u skladu sa "najpoštenijom i najuspješnijom" Vladom i strankom.

Za ono što prigovaraju i sude druge u daleko većoj mjeri imaju u svojim vlastitim redovima.
Ponedjeljak, 21.07.2014.

I NOVI MILANOVIĆEV ISTOSPOLNI BRAK SE JAKO KLIMA

Nakon što je drug Milanović u hotelu Kukuriku u Kastvu sklopio istospolni koalicijski brak dna 23. 11. 2010.: SDB, HNS, HSU i IDS, jedan od njih je postao ubojica a drugi baš i ne pušu uvijek u isti rog, napisao sam na ovome blogu da će se sigurno raspasti jer „četiri su pijetla a niti jedna kokoš“. To se zapravo i događa.

No, jučer (20. 07. 2014.) drug Milanović je imao i teških problema sa svojom vlastitom istospolnom zajednicom: drug Komadina ga nije dočekao niti u Opatiti a niti na mjesto prvog zločina u Kastvu, a klimaju također još dvojica iz tog istospolog braka iste stranke SDP-a, drug Denona i drug Darko Peričić. Što se pak tiče onih s druge strane, gospodina Ivice Lukanovića, Mate Mostarca, Dine Manestara i Saše Đujića, kolikopoznajem gradonačelnika Kastva Ivicu Lukanovića, mislim da je on potpuno normalan čovjek pa je pitanje opstanka istospolne zajednice sa drugom Milanovićem. Što se pak tiče ostale trojice, njima je očito draga stolica na kojoj sjede pa će vjerojatno i tu zaškripati.

Mislim da je opozicija (HDZ i ostali) mačiji kašalj prema opoziciji koju drug Milanović ima u svojim vlastitim redovima, od smjenjenog Linića pa preko nijemog Obersnela i „bolesnog“ Komadine. Kao što je balkanski krvnik Tito izvršio sječu hrvatskih komunista u Karađorđevu (29. 11. 1971.), slično je i drug Milanović učinio sa riječkim komunistima: sasjekao je trojicu ministara: druga Komacinu „doduše, zbog bolesti!“, druga Linića očito zbog „nelojalne konkurencije“ i druga Željka Jovanovića, svadljivca sa vlastitom pameću i svima drugima, a posebno sa Crkvom i Znanošću. Tu su još neke „kolateralne žrtve“ kao npr. Darko Peričić i njegova ekipa bliska nekadašnjem Liniću, a uskoro vjerojatno i mnogo drugih disidenata (Usp. NL od 21. 07. 2014., str. 5.).

Drugu Milanoviću očito smeta i njegova vlastita a i pamet nekih drugih iz njegove partije. Njegovo je, kako se čini, mjerilo PROKRUSTROV KREVET: tko je predugačak treba ga smanjiti a tko je prekratak treba ga nategnuti. Na kraju će sam drug Milanović bespomoćno izdahnuti nakon što je ekonomski i u svakom drugom smislu sa svojom ekipom sistematski kroz cijeli svoj mandat uništavao Hrvatsku.
Subota, 19.07.2014.

SLUČAJ KORDIĆ – SLUČAJ ČAČIĆ Režimski, protuhrvatski i protucrkveni novinarčići su se na zadnje noge digli kada je, nakon što je u zatvoru proveo veliki dio svoga života, Darijo Kordić stigao u Zagreb gdje ga je – uz mnoge druge – dočekao i biskup Vlado Košić. Dario Kordić, iako nevin, osuđen je od međunarodne mafije samo zato što je branio Hrvate, pa čak i samu Evropu, od ekstremnih muslimana i povampirenih Srba Ratka Mladića, Karadžića, itd.

U ovu novinarsku spletku uključile su se i neke (KOJE?!) vjerske zajednice koje su čak pisale u Vatikan protiv biskupa Košića. To je „pravi“ ekumenizam: neke (ponovno pitam: KOJE?) vjerske zajednice hoće smijeniti biskupa Košića koji je svojim gestom pokazao izuzetnu hrabrost u obrani nevino osuđenog Kordića koji je od međunarodnih ucjenjivača prihvatio biti „žrtveno janje“, ne želeći ocrnjivati – kako je to bjelosvjetska mafija tražila – ni Tuđmana ni Šuška ni bilo koga viđenijeg kako bi poradi toga dobio daleko blažu kaznu.

No, imamo i drugu stranu medalje:

Prije nekoliko dana drug Zoran Milanović se javno ljubakao sa Čačićem kojemu se stvarno gogodilo (iako se tako nešto može bilo kome dogoditi!) da je svojom nesmotrenošću ubio dvoje ljudi i za to dobio smješnu kaznu... Kako to da se nije našao ama baš niti jedan jedini režimski, protuhrvatski i protucrkveni novinarčić pa osudio druga Milanovića jer je svojim gestom javno stao na stranu ubojice? Gdje su sada „neke vjerske zajednice“? Zašto ne dižu svoj glas?!

Također je ista sorta novinara prešućivala činjenicu da su Srbi svečano dočekivali ratne zločince daleko većeg kapaciteta nego što je Dario Kordić.

Što se pak tiče „nekih vjerskih zajednica“ mislim da je to smišljeno izjednačavanje žrtve i agresora i u Hrvatskoj i u BiH, a koji su sigurno podržavani od komunističko-srpske mašinerije. Mnogi hrvatski komunisti svih generacija su uvijek išli ruku pod ruku sa srbočetnicima, a protiv Hrvatske i protiv rimokatoličke crkve.

Konstantno se tjera u kut činjenica da je Hrvatska u najtežim i najpresudnijim danima borbe za svoj opstanak i slobodu ugostila stotine tisuća Muslimana i da niti Hrvatska a niti rimokatolička crkva nikada nisu dijelili izbjegle i prognane na „naše“ i „njihove“. Sada nam oni tako vraćaju!
Nedjelja, 13.07.2014.

SAMO KRUHA I IGARA...

Najprije nogometna groznica gdje mafija okreće milijarde i milijarde, ovaj je mjesec drmala cijeli svijet.

Što se pak tiče Hrvatske, vlast je najprije dozvolila javni kupleraj na Srđu gdje se također vrte milijuni, seks, droga i opijanje. Od toga nekolicina ima ogromne materijalne koristi. I to je tobože neka kultura.

Ovih je dana u Splitu također pod krinkom neke kulture i „nevine“ zabave mladih održan neki ludi „Ultra Europe Festival“, gdje je opet glavnu riječ imao novac, alhohol, droga, itd. Vraćajući se sa tog mafijaškog događanja, dvoje mladih šibenčana smrtno je stradalo (vidi Vecernji.hr od 13. 07. 2014.).

Ovakove zabave, drogeraji, kupleraji...vode omladinu u propast. Oni bi sutra trebali biti očevi i majke, trebali bi zauzimati važna mjesta u poduzećima ili državnim službama. Sa takovima nam je svima jadna budućnost.
Petak, 11.07.2014.

(NE)PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ I NJEGOVI GUBE IZBORE PA SVAŠTA LAMATAJU

Tako će u svome bijesu, drug (ne)predsjednik Josipović (prisjetimo se da on nije korektno položio zakletvu, za razliku od B. Obame koji je, kada je pogrešio, morao ponoviti cijelu zakletvu pred predstavnikom Vrhovnog suda!) postaviti pitanje:

„Što je Kolinda Grabar-Kitarović učinila za Hrvatsku?“ pa je samome sebi odgovorio: „ništa“!

Polazeći od tog njegovog pitanja i odgovorio, došao sam do zaključka da drug Josipović ima potpuno pravo ako gleda sa svog stajališta!

Evo što sam pronašao kod gđe. Kolinde, od Josipovićevog „ništa“ što (ni)je učinila za Hrvatsku:

1. Pronašao sam da gđa. Kolinda nije niti jednom bila u Srbu gdje su četnici poklali Hrvate i to nazvali danom ustanka;

2. Pronašao sam da nigdje ne postoji njezina izjava da su npr. kape sa crvenom zvijezdom „lijepe kape“ i da one „šire ljubav i mir“, iako je upravo pod zvjezdom petokrakom izveden najveći pokolj Hrvata u cijeloj povijesti, iako je i Domovinski rata i agresija na Hrvatsku započeo upravo pod tim i takovim „lijepim kapama“ sa zvijezdom petokrakom;

3. Pronašao sam da gđa. Kolinda nije išla u izmanipulirani Jasenovac, a još manje u šumu Brezovica i Jadovno od kuda komunisti i Srbi svake godine raspiruju mržnju protiv Hrvata;

4. Pronašao sam da gđa. Kolinda nije sa velikim entuzijazmom odlazila kod četnika u Srbiju kako bi s njima stvarala „region“, tj. neku novu Anglo-Jugu;

5. Pronašao sam da gđa. Kolinda niti jednom hrvatskom branitelju ili građaninu nije oduzela odlikovanje, kao što je to činio drug Mesić i drug Josipović;

6. Pronašao sam da gđa. Kolinda nigdje nije izjavila da neće postavljati nikakove zapreke niti uvjete ulasku Srbije u EU, iako su oni izvršili agresiju na Hrvatsku, pobili preko 20 tisuća Hrvata, izranili fizički i psihički stotinjak tisuća hrvatskih građana, prouzročili materijalna razaranja Hrvatske koje se broje na stotine milijardi dolara, itd. Pa ipak su za druga Josipovića, druga Milanovića, drugaricu Pusićku daleko važniji „dobrosusjedski odnosi“ nego poubijani Hrvati i razorena Hrvatska;

7. Pronašao sam da gđa. Kolinda u zadnje tri godine nije svaki mjesec trčkarala u inozemstvo zaduživati Hrvatsku;

8. Pronašao sam također da gđa. Kolinda još nigdje nije izjavila da su za katastrofalnu situaciju u Hrvatskoj krivi „oni prije“, nisam pronašao paušalne izjave da je Hrvatska pokradena „od onih prije“;

9. Također sam pronašao da „nigdje nisam pronašao“ da je gđa. Kolinda zavaravala hrvatske građane da ćemo veoma profitirati ulaskom u EU, da će biti svima bolje, da će se otvarati nova radna mjesta, da ćemo više primati nego davati, itd., itd.;

10. Sram bilo tu Kolindu Grabar-Kitarović koja stvarno nije tako vješta kao Josipović i njegovi komunisti kojii sistematskom i smišljenom ekonomskom politikom namjerno uništavanju Hrvatsku, popraćujući to već uobičajenim svojim lažima i obmanama;

11. Također sam pronašao da gđa. Kolinda ne koristi golemu nesreću ljudi popljavljenih područja za svoju predizbornu kampanju. U tome su komunisti daleko vještiji i daleko bezočniji. Oni bi bili sretni kada bi poplave dolazile redovito prije svakih izbora!

12. I najnovije: na otvorenju Devetog Croatia Foruma u Dubrovniku nisam uz predstavnike dviju država koje su izvršile agresiju na Hrvatsku, Srbije i Crne Gore, Ivicu Dačića i Igora Lukšića, nisam vidio Kolindu Grabar-Kitarović. Baš je sram bilo kako je neosjetljiva!

Drugu Josipoviću bih preporučio da bi bolje za Hrvatsku bilo da i on „ništa nije uradio“, a isto tako da ništa nije uradila niti Milanovićeva komunističko-srpska Vlada. Posvađao nas je sa Evropom, cinički sa „lex Perković“ stao na stranu osumnjičenih krvnika, enormno zadužio i još uvijek zadužuje Hrvatsku, silom u noćnim satima ugurao ćirilicu u Vukovar, proglasio svoju Vladu za najuspješniju i najpošteniju, teško lagao hrvatske građane kako će u EU biti daleko bolje, da ćemo daleko više primati nego davati i slične komunističke laži. Zadnji njegov cinizam je u iskorištavanju nevolje ljudi sa poplavljenih područja u svoje prljave komunističke predizborne svrhe. Jednako tako bi bilo najbolje da niti Vesna Pusić ništa ne radi u korist Hrvatske jer ju ona nacrtanu ne može vidjeti. Isto vrijedi za Vrdoljaka i za Grčića kojima se već više od dvije i pol godine ukuzuju neke silne investicije od kojih nema niti slova „I“. Sve biser do bisera!
Ponedjeljak, 07.07.2014.

KOMUNISTIČKA KLIKA „PO ŠUMAMA I GORAMA“ PONOVNO ŽELE DIZATI ILI OBNAVLJATI SPOMENIKA SVIM PARTIZANIMA, ANTIFAŠISTIMA I KOMUNISTIMA, IAKO...

Nakon što je drug Josipović u šumi Brezovica, a bivši drug Mesić nekoliko puta u Kumrovcu i na nekim drugim mjestima po „Po šumama i gorama“, iako se nitko od njih nije ogradio od zločina koje su te komunističko-partizansko-antifašističke krvoločne Titove bande počinile na ovim prostorima, ispričao Hrvatima na neviđenim zličinima Titovih bandi u ratu, poraću i sve do devedesetih godina prošlog stolje, oni uza sve to ponovno podižu partizanske spomenike. Iako je među imenima Titovih boraca bilo mnogo poštenih i čestitih ljudi koji su se iskreno borili za Hravatsku, ali su grdno bili prevareni od Titovih koljačkih bandi koje su na ovim prostorima počinili daleko veće zločine nego sve fašističke i nacističke bande zajedno.

To drug Josipović (čiji je otac surađivo u tim bandama protiv Hrvata), ne uzima u obzir: on jednostavno stavlja u isti koš i komunističko-partizansko-antifašističke borce i mnogobrojne krvnike iz tih istih redova.

Titovi komunisti, tzv. antifašisti i mnogobrojni partizani najveći su krvnici Titove OZN-e, UDB-e, KOS-a i drugih razno-raznih koljačkih skupina koje je Tito osnovao i prije nego što je završio 2. svjetski rat. Kada je rat službeno završio, onda su te unaprijed pripremljene Titove koljačke bande izišle iz svojih tajnih šumsko-banditskih skrovišta i neviđenom krvničkom banditskom metodom poklale, poubijale i masakrirale stotine tisuća Hrvata.

Te i takove krvnike je štitio drug Mesić a sada ih istim žarom štiti i drug Josipović i drug Milanović. Pa nakon Domovinskog rata a za vrijme vladavine komunističke klike, dokinute su sve komisije koje su trebale temeljito istraživati sva zatajena grobišta Titovih krovoloka i napokon početi sudske procese tim monstrumima. Umjesto toga oni sada ponovno žele dizati i obnavljati spomenike, iako još ni izdaleka nisu razjasnili koji su koljači i krvnici zapisani na tim spomenicima.
Nedjelja, 06.07.2014.

LJUBICA SOLAR = 33 HRVATSKIH CIVILA

Iako su sva dosadašnja istraživanja došla do zaključka da je mlada Ljubica Solar greškom ubijena jer prava je meta bio njezin zaručnik Duško Malović, pripadnik JNA, KOS-ovac i četnik, o slučaju Ljubice Solar napisano je tisuće stranica, o njoj se bezbroj puta govorili u radio-emisijama, na tv, itd.

S druge pak strane o 33 Hrvata koje je njezin zaručnik Duško Malović sa još sedmoricom četnika likvidirao u Novom Selu Glinskom, mi tek sada doznajemo.

Naime o tom stravičnom pokolju piše današnji NL, koji velikim slovima navodi: „UBOJICE (NE) ĆE ODGOVARATI“ (NL od 06. 07. 2014., str. 4). Ustvari glavni likvidator Hrvata tog sela, Duško Malović, likvidiran je u Beogradu u prosincu 1994.

Shvaćam bol i tugu Ljubičine majke jer joj je kćer imala svega 19 godina, ali, koliko je meni poznato, ona se do dana današnjega nije oglasila niti jednom jedinom riječju o ubijstvu 33 Hrvata u Novom Selu Glinskom, među kojima je bila i djevojčica Katica Šimanović od svega 15 godina, a za sve je to odgovoran upravo zaručnik njezine kćeri.

Kojeg su karaktera tzv. hrvatsko pravosuđe, jako dobro ilustrira i ovaj primjer tog Glinskog sela. Hrvatskom pravosuđu je trebalo pune 23 godine da napokon nešto učine, iako su glavni akteri tog masakra ili umrli ili likvidirani ili nedostupni hrvatskim vlastima, pa za 33 izmasakrirana Hrvata nitko neće odgovarati. Starost ubijenih civila se kreće od 15-83 godine.

Hrvatsko pravosuđe i hrvatski novinari: o Varivodama da, o Gruborima da, o Ljubici Sloar da, o Aleksandri Zec da – ali o Katici Šimanović ne, o 402 ubijena djetata Hrvata ne, o Novom Selu Glinskom ne... Za likvidaciju hrvatskih civila u Novom Selu glinskom zapovijed je da komandant glinskih teritorijalaca Vlado Ćupović, a zapovjednik izviđačko-diverzantske grupe koja je likvidirala civile, bio je časnik JNA Duško Malović. Uz njega su likvidaciju vršili srbočetnici:

Uz Vladu Ćupovića (73), tu su još: Georg Nashida Kamala zvan Kami (44), Bogdan Jednaka (48), Ljubiša Juzbašić (43), Borpo Miljević (45), Dragiša Bogunović (45) te Zoran Miljević (41) i njegov 54-godišnji imenjak i prezimenjak. Svi su oni do rata živjeli u Glini i okolici, a danas žive u Srbiji (osim onih koji su umrli ili likvidirani u Bogradu kao što je to slučaj upravo sa Duškom Malovićem koji je skončao svoj život u mafijaškom obračunu u Beogradu u prosincu 1994.). Evo i imena hrvatskih civila likvidiranih u tom selu u listopadu 1991.:

Kata i Ivan Bradarić, Kata, Ivan i Stjepan Horvatić, Stjepan Kušan, Mara Marinović, Jela Milošić, Jana Olija, Nikola Roksandić, Mara, Katica (15g,!), Ivan i Pavle Šimanović, Marta, Kata i Mato Šimunović, Josip i Pavle Škrinjarić, Barica, Jana, Milka, Josip i Nikola Šoštarić, Kata Tovunac, Milan Valent, Jela (kći Mije), Jela (kći Ivana), Katarina, Barica, Joso i Ivan Vidnić. Mjesec dana kasnije Bogdan Jednak u obližnjoj je Prekopi pokraj ceste zatekao Katu Miličić. Ubio ju je hicima iz “škorpiona”. Do sada su pronađena tijela samo šest žrtava. Za one koji se o tom stravičnom masakru Hrvata žele podrobnije informirati, preporučujem da pročitaju cijeli članak današnjeg NL, (06,07, str. 4. i 5.).
Subota, 05.07.2014.

LAŽI I PARALAŽI DRUGA KOMADINE I NJEGOVIH KOMUNISTA

Gostujući na hrvatskom radiju prije dva dana, drug Z. Komadina je iznesao niz laži i obmana. Na pitanje voditeljice o činjenici kako su obećavali „kule i gradove“ ulaskom Hrvatske u EU, on je ustvrdio da je bilo jasno da će prve godine u članstvu EU biri gore nego prije toda. Na pitanje o činjenici da su to „bolje“ obećavali hrvatskim građanima, drug Komadina je odgovorio da su „svi hrvatski građani“ glasali za ulazak Hrvatske u EU.

Tu su dakle dvije velike laži druga Komadine: laže da nisu obećavali „kule i gradove“ i laže da su „svi hrvatski građani“ glasali za ulazak Hrvatske u EU. Činjenica je da su doista komunisti obećavali „kule i gradove“ i činjenica je da je na izbore za glasanje ulaska u EU izišla samo 1/3 biračkog tijela i da niti svi od te 1/3 nisu glasali da se uđe u to ropstvo dominacije krupnog kapitala.

Također njegova velika laž je bila kada je nogiran iz Zagreba kao ministar Vlade druga Milanovića ustvrdio da je „bolestan“ pa da stoga ne može vršiti tu odgovornu dužnost, jer bolestan stvarno nije bio (tjelesno sigurno ne, a umski?).

Zatim, njegova komunistička partija vlada u Rijeci već od 1945., u kojem su razdoblju potpuno uništili svu riječku industriju: 3. maj, Torpedo, Harteru, Viktor Lenac, Riječku banku... Uništili su komunisti u Rijeci sve što se uništiti moglo.

Na kraju, panika ih je ulovila jer im je jasno da će Kolinda Grabar Kitarović ogromnim brojem glasova pobijediti njihovog druga Josipovića, da će na slijedećim izborima komunistička partija otići u ropotarnicu povijesti, pa sada gube živce i blebeću najobičnije gluposti.

Oni kao najveća kriminalna organizacija proglasiše HDZ kao „kriminalistučku organizaciju“, ali hrvatski građani na tu podvalu očito ne nasjedaji (iaoko ima i u HDZ-u komunističkih krimanalaca!), pa simpatije prema komunistima (SDP-u), padaju a prema HDU-u rastu.
Četvrtak, 03.07.2014.

DOK DRUGOVI KOMUNISTI I ANTIFAŠISTI PJEVAJU HVALOSPJEVE KRVNIKU TITI, IZ ZEMLJE IZLAZE KOSTURI...

Naime kako piše današnji NL iz pera Jagode Marić, „DORH naložio istragu 25 slučajeva stradanja u 2. svjetskom ratu i poraću“ (NL od 03. 07. 2014., str. 8.).

Radi se na temelju prijave građana za 47 lokacija, a državni su organi istraživanje pokrenuli na 25 mjesta.

„Zasada je u potpunosti istraženo 16 lokacija, iz kojih su ekshumirani posmrtni ostaci 315 osoba, među kojima su posmrtni ostaci 214 pripadnika njemačke vojske...Oni su pronađeni na otoku Jakljanu“ (cit. mjesto). Također na otoku Jakljanu pronađeni su „posmrtni ostaci oko 110 pripadnika vojske NDH... a dogođaj je zaveden među one koji su se dogodili u poslijeratnom razdoblju...“ (cit. mjesto).

Dakle, drugovi Mesići, Josipovići, Milanovići, antifašisti, jugonostalgičari...skinuta je zavjesa i zavjera šutnjom nedjela balkanskog krvnika Tita i njegovih komunista i antifašista. Stotine tisuća ubijenih nije se moglo dogoditi slučajno niti je taj genocid nad Hrvatima mogla izvršiti šačica osvetnika, nego su za takove masovne poslijeratne pokolje krvniku Titi trebali desetci tisuća „vjernih i njemu odanih“ krvnika od koji do danas niti jedan jedini još nije procesuiran.
Srijeda, 02.07.2014.

DRUG JOSIPOVIĆ A PRIJE NJEGA DRUG MESIĆ...

Kada je australski „ustaša Mesić“ doživio preobraćenje u antifašistu i anti Hrvata, počeo je žestoko veličati najvećeg balkanskog i desetog svijetskog krvnika Tita. Posebno je to činio u izmanipuliranom Jasenovcu.

Isto to je nastavio i drug Josipović kada ili u Jasenovcu ili pak najnovije u šumi Brezovici, nedvojbeno stajući u obranu tog krvnika.

Istovremeno dak komunistički sinovi gaze po tisućama kostura koji izlaze iz tisuća zatajenih grobišta, oni ništa loše ne vide u tom krvavom komunističko-partizansko-antifašističkom piru koji prirediše njihovi ideološki drugovi po oružju, predvođeni tim krvnikom Titom koji je sebe i svoje krvoloke nazivao antifašistima.

Fašisti su mala djeca prema zločinima koje je počinio komunizam staljinovog tipa a sa kojim je krvnik Tito usko surađivao i prije 2. svjetskog rata. Kao Staljinov agent u španjolskom građanskom ratu imao je zadatak likvidirati sve one komuniste koji su bili na granici da progledaju kakovim krvnicima služe. Tito je svom "bogu Staljinu" u nekoliko navrata odvodio delegacije komunista koje je Staljin tamo likvidirao a krvnik Tito se vraća natrag i kupio novu grupu za odstrel - jer su počeli progledati.

Bilo bi dobro kada bi drug Mesić, drug Josipović, drugovi antifašisti umjesto manifesta komunističke partije, malo dublje zavirili u knjigu Karla Štajnera: 7000 DANA U SIBIRU, pa da vide kakovom je krvniku Tito služio svim svojim bićem, pa i onda kada se tobože sa njime razišao. Dosta se prisjetiti Golog otoka i otoka Grgura, da ne nabrajamo noćne likvidacije nepoćudnih diljem tamnice hrvatskog naroda.
Ponedjeljak, 30.06.2014.

SUTRA, 01. SRPNJA 2014. JE JEDAN OD NAJTRAGIČNIJIH DATUMA U HRVATSKOJ POVIJEST

Sutra će se navršiti točno godinu dana otkako je Hrvatska i njezini građani predani u ropstvo EU. Uza sva lijepa obećanja, Hrvatska uopće nije profitirala nego je daleko više dala nego što je dobila.

Pravno smo podjarmljeni, ekonomski iskorišteni, ostali bez svog identiteta i robovi lažnih obećanja. Čak će nam propisivati i koju vrstu i boju klozet papira ćemo smjeti upotrebljavati.

Gdje su sada oni naivci koji su nasjeli blagogoljivosti hrvatskih političara svih usmjerenja i boja kojima je „strateški cilj Hrvatsje Vlade bio ulazak u EU“? Samo zbog nemogućnosti dosadašnjeg trgovanja sa susjedima Hrvatska je u godinu dana izgubila oko milijardu i pet stotina milijuna. Od bulažnjenja o nekom silnom zapošljavanju u EU da i ne govorimo.

Bez obzira na neumoljive matematički točne pokazatelje, naša izdajnička politička klika i dalje pokušava varati narod, tvrdeći suprotno zdravoj pameti.

Da smo doista u teškom sosu, vidi se jasno i iz izbora druga I. Josipovića koga je nagradio povodom prve godišnjice ulaska Hrvatske u svoju vlastitu tamnicu. A za truc rimokatoličkoj Crkvi nagradio je problematičnog kapucina fra Bonu Zvonimira Šagija koji gotovo svaku priliku koja mu se pruži koristi da popljuje vlastitu Crkvu kojoj pripada i da se idejno više prikloni komunističkoj kliki nego interesima vlastitog hrvatskog naroda. Josipovićeva nagrada njemu najbolji je dokaz njegovom protuhrvatskog stava.
Nedjelja, 22.06.2014.

DANAS U ŠUMI BREZOVICA... DANAS KOD JAZOVKE...

Danas je su šumi Brezovica i drug Josipović i drug Milanović ponovno krivotvorili povijest i veličali desetog najvećeg krvnika čovječanstva – Tita.

Svojim su govorima ponovno pokušali prikriti – zapravo – opravdati pokolj nekoliko stotina tisuća Hrvata nakon rata. O nebrojenim žrtvama koje su upravo počinili tzv. antifašisti – niti jedne jedine riječi. Možda i na mjestu gdje su podigli svoj antifašistički šator leže kosti tisuća poubijanih Hrvata.

S druge pak strane kod jame Jazovke moglo se jasno vidjeti pravo lice tzv. antifašista i partizana. Njima su i bolesni i nemoćni i ranjeni bili opasnost za uspostavu srboslavije i najveće tamnice hrvatskog naroda.

Ova dvojica vjerojatno nisu upoznati sa porukom krvnika Tita koji je nakon rata rekao da su pod zemlju poslali oko 200.000 „narodnih neprijatelja“, a preostali će živjeti samo tako dugo koliko je potrebno da budu dopraćeni do najbliže jame.

Možemo se upitati: kako to da su tzv. antifašisti i partizani znali za stotine i tisuće jama u koje su – bez suda – pobacali stotine tisuća Hrvata? Pa oni su cijeli rat proveli po šumama i smišljali svoj krvavi pir, a u rat su se digli tek onda kada je Hitler napao Rusiju.

Pravi neprijatelji naroda su bili Titovi komunisti koji su radili po metodi svoga najvećeg i najdražeg učitelja – Staljina. Na staljinovoj ideologiji je nastavi najveći balkanski krvnik – Tito. Umjesto da se smjesta poskidaju nazivi trgova i ulica koje nose ime tog krvnika, tzv. antifašissti – Josipović i Milanović – ga kuju u zvijezde.

A o okupatoru Brijuna, Radi Šerbedžiji, da se i ne govori. Bez njega hrvatski komunisti jednostavno ne mogu.
Subota, 21.06.2014.

„BLITZ KRIEG“ MOŽE A „ZA DOM SPREMNI“ NE MOŽE!

U povodu pobjede hrvatske reprezentacije nad Kamerunom sa 4:0, na naslovnoj stranici NL od 20. 06. 2014., velikim crvenim slovima stoji:

„HRVATSKI BLITZ KRIEG“

Zanimljivo da na to nitko od dežurnih mrzitelja Hrvatske nije reagirao – pa čak ni drug Josipović, ni drug Milanović, ni drugarica Pusić, ni drug Jovanović, ni bilo kaja (protu)nevladina udruga, itd., a na sve četiri su se noge digli protiv starog hrvatskog usklika:

„ZA DOM SPREMNI“.

Još je jedan riječki Srbin referirao FIFI kako je na utakmici između Hrvatske i Brazila bilo vidjeti među navijačima „ustašku zastavu“ i „ustaški grb“ (prvo bijelo polje!), pa da bi stoga Hrvatsku trebalo teško kazniti. Radi se o udruzi „Korak ispred“ iz Rijeke na čijem je čelu Maša Vico a izvršni je direktor Zoran Zoki Stevanović. Dakle, po njima i najstariji grb hrvatske kraljevine iz 1495. je ustaški!

Naravno da se Srbiju ne osuđuje iako se jasno vidjelo paljenje hrvatske zastave u Beogradu, što je nekadašnjem drugu Jovanoviću i njegovom pomoćniku za ocrnjivanje Hrvatske Zoranu Stevanoviću promaklo vidjeti.
Četvrtak, 12.06.2014.

KOJI JE RAZLOG SMJENE DVOJICE MINISTARA ŠTO JE UČINIO DRUG MILANOVIĆ?

Što su oni loše radili? Dapače, oni su i pohvaljeni za svoj rad i trud, a pohvalio ih je upravo glavom i bradom drug Milanović!

Ako je to tako, onda su njih dvojica smijenjeni na nacionalističkoj osnovi – zato što su Srbi. Dakle, Milanović je čisti nacionalista i – u stvari – ustaša. Tako se to meni čini! On je njih smijenio vjerojatno samo zato što su oni Srbi.

Što Vi mislite?!
Petak, 06.06.2014.

JOVANOVIĆA TREBA RAZUMIJETI...

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog odbora SDP-a u Rijeci, drug Jovanović je jednostavno pobijesnio. Ljudi moji, njega treba razumijeti: padom druga Milanovića automatski pada komunističko-srpska Vlada druga Zorana Milanovića. To drug Željko Jovanović jako dobro naslućuje pa se zato tako grčevito bori kako bi zadržao svoj položaj u ovoj protunarodnoj Vladi.

Sada se tek vidi ono što su hrvatski biskupi već davno prije govorili: Milanovićeva je Vlada protuhrvatska i protunarodna. Naime u Vladi koja od 21 ninistra ima 10 Srba, to je nečuveno i takova se Vlada nikako ne može nazvati Hrvatska Vlada.

Zatim, namjernim ekonomskim upropaštavanjem Hrvatske, provođenjem mjera koje samo i isključivo pogoduju stranom krupnom kapitalu, i sl., Milanovićeva Vlada se s pravom može nazvati protunarodnom.

Svima je jasno – osim drugu Josipoviću – da se sve to itekako odražava na hrvatske građane i da je bolje da Milanovićeva Vlada što prije ode u ropotarnicu povijesnog upropaštavanja Države sa strane nesposobnih i korumpiranih ministara. Ako se to ne dogodi u ovoj izvanrednoj situaciji međusobnih razračunavanja u SDP-u, sigurno će se dogoditi na skorašnjim izborima, što će u mnogočemu biti prekasno za hrvatske građane.

Na kraju, mogo bi se reći: tko pod drugim jamu kopa – sam u nju pada! „Zločinačka organizacija“ HDZ-a napreduje, a: Vlada koja je (do sada) "najbolja, najstabilnija, ali i najpoštenija“ (vidi 24 sata od 31. 03. 2014.), kako je drug Milanović izjavio, odbrojava svoje vrijeme laži, međusobnih svađa, pokvarenosti, Sabovanja (Vukovar) Lovrić-Mercelovanja (Sisačko-moslavačka županica), obećanja od kojih se niti jedno jedino nije ostvarilo, itd.

Duboka i neizlječiva svađa unutar SDP-a, samo je dokaz da komunističkim i srpskim ministrima u Milanovićevoj Vladi nimalo nije stalo do Hrvatske i hrvatskih građana, nego samo do vlastitih interesa.
Utorak, 03.06.2014.

DRUG JOSIPOVIĆ NA KOLOSALAN NAČIN „OBJASNIO“ SLUČAJ LINIĆ

Danas je drug I. Josipović savršeno „objasnio“ slučaj Linić: pitao je nadležne službe i svi su izjavili da prisluškivanja i uhođenja nije bilo i da je sve što „nieje bilo“ a „bilo je“, bilo je po zakonu.

Uhvatili vuka koji je pojeo janje pa ga pitaju: Vuče, govori jasno da li si ti pojeo janje. Vuk odgovara: Majke mi moje, ni taknuo ga nisam!

Ma kakovo prisluškivanje i uhođenje Linića! To nikomu od (ne)odgovornih službi ni na kraj pameti nije bilo! Pa tajnim službama niti nije zadatak da uhode, špijuniraju ili prisluškuju nekoga. Njima je glavni zadatak da jasno i glasno kažu da to uopće ne čine.
Četvrtak, 29.05.2014.

DVOJICA SDPEOVACA NA BRVNU IZNAD PROVALIJE!

Prije godinu dana, točnije: 26. 06. 2013. drug Milanović je u vezi sa Perkovićem (Lex Perković) a protiv HGZ-a izjavio:

„Tjerali su lisicu, i istjerali su King Konga“ (Jutarnji.hr).

Nagradno pitanje: koga je drug Linić danas istjerao?! Izgleda mnogo King Konga, ali praktički svi iz SDP-a.

Nakon solidne, jasne i otvorene Linićeve analize svega što se događalo u „kriminalističkoj organizaciji SDP-a“, najžešći je bio King Kong drug Jovanović. Mislim da je i sam Linić došao do svijesti što znači drugovati sa komunistima i Srbima. Isto tako je drug Jovanović napokon skinuo masku sa svoga lica kada se tako podlo, bezobrazno i bezobzirno okomio na svoga druga Linića.

Također mi se čini da su drug Komadina i drug Obersnel jasno pokazali svoju dvoličnost obzirom na roškanje između Linića i Milanovića.

Držim da ni Karamarko nije ni izdaleko u mogućnosti sasuti ovakovu hrpu optužbi protiv nedoraslog i tvrdoglavog vođe komunističkog SDP-a, druga Milanovića, kako je to učinio majstorski drug Linić.

Očekuje nas zanimljiv tjedan koji slijedi i u kojem će se – kao i do sada – jasno pokazati da SDP-eu nimalo nije stalo do naroda nego samo do svojih osobnih bilo materijalnih bilo političkih ciljeva. Sada bi trebalo biti samo pitanje dana kada će prestati politički proces protiv I. Sanadera i kada će on napokon ustupiti svoju sobu u Remetincu drugovima iz SDP-a.
Nedjelja, 25.05.2014.

NAKON ZATVARANJA IZBORNIH MJESTA...

Držim da je većina birača bila osuknuta kada su danas došli na birališta, besmislenom veličinom plahte-plakata koji su dobili u ruke da se opredjele za koga će glasovati.

Osobno bih se priupitao: pa zar doista ima toliko mutikaša u Hrvatskoj koji su ovaj plahtu-plakat izmislili i progurali na birališta?!

Mislim da je ovaj plahta-plakat izazov zdravom razumu i stotinama tisuća birača koji nisu mogli na njemu pročitati niti par posto od onoga što su državni i evropski mutikaše na njemu predložili.

Smatram da je ova lakrdija od glasačkog listića namjerno tako smišljena i ostvarena kako bi što više zavarala i zavela one koji su danas izišli na izbore, iako rezultati ovih izbora za Hrvatsku neće ama baš ništa značiti. Euromafijaši su oni koji svim državama EU, a pogotovo Hrvatskoj, manipuliraju i odlučuju kako im se prohtije.

Gdje su se istopila ona silna obećanja ako uđemo u EU? Do sada smo samo daleko više dali nego što smo dobili, a tako će biti i ubuduće. Samo „reda radi“ (drug Milanović!) možemo zavaravati hrvatske građane o nekom boljitku ulaskom u EU.
Subota, 24.05.2014.

ŠTO BI BILO DA JE TO U HRVATSKOJ?

Doznajemo da je danas troje ljudi ubijeno u Belgiji u Bruxellesu u židovskom muzeju. Što bi bilo da se je to slučajno dogodilo u Hrvatskoj?!

Odmah bi reagirao drug Josipović, drug Milanović, drugarica Pusić, drug Mesić, uvijek protiv Hrvatske spreman Pupovac, razno-razne (protu)nevladine udruge, itd., itd.

Posebno bi se oštro oglasio židovski centar SIMON WIESENTHAL iz Beča i osudio ustaše, desnicu i hrvatske fašiste!
Srijeda, 21.05.2014.

ŠTO MISLITE O PROPOVIJEDI DUBRAVAČKOG BISKUPA M. UZINIĆA NA BLEIBURGU

Osobno ću ovdje objaviti što ja mislim o njegovoj propovijedi održanoj dana 17. svibnja 2014. u Bleiburgu. .

Bez obzira što i kako će se ovdje komentirati, svoj sam komentar o ovoj njegovoj propovijedi već napisao i uskoro ću ga ovdje i objaviti.
Subota, 17.05.2014.

Povodom poplava koje su zahvatile dio Hrvatske, BiH i Srbiju, naši srbofili i jugofili šalju pomoć Srbiji i BiH. To bi bilo hvalevrijedno da i Hrvatsku nije zahvatio val poplava, a ovako to naliči na lakrdiju sličnu samo komunističkim tipovima...

Nego, budući je Hrvatska, kako javljaju mediji, u BiH poslala dva helikoptera, hoće li drugarica Vesna Pusić sutra reći da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH?!

Kako se čini, drug Milanović je krenuo prema Bleiburgu pa ga je vodeni val odnesao prema istoku Hrvatske, gdje je vjerojatno zasukao rukave i napunio pokoju vreću pijeskom kako bi pokazao svoju golemu ljubav prema stradalnicima.
Petak, 16.05.2014.

SRBIN NENAD STAZIĆ U NEKADAŠNJEM HRVATSKOM, A DANAS KOMUNISTIČKO-SRPSKOM SABORU GLUMI PROROKA!

To da su tzv. hrvatski komunisti i Srbi oduvijek bili udruženi protiv Hrvatske, sada je valjda i zadnjoj bakici na selu posve jasno.

Goleme i brojčano daleko veće i svirepije izmasakrirane i poubijane hrvatske žrtve nakon 2. svjetskog rata od strane Titovih krvoloka, ponovno doživljavaju svoje drugo ubijanje i zatajivanje u nekadašnjem Hrvatskom Saboru a danas komunističko-srpskom.

Glavni kolovođa pljuvanja, gaženja, nijekanja i razlikovanja žrtava jest Srbin Nenad Stazić koji je jučer proročki predvidio da će se u Bleiburgu pokazati „ustaško znakovlje“. Prvi koji je u hrvatskoj predložio da Sabor otkaže pokroviteljstvo bio je, i to će uvijek ostati, komunista i drug I. Josipović. Taj njegov prijedlog je objeručke prihvatila komunističko-srpska Vlada druga Zorana Milanovića i na samom svom početku krivotvorenja i zatajenja hrvatskih žrtava, otkazala pokroviteljstvo. Zapravo, lako je predvidjeti da će se u Bleiburgu vidjeti i pokoje ustaško znakovlje jer takove provokacije vrlo vješto i podlo organiziraju upravo komunisti i srbočetnici, kako bi se na taj način bacila ljada na sve sudonike to nadasve tužnog i trgičnog sjećanja.

Isto to nikada nije a niti hoće učiniti drug I. Josipović i Milanovićevci sa „lijepim i miroljubivim kapama pod crvenom zvijezdom“ pod kojom su učinjeni mnogostruko veći i krvoločniji zločini nad Hrvatima nego što su oni koje su počinili ustaše.

S druge pak strane i dobro je da noga komunista i srbočetnika kao predstavnika današnje Vlade nikada ne stupi i niti ne oskvrne krv bleiburških i žrtava mnogobrojnih Križnih putava.

Neka je vječna hvala i slava hrvatskoj ustaškoj vojsci koja je svoje živote žrtvovala za slobodnu i nezavisnu državu Hrvatsku. Mogu komunisti, partizani i tzv. antifašisti trkeljati što god hoće, ali protiv činjenice da su se ustaše borile protiv srbočetničkog terora nad Hrvatima, ne mogu ništa. Prije ili kasnije će ta istina izići na svijetlo dana. Kosti razbacane i zatajene u tisućama jama nevinih hrvatskih žrtava to već jasno govore.

Razni Stazići, Josipovići, Milanovići, itd., protiv očitih činjenica ne mogu ništa. Njihova zatajena grobišta napokon dolaze na svijetlo dana.
Srijeda, 14.05.2014.

USTAŠE I JASENOVAC SU KOMUNISTIMA, ANTIFAŠISTIMA I SRBIMA NASUŠNA POTREBA ZA ISKALJIVANJE MRŽNJE PROTIV HRVATSKE

Da nema Jasenovca i ustaša trebalo bi ih izmisliti. Naime, kada god treba udarati protiv Hrvata ili Hrvate proglasiti za genocidan narod, tu se u prvim redovima javljaju tobožnji antifašisti, nekadašnji partizani (Boško Buhe) i hrvatski komunisti tipa Mesić, Josipović, Milanović, itd.

Nitko ne negira zločine koje je određen broj ustaša izvršio, ali je i protiv sistematskih laži i manipulacija žrtvama. Posebno najnovijim lažima Patrijarha Ireneja.

Drug Josipović, Milanović i predsjednik hrvatskog Sabora Josip Leko u potpunosti zaboravljaju goleme žrtve koje su uglavnom nakon rata počinili njihovi ideološki prethodnici – sve u ime nekog tobožnjeg antifašizma.

Drug Stipe Mesić će u svojoj bezočnoj mržnji protiv NDH ustvrditi: „dobili su što su i zaslužili“, čime je pokazao krajnji prezir prema hrvatskim žrtvama.

Drugu Josipoviću će se svidjeti „lijepe kape“ sa crvenom zvijezdom pod kojom su počinjeni brojčano daleko veći zločini nego u svim Jasenovcima zajedno.

Drug Milanović i drug Josip Leko, predsjednik Sabora pomno prebrojavaju u Jasenovcu samo i isključivo ustaške žrtve, štiteći one koji preko pola stoljeća manipuliraju brojem ubijenih u Jasenovcu, a o desetcima tisuća Hrvata koje je krvoločni Titov režim u istom tom Jasenovcu počinio nakon rata, niti riječi.

Zanimljivo je da o partizanskim, antifašističkim i komunističkim zločinima gromoglasno „govore“ tisuće jama i prikrivenih grobišta, ali to niti komunistima niti antifašistima nikako ne sjeda u njihov način razmišljanja. U njihovim glavama je samo i isključivo Jasenovac – i to – enormno krivotvoren, o čemu sam već u nekoliko navrata pisao na ovome blogu i donosio konkretne podatke tisuća osoba koje su tamo zapisane, a Jasenovca nikada vidjeli nisu. Možemo si samo zamisliti što bi oni i njihovi ideološki prethodnici govorili da se napokon nisu razotkrila njihova zatajena grobišta rasijana u tisućama jama na ovim prostorima, a posebno u Hrvatskoj i Sloveniji?!

Biti će jako zanimljivo što će i kako – ako uopće – oni progovoriti o Bleiburgu i Križnim putevima Hrvata nakon rata, u subotu povodom spomena na te ogromne žrtve. Najvjerojatnije će u Bleiburgu vidjeti samo ustaško znakovlje.
Subota, 10.05.2014.

DRUŽE PUPOVAC, DRUGARICE TERŠELIČ I TEK OSNOVANA "ANTIFAŠISTIČKA LIGO HRVATSKE"!

Točno je da „Ministarstvo kulture“ treba i da je „dužno osigurati normalan i siguran rad Spomen područja Jasenovac“ kako je to poručila Vesna Teršelič (NL od 10. 05. 2014., str. 6.), ali isto tako „Spomen područje Jasenovac“ treba također zaštiti od srbočetničkih i komunistič laži i krivotvorenja, što se događa već preko 60 godina.

Miloradu Pupovcu koji okrivljuje Crkvu, tvrdeći da „Katolička crkva ne govori protiv ovakovih neoustaških izgreda,nego ih i zagovara“ (nav. NL), poručio bi:

Ako „Katolička crkva“ šuti a bome tvoja Pravoslavna debelo laže. Na te bjelodane laži i manipulacije Jasenovcem ti šutiš kao zaliven, umjesto da pitaš svoga Patrijarhu Irineja od kuda mu podatak da je to područje natopljeno krvlju stotina tisuća Srba „koji su ubijani samo zato što su Srbi i što su pravoslavci“.

Zašto se, Pupovče, gotova sva arhiva (a dio je „zarobljen“ od srbočetničkog agresora i u Domovinskom ratu!), nalazi u Beogradu? Očito bi bilo veoma porazno za velikosrbe i tzv. antifašiste i komuniste da se otkrije prava istina o Jasenovcu, pa je to sigurno razlog zašto se ta dokumentacija nalazi pod capom Beograda i zašto se ne objavi pa da javnost vidi i procijeni srbočetničke i komunističke laži o Jasenovcu i manipulaciju Jasenovačkim žrtvama. Možda bi objavom tih podataka doznali štogod i o „Jasenovcu nakon Jasenovca“ u kojem su stradali desetci tisuća Hrvata sve tamo do iza 1950. godine.

Uostalom da nema „neoustaša“ propale bi i tzv. „Antifašističke lige Hrvatske“ sastavljene od komunista i osvjedočenih jugoslavena i četnika.

Da nema „neoustaša“ onda bi se antifašisti i velikosrbi borili protiv vjetrenjača, što čine već preko 60 godina svoje krvave strahovlade.

Kada tim protuhrvatskim elementima nisu dovoljni rezultati nekoliko sondiranja koje su izvele same komunističke vlasti, kada im nisu dovoljni rezultati triju Titovih komisija onda bi trebalo ponovno sondirati čitavo područje Jasenovca i otkriti te „stotine tisuća poubijanih Srba“.

Navodim dio teksta koji sam na ovome blogu objavio 26. 04. 2014., a povodom laži i podvala srpskog Patrijarha Ireneja:

„Hram u Mlaki leži 'na mučeničkoj zemlji na kojoj je stradalo stotine tisuća mučenika samo zato što su bili Srbi i pravoslavci', podsjetio je prisutne Irinej. Patrijah Irinej je kazao: ''To je bila njihova jedina krivica, a zlikovci su mislili da zbrišu s lica ove zemlje sav srpski rod i pravoslavni narod '', i sebi ocijenio ocijenio da je zločin u Jasenovcu "veći od životinjskog i zločin koji ni vrag nije činio"(DNEVNO.hr od 24. 04. 2014.).
Petak, 09.05.2014.

ČINI SE DA DRUG JOSIPOVIĆ PODRŽAVA KRIVOTVORITELJE POVIJESTI

Mislim da nam je većini ovih dana pun nos antifašizma i antifašista. Tom krvotvorenju povijest danas je još pridodana jedna „antifašistička poslastica“, a to je osnivanje najobičnije lakrdije, tzv. Antifašističke lige RH.

Kako pišu mediji „mnoge domaće civilne organizacije osnovale su Antifašističku ligu RH čijim je današnjim predstavljanjem obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. O ligi su govorili predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista, Srpskog narodnog vijeće, Documente i Građanskog odbora za ljudska prava. Potpisana je povelja Antifašističke lige kojoj su zadaci: integrirati antifašizam u temelje hrvatskog društva, suprotstavljati se svim manifestacijama nacifašizma, širiti svijest da svaki čovjek ima pravo na slobodan i dostojanstven život i rad, zalagati se za znanstveno i stručno istraživanje povijesnih događaja te zločina rata i poraća, tražiti od vlasti da štite tekovine antifašizma...“ (VL).

Mislim da su najveće tekovine antifašizma stotine tisuća poubijanih Hrvata nakon rata i tisuće zatajenih grobišta tih nesretnika. Ako su antifašisti, titovci i partizani doista prema poraženima postupali zakonito, zašto su onda tajili njihova grobišta i zašto ih sistematski još dan-danas taje?

Toj je lakrdiji proglašenja Antifašističke lige RH prisustvovao i drug I. Josipović koji je izjavio:

„Upravo danas bit će potpisana povelja o osnivanju 'Antifašističke lige Republike Hrvatske' u kojoj će sudjelovati niz udruga i uglednih pojedinaca iz kulturnog i javnog života koji antifašizam prihvaćaju kao temeljno opredjeljenje i platformu na kojoj će se graditi društveni dijalog, solidarnost i kritičko promišljanje realnosti- izjavio je predsjednik SABA Franjo Habulin na kraju susreta“ (Večernji.hr od 09. 05. 2014.).

Dosta je samo pogledati tko su osnivači te lakrdije pa da svima bude jasno da je to još jedna organizacija osvjedočenih mrzitelja Hrvatske i svega što je hrvatsko. Evo samo nekih imena tih lakrdijaša kako ih donose mediji: „Slavko Goldstein, Juraj Hrženjak, Ognjen Kraus, Veljko Đakula, Danijel Ivin, Sanja Sarnavka, Predrag Matvejević, Vili Matula, Drago Pilsel, Jagoda MIlidrag Šmid i niz drugih. Glavnu riječ na svečanom predstavljanju ove lige vodit će Vesna Teršelič, Zoran Pusić, Milorad Pupovac i Franjo Habulin“.

I još jedan nastavak: „ANTIFAŠISTIČKA liga Republike Hrvatske osnovana je danas potpisivanjem Povelje koju su, uz sudjelovanje pripadnika NOB-a i osoba iz javnoga i kulturnog života, potpisali predstavnici udruga antifašističkih boraca, nevladinih organizacija i Srpskog narodnog vijeća (SNV).

Povelju Antifašističke lige potpisali su na konferenciji za novinare predstavnici organizacija koje su pokrenule njezino osnivanje - Vesna Teršelič (Documenta - Centra za suočavanje s prošlošću), Milorad Pupovac (SNV), Ivan Fumić (Savez antifašističkih boraca i antifašista RH) i Juraj Hrženjak (inicijator ideje osnivanja Antifašističke lige).

Antifašističku ligu čine i Građanski odbor za ljudska prava, Romsko nacionalno vijeće, Židovska općina/Šoa Akademija, Židovska vjerska zajednica "Bet Israel", Vijeće romske nacionalne manjine Grada Zagreba, Kuća ljudskih prava Zagreb, Mlade antifašistkinje i antifašisti Zagreba, Srpski demokratski forum, Centar za mirovne studije, B.A.B.E, Savez društava "Josip Broz Tito" te Savez ratnih i vojnih invalida RH iz Drugog svjetskog rata.

Cilj te Lige, uz ostalo, je integrirati antifašizam u temelje hrvatskog društva, sustavno se suprotstavljati svim manifestacijama nacifašizma te javno zahtijevati da Hrvatska dosljedno primjenjuje ustavne odredbe o pravnoj, demokratskoj, sekularnoj i socijalno osjetljivoj državi uz uvažavanje dostojanstva radnika i ljudskog rada općenito.

Ocjenjujući da poslije 24 godine samostalnosti u Hrvatskoj ne postoji demokratsko društvo, saborski zastupnik i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac rekao je da se nalaze u ulici 8. maja, koja to više nije“. "Jučer smo obilježili Dan oslobođenja Grada Zagreba koji nije oslobođen 8. maja, jer da jest onda bi imao ulicu na dan svoga oslobođenja", kazao je. Dodao je da u Europi ima malo gradova, posebno glavnih, koji su imali snažan antifašistički pokret kao Jugoslavija i Hrvatska, čiji glavni grad ne nosi ulicu na dan kada je oslobođen od okupacije i kvislinških vlasti, kakva je bila NDH.

Pupovac je naveo i da je malo zemalja čiji se partizanski vođe i lideri oslobodilačkih pokreta, kao što je bio Josip Broz Tito, se proganjaju i proglašavaju zločincima. Upitao se i postoji li u Hrvatskoj samo prigodničarski antifašizam te što je od antifašizma ostalo u našoj zemlji. "Antifašizam je opredjeljenje i sistem vrijednosti koji na najbolji način može prevladati podjele koje su od 90-te nadalje uvedene, uspostavljene i održavaju se u našem društvu. Želimo da te podjele budu prevladane", naglasio je.

Napominjući kako se treba oduprijeti mržnjama i podjelama te obraniti civilizacijske tekovine antifašizma, Fumić je upozorio da ekonomske teškoće opet stvaraju uvjete za jačanje nacionalnih ekstremizama koji je izrodio rat, i to može opet. Stoga smatra da je potrebno stvoriti organizaciju koja će se oduprijeti mržnji i podjelama. Da će Liga omogućiti bolji uspjeh u budućim akcijama rekla je i voditeljica Documente Vesna Teršelič koja je upozorila na nedovoljne reakcije na govore mržnje, pogotovo pravosudne (Index od 09. 05. 2014.).

Ovo što drug antifašista Fumić izjavljuje čisti je najava rata. To je isto ono što su njegovi činili na ovim prostorima daleko prije nego što je bila proglašena NDH, a pogotovo su ti krvavi jahači ustali protiv tek rođene NDH, pa su neki od njih kao izdajnici i agresori snosili određene posljedice. Prisjetimo se ashumacija ovih dana preko 30 Hrvata koje su tzv. antifašisti i partizani (zapravo četnici) poubijali kdo Srba 1941. i sakrili njihova tijela duboko u šumu da se više nikada ne nađu. I taj dan komunisti još uvijek slave kao dan ustanka u Hrvatskoj i kao pucanj prve puške koja je zapravo pucala u nevine i nezaštićene Hrvate.

Pa zar ovo nije krajnje opasno i huškački što taj „Boško Buha“ povraća protiv Hrvatske? I drug Josipović prisustvuje tom antifašističkom i antihrvatskom derneku dajući mu legitimitet. Ovo je sistematsko izazivanje hrvatskog naroda i opravdanje postojanja ovih protuha koji se obilno hrane na državnim jaslama koju kao državu ne mogu smisliti.

Ili doista ne znaju, ili zaboravljaju ili pak namjerno krivotvore povijest:

pa upravo nakon tzv. oslobođenja 1945., tzv. antifašisti i partizani su započeli svoj krvavi pir, pobivši po naredbi svjetskog krvnika Tita par stotina tisuća Hrvata, o čemu svjedoče tisuće jama punih kostura poubijanih nakon rata. Pa u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH itd., ne može se lopata zabosti u zemlju a da se ne naiđe na komunistička i antifašistička zatajena grobiša – ili pojedinaca ili pak tisuća neznanih. Zar je to ta blagodat koju je hrvatskom narodu donio tzv. antifašizam?
Srijeda, 07.05.2014.

ČINI SE DA JE DRUG MILANOVIĆ SKROZ POŠANDRCAO

Naime nakon što je ritnuo dosadašnjeg ministra Slavka Linića, na njegovo je mjesto predložio druga Borisa Lalovca koji je inače bio zamjenik ministra Linićia.

Pa to graniči sa izrugivanjem cijele Vlade i svih građana Hrvatske, jer Boris Lalovac je kao zamjnik dosadašnjeg ministra Linića u najmanju ruku znao sve – ako ne i više – od samog Linića, pa treba snositi jednaku sudbinu kao i Linić.

Za slabo odnjegovanu Milanovićevu komunističku glavu, to je izgleda potpuno logično. Možda je ovo je još jedan njegov ustupak „ugroženima“.

Nego, zna li drug Milanović, Josipović, Mesić, Pupovac, Stanimirović, Pusićka i njezin brat, itd., u koga je pukla prva puška u Srbu nakon iskapanja 37 tijela Hrvata? Što sada sa tim hrvatskim Gruborima?
Utorak, 06.05.2014.

POSVE JE JASNO DA REVOLUCIJA ŽDERE SVOJU VLASTITU DJECU!

Nakon što je malo prije drug Milanović smjenio dosadašnjeg ministra financija, druga Linića, jasno se vidi da je ortodoksni (pravovrijerni) drug Milanović na liniji svojih komunističkih prethodnika – požderati onoga koji se ne uklapa u njihovo jednoumlje.

Prije izbora na kojima je pobijedio drug Milanović, rekao sam u susretu gospodinu Slavku Liniću: gospodine Liniću, ovoga ću puta glasovati za Vas pa da pobijedite i da četiri godine patite.

Sada se duboko gospodinu dosadašnjem ministru financija Slavku Liniću ispričavam, jer kao prorok njegovog sloma od strane nadobudnog i krajnje nesposobnog druga Milanovića, doživio je jedva nešto manje od polovice svoga rada.

Valja kazati da je vjerojatno jedino Slavko Linić u ovoj krajnje neodgovornoj, srpskoj i protuhrvatskoj Vladi, trudio se nešto pozitivno učiniti i uraditi, ali očitno nije vodio računa o tome da je Milanovićeva Vlada i dovedena na ovo mjesto da ekonomski potpuno uništi Hrvatsku.

Naime, nisu Milanovićevi ministri nesposobni, nego oni su oni koje su neke – vjerojatno strane i protuhrvatske sile – dovole na ovu pozticiju da, nakon što su ponizili hrvatske branitelje, nakon što su izjednačile agresora i žrtvu, nakon što su ponovno počeli lupetati zvonima Jasenovca o genocidnosti cijelog hrvatskog naroda, nakon što su Hrvatsku dovele na projački štap, napokon imaju toliko debel obraz da za ovakovo stanje krive samo i isključivo HDZ.

Nakon svega ovoga košmara možemo samo jedno zaključiti: revolucija ždere svoju vlastitu djecu, a u ovom slučaju ulozi glavnog žderača je drug Milanović kao krvolok Tito. Milanović očito ne može trpjeti nikoga tko je sposobniji, marljiviji i pošteniji od njega.

Dosadašnjem ministru financija Slavu Liniću se može štošta prigovoriti, ali mu se ne može prigovoriti nerad i nered, neznanje i nesposobnost što je inače osnovno obilježje većine Milanovićevih ministara.

Biti će zanimljivo kako će riječki komunisti, Komadina, Obersnel i drugi na sve ovo reagirati.

Da je ovakovo nešto učinio HDZ, već bi se mrzitelji Hrvatske iz EU javili i oštro napali.
Subota, 03.05.2014.

PONOVNO KRIVOTVORENJE JASENOVCA I JASENOVAČKIH ŽRTAVA

Isti scenarij kojim su Srbočetnici – predvođeni najvišim vrhom srpske pravoslavne crkve – pravili uvod u Domovinski rat i agresiju na Hrvatsku, taj isti scenarij – ponovno predvođeni vrhom srpske pravoslavne crkve – patrijarhom Irenejom, uz prešutno odobravanje Milanovićeve komunističke vlasti, ponovno započimaju.

Naime, boraveći u selu Mlaki kod Jasenovca patrijarha je izjavio:

„Hram u Mlaki leži "na mučeničkoj zemlji na kojoj je stradalo stotine tisuća mučenika samo zato što su bili Srbi i pravoslavci", podsjetio je prisutne Irinej. Patrijah Irinej je kazao: ''To je bila njihova jedina krivica, a zlikovci su mislili da zbrišu s lica ove zemlje sav srpski rod i pravoslavni narod '', i sebi ocijenio ocijenio da je zločin u Jasenovcu "veći od životinjskog i zločin koji ni vrag nije činio" (DNEVNO.hr od 24. 04.2014.).

Ovu jezivu i očitu laž patrijarh Irenej je izrekao praktički istovremeno dok je drug (ne)predsjednik I. Josipović svečano otvarao u Puli Srpski kulturni centar. Očito da Milanoviću i njegovoj komunističkoj Vladi ove ponovne laži o Jasenovcu itekako odgovaraju jer su svi oni „gromoglasno“ prešutjeli Irenejeve laži, podvale, krivotvorenje Jasenovca i manipulaciju žrtvama. Ovakovo se manipuliranje žrtvama Jasenovca nalazi jedino u Jasenovac.org, wictim list koje laži zastupaju Židovi i Srbi sa sjedištem u New Yorku. Na zadnje noge su se digli razni Milanovićevci, Pusići, Stanimirovići, Jovanovići, Puapovci...kada hrvatski biskupi progovore istinu koja njima ne odgovara. Sistematski napadaju Crkvu u Hrvata, kardinala Bozanića, pomoćnog zagrebačkog biskupa Pozaića, Varaždinskog biskupa Mrzljaka, sisačkog biskupa Košića, itd., a ovdje na ogromnu laž podlo šute. Pa njihovi su predhodnici po ideologiji više od pola stoljeća krivotvorili ratnu a pogotovo poslijeratnu povijest nakon 2. svjetskog rata, stvarno ubijajući stotine tisuća Hrvata i skivajući ognjem i mačem poubijane Hrvate. Zavirimo malo u taj Jasenovac.org pa da vidimo samo dio laži na koje komunisti svih boja i stranaka – pogotovo SDP-a i HDZ-a – podlo prešućuju i niti najmanje ne demantiraju.

Otvorio sam victim list i pod: Place of Origin upisao Kastav i dobio da su tamo upisana 82 kastavca koji vjerojatno za Jasenovac nisu niti čuli. Evo samo nekih imena:

BEZJAK POLMA IVAN KASTAV 1912
BLAŽIĆ DRAGICA JOSIP KASTAV 1911
BLAŽIĆ IVANKA IVAN KASTAV 1927
BLAŽIĆ RUŽICA ANDRO KASTAV 1936
BRNČIĆ IVAN ANDREJ KASTAV 1911
BRNČIĆ MILAN ANTON KASTAV 1906
BRNČIĆ STANKO JOŽE KASTAV 1908
DIRAK NIKOLA VINKO KASTAV 1912
DIRAKA NIKOLA NIKOLA KASTAV 1921
DRNJEVIĆ MILAN EUGENIJ KASTAV 1924
DUKIĆ VJEKOSLAV VJEKOSLAV KASTAV 1920
FILČIĆ JOSIP RUDOLF KASTAV 1925
FILČIĆ RUDOLF ANTUN KASTAV 1898
FRLAN JOSIP IVAN KASTAV 1890
FRLAN STEFAN VJEKOSLAV KASTAV 1895
GAPIT ANTON ANTON KASTAV 1872
GAPIT ANTUN VJEKOSLAV KASTAV 1856
GRBAC ALBERT FRANO KASTAV 1900
GRBAC CELESTIN ALBERT KASTAV 1925
GRBAC DRAGO ALBERT KASTAV 1923
GRBAC FRANJO IVAN KASTAV 1912
GRBAC IVAN FRANO KASTAV 1925
HESKI VELIMIR STJEPAN KASTAV 1911
HOFFMAN ĐULIO NINO KASTAV 1925
HOFFMAN NENO NINO KASTAV 9999
HOFFMAN VILIM NINO KASTAV 1922
JARDAS VIKTOR JOSIP KASTAV 1926
JELOVICA ALBERT JOSIP KASTAV 1900
JELOVICA IVAN JOSIP KASTAV 1909
JELUŠIĆ JOSIP KAZIMIR KASTAV 1906
JUGO ALBERT JOSIP KASTAV 1909
JUGO JOSIP JOSIP KASTAV 1876
JUGO SEBASTIJAN JOSIP KASTAV 1908
JURČIĆ JOSIP JOSIP KASTAV 1920
JURČIĆ PETAR MARIJO KASTAV 1923
JURČIĆ VIKTOR MATE KASTAV 1909
JURČIĆ VIKTOR JOSIP KASTAV 1912
JURČIĆ VJEKOSLAV VJEKOSLAV KASTAV 1925
JURČIĆ VJEKOSLAV IVAN KASTAV 1902
JURDANA ADALBERT IVAN KASTAV 1900
JURDANA ANA EUGEN KASTAV 1902
KLOBČAR MILAN IVAN KASTAV 1911
KUKANIĆ JOSIP JOSIP KASTAV 1882
KUKULJAN DANIEL JOSIP KASTAV 1898
LOGAR IVAN IVAN KASTAV 1913
LUČIĆ MILAN IVAN KASTAV 1905
MALJEVAC VINKO FRANJO KASTAV 1922
MARČELJA MILUTIN DRAGO KASTAV 1924
MARIĆ ANTUN JOSIP KASTAV 1895
MAVAR DRAGUTIN MATO KASTAV 1911
Ostala imena svatko može na naznačenom mjestu sam pronaći i provjeriti.
Istim načinom sam upisao npr. PAZIN naći ćete 228 Istrijana upisanih na Jasenovac.org! Evo samo nekih imena:

ČULE ANTON IVAN PAZIN 1914
ČULE IVAN IVAN PAZIN 1906
ANĐEL MARIJA MATIJA PAZIN 1914
ANTOLOVIĆ ANĐELO JOSIP PAZIN 1924
BABAR ANĐELO NN PAZIN 1923
BABAR ANĐELO NN PAZIN 1923
BELUŠIĆ BEPO IVO PAZIN 1910
BENČIĆ ENGERIO IVAN PAZIN 1914
BENAŽIĆ JOSIP IVAN PAZIN 1912
BENCIĆ TEODOR IVAN PAZIN 1912
BEPETIĆ PETAR ANTON PAZIN 1904
BERARDINELI VITALE ALEKSANDAR PAZIN 9999
BERGUDACD-BAF ANA IVAN PAZIN 1908
BERTOJA ČEDOMIR VJEKOSLAV PAZIN 1923
BERTOŠA ANTUN ANTUN PAZIN 1913
BERTOŠA STANKO PETAR PAZIN 1924
BLAŠKOVIĆ BRUNO FRANJO PAZIN 1931
BOŽIKOVIĆ VJEKOSLAV IVAN PAZIN 1890
BOŽIKOVIĆ VJEKOSLAV IVAN PAZIN 1922
BRAJKOVIĆ MARTIN IVAN PAZIN 1902
BRATIČIĆ IVAN JOSIP PAZIN 1900
BREČEVIĆ MATO MATO PAZIN 1897
BRUMNIĆ ADAM FRANJO PAZIN 1907
BRUMNIĆ JOSIP IVAN PAZIN 1912
BUBIĆ FRANJO IVAN PAZIN 1925
BUGARIN ŠIME MARKO PAZIN 1914
BULETIĆ MARKO MARKO PAZIN 1898
BUTOLO IVAN KVIRINO PAZIN 1904
CERLENKO RIKARDO MARKO PAZIN 1914
DAMJANJIĆ MARTIN MATE PAZIN 1909
DORČIĆ BRANKO SREĆKO PAZIN 1915
DORČIĆ BRANKO SREĆKO PAZIN 1920
DORČIĆ BRUNO VINKO PAZIN 1928
DORČIČ PAŠKVAL ANTON PAZIN 1896
DRNDIĆ MARIO MARIO PAZIN 1928
DRNDIĆ SLAVKO KATICA PAZIN 1922
DRNDIČ JOSIP JOSIP STARI PAZIN 1923
DUŠAN MATEJA ANTON PAZIN 1893
DUŠIĆ JOSIP JOSIP PAZIN 1908
DUŠIĆ JOSIP JOSIP PAZIN 1907
ERIK BRUNO MATE PAZIN 1925
FAKIN VIKTOR JOSIP STARI PAZIN 1913
FATOR LUIGI JOSIP PAZIN 1913
FATORIĆ IVAN STIPO PAZIN 1900
FERENČIĆ EVFEMIJA VALENTIN PAZIN 1879
FERENČIĆ IVO JOSIP PAZIN 1927
FERENČIĆ MIROSLAV JOSIP PAZIN 1922
FERENČIĆ SLOBODAN NN STARI PAZIN 1874
FLEGAR IVAN JOSIP PAZIN 1884
FLEGAR JOSIP

Pripominjem da Pazin nije bio u sastavu NDH!

Upišete li LJUBLJANA naći ćete 1.713 ljubljančana upisanih na Jasenovac.org! Upišete li TROGIR naći ćete na listi 191 Trogiranina! Pod BOGRAD naći ćete 5.265 upisanih žrtava.

I da završim: od 12 kastavaca koje su talijanski fašissti streljali 06. 06. 1942. na Banovom Križu u Kastvu, trojica su upisano kao ustaške žrtve u Jasenovcu!
Treba li ovim lažima još koji komentar? To i još stotine drugih mjesta koja su upisana na victim.list, nisu dovoljna hrvatskim izdajnicima da pokušaju opovrgnuti barem one čiji su grobovi vidljivi u navedenim mjestima. To samo dokazuje spregu i bivših i sadašnjih komunista sa srbočetničim lažima o Jasenovcu. Posve je jasno da o drugom i trećem Jasenovcu nakon 1945. godine niti da bi zucnuli.
Subota, 26.04.2014.

JOSIPOVIĆU, OTVORI OČI DOK JE JOŠ VRIJEME...SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA PONOVNO PREDVODI LAŽI, OBMANE I KRIVOTVORENJE POVIJESTI I PLJUVANJA PROTIV NDH I USTAŠA

Dok drug (ne)predsjednik I. Josipović svečano otvara srpski kulturni centar u Puli, pred nosom mu Patrijara srpske pravoslavne crkve Irenej ponovno započima krvavi pir prigodom svoga posjeta obnovljenom hramu u Mlaki kod Jasenovca. Za to su mu ponovno poslužile ustaše! Svoj posjet Mlaki (Jasenovacu) iskoristio je za već odavno poznate laži i obmana protiv Hrvatske, tvrdeći doslovno ovako: „‘Na mučeničkoj zemlji je stradalo stotine tisuća Srba, Ustaše su radile što ni vrag ne bi!’

„Hram u Mlaki leži "na mučeničkoj zemlji na kojoj je stradalo stotine tisuća mučenika samo zato što su bili Srbi i pravoslavci", podsjetio je prisutne Irinej. Patrijah Irinej je kazao: ''To je bila njihova jedina krivica, a zlikovci su mislili da zbrišu s lica ove zemlje sav srpski rod i pravoslavni narod '', i sebi ocijenio ocijenio da je zločin u Jasenovcu "veći od životinjskog i zločin koji ni vrag nije činio"(DNEVNO.hr od 24. 04. 2014.).

Ništa čudno da nitko od (protu)narodne Milanovićeve Vlade niti zucnuo nije, nitko taj govor mržnje i laži o Jasenovcu nije osudio, ali zato poput bijesnih pasa skaču protiv hrvatskih biskupa (Bozanića, Košića, Mrzljaka, Bogovića...), čim oni nešto izjave što se drugovima komunistima i anacionalistima ne sviđa.

Iz svega bi se dalo zaključiti da bi golema šteta bila da kojim slučajem Jasenovca nije bilo: njime se već preko pola stoljeća hrane srbočetnici, komunisti i tobožnji antifašisti koji su učinili nemjerljivo više zločina nego što su ustaše učinile u svim stvarnim ili pak izmišljenim Jasenovcima zajedno.

Evo kako izgleda osnovni kostur laži i stvaranja mita o Jasenovcu:

1. Komisija za ratne štete 1946. godine evidentirala je sveukupno 159.129 žrtava u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj. Dakle u cijeloj Hrvatskoj a ne samo u Jasenovcu;
2. Godine 1950. Komisija SUBNOR-a Hrvatske i Jugoslavije evidentirala je 155.000 žrtava (dakle par tisuća manje nego Komisija pod br. 1.
3. Komisija Saveznoga izvršnog vijeća 1964. godine evidentirala je 190.000 žrtava – dakle, znatno više nego prve dvije. Iako su hrvatskim političarima bile poznate ove navedene brojke, svijesno su podržavali brojke od 700.000 do čak 1.500.000 tisuća žrtava (usp. GK od 27. 04. 2014., str. 21.).

Obzirom na četnikovanje patrijarha Ireneja, valjalo bi ga priupitati da javnosti objasni od kuda je samo u Jasenovcu našao da „hram u Mlaki leži 'na mučeničkoj zemlji na kojoj je stradalo stotine tisuća mučenika samo zato što su bili Srbi i pravoslavci'“? Biće da se patrijarha hrani srbskožidovskim mitom: Jasenovac.org gdje je evidentirano preko 600.000 žrtava.

Na kraju bih preporučio (protu)hrvatskim političarima svih boja i usmjerenja, a u prvome redu drugu Josipoviću, Mesiću, Milanoviću, Pusićki, Livadi, Pupovcu, Stanimiroviću... neka se napokon distanciraju od ovih groznih i potpuno neutemeljenih srbočetničkih laži koje je ovaj puta izgovorio sam vrh njihove crkve. Tako nešto su – manipulirajući kostima – radili i 1990.-tih godina pa su grdno dobili po repu.

Da zaključim: Ireneju, komunisti i neprijatelji Hrvatske, ovih je dana otkrivena u BiH još jedna masovna grobnica u kojoj se nalaze stotine ubijenih i prikrivenih tijela Muslimana i Hrvaata – djelo vaše svirepo utjelovljene mržnje prema svima koji nisu Srbi. To je jedna od nekoliko stotina masovnih grobnica u BiH, a mnogobrojne su pronađene isto tako i u Hrvatskoj.
Srijeda, 23.04.2014.

SRAM BILO TE „PONOŠOVE“ JASENOVAČKE USTAŠE

U današnjem NL drug T. Ponoš dobiva najavu na prvoj i gotovo cijelu sedmu stranicu NL za pisanje najobičnije gluposti.

Već sam „bijeli“ naslov na crnoj podlozi jasno daje naslutiti zašto je Ponoš dobio toliki prostor:

„Ostao bez novčane pomoći jer ustaše nisu vodile medicinsku dokumentaciju o logorašima“ (NL od 23. 04. 2014., str. 7.). Sram bilo te ustaše kako su bili nemarni. Nego, iza tog bombastičnog naslova krije se još nešto: dakle, ne samo što ustaše nisu poubijale sve logoraše nego su ih čak i liječili – jedino što o tome nisu vodili pismenu zabilješku!

Nego, ovdje bih upitao neke stvari novinara Ponoša:

zašto kao „novinar istražitelj“ ne skokne malo do Beograda jer upravo tamo se nalazi gotovo cijela dokumentacija o logoru Jasonovcu, Gradiški, Jadovnu, itd.? Biti će da se u ovom slučaju radi o nekom nadčovjeku jer nakon što je vjerojatno bio ubijen od ustaša on je još i danas živ i već toliko decenija živi na grbači ustaških sinova, majki i supruga.

Možda da novinar Ponoš ovaj svoj uradak ponudi Oliveru Frljiću pa da Frljić od ovog jedinstvenog slučaja načini „autorski projekt“, jer vjerojatno se radi o najprije ubijenom pa onda oživljenom Srbinu. Naime, od nekoliko tisuća hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Ponoš je odšetao duboko u povijest i izdvojio samo ovaj slučaj – upravo kao što je to učinio i Oliver Frljić sa Aleksandrom Zec, zanemarivši potpuno preko 400 hrvatske djece nastradale u ratu, kao posljedica srbočetničke agresije na Republiku Hrvatsku.

I napokon, najvažnije pitanje drugu Tihomiru Ponošu:

Može li T. Ponoš pokazati kako su mnogobrojni Titovi partizani i antifašisti „savjesno vodili medicinsku dokumentaciju“ obzirom na stotine tisuća poubijanih Hrvata nakon rata? Gdje se ta dokumentacija nalazi i što u njoj piše?!
Utorak, 22.04.2014.

OVAJ PUTA SAMO PRENOSIM U CIJELOSTI...

Hrvatska pravoslavna zajednica naljutila Srbe: 'Temeljite se na Anti Paveliću i krivi ste što nas je sve manje u Hrvatskoj!'

• Autor: Snježana Vučković
• Datum: utorak, 22. travnja 2014. u 19:35

"Stvarnost je jasna: veliki broj pravoslavaca u Hrvatskoj ne želi da ih se poistovjećuje sa Srbima. Oni su Hrvati i mi im moramo omogućiti slobodu vjere. Srbima se to ne sviđa", tvrdi Ivo Matanović. Predsjednik Asocijacije izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske Milojko Budimir ocijenio je izuzetno zabrinjavajućim što se veliki broj onih koji su u Hrvatskoj obilježili pravoslavni Uskrs više ne izjašnjavaju kao Srbi, te ukazao kako ima informacije da je od rata do danas u Hrvatskoj pokršteno 30.000 Srba! Te informacije, kazao je Budimir, mogle su se doznati od pokojnog mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, Jovana, koji je tvrdio kako je nakon Oluje 1995. došlo do masovnog pokrštavanja Srba.

Budimir je naglasio da posebno zabrinjavaju rezultati posljednjeg popisa, na kojem su se "Srbi u velikoj mjeri odrekli svog nacionalnog identiteta": "Posebno zabrinjava to što se prilikom posljednjeg popisa stanovnika, od 200.000 popisanih, njih oko 40.000 izjasnilo da su Srbi prvoslavne vjere, a 160.000 da su samo pravoslavne vjere. To znači da se, nakon formiranja Hrvatske pravoslavne zajednice, ide za tim da se Srbi prikažu da su hrvatske pravoslavne vjere", upozorio je Budimir. Za sve krivi Hrvatsku pravoslavnu zajednicu koja je po njegovu mišljenu osnovana upravo da bi se još jednom izvršila podjela među preostalim Srbima u Hrvatskoj.

Hrvatski pravoslavni vjernici čija je namjera obnoviti Hrvatsku pravoslavnu crkvu, prije četiri godine uspješno je registrirana, njihov statut ovjeren, a središnji simbol pečata i zastave im je istokračni pravoslavni križ na podlozi u obliku povijesnoga hrvatskog grba. Oni za sebe kratko kažu: Mi nismo Srbi!

Prilikom registracije koja je jako naljutila Srpsku Pravoslavnu Crkvu, predsjednik Udruge hrvatskih pravoslavaca Ivo Matanović rekao je: - Stvarnost je jasna: veliki broj pravoslavaca u Hrvatskoj ne želi da ih se poistovjećuje sa Srbima. Oni su Hrvati i mi im moramo omogućiti slobodu vjere. Naš cilj je osnivanje autokefalne crkve u Hrvatskoj, kakve postoje i u Makedoniji i u Crnoj Gori. Crkva u Hrvatskoj treba biti samostalna, imati svog poglavara, a ne biti vezana uz Srpsku pravoslavnu crkvu. Zakon je na našoj strani, uspjeli smo. Imali smo velike pritiske i otpore, iz Vlade RH, ali posebno od Srpske pravoslavne crkve koja je preko Eparhije dalmatinske, sa sjedištem u Šibeniku, izdavala priopćenja da uznemirujemo svećenstvo i pravoslavne Srbe u Hrvatskoj. Ali uspjeli smo, unatoč njihovim pamfletima da imamo “militantni i proustaški karakter“.

Iguman Jelisej koji je najavio uspostavljanje Hrvatske pravoslavne crkve, neovisne o Beogradu, objasnio je: - Mi ne osnivamo novu vjersku zajednicu, mi je samo obnavljamo. Hrvatska pravoslavna crkva bit će potpuno neovisna o Beogradu i o bilo komu drugomu i proglašena primarnom i glavnom pravoslavnom crkvom u državi Hrvatskoj. Nespojivo je s hrvatskim suverenitetom da ingerencije nad pravoslavnom crkvom u Hrvatskoj ima neka druga država – kazao je o svojim težnjama Iguman Jelisej. Zašto je SPC ovu Udrugu nazvala ustaškom, vidljivo je iz pisma koje je, u želji da se spriječi registracija hrvatskih pravoslavaca, predsjedniku Josipoviću poslao episkop dalmatinski Fotije: "Problem je to što se ova Udruga temelji na tekovinama NDH i Ante Pavelića, o čemu njihovi predstavnici otvoreno govore. Ako takva udruga može biti registrirana i time dobiti legitimitet, onda smo u opasnosti da se vratimo u razdoblje Drugog svjetskog rata kada je vladala ideologija krvi i tla, koja je iza sebe ostavila bezbrojne leševe nevinih i apokaliptičnu pustoš", kazivao je pomalo teatralno episkop Fotije.

Da nije riječ o nikakvim "pokrštavanjima" nakon Oluje, već o činjenici da su se mnogi pravoslavci izjasnili pravoslavnim Hrvatima, a ne Srbima, za portal Dnevno potvrdio je akademik i predsjednik Udruge hrvatskih pravoslavaca Ivo Matanović:

- Po popisu iz 2001. vidljivo je da se 11.000 osoba izjasnilo kao hrvatski pravoslavci. Već 2011. po popisu nas ima 30.000! Brojke ne lažu i idu u prilog tome da su se pravpslavci koji na hrvatskom tlu žive stotinama godina konačno identificirali i jasno se nazvali Hrvatima, nikako Srbima. To se, naravno, malo kome sviđa. Mi smo često izloženi pritiscima, ali i medijski smo loše zastupljeni. Ja ponosno najavljujem da će uskoro zaživjeti Hrvatska pravoslavna Crkva koja će imati obrede na hrvatskom jeziku. Također, osnivamo zajedničku Udrugu katoličkih i pravoslavnih vjernika. Bit će to prva takva udruga u svijetu i prvi korak koji bi vodio do ujedinjenja i jačanja kršćanstva – kazao je akademik Ivo Matanović.

• Autor: Snježana Vučković
• Datum: utorak, 22. travnja 2014. u 19:35
Utorak, 15.04.2014.

DRUŽE OLIVERU FRLJIĆU...

Prema istraživanju hrvatskih žrtava u Domovinskom ratu, komisija je utvrdila i slijedeće:

„Navedena su imena 402 poginule djece i to nije njihov konačan broj. Istodobno, ranjeno je 1044 djece. Bez jednog roditelja ostalo je 5497 djece, a 74 djece je ostalo bez oba roditelja“ (DNEVIK.hr od 19. 04. 2011.).

Od sve te hrvatske djece, ti si druže Oliver izabrao samo Aleksandru Zec, koja je doista ubijena na svirep način. Međutim, nije ona jedina i nešto posebno pa da ju se tako izdvaja. Uostalom, izgleda da tebi uopće nije stalo niti do Aleksandre Zec niti do – do sada utvrđenih imenom i prezimenom – 402 hrvatske djece:

Tebi i tebi sličnima je stalo jedino do toga da siješ mržnju i netrpeljivost, što uspješno možeš činiti jedino u Rijeci i Bogradu.

Zaboravljaš da je Hrvatska bila izložena srbočetničkoj agresiji, da su tvoje srbočetničke spodobe što poubijale a što osakatile desetke tisuća Hrvata, da su sistematski kroz četiri godine svoga krvavog pira na ovim prostorima uništavali i krali kulturna bogatsva Hrvatske, da još uvijek nisu vratili sve što su pokrali...

Zaboravljaš u svojoj tobožnjoj umjetničkoj ludosti da su za sve žrtve u Domovinskom ratu na ovim prostorima krivi samo i isključivo Srbi koji su taj krvavi pir i započeli. Ti druže Frljiću radiš isto ono što su Srbi radili kada su započimali okupaciju Hrvatske i proglašenje nekakove svoje krajine: otvarali su grobove, oživljavali Jasenovce, manipulirali kostima koje je po ovim prostorima nosio srpski vjerski velikodostojnik sa isključivom željom sijanja mržnje i izazivanja rata i demoniziranja cijelog hrvatskog naroda.

To je očito i tvoj cilj, a slično rade Stanimirović, Pupovac i mnogi osvjedočeni četnici koji sve više i više zauzimaju važne položaje u vlastiti kako bi sa tih položaja mogli što učinkovitije demonizirati Hrvate. Aleksandra Zec i Grubori kod tebe i takovih zavređuju cijele romane a šutke se prelazi preko tisuća i tisuća hrvatskih žrtava.
Petak, 11.04.2014.

OBOSTRANA KORIST: MILANOVIĆEVOJ VLADI BEZ NARODA SASVIM DOBRO, NARODU BEZ MILANOVIĆEVE VLADE ODLIČNO!

Milanovićeva komunistička Vlada koja svim svojim silama radi za interes velikog kapitala koji vlada EU, izvlačeći iz džepova hrvatskih građana i posljednju lipu za njihove interese, daleko bi bolje vladala kada uopće ne bi niti imala narod.

Hrvatski bi pak građani daleko bolje živjeli kada ne bi imali ovakovu vlast – pa bi to bila obostrana korist.

Ministar Hajdeš Dončić bi daleko bolje vozao hrvatske građane vlakom kada uopće ne bi imao vlakove.

Ministar Grčić bi daleko lakše došao do eurofondova kada bi iz ureda izbacio sve softwere i sva računala.

Ministru Jovanoviću bih preporučio da napokon obuče ronilačko odijelo jer svojom arogancijom, bezobraštinom i promašajima neprestano se nalazi u nekim močvarama. Osim toga jako slabio vidi i čuje, što je bjelodano pokazao na utakmici u Beogradu: niti je vidio paljenje hrvatske zastave a niti je čuo: „ubij, ubij ustašu“.

Ministrica Pusić bi daleko uspješnija bila da još otvorenije zastupa interese Srbije, što do sada prilično prikriveno i radi.

O moru da se i ne govori: daleko bismo bolje trgovali ribom i više je imali da nemamo mora, a i brodogradnja bi cvjetala da nema mora.

Cijeloj bi Državi bilo daleko bolje da nije niti ušla u EU jer smo do sada daleko više dali nego što smo dobili. Milanoviću bi bolje bilo da nije tjerao HDZ-ovog lisca jer je ovako istjerao mnogobrojne komunističke King Kongove.

Oni Milanovićevoj Vladi a Milanovićeva Vlada nama neprekidno daju dudice o nekim silnim eurofondovima „koji Hrvatskoj stoje na raspolaganju“, a kad tamo na put dobivanja tih „fondova na raspolaganju“ ispriječi se blavan revolucija softwerskog karaktera.

Narodu bez ovakove vlasti – odlično, ovakovoj vlasti bez naroda sasvim – pristojno.

Vele da je Franjo Tuđman izolirao Hrvatsku, a što tek ovi rade? Oni se samo vrte od Beograda do Mostara i Sarajeva, a da nije bilo „lex Perkovića“ Milanović nikada ne bi prešao njemačku granicu. To nije izolacija.

I na kraju, pločar Milanović bi bio najsretniji da Vukovar nije u Hrvatskoj jer ne bi morao tolike novce trošiti na postavljanje novih ploča.
Srijeda, 09.04.2014.

MILORADU PUPOVCU, OSVJEDOČENOM MRZITELJU HRVATSKE

Milorad je digao cijelu halabuku protiv nekog beznačajnog portala u Vukovaru koji poziva da se bojkotiraju srpski kafići i trgovine. On sebi utvara da je ovlašten naređivati tko će u koji kafić i trgovinu ići a tko ne.

No, isti taj Pupovac nije prozborio niti jednu jedinu riječ kada su Hrvati u Srbiji ostali bez svojih predstavnika u raznim visokim tijelima vlasti.

Isti taj Pupovac nije prozborio niti jednu jedinu riječ kada se trgaju i pale hrvatske zastave u Vukovaru i okolici.

Isti taj Pupovac nije prozborio niti jednu jedinu riječ kada su njegovi komunistički protuhrvatski saveznici smijenili Hrvate i na njihova mjesta postavili osvjedočene četnike kao zamjenike vukovarskog gradonačelnika druga Sabe.

Dokle će hrvatski narod moći izdržati ova stalna i sistematska izazivanja osvjedočenih četnika i njihovih hrvatskih komunističkih saveznika?
Srijeda, 09.04.2014.

SAČUVAJ BOŽE DA BI NETKO ZUCNUO...

Sačuvaj Bože da bi netko sutra zucnuo da je 10. travanj. Zato već danas mome prijatelju Butku čestitam imendan njegove tvrtke!

U zemlji u kojoj se jedan prejadni ministar, navodno Hrvatskih branitelja, Fred Matić, ispričava napuhanoj srbočetničkoj mješini, Radi Šerbedžiji, današnjem – po milosti druga Milanovića i njegove partije – najvećem okupatoru Brijuna, preopasno je zastupati bilo što što miriše na „izvorno hrvatsko“.

Sutra treba prestati bilo kakova veća aktivnost, kao pr. rebalans proračuna, ili babinjska svađa u sudnici gdje se sudi Sanaderu, itd.

Sačuvaj Bože da bi netko prenio u Haag - npr. Mesić, Josipović, Pusićka, Milanović, Stazić, Opačićka...- da u hrvatskom kalendaru još uvijek postoji datum: 10. TRAVANJ. Sve može samo to ne može! Gore bi prošao nego Grčićev softwer.
Utorak, 08.04.2014.

U ČIJE SE IME KOMUNISTIČKI VLASTODRŠCI HRVATSKE PETLJAJU U BiH?

Kao na pokretnoj vrpci hrvatski komunisti su odjednom pojurili u BiH: drug Mesić, drug Milanović, drugarica Pusić, drug Josipović...

Ista je to klapa koja je snažno napadala ili koja još uvijek spočitava kako se je Predsjednik Franjo Tuđman uplitao u nutarnje stvari BiH, a sada oni to čine na čoporativan način. Sada je odjednom BiH najbolji i najbliži (očito: nakon Tunguzije!) naš susjed, sada BiH treba snažno poduprijeti na putu u EU i slične nebuloze kojima i danas (ne)predsjednik Josipović obasiplje domaću i stranu javnost.

Svojim nepromišljenim i krajnje nekritičkim ulaskom u EU, naši su vladajući nanijeli smrtni udarac odnosima – posebno onim ekonomske naravi – između BiH i Hrvatske. Pad trgovinskog prometa sa BiH, kako javljaju mediji, opao je za gotovo 50%. To svakako treba pribrojiti ekonomskom gubtku Hrvatske ulaskom u EU. Neka sada onih manje od 20% koji su nas ugurali u EU vide kakova je to katastrofa i za nas i za BiH.

Nakon ovih uguravanja i tutorstva nad BiH, tko će nas sada optuživati da se petljamo u nutrašnje stvari susjedne Države? Možda čak i sama V. Pusić jer to uopće ne bi bilo protivno njezinom moralnom političkkom profilu.

Nego, do sada je bio kriv softwer da se iz EU nije sručila bujica novca u Hrvatsku, a sada – vidi jada – Grčić govori da još moramo čekati nekog administrtiviča iz EU da dade svoj mačiji potpis na dio onog novca što smo ga, navodno, trebali dobiti još prošle godine. Red ide ovako:

Ustaše, Franjo Tuđman, HDZ, fašističko znakovlje, softwer i sada taj nesretni potpisivač. Silan je tsunami udario na Hrvatsku i to baš za vladavine Milenovićevih komunista. Izgleda da su svi u EU postali članovi „zločinačke organizacije“ HDZ-a, a kao prirodni pratioc u čitavom tom poslu, sada se je napokon otkrio i SDP.
Ponedjeljak, 07.04.2014.

LIPA PAMTI 2014. Povodom nepojmljive tragedija sela Lipe, mislim da nisu potrebne nikakove nepreciznosti, a pogotovo ne laži i podmetanja.

Naime, povodom prikazavanja knjige auktora Ivana Kovačića, Vinka Šepića Čiškinja i Danice Maljevac „Lipa pamti“, novinar Davor Žic citirajući tekst „izvještaja koji su Agitpropu CK KPH početkom lipnja 1944., otprilike mjesec dana nakon masakra što su ga u Lipi počinili okupatori, najvjerojatnije kao osvetu za partizanski napad na fašistički odred u Rupi...“, navodi i slijedeće: „Dne 30. 04. u 4 sata poslije podne (ne navodi se godina!) upali su u selo Lipu švapski banaditi sa svojim slugama fašistima i ustašama...“(NL od 06. 04. 2014., str. 9.).

Zanimljivo je da se u ovom tekstu spominju ustaše. Može li itko posvjedočiti da su doista u Hrvatskom primorju bili ustaše? Osim toga, skojevci i partizani su jako dobro znali da će uslijed njihovih mršavih vojnih akcija uslijediti strahovita odmazda. Jako bi bilo zanimljivo doznati gdje je tada bio Vitomir Pajo Širola i njegovi skojevci kada se događala ova krvava odmazda nad nevinim stanovnicima Lipe?! Jednako se dogodilo sa Podhumskim žrtvama, žrtvama na Korčuli i u nizu drugih mjesta u kojima su vršeni masakri fašista kao odmazda, a kada je taj narod trebalo braniti onda su se "hrabri" napadači uvukli u svoje mišije rupe.

Nego još je zanimljiviji uokvireni tekst na istoj stranici NL u kojem je bijelim slovima na crnoj podlozi istaknuto slijedeće:

„Prema sudskom postupku kasnije zarobljenog fašista iz postrojbe u Rupi, Uberta Scalle, masakr u Lipi izvršilo je 150 vojnika – 80 njemačkih, 40 fašista, te trideset četnika...(cit. NL, sr. 9.). Kako to da se u istom tekstvu i na istoj stranici USTAŠE pretvoriše u ČETNIKE? Možda je u pitanju neznanje ili namjerno zbunjivanje čitatelja.

Zanimljivo je također pripomenuti što je stanoviti „lappino“ objavio u svome komentaru na ovu temu 31. 12. 2011. On doslovno kaže:

„Obratiti pažnju: niti jedna stara slika iz Adamićevog posta nije iz Lipe. Čak ni ona na kojoj piše „zločin fašizma u Lipi“. Lappino nastavlja i dalje:

„Ovo je vrlo ozbiljna tema, a stavljanje pogrešnih slika malo narušava ozbiljnost. Tj. kad se prenosi tekst, valja malo provjeriti vjerodostojnost materijala, a ne samo kopi/pejstati. Slika s natipisom „zločin“ ne odgovara arhitekturom. Ostale slike su dio relativno poznate serije Wehmachtovih propagandnih slika iz serije „Borba protiv partizana...mislim da je iz sela Dane iz sjeverne Istre. Ova serija, naravno, ne paše o tome kako su otkrivene fotografije s mjesta zločina“. Tako komentira „lappino“.

O manipulacijama ovim groznim nevinim žrtvama iz Lipe razvidno je također iz radoblja kada su tzv. partizani i antifašisti sa postavljenog spomenika skidali križ jer da križ i zvijezda ne idu zajedno. O tome bi mnogo više imao za reći ondašnji župnik iz Klane, preč. gosp. Josip Vozila koji je upravljao i sa Lipom. Groteksno je staviti na taj spomenik u Lipi zvijezdu petokraku jer čovjek s molitvenikom u rukama i malo dijete očito nisu vojevali pod tim znakom niti su pali zato što su bili partizani ili antifašisti.

Nadam se da ću uskoro doći do te knjige „Lipa pamti“, pa ću je pomno pročitati.
Četvrtak, 03.04.2014.

AKO JE TOČNO... Ako je točno da Srpkinja Žarka Sekulić (inače Marina Lovrić Merzel!) ima imovinu vrijednu 560.000€ (petstorina i šezdesettisuća eura), usp. Vecernji.hr od 03. 04. 2014, treba postaviti ozbiljno od kuda to njoj? Također i drugo logično pitanje: zašto se Sanadare smjesta ne oslobodi a njegov smještaj u Remetioncu prepusti Lovrićki? Pa radi se od oko pola milijarde kuna vrijedne njezine imovine!

Kada takovo nešto – uz ostale kriminalne radnje koje im se pripisuju – rade članovi, „do sada najbolje, najstabilnije, najuspješnije i najpoštenije Vlade“, a što rade tek oni drugi?!

Lovrićkino ljubakanje sa vojnicima srbočetničkog agresora, postavljanje osvjedočenog četnika za njezinog zamjenika, jasno govori o tragediji hrvatskog naroda koji ponovno trpi srbočetnički zulum sa najviših vrhova državne i Milanovićeve Vlade.

I na kraju: kako to da Marina Lovrić Merzel nije uhapšena i u lisicama dovedena u policijsku postaju?! Mnogi drugi koji su bili pod daleko manjom sumnjom su dobili policijske lisice na svoje ruke, a ona ne. Srbi očito i tu imaju prednost pred Hrvatima.
Četvrtak, 03.04.2014.

DRUŽE MILANOVIĆU, VELIŠ: „Tjerali ste lisicu, istjerali ste King Konga“!

Dana 26. 06. 2013., nakon što je kardinal Josip Bozanić na Misi za Domovinu točno procijenio da Milanovićeva klika na vlasti štiti zločince (tada je bio u pitanju Perković! „Lex Perković“), drug Milanović je pun samoga sebe, uskliknuo:

„Tjerali ste lisicu, istjerali ste King Konga“ (novilist.hr od 26. 06. 2013.).

Sada bi se možda moglo reći: Tjerali ste King Konga a istjerali na čistac pravu komunističku lisicu. Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada.

Komunisti Milanovićeve sljedbe prvi su proglasili HDZ „zločinačkom organizacijom“ (Srbin Jovanović). No, sada se jasno vidi da je jedina prava ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA zapravo KPJ, tj. SDP.

A drug Milanović neka i dalje tjera lisicu, postavlja ploče u Vukovaru, kupuje nove luksuzne automobile dok narod gladuje i pljuje po bivšoj vlasti.
Srijeda, 02.04.2014.

MARINA LOVRIĆ MERZEL, SABO...NIJE LI I SDP „ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA“?

Nakon prošlonoćnog hapšenja M. L. Merzel (vratila se nekadašnja vremena sijanja straha i hapšenja po noći!), nakon skidanja imuniteta vukovarskom gradonačelniku Sabi, nekon tolikih afera, laži, krađa, ruganja narodu, itd., sa strane komunističke vladajuće klike (SDP), valjda je napokon došlo vrijeme da se i tak skup protudržavnih i protunarodnih rabotara proglasi za KRIMINALNU ORGANIZACIJU.

Primjetna je šutnja i druga Jovanovića i druga Milanovića i druga Josipovića i drugarice V. Pusić, nekadašnjeg druga Mesića...Kada su u pitanju članovi neke druge stranke, onda su itekako rječivi i glasni.

Naime, KPJ koja se je u određenim okolnostima poput ličinke pretvorila u SDP, sigurno je zločinačka organizacija u samome svome osnutku i nastanku, jer joj je glavno nadahnuće bio Staljin a njegov vjerni sin i ujedno deseti na listi svjetskih krvnika – Tito – vjerni podanik svoga oca Staljina i najdosljednjiji u krvavom progonu svojih neistomišljenika. Napose je zločinačka po likvidaciji stotina tisuća Hrvata nakon drugog sv. rata, zločinačka po prikrivanju tih zločina, zločinačka po nepriznanju tih krvavih zločina, zločinačka po onemogućavanju stotinama tisuća kostura da napokon ugledaju svjetlo dana, zločinačka po svome programu 21 kojim su zavarali naivne glasače iako su jako dobro znali da ništa od toga niti mogu a niti hoće provesti, zločinačka po izjednačavanju žrtve i agresora u domovinskom ratu, zločinačka po krivotvorenju ne samo prošle nego i povijesti koju smo svi mi osobno proživljavali i iskusili, zločinačka po raznim „lex Parković“ gdje su bjelodano pod svaku cijenu željeli prikriti svoje krvnike koji su decenijima nakon rata sijali smrt diljem Evrope i svijeta, ubijajući isključivo viđenije i uplivnije Hrvate, zločinačka od kada je ministar Fred Matić Bozanića usporedio sa Miloševićem, od kada je ministar Jovanović javno ustvrdio da hrvatski biskupi lažu, zločinačka od kada je drug Milanović ustvrdio da prije NDH nije bilo masovnih zločina nego da je njih započela NDH, a onda su se i drugi ugledali na to, itd.

Predaleko bi nas odvelo kada bismo nabrojili sve gnjusobe i optužbe koje su i bivši i sadašnji članovi te zločinačke organizacije izrekli i zastupali, pa ovim završavam.
Petak, 28.03.2014.

MILANOVIĆEVA PRVOAPRILSKA ŠALA DAN PRIJE Može li itko povjerovati da je danas drug Milanović – pri punoj svijesti i zdravoj pameti – doista izjavio ovo:

„...ovo je najbolja i najstabilnija koalicijska vlada do sada, i rekao bih najčistija i najpoštenija...“ (Vecernji.hr od 31. 03. 2014.)?

Kao dodatnu posljedicu teških droga kojima drogira samog sebe pa to želi učiniti i svim hrvatskim građanima, on takađer oštro napada i pokojnog I. Račana kada na pitanje novinara izjavljuje:

„Dakle, kakva je razlika (op.a. između ove koalicije i vlade Ivice Račana)? Razlika je u tome što činimo sve da državu vodimo kroz institucije, Vladu i Sabor. Prema tome, sjetite se kako je to izgledalo za vrijeme koalicijske vlade koju je vodio Ivica Račan. Javnost je bila blago rečeno nezadovoljna takvim dvojnim vođenjem države jer se prvo sastala vlada, a onda je za pet minuta bio sastanak šefova koalicijskih stranaka – istaknuo je Milanović“ (prema gore citiranom VL).

Ovo doista nadmašuje sve dosadašnje sladunjave izjave opozicije o Račanovoj Vladi. Dakle, Milanović se je na vrijeme počeo ulagivati HDZ-u.

Očito su mu liječnici, poradi ovako teškog psihičkog stanja, savjetovali da nikako ne ide na Plitvice odati počast prvom ubijenom hrvatskom branitelju, Josipu Joviću. Ipak netko misli na njega i njegovo zdravlje - iako on u politici nema prijatelja, pa radilo se i o rođenom bratu!

Obzirom pak na gornju izjavu o „najstabilnijoj, najčistijoj i najpoštenijoj“ Vladi dan prije 1. aprila, milanović je 3. po redu reformator kalendara: Julije Cezar, Papa Grgur pa napokon komunista Milanović!
Petak, 28.03.2014.

OSIM USTAŠA, NACIONALISTA I HDZ-a, MILANOVIĆEVOJ NESPOSOBNOJ VLADI SADA SE ISPRIJEČIO JOŠ JEDAN NOVI NEPRIJETELJ – SOFTWER

Krajnje ponižavajuće djeluje Grčićevo opravdanje zašto je Hrvatska do sada propustila dobiti „pomoć“ iz fondova EU, da se to dogodilo zbog – „kompliciranog Softwera“.

Ministar Grčić i gotovo cijela Milanovićeva nesposobna Vlada valjda misle da smo mi svi telci, neznalice i naivci.

Pronalazeći snažnog novog neprijatelja Milanovićeve Vlade, još nije razjašnjeno da li je taj Softwer ustašoidan (pod zabranjenim fašističkim znakovljem) ili je partizanoidan i antifašistoidan (pod lijepim kapama)?! Poredak bi sada mogao biti: USTAŠA-NACIONALISTA-HDZ-HRVATSKI BRANITELJI (TOBOŽE SAMO NEKI)-SOFTWER.

Drama pijetlovske prevarantske i nesposobne Vlade započela je zapravo još i prije kada su „znali i imali riješenja za sve probleme“, a posebno kada su praktički potpuno nespremni dovedeni na vlast.

Najprije su svi zajedno postali grobari: svako toliko su iz ormara svojih laži i obmana vadili poneki kostur. Nakon toga za sve nevolje i neuspjehe bili su krivi „prijašnji“. Još u opoziciji pripremili su političko suđenje Sanaderu i HDZ-u, što im se dobrano razbilo o glavu jer je narod jako dobro uočio da je to suđenje političke naravi pa su time samo povećali napredak HDZ-a. Uslijedio je „pločarski“ rad druga Milanovića kada je svim silama naguravao u Vukovar ćirilično pismo, kako bi „ceo svet“ shvatio da se tu doista radi o srpskom gradu. Uslijedilo je još nekoliko neuspjeha druga Milanovića: odlazak u Australiju i Novi Zeland, prikrivanje i zataškavanje komunističkih zločinaca, prevaranata i mutikaša (npr. slučaj sisačko-moslavačke županice, slučaj vukovarskog načelnika...), napad na ministra Linića i Linićeve prijatelje, itd.

USTAŠE-NACINALISTI-HDZ-ovci-HRVATSKI BRANITELJI (TOBOŽE SAMO NEKI)-SOFTWERI. Nikako komunisti na zelenu granu!
Petak, 28.03.2014.

DRUŽE MILANOVIĆU

Neki si dan u svome žestokom napadu na ministra Slavka Linića rekao da u politici nemaš prijatelja, pa makar ti bio i rođeni brat.

Sada pak izjavljuješ da stojiš na strani svoga komuniste Željka Sabe, što bi značilo da ti je tvoj komunistički drug, bez obzira što je pod sumnjom, draži od rođenog brata.

Nego, ništa ne pričaš o sisačko-moslavačkoj županici, Marini Lovrić Merzel. Da su kojim slučajem ona i načelnik Vukovara HDZ-ovci, toliko bi se o njima pisalo da sigurno riječki Novi List ne bi propao još barem godinu dana. Sanadera se je prebrzo osudilo pa NL nema više o čemu pisati i zato mu prijeti propast. A tako su neki kolumnisti NL svesrdno bili protiv Nezavisne Države Hrvatske, Hrvatskih branitelja i svega što je hrvatsko i vjersko, da bi bila prava šteta da NL više ne postoji.

Tvoji potezi i na političkom i na ekonomskom i na državnom planu su čista obmana i prevara, tvoj odnos prema hrvatskim braniteljima i Hrvatskoj kao samostalnoj i neovisnoj Državi i Crkvi u Hrvata može se usporediti sa čistom izdajom i cinizmom. Tako se barem meni čini i kamo sreće da nemam pravo.

Tvoje, Josipovićevo i Pusićkino ljubakanje sa osvjedočenim četnicima, tvoje uvlačenje u Vladu i Sabor nekih od žestokih četnika koji su se oružano digli protiv Hrvatske, daje mi za pravo da tako mislim.
Petak, 28.03.2014.

I MEĐU MAFIJAMA POSTOJE VELIKE RAZLIKE

Talijanski tisak ovi dana bruji o milijardama kojima barata talijanska mafija. Tako se spominje da npr. talijanska mafija ima budžet od (svega“!) 200 milijardi eura, a budžet EU ove godine iznosi 140 milijardi eura.

Iz ovoga se jasno vidi da i među mafijama postoje silne i velike razlike. Pitanje je samo kojoj se je bolje priključiti. Ovoj kojoj smo se mi priklonili do sada je daleko više od nas primila nego što nam je dala.

To su ti isti oni koji nama čitaju lekcije o nekim „pravnim stečevinama“, koji sistematski guše Hrvatsku nekim silnim aferama – pri čemu im domaći mrzitelji Neovisne Države Hrvatske zdušno priskaču u pomoć, šopajući ih svakoga dana novim i novim korupcijama, koji nas istematski ucjenju prihvaćanjem svih njihovih normi, itd.
Četvrtak, 27.03.2014.

U RIJECI ZABRANJENO PITI ALKOHOL NA JAVNIM MJESTIMA“ (NL, 27. 03. 2014.).

Gradsko vijeće grada Rijeke, danas i službeno objavilo da je „u rijeci zabranjeno piti alkohol na javnim mjestima“, prenosi NL a piše Damir Cupać.

To bi donekle bilo razumljivo da se odnosi na mlade, ali odluku tumači sam gradonačelnik Vojko Obersnel:

„Zabrana pijenja alkoholnih pića na javnim mjestima odnosi se na sve, ne samo na mlade, pa tako i na manje skupine starijih građana koji to čine“, rekao je Obersnel (cit. NL). Postavljanje kamena temeljca, otvaranje novosagrađenih dvorana i drugih važnih objekata, maškare po Rijeci i okolnim mjestima...nazdraviti s vodom!

Lako je takovu odluku provoditi Vojku Obersnelu i njegovoj komunističkoj družini, jer oni su od ranog jutra do kasne večeri OPIJENI VLAŠĆU, a što ćemo mi ostali?!

Još nije posve jasno da li je i unutrašnjost kafića ili hotela također „javno mjesto“, da li su brodovi, trajekti...također javna mjesta?!

Sada će na scenu stupiti pravni mutikaše pa suđenju i presudama ne će biti kraja.
Četvrtak, 27.03.2014.

DRUG MILANOVIĆ I DRUG MIRANDO MRŠIĆ LAŽU UDRUŽENIM KOMUNISTIČKIM SNAGAMA – A NI JOŠ NEKI NJEGOVI MINISTRI NISU DALEKO OD LAŽI I OBMANA JAVNOSTI

Zapanjuje činjenica kojom je lakoćom drug Zoran Milanović tumačio svoga ministra Miranda Mršića koji je jasno rekao da su „sve mjere aktivne politike zapošljavanja obustavljene do evaluacije Europske komisije koja se očekuje u lipnju“ (24 sata od 26. 03. 2014.).

E sada stupa na scenu drug Zoran Milanović koji najprije tumači kako je oporba bila od početka protiv takovih mjera koje su dale veoma dobre rezultate. Nakon ovakove izjave drug Milanović se pretvara u alkemičara i za razliku od oporbe koja je samo bila protiv tog programa, on ga i dokida. Dokida ga računajući na novac koji se nalazi u tuđim džepovima – EU fondova.

Moga bi Milanović na takav način graditi i Pelješki most (kojega više ne spominju!), mogao bi napraviti bum investicija, a kad tamo to su samo mjehurići sapunice.

Jedino gdje bi njegova Vlada mogla uzeti novac to je odricanje od super luksuznih automibila za koje itekako ima novca. No, to su za njega i njegove ministre „populističke mjere“ i izjave.

Oni tobože nisu dokinuli nego samo obustavili „mjere aktivne politika zapošljavanja“, što je čista obmana javnosti.

Oni su se skroz izgubili u prostoru i vremenu od kada ih je HDZ prešišao po popularnosti i od kada drug Mustač dobiva besplatni prijevoz do njegačkog zatvore.
Utorak, 25.03.2014.

ZAHVALJUJUĆI TUĐMANU I HRVATSKIM BRANITELJIMA U HRVATSKOJ SE NIJE DOGODIO SRPSKI KRIM

Na primjeru Krima jasno se može vidjeti što bi od nas bilo da nije bilo odlučnosti Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja.

Zapad je već po tko zna koji puta pokazao svoje cinično lice, praktički tetošeći i milujući Putina i majčicu Rusiju.

Tobožnjim sankcijama prema Rusiji Amerika i Evropa ispadaju jako smiješni. To je kao da bi malim lončićem prelijevao more u jednu malu bačvu.

Što se pak tiče izbacivanja Rusije iz G8, isto je kao da su mene tamo primili: ništa se bitno neće dogoditi Rusima. Oni koji će eventualno trpjeti posljedice sankcija, to je obični narod. Za koji mjesec će sve biti kao da se ništa nije dogodilo.

Uostalom Rusi i rade po američkom receptu: ako je Amerikancima interes Afganistan, zašto onda Rusima ne bi bio Krim?

Nego nešto me u svemu ovome jako bode u oči: mi smo bili potpuno goloruki pa smo se hrabro suprostavili trećoj najvećoj vojnoj sili u Evropi. Ukrajinci su bili do zuba naoružani i pali su kao mjehur sapunice. Razlog: Ukrajinci nisu imali Franju Tuđmana i hrvatske branitelje.
Ponedjeljak, 24.03.2014.

DRUG JOSIPOVIĆ BI TREBAO ZNATI DA SU POD CRVENOM ZVJEZDOM IZVRŠENI NAJKRAVIJI ZLOČINI NAD HRVATSKIM NARODOM

Teško je vjerovati da se je drug (ne)predsjednik I. Josipović toliko zaboravio pa da hvali „lijepe kape“ i crvenu zvijezdu pod kojom su stradale stotine tisuća Hrvata poslije 2. svjetskog rata i desetci tisuća Hrvata u Domovinskom ratu.

Pod kokardama i crvenim zvijezdama stvarani su krvavi Vukovari i krvave Škabrnje. Pod crvenim zvijezdama i „lijepim kapama“ sve republike i pokrajine, a ponajviše Hrvatska i Slovenija, pune su zatajenih grobišta, druže Josipoviću.

Jako sličiš četniku Vučiću koji je prigodom izazovne posjete Hrvatskoj tvrdio da za Škabrnju uopće nije znato. Vjerojatno ni tebi nije poznato kakovi su se sve krvavi zločini događali na ovim prostorima nad Hrvatima pod tim crvenim zvijezdama i „lijepim kapama“, pa bezvezariš i ponovno gaziš ogromne hrvatske žrtve pale pod simbolom crvene zvijezde.
Subota, 22.03.2014.

EVO SA KIME SE HRVATSKI IZDAJNICI LJUBAKAJU I KOMU ČESTITAJU

VUČIĆ U OKUPIRANOJ GLINI 20. 03. 1995.

„Na snimci iz ožujka 1995. godine Vučić u vatrenom govoru u okupiranoj Glini okupljenima obećava da Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da ondje ustaška vlast nikada više neće moći doći.

Ukoliko srpski radikali pobijede Slobodana Miloševića, Vučić poručuje okupljenima da znaju da će živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi.

Današnji Vučić je predsjednik Srpske napredne stranke, vodi proeuropsku politiku te rješava probleme koje Srbija ima s Kosovom. On i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić dugogodišnji su pobočnici Vojislava Šešelja, predsjednika Srpske radikalne stranke i haškog optuženika.

Radikali su tijekom rata imali paravojne formacije u Hrvatskoj u kojoj su sijali smrt, a Vučić, Šešelj i Nikolić su često obilazili okupirana područja i širili mržnju. Uostalom, zbog toga se Šešelju i sudi u Haagu“ (tportal.hr). Pogledajte i poslušajte što je taj velikosrbin i četnik palentao u okupiranoj Glini 20. 03. 1995.:

www.politikaplus.com/.../video-ovako-je-aleksandar-vucic-govorio-1995.- godine-glina-je-bila-i-ostat-ce-srpska


Drug Zoran Milanović je rekao da njega ne zanima što je netko rekao 1990., pokazujući time elementarno neznanje kada je Vučić taj govor održao i u kojim okolnostima. Drugu Milanoviću i drugarici Pusićki se taj osvjedočeni četnik itekako sviđa.
Subota, 22.03.2014.

DRUG MILANOVIĆ PLJUJE PO HRVATSKOM USTAVU – A ŠTO JE JOŠ GORE – PLJUJE PO HRVATSKIM GRAĐANIMA

Predaleko bi nas odvelo nabrajanje na koje su sve načine komunisti (po mentalitetu) zajedno sa Čačić-Pusićkinom strankom, sistematski ponižavali Hrvate, posebno hrvatske branitelje, gaze bezdušno po svetinjama hrvatskog naroda, itd., pa će biti dovoljno kratko se osvrnuti na posljednje Milanovićevo trkeljanje o Referendumu.

Po milanoviću Hrvati su barbari jer su u ogromnom broju glasovali protiv ćiričnog pisma na javnim ustanovama u Vukovaru. Ne samo što time ponižava i pljuje po 700 tisuća hrvatskih građana koji su izišli na referendum nego i gazi hrvatski Ustav koje je u tome posve jasan.

Srbočetnici koji su ubijali, masakrirali, odvodili u logore diljem Srbije, palili u pećima tijela poubijanih Hrvata, koji za vrijeme okupacije istočne Hrvatske nisu ni na kraj pameti dopuštali latinicu, oni su današnjoj komunističkoj i HNS-ovskoj vladi (pod zajedničkim nazivom: KUKURIKU-KOALICIJA), Srbi su dakle njima dobri i predobri za izgradnju dobrosusjedskih odnosa.

Odmah su poletjeli čestitati četniku Vuciću iako se dobro zna što je on u Glini za vrijeme okupacije tog dijela hrvatske, radio i govorio. I sigurno se nije niti za milimetar promijenio.

Sjeća li se drug Milanović sa koliko je posto glasova izabran za to časno mjesto koje redovito blati svojim glupim, izazivačkim i neodmjerenim izjavama i priopćenjima?

Sjeća li se netko sa kolikim postotkom glasova su zajedničkim dugogodišnjim rabotama sve stranke u Hrvatskoj bez iznimke ugurale Hrvatsku u robovlasničko društvo EU? Bez pitati EU administraciju, mi više ne smijemo niti obavljati nuždu kada za to dođe vrijeme.

Uz toliko mnogo pametnih i sposobnih ljudi u Hrvatskoj, drug Ostojić uzima strane savjetnike koje Hrvatska obilato novčano nagrađuje za najobičnija glupa rješenja npr. u zdravstvu.

Sve je to plod izdaje Hrvatske i hrvatskih interesa u čemu su dvije najmoćnije stranke u Hrvatskoj, HDZ i SDP išli ruku pod ruku da nas prodaju, dadu u bescijenje i porobe.
Utorak, 18.03.2014.

KOLIKO JE NAJVEĆI BALKANSKI I 10. SVJETSKI KRVNIK TITO DRŽAO DO SVOJIH – SVJEDOČE NJEGOVI PODZEMNI GRADOVI I TAJNA SKLONIŠTA

Ponajprije valja kazati da je krvnik Tito osobno naredio gradnju ogromnog broja podzemnih bunkera i skloništa; u Srbiji 7, u BiH 6, u Hrvatskoj 5, u Sloveniji 3. u Crnoj Gori 3, u Makedoniji 2 Po naređenju vrhovnog komandanta maršala Tita podzemni objekti JNA građeni su u Srbiji (sedam), u BiH (šest), Hrvatskoj (pet), u Sloveniji (tri), u Crnoj Gori (tri) i u Makedoniji (dva). Ukupni trošak tih megalomanskih Titovih podzemnih gradova, bunkera i skloništa iznosila je vrtoglavih 90 milijardi dolara!

Dakle, taj megaloman i krvnik je zadužio i Hrvatsku i ostale republike i pokrajine i taj je „bratski dug“ raspoređen na svaku bivšu republiku i pokrajinu – naravno – najviše je zapalo Hrvatsku. Evo nekih podataka o najskupljem i najglavnijem podzemnom skloništu. Sklonište se nalazi u planini Zlatar blizu Konjica u BiH. Građeno je od 1953. do 1979. godine i za njega su znala samo 4 čovjeka. Iz ovoga jasno proizlazi da su tisuće njegovih graditelja listom bili likvidirani nakon obavljenog posla kako bi se krvnikova tajna očuvala tajnom.

Gradnja je stajala vrtoglavih 4,6 milijardi dolara što bi po današnjoj vrijednosti dolara trebalo pomnožiti nekoliko puta. No, prema pisanju Beogradskih Novosti od 31. 07. 2012., vrijednost tog podzemnog grada stajala je 8,5 milijardi dolara (vidi niže navedeno).

Dosiže dubinu od 280 metara, ima preko 100 spavaonica koje su raspoređene na ukupno 6.854 četvorna metra površine i moglo je ugostiti samo 350 najbližih krvnikovih rođaka i suradnika. Na tisuće i tisuće partizana, antifašista i svojih slijepih obožavatelja krvnik Tito uopće nije mislio (usp. 24 SATA, Subota, 27. 10. 2012. u 08:30, Piše: Maja Blažević).

„Karaš“ najpoznatiji podzemni grad

Rađen za potrebe JNA, “Karaš” ratni bunker koji se nalazi u utrobi Topčiderskog brda u Beogradu, sve do 2005. bio tajna za javnost. Sklonište opremljeno za smeštaj 70 najviših oficira u slučaju ratne opasnosti (vidi Beogradske Novosti od 31. 07. 2012., Marko Lopušina – Boris Subašić). "Karaš" u Beogradu, zatim Vis, Kupari, Kumrovec, Konjic, Drvar, Goražde, Han Pijesak, Bugojno i Kumanovo samo su neke od lokacija tajnih objekata krvnika Tita. Također valja pripomenuti da su ta Titova podzemna skloništa i utvrde bile recept po kojemu su Sadam Husein, Hajle Selasije i Muamer el Gadafi, uz pomoć graditelja iz bivše juge, gradili svoja podzemna utvrđenja.

Najveći pak podzemni grad balkanskog krvnika Tita bio je bunker na Visu. Otok Vis je sav izbušen podzemnim prolazima, čitavom mrežom soba i prostorija . To je i razlog poradi kojega je običnim građanima i turistima bilo zabranjeno doći na otok Vis sve do 1992. godine. Taj krvnikov nadzemni i podzemni grad na otoku Visu obuhvaća 37 raznih vojnih objekata, poznatu Titovu pećinu, podzemnu vojnu bolnicu, tunel za zaklon ratnih brodova, itd. Glavni je tunel dug 500 metara i kroz njega se može izići na drugu stranu brda. Tu je bilo zapovjedništvo, spavaonice za mornare i skladište municije (raketa). Još i danas nijemoguć pristup svim tim Titovim megalomanijama na otoku Visu.

Na kraju spomenimo još i hotel „Kupari“ kod Dubrovnika koji se nalazi na površini od 340.000 kvadrata. Bio je zamišljen kao kuća za odmor i razonodu.

Ovo je malo zanimljivog štiva za „štovatelje lika i djela“ balkanskog krvnika Tita. Toliko za sada.
Petak, 14.03.2014.

SLUČAJ KALEM

Nevjerojatno sa kakovom lakoćom „novinari-stručnjaci“ presuđuju prije pravorijeka suda svakoga, a u ovom slučaju, Jozu Kalema.

U svome bolesnom lupetanju protiv svega i svakoga, nigdje ne nalaze niti mrvicu dobra što je dotični činio a koga žestoko napadaju i osuđuju: Tuđman, Sanader, Kalmeta, Kalem...samo su utjelovljenje zla, pljačke i bezobraštine.

S druge pak strane:

Račan i njegovi koji su čoporativno napustili dvoranu kada je trebalo glasovati za Nevosnost Države Hrvatske, dana 25. lipnja 1991., Čačić koji je žestoko napao Oluju (kao da igdje na svijetu postoji rat gdje ne stradaju nevini, kuće i imovina!), Vesna Pusić koja je prva optužila Hrvatsku da je izvršila agresiju na BiH i koja često ide na troljub u Beograd i susret sa osvjedočenim četnicima i četničkim vojvodama, koja je najavila povlačenje tužbe protiv Srbije za genocid nad Hrvatima, Josipović kojemu su glavni savjetnici Srbi ili sinovi udbaša i očeva koji su osumnjičeni za likvidaciju Hrvata u Evropi i svijetu, Mesić koji je Haagu predao najtajnije prijepise povjerljivih dokumenata kojima Obradović ovih dana u Haagu optužuje Hrvatsku za genocid, on koji je poslao u mirovinu vrsne hrvatske generale, koji je sistematski uklanjao simbole hrvatskog ponosa i pobjede (svečana straža pred Banskim dvorima, koji je opustošio OLATAR DOMOVINE, koji je sramotno otklonio Hrvatsku zastavu koju mu je na lice dopuhao vjetar; Josipović koji bi – kao i Pusićka najradije povukao tužbu protiv Srbije za genocid nad Hrvatima, koji partizanske kape pod kojima su počinjeni nepojmljivi i krvai zločini nad Hrvatima, naziva „lijepim kapama“, Milanović koji ponovno uvodi jednoumlje u Hrvatsku i koji sa svojom „ekipom stručnjaka“ sistematski ekonomski uništava Hrvatsku, koji naprasito postavlja ploče ćiriličnog pisma u Vukovar čije rane još uvijek nisu izliječene, koji u svojoj Vladi ima osvjedočene četnike i mrzitelje Hrvatske, Jovanović koji na utakmici u Beogradu ne vidi paljenje Hrvatske zastave, koji ne čuje: „ubij, ubij ustašu“, šalji salate klat' ćemo Hrvate, a koji hrvatski sport naziva „močvarom“, ministar hrvatskih branitelja F. Matić koji hvali Savu Štrpca, itd.

Isto je to kao kada se sve ustaše proglašava za zločince a sve partizane za nevine janjce.

Da netko ne bi mislio da ja ikoga branim, mislim da Jozu Kalema poznajem mnogo bolje nego neki novinari ili pak komentatori, jer njegova uža i šira obitelj živi na području moje župe u Kastvu, pa mogu reći da Jozo Kalem i njegova supruga čine mnogo dobra, da godinama zapošljavaju nekoliko stotina građana i da tako hrane više stotina obitelji, da to čine zahvaljujući svojoj energiji, svojim neprospavanim noćima i svojim sposobnostima. To se ne bi trebalo ispustiti iz vida – ne samo obzirom na njega nego na bilo kojega koga novinari napadaju i razapinju.

Mislim da u „slučaju Kalem“ glavni cilj nije procesuiranje Joze Kalema nego isključivo rušenje ministra Linića.
Petak, 14.03.2014.

NOVINAR NL BORIS PAVELIĆ BESKRAJNO MRZI NEOVISNU HRVATSKU, FRANJU TUĐMANA I HDZ

U svom današnjem komentaru u NL (14. 03. 2014., str. 2.), drug Boris Pavelić, pišući i pljujući protiv Joze Kalema, a u ulozi rušenja ministra Slavka Linića, ne može a da ne izrazi svoj jal protiv NDH, čineći to preko izlijeva svoje bespomoćne mržnje protiv Franje Tuđmana i Ive Sanadera.

On doslovno kaže:

„Važno je nešto drugo: Tuđman i Sanader pljačkali su namjerno, sustavno i s planom: Račan i Milanović željeli bi red, zakon i demokraciju. Nebo i zemlja dakle; nebo i zemlja“ (nav. NL).

Naime govoreći o navodnoj pljački koju je izveo čitav HDZ kao „zločinačka organizacija“, drug Pavelić ima dvostruko mjerilo: jedno za HDZ a drugo za SDP.:

„A opet – hoćemo li iz toga zaključiti kako su 'svi oni isti'? To se naime često čuje: da je isti HDZ, sa Sanaderom i njegovom svitom, kao i taj SDP, s Vrhovnikom, Merzel, Šegonom, čak s Linićem...

Nemojmo to zaključiti. Jer naprosto nije točno, i iskrivljuje recepciju ovdašnje politike. Ako ćemo o kriminalu, SDP i HDZ razlikuju se kao nebo i zemlja.

Vrh HDZ-a, ponovimo još jednom, sud je proglasio kriminalnom organizacijom – a to je samo vrh ledene sante. Oni su planski, najmanje šest godina, naš novac izvlačili iz države i prelijevali ga u stranku i vlastite džepove. Oni su, rekao je sud, 'ugrožavali temelje pravnog poretka'. Oni su rušili državu.

SDP to nikad nije činio. Obrnuto: uvijek je morao raščišćavati HDZ-ove ruševine...“.

Kakova je ova novinarska moralna bijeda: one koji su krvlju hrvatskih branitelja stvorili Neovisnu Državu Hrvatsku, međunarodno priznatu, drug Pavelić okrivljuje za rušenje te iste države – iako presuda još nije pravomoćna – a one (Račanove ondašnje i današnje komuniste), do neba veliča kao nekakove moralne vertikale. Račanove komuniste koji su napustili sjednicu kada je trebalo glasovati za neovisnost i samostalnoste te iste države!

Pavelić je potpuno sličan današnjoj srpskoj ekipi u Haagu koja Hrvatsku proglašava da je odgovorna za genocid nad Srbima koji su ostali živi, a Srbe koji su klali, masakrilali, prikrivali žrtve svoga genocida nad Hrvatima, materijalno razarali Hrvatsku, itd., oni nisu izvršili genocid nad Hrvatima. Hrvati su Srbe žestoko genocidirali jer su ih žive uveli u traktorijadu - što predstavlja genocid! - a srbočetnici su tako nježno masakrirali, klali i ubijali Hrvate da to nikako ne može biti genocid.

Tako i ovo: krađa i pljačka države koja se pripisuje HDZ-u je rušenje države, a krađa i izdaja Hrvatske koju čini SDP jer razlika "kao nebo i zemlja"!

Dakle, druže Paveliću, ako to nisi znao: HDZ je stvarao Hrvatsku, a tvoji SDP-ovci kao što su razni Račani, Mesići, Josipovići, Milanovići, Pusići i Pusićke, Opačići i Opačićke, Jovanovići...oni „ugrožavaju temelje pravnog poretka“ Hrvatske i svojim izjavama, postupcima i troljubakanjem sa osvjedočenim četnicima i četničkim vojvodama, ruše državu Hrvatsku.

Dakle doista je istina da se „HDZ i SDP razlikuju kao nebo i zemlja“!
Srijeda, 12.03.2014.

HRVATSKOJ SUDCI NISU NITI POTREBNI – ZAMJENJU IH NOVINARI I POLITIČARI

Novinar riječkog NL (da kojeg?!), drug Boris Pavelić „majstorski presuđuje HDZ-u ispravljajući ionako nepravomoćnu presudu Ivane Čalić, presudu bez presedana i u Evropi i u svijetu, ddodjelujući (mislim na Pavelića) zločinački karakter HDZ-u od njegovog samog početka.

Naime, drug Pavelić kao osvjedočeni mrzitelj samostalne Hrvatske u svome današnjem komentaru u NL piše:

„Prihvatili ili ne, kolektivna odgovornost postoji. I nije HDZ bio zločinačka organizacija samo u Sanaderovome mandatu, 'od kraja 2003. do 2. srpnja 2009.' kako su dokazale sjajne tužiteljice Mostačak i Rukavina (pazi: sjajne!). Moglo bi se uvjerljivo (!) argumentirati kako je HDZ to postao najkasnije za parlamentarnih izbor 2. kolovoza 1992...“ (NL od 12. 03. 2014., str. 2.). E tu smo miškec: za druga Pavelića i njemu slične mrzitelje samostalne Hrvatske HDZ je to bio već u samome svome zametku. Čak što više: vrli novinar NL „pronicljivo“ prosuđuje kada tvrdi: „...HDZ je i pod Karamarkom takav...sudimo li po ciljevima i metodama sadašnjeg predsjednika, današnji bi se HDZ mogao pokazati opasnijim i od Tuđmanovog“ (cit. mjesto).

Što se pak tiče politproroka, druga Jovanovića, on ovako tvrdi:

„Podsjetit ću vas da sam prvi zastupnik u povijesti Hrvatskog sabora kojem je 21. listopada 2011. odlukom HDZ-ove parlamentarne većine skinut zastupnički imunitet na zahtjev HDZ-a, kojem je na čelu tada bila Jadranka Kosor, i to zbog istine koju sam uporno ponavljao, a koju je sada nepravomoćnom presudom sud ne samo potvrdio, da je vrh HDZ-a u političkom smislu bio zločinačka organizacije, već i osnažio – da je vodstvo HDZ-a na čelu sa Sanaderom prava kriminalna organizacija...“ (NL od 12. 03. 2014., str. 4.).

Druga Jovanovića bih samo priupitao: a kada ste to vi Srbi uopće željeli i voljeli Hrvatsku u kojoj živite i čiji kruh jedete? Nego, što li će tek biti kada vaša komunistička stranka (sada se zove SDP), dođe na red?! Sve tamo od 30-tih godina prošlog stolje pa na ovamo – da zaronim u povijest kao što to danas čine srbočetnici u Haagu na čelu sa Sašom Obradovićem?!

Mislim da će na duži rok ova nepravomoćna presuda Pavelićevih „sjajnih tužiteljica Mostačak i Rukavina“, daleko više škoditi SDP-ovoj „zločinačkoj organizaciji“ koja u tome ima daleko duže „radno iskustvo“ nego što ga ima Tuđmanov i Sanaderov HDZ.

Dakle, sudci nam ne trebaju jer imamo novinare dipa Borisa Pavelića i političare tipa Jovanovića, Pusićke, Mesića, Josipovića, Čačića...

Ovime nikoga ne branim niti osuđujem nego samo glasno razmišljam na svoj način...
Utorak, 11.03.2014.

I NEHOTICE VESNA PUSIĆ POTVRDILA DA JE NEPRAVOMOĆNA PRESUDA SANADERU ČISTO POLITIČKE NARAVI

Ovo što je prva potpredsjedniva Vlade Vesna Pusić – prema pisanju dnevnog tiska – rekla obzirom na presudu gdje Sanadera uopće nije niti spomenula:

„Vidjet ćemo kakva će biti pravomoćna presuda, ali ako bude slična ovome, dovodi se u pitanje funkcioniranje političke stranke“ (Dnevno.hr od 11. 03. 2014. u 16.10).

Ovom izjavom Vesna Pusić jasno daje do znanja da je glavni cilj dugogodišnje vike i halabuke na Sanadera, bio zapravo usmjeren smo i isključivo na samu stranku HDZ.

To izriče ona koja samostalnu i neovisnu Hrvatsku ne može niti smisliti, koja je tvrdila da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, koja svakom prigodom izjednačava žrtvu i agresora, koja se svako toliko troljubaka sa osvjedočenim četnicima, itd. To što ona i njoj slični izdajnici rade u Hrvatskoj i od Hrvatske, to je prava opasnost i dovođenje u pitanje funkcioniranje tzv. Hrvatske Vlade Milanovićevog tipa u kojoj Srbi – čak neki iz redova srbočetničkog agresora – čine gotovo većinu.

Pa ako se čak gleda i financijska strana navodne krađe koju je učinio Ivo Sanader i njegovi puleni, ona je daleko manja nego krađa pod plaštem zakona koju provodi Milanovićeva Vlada nad hrvatskim građanima: razni porezi, smanjenje plaća, svakodnevno ostajanje stotina ljudi bez posla, rasprodaja svega što je od životnog interesa za Hrvatsku, itd.

Na kraju, jako me zanima komu će pripasti i za što će se utrošiti desetci milijuna koje će – ako presuda postane pravomoćna – morati platiti Sanade i HDZ? Kako će se taj silni novac i zašto utrošiti? Mislim da će i ti milijuni doživjeti sudbinu TUĐMANOVOG AVIONA od čije prodaje izgleda da Vukovar nije dobio niti lipe. Mesiću i Račanu, gdje je završio taj novac?!
Utorak, 11.03.2014.

NAKON DANAŠNJE POLITIČKE PRESUDE IVI SANADERU

Vjerojatno je sada svima jasno da ova politička nepravomoćna presuda nije bila usmjerena prvenstveno prema Ivi Sanaderu nego protiv čitave jedne stranke i svih njezinih birača – protiv HDZ-a.

Takovo nešto predstavlja jedinstven slučaj na cijelome svijetu pa valja vjerovati da će ju Vrhovni sud ili odbaciti ili poslati na popravni ispit. Ovako se ne sudi niti u najzaostalijoj državi svijeta. Mislim da u tom smislu drug Milanović dobro uočava da „...ovo sve skupa nam kao društvu ne čini dobro i pitanje je jesmo li nakon ovoga bolji ljudi i bolje društvo, zaključio je premijer” (Poslovni.hr od 11. 03. 2014.). On je ovo izjavio iz Camberre gdje je sigurniji od svih, izjaviti što je izjavio. Jedino što je u tome pozitivno jest činjenica da će se tako jednoga dana moći suditi i ostalim strankama – pogorovo SDP-u jer ništa manje lopova i prevaranata nema ni u toj a niti u nekim drugim strankama.

Osim toga SDP-u i HNS-u valja još pridodati i suđenje za VELEIZDAJU. Mesić, Josipović, Vesna Pusić, Radimir Čačić, ministar hrvatskih Branitelja F. Matić koji je nedavno ljubio skute četniku Savi Štrpcu, itd.
Utorak, 11.03.2014.

POČETKOM PRVIH DANA SRBOČETNIKOVANJA U HAAGU PROTIV HRVATSKE, POSVE JE JASNO...

Prateći zbivanja u Haaagu gdje srbočetnička ekipa osporava hrvatsku tvrdnju o genocidu, posve je jasno da su im u tome najveći pomagači bivši Mesić, sadašnji I. Josipović, Vesna Pusić, Pupovac, „Vukovarski pločar“ Zoran Milanović... Jučer se čulo barem dva puta spominjati druga I. Josipovića u kontekstu prigovora kako se nakon OLUJE nikomu u Hrvatskoj nije sudilo.

Nego postavio bih jedno pitanjce srbočetničkoj ekipi u Haagu na čelu sa Obradovićem:

Započeli ste svoju falangu o genocidnosti Hrvata od 1941., ustvrdivši da je 200.000 izbjeglih Srba iz Hrvatske za vrijeme OLUJE genocid.

Ako je GENOCID 200.000 (navodno istjeranih Srba iz Hrvatske), a ipak su ostali živi, može li se onda također nazvati GENOCIDOM stotine tisuća poubijanih Hrvata nakon 2. svj. rata od kojih nitko nije preživio? A sve su to učinile srbočetničke bande preobučene iz četnika u partizane i antifašiste, pod vodstvom najvećeg balkanskog krvoloka Tita!

Kada već idete tako duboko u povijest. I zar se time može opravdavati vaša osveta i genocid nad Hrvatima 1990.-1995.? Vaš „goloruki narod“ je ostao živ nakon OLUJE, a masakri koje se izvršili nad Hrvatima u bojnim Vukovarima, Škabrnjama...oni su čak protjerani iz vlastitog života. Za mnoge se još ne zna niti gdje su njihova tijela. To vama nije GENOCID. Za vas je to potpuno opravdana osveta za razdoblje 1941.-1945. – dakle za vrijeme NDH gdje ste do nepojmljivih razmjera napuhali svoje žrtve.

Kažu da je najveće čudo nakon 2. svjetskog rata USKRSNUĆE SRBA, jer svi su poubijani, a nakon rata je njihov broj veći nego prije rata. Na Jasenovac.org imate preko 600.000 poubijanih u Jasenovcu, a na popisu četnika Save Štrpca imate još uvijek „ubijenih“ a ipak uskrsnulih oko 70 Srba. Čudo – pa Bog!
Utorak, 11.03.2014.

MISLIM DA JE SVIMA JASNO DA ĆE SANADER DANAS BITI ŽESTOKO (NEPRAVOMOĆNO) OSUĐEN JER...

Kako se čini, suđenje Sanaderu i HDZ-u ima sve karakteristike političkog procesa, a takovi procesi nikada ne završavaju bez žestoke presude.

Možda je najveći Sanaderov propust bio što on nije prvi rekao SDP-u i SDP-ovcima da su lopovi. Pa zar nije pljačkanje Hrvatske i hrvatskih građana jedno nezaustavljivo zaduživanje za desetke milijardi dolara? Zar nije cinizam opravdavati sve to „bivšima“, misleći isključivo na HDZ, kao da nas Račanova vlada nije dovela na prosjački štap i prva započela totalnu rasprodaju Hrvatske? Tko je iz hrvatskih džepova isisao Harteru, Torpedo, Lenac, Riječku banku...?!

Ne branim nikoga nego samo uspoređujem.
Ponedjeljak, 10.03.2014.

DANAS PRED CIJELIM SVIJETOM U HAAGU ZAPOČINJE JAVNO SRBOVANJE I ČETNIKOVANJE NA NAČIN KAKAV SVIJET DO SADA NIJE VIDIO

Naime, danas će Srbi u Haagu početi optuživati Hrvate za genosid nad Srbima dvije tisuće godina prije Krista.

Vjerojatno će zatim uslijediti „dokazivanje“ da su se u Domovinskom ratu Hrvati sami poubijali i da na Ovčari sigurno nisu svirepo poubijani Hrvati nego članovi „nebeskog naroda“.

Dokazivati će da su imali potpunu zakonsku osnovu za genocid nad Hrvatima jer tada još Hrvaatska pravno nije postojala pa ubijanja i masakriranja su potpuno legitimna.

Glavne podatke će im podastrijeti četnik Savo Štrbac na čijem se popisu „ubijenih nakon Oluje“ nalazi nešto više od 70 osoba koje su još dan-danas žive, ali to nema veze: laž je ionako privilegirano svojstvo Srba (Ćosić).
Evo što sam u tom smislu pisao na svome blogu 2012.:
KOLIKO ŽIVIH IMA NA POPISU MRTVIH ČETNIKA SAVE ŠTRBCA?

Poznato je da glavna tužiteljica Haaškog suda, „ni muško ni žensko“(!) Karla Del Ponte svoju neograničenu mržnju protiv Hrvatske i hrvatskih generala – posebno Gotovine i Markača – hranila neprobavljivom hranom četnika Save Štrbca i njegovog „VERITASA“, na kojem je popisu godine 1993. imao – ni manje ni više nego – 2.000 „poginulih srpskih civila“.

Analizirajući taj popis osobu po osobu ustanovilo se da je 67 osoba sa tog popisa mrtvih, zapravo živo te da on na svome „VERITASU“ još uvijek vodi neke osobe koje su žive i zdrave i koje žive u Hrvatskoj. Osim toga došlo se do zaključka da je 31 osoba sa tog famoznog popisa nastradala izvan ratnih događanja. Također je ustanovljeno da četnik Štrbac u svim ubijenim Srbima vidi samo i isključivo civile. Za njega je civilna žrtva rata i četnikušinja baka Dragica Obradović koja je bila do zuba naoružana i pucala na Hrvate (vidi NL od 20. 11. 2012., str. 40., komentar Marina Smolčića pod naslovom „Alkemičar istine“).

Štrbac je UNPROFOR-u je tvrdio da Hrvati u „ustaškom logoru“ na otoku Obunjanu drže oko 500 Srba. Kada je UNPROFOR-ova inspekcija obišla taj „ustaški logor“ ustanovila je da su tamo zapravo prognani Bošnjaci.

Srbi uvijek imaju teških i neizlječivih problema sa brojkama. Tako su npr. u Jasenovcu ustaše poubijale nekoliko puta veći broj Srba nego što ih je uopće bilo. Tu istu logiku primjenjuju u danas.

Petokolonaši pak kada govore o žrtvama u Domovinskom ratu onda misle samo i isključivo na srpske žrtve – kao npr. Vesna Teršelić, Pusić, Milanović, odjednom krajnje šutljiv drug Mesić, drugarica Vesna Pusić, a bome neko bi se pitanje moglo postaviti i drugu Josipoviću, itd. utorak, 20.11.2012. Među desetcima živih Srba, a koji su prema Štrpcevom „popisu ubijenih srpskih civila“ zapravo mrtvi, nalazi se i Srbim Mile Soleš iz Lipovca koji je još i danas živ i ima 77 godina. On sam kaže kako je doznao preko neke srpske televizije i nekog čudnog „popisa mrtvih“ da je zaklan od ustaša. Sačekajmo početak današnje srpske lakrdije u Haagu.
Petak, 07.03.2014.

DRUG IVO JOSIPOVIĆ GUBI ŽIVCE I POSTAJE SVE NERVOZNIJI, A DRUG MILANOVIĆ U SVOJOJ NEMOĆI – NAPUŠTA ZEMLJU U NAJTEŽOJ EKONOMSKOJ KRIZI U HRVATSKOJ.

Komunističko-srpski kadar preko svojih glavnih predstavnika – (ne)predsjednika Ive Josipovića i komunističkog krmeljavca Zorana Milanovića, pokazuje veliku dozu nervoze, pa bivšima prigovaraju ono što samo obilno čine.

Kako niti jedno jedino obećanje iz svoga programa nisu ostvarili, ne preostaje im drugo nego ponovno voditi političke procese i to samo i isključivo protiv sadašnjih ili bivših HDZ-ovaca, a oni u svojim redovima imaju daleko veće pljačkaše, lopove, rastrošnike i prevarante.

Pođimo redom!
Drug Josipović prigovara zbog nekih sigurnosnih provjera, a sam nije npr. provjerio Perkovićevog sina koji mu je jedan od glavnih savjetnika. Drug Josipović također nije podvrgnuo „sigurnosnoj provjeri“ također jednog od glavnih svojih savjetnika, Srbina Dejana Jovića, koji je doista prava prijetnja sigurnosti Hrvatske i koji zagovara „veliku Srbiju“. Drug Josipović također nije provjerio niti žestokog ustašu i antisemitu Dragu Pilsela i pljuvačicu protiv svega hrvatskog sa radija 101, drugaricu Zrinku Vrabec-Mojzeš,koja je Račana proglasila mrtvim iako je još bio živ! (Ne samo zato što Zrinka Vrabec Mojzeš nema sposobnosti raditi tako zahtjevan posao, a doista nema, već ponajprije zato što se radi o najskandaloznijoj osobi radijskog prostora ove zemlje. Sjećate li se? Mjesec dana prije smrti Ivice Račana, onim svojim iritantnim, pomalo degeneričnim, plačnim glasom proglasila je tadašnjeg predsjednika SDP-a mrtvim. Račan je, srećom, tada bio još živ“ (Večernji list od 17. 02. 2010.).

Zašto nije učinjena provjera srbočetničkog izvjestitelja iz okupiranog Slunja 1991., Bogdana Bore Rkmana, koji je pun ushićenja klicao srbočetničkim bandama pri okupaciji Slunja kako „NIKADA VIŠE USTAŠKA NOGA NEĆE UĆI U SLUNJ“?

Danas je četnički vojni izvjestitelj Rkman dožupan Sisačko-moslavačke županije, nepokolebljivi zaštitnik "ugroženih Srba". Njega SDP-ovka Lovrić svesrdno brani. Ponovno postaje jasno da komunisti i Srbi uvijek zajedničkim snagama rade protiv Hrvatske.

Moglo bi se ovako tjedan dana nabrajati još niz izdajničkih poteza druga Ive Josipović te druga Zorana Milanovića koje oni nižu protiv Hrvatske, hrvatskih branitelja, hrvatskih radnika, hrvatskih umirovljenika. „Lex Perković, lex Mustač, lex Boljkovac, lex šutnje o krvavim zločinima koje su nakon rata počinili povampireni Titovi partizani i antifašisti, nagrdivši time lIce poštenih partizana i antifašista.

Ima li onda sisački biskup Košić itekako pravo?!
Četvrtak, 06.03.2014.

MILANOVIĆ BRUXELLESU POKAZAO SVOJA KOKOŠIJA PRSA

Drug Milanović bi trebao biti svijestan da je Hrvatska svojim ulaskom u EU izgubila svoj suverenitet te da su joj time u nasljedstvo ostale samo obaveze a ne i prava.

To je i bio razlog poradi kojega sam zastavu spustio na pola koplja i dan 01. srpnja 2013. proglasio „Danom žalosti za Hrvatsku“. Malim članicama EU ostaje na bezuvjetno raspolaganje samo pristajati na ucjene svih vrsta koje nam euromafijaši nameću. Milanovićevo pokazivanje mišića i otkrivanje kokošijih prsa, njima ništa ne znači niti ih na bilo što obvezuje: bezpogovorno se mora slušati nove okupacione vlasti Hrvatske, tj. EU.

Ovaj „labuđi pijev“ druga Milanovića nije ništa drugo nego iskazivanje vlastite nemoći pred novim vlastodršcima. “Nećemo radikalnu štednju, ne želimo biti kao Grčka“ (NL od 06. 03. 2014., str. 1. 2. i 3.), i nakon toga šmug u Australiju i Novi zeland kako bi tamo na prividnom miru mogao proživjeti barem dva tjedna.

Jasno, nakon što su on i njegova vlada „majstorski“ riješili sve ono što su u svojim lažnim komunističkim obećanjima i obećali!

Neuspjeh u oporavak Hrvatske za koji su „znali i imali uspješna rješenja“, bjelodano dokazuje kako je biskup Košić itekako imao pravo kada je izjavio – i još jednom jasno ponovio – „da su na vlasti u Hrvatskoj udbaški sinovi...čiji su očevi bili udbaši i zločinci“ (usp. NL nav. datum, str. 3.).

Na temelju izvješća hrvatske vlade još nije jasno da li će sa drugom Milanovićem u posjet Australiji i Novom Zelandu ići i nekadašnji S. Mesić sa kojim bi tvorio pravi duet.

No, kako javljaju sredstva priopćavanja u Hrvatskoj (npr. Dnevno.hr od 05. 03. 2014.), nad Sydneom su se nadvili tmasti i prijeteći oblaci. Biti će da su ih tu rastegnuli ustaše kako bi spriječili Milanovićev (a možda i Mesićev) posjet. Najavljeno je da Milanović neće posjetiti niti jedan hrvatski klub nego valjda klubove svojih saveznika Srba! Jasno, u ime njegove vlade.
Subota, 01.03.2014.

„PRIMITIVCI“ I ZATUCANI LJUDI IZ SREDNJEG VIJEKA U ZAGREBU IZ MEDIJATEKE FRANCUSKOG INISTUTA SLIČNI KASTAVSKOM ŽUPNIKU!

Kada sam prošle godine zabranio sramotnu izložbu tobožnjih umjetnica Marije Koruge, Monike Meglić i Melinde Šefčić, zbog golotinje u kapelici sv. Trojice u Kastvu, kuka se je i motika digla protiv mene (vidi blog od 22. 06. 2013.).

No, sada kada se sličnim tobožnjim umjetnicima Robertu Budoru i Ivanu Branku Imroviću, dogodilo isto tako u Zagrebu, što je većina hrvatskih režimskim novinara, a pogotovo NL, prešutjela, objavio je VL: od 27. 02. 2014.).

U Zagrebu su Francuzi zabranili izložbu tobožnjih hrvatskih umjetnika o golotinji, pod nazivom: „Erotiku“ morali maknuti zbog – erotike!“ (gornji citat VL). I to još u prostoru koji nije sakralni.

Što će sada ljudi nabubrenog mozga iz „Kastavskog kulturnog leta“, kao što je Renato Stanković, reći na ovo (ne)kulturno ponašanje Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu?! Što li će – i da li će uopće – na ovo reagirati prof. Natasha Kadin koja me je prošle godine (12. 07. 2013.) pozvala da joj se očitujem zašto sam to sranje od umjetnosti uklonio iz kapelice? Također do sada nisam zapazio da je na ovaj „svetogrdni“ čin Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu reagiralo HDLU, čiji me je predstavnik također prošle godine oštro napao.
Utorak, 25.02.2014.

DO SADA NAJŽEŠĆI NAPAD NA FRANJU TUĐMANA I TADAŠNJE VODSTVO HRVATSKE, STIGAO IZ BEOGRADA

Ako bi se netko zadržao samo na gornjem naslovu mogao bi pomisliti da je to učinio nekadašnji član Šešeljeve radikalne stranke, generalni tajnik tih ubojica i agresora na Hrvatsku, današnji potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić, ili pak četnički vojvoda, sadašnji srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić – prevario bi se: niti jedan niti drugi, nego: Nakon troljuba sa Aleksandrom Vučićem, to je glavom i bradom učinila Vesna Pusić.

Ne samo da bi ju Milanović smjesta trebao smijeniti nego bi joj trebalo suditi zbog veleizdaje. Umjesto da zastupa interese Hrvatske, ona staje na stranu agresora, izjednačavajući AGRESORA I ŽRTVU:

„Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u ponedjeljak u Beogradu da vlasti koje danas vode Srbiju i Hrvatsku nisu odgovorne za ratne zločine, a da su za događaje iz rata odgovorna tadašnja vodstva Srbije i Hrvatske“, prenosi SD,24.02.2014. | 23:39".

Ona ide čak i korak dalje i jasno opoziva tužbu Hrvatske za genocid koji je izvršila Srbija. Ona točno zna „da sadašnji srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, tijekom rata član Šešeljeve Srpske radikalne stranke „NIJE BIO NA NEKOM ODLUČUJUĆEM MJESTU“ (nav. gore citirana SD).

To je čista veleizdaja Hrvatske. Znači da po riječima V. Pusić i četnički vojvoda Nikolić i A. Vučić, nekadašnji generalni tajnik Srpske radikalne stranke, uopće nisu sudjelovali u agresiji na Hrvatsku nego su samo i isključivo GULEKRUMPIRAŠI. GULEKRUMPIRAŠI su u Domovinskom ratu bili najmasovniji rod agresorske vojske. Puške nisu ni vidjeli, uopće nisu niti sudjelovali u agresiji na Hrvatsku – nešto poput Stanimirovića i drugih mnogobrojnih aboliranih četnika.

Opet u Hrvatskoj komunisti i Srbi kolo vode. Dokle?
Ponedjeljak, 24.02.2014.

MILANOVIĆ U LONDONU – „SRPSKA MINISTRICA“ VANJSKIH POSLOVA VESNA PUSIĆ U BEOGRADU NA TROLJUBU!

Izgleda da nije slučajno da se je danas drug Milanović našao u Londonu potpuno besmislenom „investicijskom forumu Europske banke za obnovu i razvoj pod imenom: „Investiranje u zapadni Balkan“, kako bi pod snažnim pritiskom Londona udario nove temelje propale Juge, a Vesna Pusić u Beogradu kako bi ta podmukla nova igra Londona stvaranja nove Juge u potpunosti uspjela.

Izgleda da je London danas drugu Milanoviću naredio da u "zapodnom Balkanu" gradi mostove, ali tu se nigdje ne nalazi mjesto za PELJEŠKI MOST!

To je vjerojatno i razlog da su se i danas „raskukurikali“ Milanovićevi ministri njegove Vlade kako su na pomolu investicije od stotina i stotina milijuna dolara, tid. Jednako je to njihovom planu „21“: obećavali i znali sve a rodili mućak od svih tih lažnih obećanja.

Nakon što su (moguće i namještenim?!) izborima zasjeli na vlast, napisao sam na ovome blogu da će sigurno propasti (čitaj: prevariti narod!), jer su četiri pijetla a niti jedna kokoš. To se sada obistinjuje. Tu i tamo se među njih ubaci Vesna Pusić, ali to nikako nije dosta.

Nekada su njihovi istomišljenici išli u šume i iz šuma obećivali kule i gradove naivnom narodu, a oni sada rone duboko u more kako bi i to hrvatsko bogatsvo predali strancima da oni beru vrhnje od hrvatskih prirodnih bogatstava.

Nema toga koga oni u Hrvatskoj već nisu, ili se spremaju, temeljito opljačkali. Zdravstvo, prosvjetu, vojsku, državna i privatna poduzeća, itd. A drug Jovanović tvrdi da to ne znači oduzimanje nego zapravo davalje prosvjeti. Mnogi Milanovićevi ministri na čelu sa samim ministrom pod hitno bi trebali kod psihijatra. Čudno mi je da nitko od njih nije bio ovih dana na tjednu „Rijeka psihologije“ koji se održavao od 17-23. veljače.

Na kraju sam ipak shvatio zašto se je Vesna Pusić sa vice ministrom Aleksandrom Vučićem danas u Beogradu tri puta poljubila: pa ovo je već treći put u godini dana da se oni susreću i ljube, a da se ipak nije iz te silne ljubavi rodilo saznanje gdje su nestali hrvatski vojnici i civili, njih preko 1.600. Tobižnji snimci koje je bivša vojska napravili nad Hrvatskom negdje 1968. godine, samo je smokvin list kojim ova vlast zavarava i ponižava hrvatske građane.
Subota, 22.02.2014.

ZA VESNU PUSIĆ, KAKO SE ČINI, MI SMO SVI VOLOVI I BUDALE

Ako je točno što prenose današnji mediji, drugarica Vesna pusić od svih nas pokušava napraviti volove i budale.

Naime, „Predsjednica HNS-a Vesna Pusić je primijetila da su svi govornici isticali rad vlade a nisu se doticali stranke te ustvrdila da bi jednako zvučali i govori da se radilo o konvenciji HNS-a. Navela je i da koalicijske vlade nisu lake za političare ali su bolje i sigurnije za građane. Pusić je ustvrdila da je ovo najuspješnija vlada koju je Hrvatska do sada imala. Ma što bilo na idućim izborima, nastavila je Pusić, iza ove vlade ništa neće ostati ispod tepiha. - Sve što vidite to i radimo. Nema ništa ispod tepiha a guranje pod tepih nas je dovelo u krizu u kojoj smo sad- rekla je Pusić (VL od 22. 02. 2014.).

Ništa manje blesave izjave nismo čuli na nekoj njihovoj komunističkoj konvenciji na kojoj su isticali: „Red, Rad i Rast“ i ostali vrli komunistički trubači kao što su: Z. Milanović, M. Opačić, B. Grčić, S. H. Dončić kao i njihovi (ne)vjerni sateliti, novopečeni B. Miletić i potpuno obnevidio S. Hrelja.

Možda bi najbolje bilo priupitati: drugovi, pa koju to vrst droge vi gutate?

Svaki drugi dan se zadužujete za milijarde, svakoga dana oko tisuću ljudi ostaje bez posla, toliko vam je stalo do radnika i Hreljinih umirovljenika da kupujete oko 1.600 skupih automobila, na tisuće guma, gulite narod svim mogućim nametima, itd., i vi to nazivate da je „najuspješnija vlada koju je Hrvatska do sada imala“. Od nas ne možete više praviti budale a nakon afere sa automobilima, ovim lažima i dalje pravite budale od samih sebe.

Zatim, kada je veliki dio hrvatske pod "vodenom okupacijom"(!). drugarica V. Pusić odlazi u Beograd na susret sa četničkim vojvodom.

I što je još najgore, ona (molim Vas: ona!) koja je prglasila da je Tuđmanova Hrvatska izvršila agresiju na BiH, sada upliće svoj nos u rješavanje eksplozivne situacije u BiH. I to se ne zove agresijom na BiH i miješanjem u umutrašnje stvari susjedne države. Očito je jasno za čije interese radi.

Ovo se jednostavno čini kao bezočno veličanje vlastitih neuspjeha i prilično jasnog komunističko-hnsesovskog nastojanja uništavanja samostalnosti Hrvatske i podlog izazivanja hrvatskih građana.
Nedjelja, 16.02.2014.

NAPUHANA ŽIDOVSKA MRZITELJSKA MJEŠINA ALEN BUDAJ...

Sa neizmjernom mržnjom protiv Hrvata i Hrvatske obrušio se Židov Alen Budaj na skorašnje proglašenje svetim, mučenika i kardinala ALOJZIJA STEPINCA.

Evo citata koje je izbljuvalo to židovsko mrzilačko stvorenje:

"Nije se uopće pokajao (A. Stepinac, m. o.), što su njegove katoličke "krštene duše" palile židovske i srpske hramove, pljačkale kao divlje horde, silovale i ubijale kao nekada križarske vojske po Svetoj zemlji. Za mene, kao slobodnog čovjeka, on nikada neće biti svetac, jer me ne obvezuje papina odluka", kaže Alen Budaj“ (DNEVNO.HR od 14. 02. 2014.).

Ovo povraćanje Židova Alena Budaja protiv Hrvatske i kardinala Stepinca bih preveo na hrvatski:

Židovi „se uopće nisu pokajali poradi nemjerljivih zločina koje su njihove divlje horde učinile nad Palestincima gdje su silovale i ubijale po Svetoj zemlji one koji nisu Židovi. Upravo je nevjerojatno kako se je žrtva pretvorila u nesmiljenog agresora i ubojicu po istom onom sitemu po kojem su njih istrebljivali Nacisti.

Židov Budaj se nimalo ne osvrće na amerikanku židovskog porijekla, povjesničarku gđu Esther Gitman koja u knjizi 'Kad hrabrost prevlada - Spašavanje i preživljavanje Židova u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj', koju je na hrvatskom jeziku objavila Kršćanska sadašnjost 2012. godine, piše kako 'holokaust u NDH, makar ga treba smatrati opačinom, ima referentni okvir koji se razlikuje od onoga koji je obilježavao Hitlerov nacionalsocijalistički antisemitizam, te u njemu možemo govoriti o spašavanju Židova' (DNEVNO.hr od 16. 02. 2014.).

„U svojoj knjizi, temeljenoj na brojnim, nesporno vjerodostojnim dokumentima povjesničarka Esther Gitman posebno ističe kako je upravo zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac spasio 58 Židova koji su bili izbačeni iz doma za starije osobe preselivši ih na svoje, nadbiskupsko imanje.

'Isto je tako pomagao zagrebačkoj Židovskoj općini, Židovima u mješovitim brakovima, židovskoj siročadi, židovskim liječnicima koji su zbog sigurnosti po Paveliću prebačeni u Sarajevo, te desetcima drugih pojedinačnih Židova', piše Gitman i dodaje kako je unatoč njemačkim prijetnjama u propovijedi 7. srpnja 1943. nadbiskup Stepinac javno poručio: "Ako je Bog dao ovo pravo ljudima (pravo na život i postupak koji je dostojan čovjeka), ni jedna vlast na svijetu ne može im ga oduzeti." (gore cit.).

I na kraju, Alene Bud(alo)j, u 2. svetskom ratu nisu nastradali samo Židovi i Srbi, Romi, itd., nego su teško nastradali i u ratu i u poraću također i Hrvati.
Nedjelja, 16.02.2014.

CIJELA KOMUNISTIČKO-HNS-ovska VLADA JE „MARINA LOVRIĆ-MERZEL“

Naime, kako piše VL, Milanovićeva Vlada nabavlja 1581 vozilo, u vrijednosti 271,156.904 milijuna kuna, što će se naplatiti iz državnog proračuna, tj. iz džepova hrvatskih građana (VL od 15. 02. 2014.). A gdje je tu još gorivo, gdje su tu barem 2 vozača po automobilu, gdje je tu pranje i peglanje tih vozila?!

Prema tome, svi su ovi prodavači magle iz komunističko-haenesovske grupacije potpuno jednaki Marini Lovrić-Merzel. Obzirom na niz promašaja i laži Milanovićeve Vlade, niza slučaja i kriminalnih događanja u njegovoj Vladi, može se postaviti ozbiljno pitanje: zašto iz zatvora ne pustite Ivu Sanadera kako bi u Remetincu bilo dovoljno mjesta za sve SDP-ove i HNS-ove kriminalce i prevarante?

Razno razne tzv. (ne)vladine organizacije kuku i motiku dižu na Crkvu koja, navodno iz proračuna (što je čista laž!), prima ono što joj po svim pravilima pripada, a do sada te iste (ne)vladine organizacije šute na ovaj čisto kriminalni potez Milanovićeve Vlade. Koliko pljuju i ponižavaju hrvatske građane jasno se vidi iz krajnje podcjenivačkih i glupih izjava druga ministra (ne)obrezovanja Željka Jovanovića koji je na pitanje novinara ispovraćao: " Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo" i druga Zorana Milanovića: oni ništa ne znaju, oni ne odlučuju o kupovini automobila, oni su najobičniji janjci što se tiče tog čisto kriminalnog poteza Milanovićeve Vlade u ovoj situaciji.

Što se pak tiče jednog od perjanica komunističkih laži i podvala, najvećeg prodavača magle, druga Igora Dragovana, on bez ikakovog srama i obzira izjavljuje slijedeće:

„Čujte, netko je prije nas opljačkao i pokrao ovu državu, sada neki moraju spasiti što se spasiti da“ (NL 0d 16. 02. 2014., str. 2.).

Druže Dragovane, netko je prije HDZ-a u potpunosti opljačkao i opustošio ovu državu, a to su vaša komunistička kriminalna braća, čije pustošenje i pljačku Hrvatske i hrvatskih građana vi nastavljate. Koliko su koštala podzemna skloništa najvećg krvoloka ovih područja, krvnika Tita? Posebno ono kod Konjica i Bugojna? Može se doista reći da je HDZ-ova vlast pljačkala ovu Državu i ovaj narod, ali oni su gradili autoputeve (koje vi sada svesrdno prodajte), gradila je kuće srbočetničkim povratnicima, nije dnevno otpuštala sa posla gotovo tisuću ljudi , nije nekoliko puta godišnje zaduživalu Hrvatsku za milijarde dolara i milijarde eura, itd., a VI TOBOŽE NE KRADETE, ne pljačkate, ali i ne ne pravite autoputeve, ne gradite srbočetničkim povratnicima kuće, ne otvarate nova radna mjesta koja su bila u vašem programu obećavana...a novca ipak nema. Vi da vladate stotinu godina stalno bi zbog vaših neuspjeha bio HDZ.

Moj savjet: počnite i vi pljačkati ovu zumlje, ali radite i gradite kako je to činio HDZ, ne ostavljajte bez posla tisuće ljudi svakoga dana. Sada imate na raspolaganju 1.581 prilično luksuzno vozilo, pa se razmilite po cijeloj Hrvatskoj i nešto učinite.

Nego, jako me zanima gdje će završiti HDZ-ov Vladin vozni park? Komu ćete ponuditi ta „dotrajala“ i „staromodna“ vozila?

Mi obični građani vidimo da su se po cijeloj Hrvatskoj razmilile dobro organizirane grupe pljačkaša i ucjenjivača koje sistematski rade za korist Bruxellesa i njegovih lažnih obećanja koja „stoje Hrvatskoj na rapolaganju“.

Ni u kupaonicu više ne možemo otići a da se ne pita Bruxelles.
Petak, 14.02.2014.

ZAŠTO ISPOD PAVELIĆEVE SLIKE „NE“ A ISPOD TITINE „DA“?

Zanimljiv je naš komunističko-antifašistički mentalitet: Ruži Tomašić se prigovara da se je u Australiji slikala ispod Pavelićeve slike, a ne prigovara se stotinama tisuća koji su se slikali, a neki još i sada to čine, ispod Titine slike.

Pa poznato je da je Tito poubijao daleko više ljudi – i to uglavnom nakon rata, nego Pavelić u ratu. Ne drži Ante Pavelić jezivo 10-to mjesto na listi najvećih krvnika čovječanstva, nego na tom je mjesu glavom i bradom nečiji voljeni drug Tito.

Kada će se već jednom u glavama komunista i antifašista dati počast stotinama tisuća Titovih žrtava koje su duboko pod zemlju – po njegovom naređenju i znanju – poslali njegovi krvnici, kojima se nikada nije sudilo?!

Dosta se prisjetiti Titove „aktivnosti“ u danima 28., 29. i 30 svibnja 1945. kada je taj krvnik obilazio najveća stratišta partizansko-komunističko-antifašističke osvete nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i civilima. Tako taj krvnik u svom govoru u ljubljani kaže:

„likvidirali smo dvjesto tisuća bandita, a još toliko smo ih zarobili. Stigla ih je ruka naše pravde“ (vidi hkv.hr od 01. siječnja 2012.).

Također se valja prisjetiti krvnika Tita kada je 05. lipnja 1945. posjetio partizanske zarobljenike u vojnoj bolnici na Rebru kojom prilikom mu „Zapovjednik bolnice partizanski kapetan Julius podnosi prijavak: „Hrvatske bande više nema, smještena je na dva metra ispod zemlje, a neki još i dublje“ (cit. kao gore).

Dakle, drugovi – i stari i novi – koliko je poznato još se nitko od vas nije ogradio od „voljenog Tita“ i njegovih krvavih poslijeratnih zločina. A Pavelić i ustaše su vam na jeziku i na doručku i na ručku i na večeri.

Za goleme hrvatske Grubore vas briga nije.
Ponedjeljak, 10.02.2014.

EVROPA I AMERIKA BI SE TREBALE OZBILJNO ZAMISLITI NAD EKSPLOZIJOM MUĆKA KOJEG SU „DEJTONSKIM SPORAZUMOM“ IZNJEDRILI U BiH

Ono što se događa ovih tjedana, i što će se još sigurno događati, prije svega je američko-evropsko stvaranje BiH kakova nikada nije postojala niti može postojati.

No ono što je neposredni uzrok novom fitilju rata na Balkanu, ekonomske je naravi. Jednaki mentalitet koji je doveo na prosjački štap ljude u BiH, isti je onaj koji vlada u EU: bogati se sve više i više bogate na račun siromašnih, a siromašni postaju sve siromašniji zahvaljujući anglo-američko-evropskim masonima koji bezskrupulozno zgrću vrhnje u svoje riznice.

Time se očito postavljaju temelji za eksploziju bureta baruta na kojem oni sjede i kojega oni pune. Dokle će sve siromašniji i siromašniji slojevi građana EU moći mirno gledati na sve bezočniju pljačku bešćutnih svjetskih moćnika na ovim prostorima?!

Sistematski su u slabijim zemljama EU najprije uništavali proizvodne kapacitete nakon kojeg su uništenja u te zemlje ugurali svoje trgovačke centre koji nesmiljeno pljačkaju zemlje koje su naivno ušle u tu EU koja ima sva obilježja nesmiljene plačke i izrabljivanja naroda koji su nasjeli njihovim slatkoriječivim obećanjima u čemu su im glavni saveznici bili vladajuće garniture dotičnih zemalja, kao npr. vladajući i opozicija u Hrvatskoj.

Stoji nam doista na raspolaganju ono što nas nikada neće dopasti. I HDZ i SDP sa svojim većim ili manjim satelitima ugurali su hrvatske građane u to robovlasničko izrabljivanje. K tomu su se i jedni i drugi natjecali tko je više doprinio da se uđe u to izrabljivanje.

„Stoji nam na raspolaganju...“ Mislim da sam s pravom nazvao i u kalendaru prošle godine napisao da je „01. srpnja TUŽNI DAN ZA HRVATSKU“!
Subota, 08.02.2014.

VEOMA „OHRABRUJUĆE“ VIJESTI

Ovih dana Hrvatska se (vjerojatno je to HDZ!) zadužila za JEDNU MILIJARDU I STO PEDESET MILIJUNA DOLARA.

Nemoguće kako je taj HDZ unutar SDP-a i pijetlovske raštimane koalicije toliko jak da ponovno jede kruh budućim generacijama koje se još nisu niti rodili.

Što se pak BiH tiče, tamo ne gore zgrade nego krajnje blesavi planovi Amerikanaca i evropljana koji su BiH nametnuli ono što graniči sa totalnom ludošu, a zove se Dejtonski sporazum.

Sjeća li se još netko tenkova američko-evropskih mafijaša koji su ušli u banku hercegovačkih Hrvata?! Tada su već udareni temelju ovome novom ratu u BiH.
Subota, 01.02.2014.

NA VELIKA VRATA U HRVATSKU SE VRAĆA KOMUNISTIČKA DIKTATURA

Do grla uronjen u ozračje komunističke dikatature, drug Milanović, mimo svih uobičajenih demokratskih postupaka, javno smjenjuje svoga druga po ideologiji, Branka Šegona. Tim činom je vidno uzdrmao stolicu također svome drugu po ideologji, ministru financija Slavku Liniću.

Drugom drugu po ideologiji, ministru zdravlja Rajku Ostojiću, također se drma stolica.

Treći drug po ideologiji, napuhan i napumpan blagodatima maligana, Grbin zanosno pjeva „Bojnu Čavoglave...“

Netko je na ovo napisao: „Pazi leđa ide Peđa“! Ipak mislim da je za sve kriv samo i isključivo saborski čekićar Damir Kajin jer nije dozvolio da u Pulu dođe pravi Thompson pa ga moraju zamijeniti pijani komunisti.

Drug Milanović je očito izgubio živce ili od silne buke svojih (ne)uspjeha i (ne)uspjeha članova svoje Vlade – ne želeći poradi svojih laži i neuspjeha dati ostavku – „jede svoju vlastitu djecu“. To je već odavno poznata komunistička diktatura iliti revolucija.

Osim ideološki osviještenih komunista kao najvećih neprijatelja samostalne i neovisne Hrvatske, Milanovićevom komunističkom čistkom protiv Šegona, odmah su se udruženo pridružili i Srbi iz Milanovićeve Vlade i Sabora (nekoć HRVATSKOG!), drug Jovanović i drug Nenad Stazić. Parodija je u tomu da drug Jovanović govori o nekoj moralnoj vertikali SDP-ovaca, a slično i drug Stazić koji govori o nekoj časti SDP-a sa čijom se „čašću nitko nema pravo kockati“ (NL od 01. 02. 2014., str. 3.).

Što li će tek drug Milanović i njegov „moralni i časni“ SDP učiniti sa „pjevačem Peđom Grbinom“ koji tek kao pijan pjeva ono što kao trijezan ponekad i misli?

Potpuno rastrojena i nesposobna komunistička Vlada druga Milanovića, Hrvatsku vodi u propast. Ima li netko kakav drugi dojam o ovoj Milanovićevoj Vladi?!
Srijeda, 29.01.2014.

SVINJA SE – NAVODNO – JEDNOM OČEŠALA O DŽAMIJU PA MUSLIMANI NE JEDU SVINJETINU. DRUG MILANOVIĆ SE SVAKO TOLIKO OČEŠE O HRVATSKE BISKUPE I CRKVU, PA NIKOMU NIŠTA

To komunističko kreštalo je povodom dana sjećanja na Holokaust sasuo drvlje i kamenje očito na kardinala Bozanića i na Crkvu u Hrvatskoj – što nije nazočio tom događanju. Zanemario je činjenicu da je Bozanić bio nazočan preko svoga delegata preč. gosp. Nedjeljka Pintarića.

Prije svega, druže Milanoviću, pa i ti nisi na božićnoj Misi osobno nazočio u zagrebačkoj katedrali. Čak, koliko se sjećam, niti preko svog delegata, pa što onda buncaš o ovome?

Zatim tebi, Josipoviću, Leki, Židovima, itd. treba biti jasno da u 2. svjetskom ratu nisu stradali samo Židovi nego i mnogobrojni drugi narodi. Neki čak još brojnije i više nego Židovi, a o tome nema niti datuma niti „dana sjećanja“. Zar upravo Hrvati nisu platili teški hrvatski danak u krvi nakon rata od povampirenih krvoločnih Titovih zvjeri, za koje pokolje i bacanje u duboke jame do danas nitko nije odgovarao, a kamoli da im je posjetio jedan „dan sjećanja“ na njih.

Osim bezočnog napada na Crkvu u Hrvata, izrekao je drug Milanović do sada najveći napad i bezočnu laž protiv hrvatskoj naroda ustvrdivši „kako se antisemitizam nije dogodio preko noći, a osvrnuo se i na stvaranje NDH nakon čega su krenula masovna ubojstva ljudi druge nacije i druge vjere“ (Dnevnik.hr), ustvrdivši „da je NDH prva u drugom svjetskom ratu – čak prije Wermachta, SS-a i talijanskih fašista – započela s masovnim ubijanjem ljudi druge vjere i nacije“ (NL, 28. siječnja 2014., str. 7.). Može li ovakovo nešto izreći čovjek zdrave pameti? Dakle, nisu Njemci nama bili „uzor“ u ubijanju „druge vjere i nacije“, nego smo mi bili Njemcima i Talijanima uzor. Ovakovo nešto može izjaviti samo zadrti komunista i mrzitelj NDH-e koju su svojom krvlju i žrtvama stvorili hrvatskim branitelji u Domovinskom ratu.

Valja zaključiti da drug Milanović koristi svaku priliku da se očeše za Crkvu u Hrvata, da nas zavadi sa EU, Mađarima, Slovencima...itd.

Ništa još nismo čuli o „veličanstvenim (ne)uspjesima njegove čudne Vlade u ove dvije godine. Znamo samo za niz novih zaduživanja, znamo za desetke tisuća novih radnika koji su ostali bez posla, znama kako bez stida i srama jedan njegov ministar govori od 1.200 radnika koji bi na željeznici mogli lako ostati bez posla, znamo da je u vreću bez dna Hrvatska u prošloj godini uplatito par stotina tisuća eurića a da od onoga što „stoji na raspolaganju Hrvatskoj“ ista ta Hrvatska, zahvaljujući nesposobnosti njegove Vlade, nije izvukla još gotovo niti jedan jedini eurčić.

Upravo prije nego što sam ovaj tekst stavio na blog čujem "veličanstvenu poruku Milanovićeve Vlade", da će do kraja ove godine još oko 2.000 "državnih" ljudi ostati bez posla. To su sve "uspjesi" druga Milanovića i njegove Vlade.
Ponedjeljak, 27.01.2014.

BLESARENJE ODVJETNIKA ANTE NOBILA-PODVOJENA LIČNOST!

Odvjetnik Ante Nobilo ima u sebi dvije ličnosti, ili bolje reći, Nobilo je misaono podvojen i rastorojen. U toj svojoj pocijepanosti i rastrojenosti on bezočno od svih nas pravi budale.

Prisjetimo se kako je pred kraj prošle godine izjavljivao kako njegovom štićeniku udbašu Perkoviću ne bi u Njemačkoj bilo omogućeno pravično suđenje. Time je ušao u rat sa njemačkim pravosuđem poput svoga sudruga Milanovića. Reklo bi se: komunistička posla!

Sada isti taj podvojeni i misaono rastrojeni Nobilo tvrdi potpuno suprotno kako u Hrvatskoj ne bi bilo pravičnog suđenja udbašu Perkoviću.

Kao što je u svom napadu na njemačko pravosuđe zapravo napadao i izrugivao Hrvatsku i hrvatsko pravosuđe, sada također sa istom svrhom napada na Hrvatsku i hrvatsko pravosuđe tvrdeći potpuno obratno.

Kao što su podvojeni Županijski sudovi u dva gotovo istovjetna slučaja: Perković i Mustač, različito presudili, tako i drug Nobilo u sebi nosi isto takovu podvojenost.

Reklo bi se: komunistička posla!

Čini se da je Nobilov jedini cilj izrugati Hrvatsku i hrvatsko pravosuđe i zaštititi osumnjičene za ubojstva Hrvata u Evropi i svijetu.

Još nešto jako u toj komunističkoj i udbaškoj namještaljki bode u oči, a to je izdvajanje slučaja Đureković, čime se potpuno prešućuju desetci drugih Hrvata koje je UDBA eliminirala. Već sama činjenica da je netko bio pripadnik UDBE zaslužuje zatvor i istragu, jer svatko od njih je bilo na izravan bilo pak na neizravan način sudjelovao u eliminaciji i ubijanju „protudržavnih neprijatelja“, viđenijih Hrvata, kako u inozemstvu tako i u Jugi.

Za komuniste i udbu uvijek je to bio „obračun među emigrantima“. Tako su javnost zamagljivala ondašnja sredstva priopćavanja kojima su redom gospodarili udbaši.
Srijeda, 22.01.2014.

SLUČAJ PERKOVIĆ I UDBAŠKO PODMETANJE HRVATSKIM GRAĐANIMA

Kada se prisjetimo da „revolucija jede svoju vlastitu djecu“, onda bi se u slučaju „Perković“ moglo isčitati kao komunističko-udbaško žrtvovanje jednog da se ne otkriju i procesuiraju ostali.

Prije svega valja uočiti da državni i protuhrvatski tisak već tjednima „hrani“ hrvatske građane sa slučajem „Perković i Mustač“, kao da su to najveći problemi koji tište Hrvatsku i hrvatske građane.

Zatim, stalnim isticanjem nečasne uloge Perkovića i Mustača u ubojstvu Đurekovića, obmanjuje se hrvatsku javnost kao da su to najveći problemi likvidacije udbaških krvoloka, čime se ponovno mironiziraju komunističko-partizansko-antifašistički zločini počinjeni nad više od stotinu tisuća poubijanih Hrvata nakon rata.

Današnja vladajuća komunistička i protuhrvatska Pusićkina HNS-ovska stranka svim silama nastoje spriječiti otkivanje i procesuiranje gore navedene krvave zločine svojih prethodnika nad Hrvatima. I to ne samo nakon drugog svjetskog rata nego također iz Domovinskog rata srbočetničkih bandi koje ministrica vanjskih poslova Srbije Vesna Pusić nastoji umanjiti pa onda negirati, izjednačiti i napokon oprostiti svojim sunarodnjacima sva razaranja i ubojstva koja su počinili ponajviše u okupiranim područjima a i u ostalim dijelovima Hrvatske do kuda su padale njihove srbočetničke granate.

Sramotno je da se ministrica vanjskih poslova – očito ne Hrvatske – Vesna Pusić toliko raduje početku pregovara sa Srbijom o ulasku u EU, a da se prije toga niti jedan jedini problem kao što je ratna odšteta prema Hrvatskoj, pronalaženje ubijenih i nestalih hrvatskih građana, genocid nad hrvatskim građanima, itd., nije riješio.

Tragično je da ju u tom protuhrvatskoj djelovanju Vesne Pusić snažno podržava sadašnja hrvatska Milanovićeva komunistička Vlada koja je jednim dijelom sastavljena čak i od Hrvata.
Ponedjeljak, 20.01.2014.

DRUG JOSIPOVIĆ NAKON OPERACIJE OKA JOŠ VIŠE OSLIJEPIO

Naime, kako javljaju mediji, povodom 70. obljetnice zagrebačkog partizanskog korpusa,

„Ivo Josipović nazvao je partizanski rat najsvjetlijim dijelom povijesti 20. stoljeća...Rekao je da u Zagrebu postoji trg čovjeka koji je vodio antifašističku borbu i da se on nada da to ime nikada neće biti promijenjeno, našto je dobio veliki aplauz“ (NL od 19. 01. 2014., str. 3.).

Dakle, umjesto da nakon operacije oka bolje vidi, on i dalje ne vidi, pa najvećeg balkanskog krvnika Tita, desetog krvnika na međunarodnoj listi takovih spodoba, veliča i nada se da ime Titovog trga nikad neće biti promijenjeno.

Valja priupitati i druga Josipovića a i one od kojih „je dobio veliki aplauz“, što učiniti sa stotinama tisuća „živih“ kostura kojima su upravo neki od njegovih partizana i antifašista napunili tisuće i tisuće jama, pobivši najveći broj bez suđenja i to nakon rata?

Može li on vidjeti Bleiburg, Hude jame, Jasenovac nakon rata, nebrojena znana i neznana grobišta diljem ovih prostora? Komunističke vlasti više od 60 godina čine sve da se ta grobišta ne otkrivaju, a ako su već otkrivena, da se puno po njima ne čeprka. Osobito da se ne pronalaze i kazne krivci za „zločine koji nikad ne zastarjevaju“. Možda bi najbolje bilo da ih se sve preimenuje u Grubore pa bi se onda valjda napokon istražila i prokazali naredbodavci iz redova partizana i antifašista.

Još bi valjalo upitati druga Josipovića, Milanovića i još preostalu komunističko-antifašističku koaliciju, zašto je gotovo cijeli arhiv o Jasenovcu u Beogradu i što su poduzeli da se on vrati i objavi, pa da svima bude vidljva manipulacija žrtvama?!

Dakle, drugovi komunisti, ako je partizanski rat bio „najsvjetliji dio povijesti 20. stoljeća“, a što onda i kamo sa stotinama tisuća „živih kostura“? Ti najsvjetliji vaši sudrugovi su u duboki mrak pobacali stotine tisuća ljudi a vi im još uvijek grčevito branite izići na svijetlo dana.
Petak, 10.01.2014.

OVE GODINE SRBI OSTALI BEZ BOŽIĆA

Obzirom na čestititku koju je Patrijarha Irenej uputio svojima, obzirom na poruke paroha iz Vinkovaca, obzirom na zabranu ulaska medija u dvije pravoslavne crkve u „veoma tolerantnoj“ Rijeci, itd., Srbi su zahvaljujući svojim službenicima ove godine ostali bez Božića.

Zanimljivo kako su gotovo svi režimski novinari šutke prešli preko ratničkih pokliča visokih pravoslavnih crkvenih dužnosnika. Nije bilo za čuti niti druga Milanovića, niti druga Josipovića, niti Vesnu Pusić, niti Jovanovića, niti Pupovca, niti druga Mesića...da se oltar ne smije koristiti u političke svrhe, a još manje u ratne pokliče.

Očito da vrh srpske pravoslavne Crkve, kao i srpski političari uopće ništa nisu naučili od ne tako davnih događanja pa ponovno izazivaju. Na sve to hrvatska (ne)odgovorna Vlast šuti – čak što više – neizravno i potiče na takova izazivanja.

Svemu ovomu treba još nadodati Milanovićev cirkuseraj sa udbašima Mustačom i Perkovićem pa da i malom djetetu bude jasno da su komunisti doista ponašaju kao neprijatelji vlastitog naroda.
Petak, 03.01.2014.

DANAS HINA/A. P. JAVLJA A PRENOSI DNEVNO.HR

čestitku srpskog Patrijarha Ireneja, koji, kako prenosi Dnevno.hr, tvrdi da je „Progon ćirilice paravan za progon Srba“ (Dnevno.hr od 03. 01. 2014., u 17:04).

Mislim da čitav hrvatski narod, a osobito vukovarski branitelji, mogu biti prezadovoljni simbolikom koju Patrijarha Irenej – makar i nesvijesno – daje ćiriličnom pismu, kada kaže da je „progon ćirilice paravan za progon Srba“, krvivotvoreći činjenicu da su pod tim simbolom upravo stradali Hrvati i da zato nije još sazrelo vrijeme za nasilno Milanovićevo komunističko uvođenje ćirilice u Vukovar, simbol pod kojim su stradale tisuće Hrvata.

Mislim da bi se i drug Milanović mogao malo više zamisliti nad ovim i ovakovim Irenejovim simboliziranjem ćirilice, što nema nikakove veze sa pismom kao takovim. Ono što Patrijarha također namjerno prešućuje i zaboravlja jest činjenica da su upravo njegovi Srbi prvi započeli sa ubijanjem i progonom Hrvata sa vjekovnih hrvatskih ognjišta. Što je sa Hrvatima u Vojvodini, što je sa najnovijim „prekrštavanjem“ Bunjevaca u neku novu naciju, što je sa hrvatskim Zemunom, itd.?!

Također je zanimljivo da je Patrijarha u svojoj božićnoj čestitci zaboravio spomenuti „srpsku krajinu“, pa mu se omaklo da je „...poželio sretan i blagoslovljen Božić i sunarodnjacima „u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, na Kounu i Baniji (nav. mjesto).

On dalje tvrdi da „"Čitav slobodoljubivi i pravdoljubivi svijet stoji nijem i zapanjen pred činjenicom da se brutalno progoni jedno pismo, u ovom slučaju ćirilica, pismo svete braće Ćirila i Metoda. Posebno smo zabrinuti pred činjenicom da se pitanje ćirilice koristi kao paravan za nastavak progona srpskog naroda u Hrvatskoj, za zastrašivanje Srba i njihovo odvraćanje od povratka na ognjišta".

Dakle i ovom izjavom on krivotvori i najnoviju povijest jer svi mi jako dobro znamo kako je doista „Čitav slbodoljubivi i pravdoljubivi svijet“ stajao „nijem i zapanjen pred činjenicom“, kada su srbočetničke krvoločne horde uz svesrdnu pomoć mnogih Srba „u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, na Kordunu i Baniji“, ognjem i mačem ubijali i protjerivali Hrvate. Tada je taj „Čitaav slobodoljubivi i pravdoljubivi svijet“, šutio i zatvarao oči pred golemim stradanjem hrvatskog naroda, očekujući da će do zuba naoružan „goloruki“ srpski narod, potpomognut sa „nepobedivom JNA“, u kratkom vremenu dotući Hrvate – i nikomu ništa. Nama je bila namijenjena sudbina plemena Ibo.

Za čuditi se kako je Patrijarha Irenej zaboravio ovoga puta mahati kostima svoje subraće!

U svakom slučaju: SVIM DOBRONAMJERNIMA KOJI BOŽIĆ SLAVE PO JULIJANSKOM KALENDARU, NEKA JE SRETAN I BLAGOSLOVLJEN, A ISTO TAKO I NOVA GODINA!
Petak, 03.01.2014.

EVO ŠTO SAM NAPISAO NA DAN UHIĆENJA PERKOVIĆA I JOŠ NEKIH:

„SA UHIĆENJEM PERKOVIĆA I JOŠ NEKOLIKO UDBAŠA, TEK ZAPOČINJE KOMUNISTIČKA ZAKULISNA IGRA“. I igra je doista počela današnjim puštanjem na slobodu udbaša Perkovića.

To samo znači da je Hrvatska za koju su se borili hrvatski branitelji, ponovno u čvrstom zagrljaju komunista i njihovog glavnog kadra – udbaša, koji samostalnu i neovisnu državu Hrvatsku nikada nisu mogli niti nacrtanu vidjeti.

Nego jako je zanimljivo bilo čitati što je izjavio drug Nobilo. On je doduše ovih dana svašta trabunjao, tvrdio da Perkoviću u njemačkoj nebi bilo omogućeno pravedno suđenje, da je zapravo taj slučaj ionako zastario, itd., ali je izričito optužio Srbiju i Crnu Goru za Đurekovićevo smaknuće.

Zanimljivo kako je Nobilo došao do tog saznanja. Vjerojatno na temelju vlastite istrage jer u njemu vjerojatno od rođenja čuči prikriveni udbaš koji si sam uzima ovlasti koje njemu uopće ne pripradaju. Dosta se prisjetiti još njegovje jedne „osobne istrage“ u vezi sa Boljkovcem kada je tvrdio da drug Boljkovac nije ubijao Hrvate kod Duge Rese nego je to učinio neki „Mićo“. Drug Nobilo da dana današnjega nije jasno rekao tko je taj „Mićo“, a također nije otkrio na temelju kojega novog „Miće“ tvrdi da je Đurekovića likvidirala srbo-crnogorska udbašija.

Kada je on to znao, zašto je do sada šutio?

Dokle hrvatski narod mora trpjeti trpjeti ovo udbaško izazivanje i zakulisne igre hrvatske udbašije? Mislim da je dovoljno da se utvrdi kako je netko pripadao toj protuhrvatskoj komunističkoj raboti pa da ga se zauvijek smjesti iza brave, bez obzira dali je on izravno ili neizravno sudjelovao u likvidaciji „nepoćudnih“ Hrvata.
Srijeda, 01.01.2014.

SA UHIĆENJEM PERKOVIĆA I JOŠ NEKOLIKO UDBAŠA, TEK ZAPOČINJE KOMUNISTIČKA ZAKULISNA IGRA

Najvjerojatnije će sa ovim današnjim uhićenjima udbaša tek započeti zakulisne igre crvendaća koji su svoj zanat dobro ispekli.

Svoju zakulisnu igru među prvima je započeeo drug Josipović. Naime, prema pisanju današnjeg Vecernji.hr

„Na upit novinara zašto cijeli slučaj Perković traje toliko dugo, Josipović je odgovorio kako je zakon tek od danas na snazi pa nije moglo brže“.

Ako je drug doista dao ovu izjavu, onda on svijesno laže, jer zakon je bio na snazi sve do kraja lipnja 2013., kada ga je crveni Milanović opozvao. No, daleko smješnija je izjava druga Nobila koji izjavljuje da se Perković protivi izručenju Njemačkoj jer da:
„Moj klijent Josip Perković protivi se izručenju Njemačkoj jer smatra da tamo ne bi imao pošteno suđenje“ (nav. Vecernji.hr od 01. 01. 2014.). Mislim da bi ova Nobilova besmislica mogla ozbiljno ući u natjecanje za najgluplju izjavu godine.

I još nešto: kako to da se na rukama Perkovića nisu našle policijske lisice? Zatim, hoće li „neka državne institucije čine svoje“ uskoro uhititi i druga Nobila?